30
  • dez
    #30
    Az is végülis a lefizetés egy formája, de volt, akik rendesen lefizetett.
    Erm, igen, eszik akart lenni. :D
  • xuldar
    #29
    Nem lefizette, hanem izmos kedvezményeket helyezett kilátásba, ha nem használják fel a rivális cég processzorait. Bár a végeredmény ugyanaz, az Intelnél kevesebb pénz marad.
    A #28-ban a "Hogy lehet, hogy valami, ami többet W-ot egyik" az "több W-ot eszik" lenne? Mert így lenne értelme a mondatnak.
  • dez
    #28
    Azért ez elég érdekes... A felső számokban is benne van a külső memóriavezérlő... Meg minden. Hogy lehet, hogy valami, ami többet W-ot egyik, hosszabb idő alatt kevesebbet