32
Hogyan hozzunk be használtautót Szlovéniából
-
#32 mondjuk egy gilerat be tudsz hozni 500-600 euroért,mármint az eladási árat értem...... -
#31 Pont ezt írtam,hogy nincsenek árak.Veszek pl 8-at 3500 euróért,aztán megpróbálom belőlük kihozni a lehető legtöbbet.Az első 5-ön keresek,a 6. 7. -et árban adom el,a nyolcadik bukta.10 éve fogalmam sincs mennyit keresek,de nem ugat senki hogy mit csináljak,és szerintem a helyi alkalmazottaknál azért jóval többet.Használtautó.hu-n tudni kell a tipusok árait,miníg a legolcsóbbakhoz kell igazodni.Robogónként kb 20 ezer a szállítási ktg /nálam/-ha ennél olcsóbb,akkor a maradék a haszon.Ha rendszámos,akkor tudni kell az összes díjat ami még rárakódik.Megvenni sem könnyű őket,hát még eladni! -
#30 Legalább az árakat megírhatnád ami felé nem kellene mennem.98'-99' es robogók érdekelnek...Gilera, Piaggio..stb...viszonylag jó állapottal,50-125 cm3 ig.kösz szépen előre is -
#29 A jó motorokat nem lehet interneten megtalálni,én is csak a 7-8 éves ismeretségeknek köszönhetem a jó vételeket,de csak akkor tesznek a kereskedők nekem is félre motorokat,ha nem válogatok,hanem elhozom mindet.8-10 darabból mindíg van egy-kettő ami ráfizetés,de bele kell hogy férjen.Személyes kapcsolatok nélkül sok ismerősöm nekivágott,és nyúzottan kiábrándulva 100000 ft-al szegényebben tért haza.A címeimet természetesen nem adom ki senkinek,én is megdolgoztam érte.Elsőre kalandosnak tűnik,de már nagyon utálok éjfélkor egyedül elindulni úgy,hogy tudom hogy két napig le sem szállok a gázpedálról,és éjszaka valamelyik parkolóban megpróbálom kitalálni hogy melyik rosszarcú szerb fiú akar nyakon vágni. -
#28 Kösz a felvilágosítást.én annyi előnyben vagyok, hogy szlovák magyar hatarnál lakom a szlovák részen...és itt nincs reg.adó,meg efféle megvágás.az összes papír mindennel együtt 50000ft ig kijön.
Amúgy a robogóban én is gondolkodtam..persze messzebről.nincs valami olyan oldalad ahol utánna lehetne nézni...és még meg is érti az ember,mert ugye az a macskanyelv elég érthetetlen...mármint az olasz.tudom hogy van google,yahoo kereső,de neked már van vele tapasztalatod.a topikot meg lehet át kellene írni EU-s autókra. -
#27 O.K.A helyzet az szerintem,hogy minnél magasabb az életszinvonal,annál meredekebben zuhan az évek múlásával az autók ára.Szlovénia hozzánk képest igen jól áll,de ez még nem teljesen a nyugat-európai szint.Ahol magas az életszinvonal,ott drágák a szolgáltatások is,ezért a drága javíttatás miatt érdemesebb hamarabb autót cserélni,-meg persze lehetőség is jobban van rá.A létbizonytalanság is sokkal kisebb,ezért a hiteleket is kisebb rizikó bevállalni.Nálunk keresik a 2000 előtti használtautókat is,ezért itt sokkal magasabb az áruk,szlovéniában kevésbé de igazán olcsón azt is a nyugati végeken /pl. belgium/ veheted meg.A közeli helyek árait a cseh-szlovák-lengyel-román-szerb nepperek felverik,ezért messzebb jobb árakat találni. A pár éves kocsik nyugaton sem igazán olcsóbbak.Csak annak üzlet autót behozni,akinek bejáratott csatornái vannak,saját trélere,ismerős ügyintézői akik gyorsan pörgetik a papírmunkát.Az állam meg jól megvágja a népet,az újjautó-lobbi többet tejel a politikának,mint a /hozzájuk képest/'csóró" használtautó-nepperek.
Én robogókat hozok olaszországból,de nekem is csak úgy éri meg,hogy egyszerre,egy helyen veszek 8-10 darabot,és saját teherautóval hozom be.Így se könnyű,mert akinek nincs pénze használtra,az vesz újjat hitelre,persze olcsó kínait. -
#26 bocsi pszihopata...telsejen igazad van a 2000 évtől megugranak árak...de én főleg a 97-98 as kocsikat néztem max 2000 euroig.és elnézést az előbbbi beszólásért -
Ronny #25 én is erre az eredményre jutottam, szóval mégsem annyira hülyék azok a használtautó kereskedők:) -
#24 Én próba képpen 2001-es passat dízelt néztem.Szlovénia 9000 eurótól indul,németország 6000-től.Hogy mért jó szlovéniából hozni,azt kérdezd Atee 20-tól,ő talán tudja!Ausztria sokkal drágább,de a legjobb a holland és belga szerintem. -
Ronny #23 annyira nem is hülyeség bár akkor már inkább az osztrákok. A szlovén árák hogyan alakúlnak a némethez képest? -
Ronny #22 annyi változás volt az elmúlt években, hogy van avultatás. -
Ronny #21 nem törölték el, sőt februárban még drágult is. -
#20 Jó,akkor hozzál,ha ez a szívügyed!Azért érdekes hogy még senki nem hozott onnan,olasz vagy holland vagy belga honlapokat is megnézhetnél néha!Milyen hülye az a sok nepper,hogy nem szlovéniából hoz,képesek elmenni belgiumig,mikor itt a tuti biznisz!Okoska! -
#19 toroltesseel tudod mit....kiskancso...nem mind1 neked milyen topikok vannak?amugy meg nezd meg a www.avto.net oldalt es rajosz hogy nem is olyan bolondsag szloven autot behozni -
#18 Na azért a magyar a magyarral tud a legjobban kibaszni!Ha ezt is töröltetik,majd hoznak újat!Ha már használt,akkor inkább olasz mint szlovén,ott olcsóbb nem is hallottam szlovén használt importról.Ez hülye topic,törölni kéne! -
#17 A regisztrációs adót tudtommal törölték. valami újat hoztak be helyette:) de ezt is töröltetni fogja az EU mert nem egyeztethető össze az EU-s irányelvekkel és sérti a szabad kereskedelem alapelvét. -
ZsirosKenyer #16 úgy kommunikálta a szeretett kormányunk mintha eltörölnék, aztán meghagyták. Magyar Állam rulz! -
#15 Regadót nem törölték el? -
Vlala #14 Igen, valóban, mea culpa. -
#13 EU-n belül nincs vám. Csakis regisztrációs adó. (Szlovénia is EU tagország ugye) -
Vlala #12 Be lehet hozni simán, de a vám és a regisztrációs adó miatt korántsem éri meg. Ha olyanokat akarsz hallani, hogy másik autóról kamurendszám, átütött alvázszám, alkatrészvám, stb., akkor nem jó helyen jársz... -
#11 nem Szerbiáról van szó hanem Szlovéniáról, ami fejletebb ország szerintem mint mi:D -
#10 És mit hozunk be, Zsigulit nelásskiráccsal? -
#9 :oO
Topic címe is nagyon értelmes. Arra is lehetne gondolni, hogy hogyan megy a szlovén használtautó kereskedéseknek az értékseítés. :|
-
#8 Használt eszet nem lehetne behozni onnét?! Mer ráférne itt néhányakra... :D -
#7 Kérdésre (Hogyan hozzunk be használtautót Szlovéniából) csak kérdéssel tudok válaszolni:
Hogyan? -
#6 "Hogyan hozzunk be használtautót Szlovéniából"
Vegyukk meg es hozzuk be. -
stoner27 #5 -
#4 :DD
loltopic. amúgy sok sikert hozzá, erről beszélgetni nem nagyon van értelme. -
#3 ez biztosan hosszúéletü topik lesz...
#1 is nagyon értelmes, és kedvenc topiknyitás sablon -
#2 ilyenekről inkább a kondiban szoktak beszélni az emberek :) -
#1 hello mindenki...akit erdekelnek eyek a dolgok ide irhatnak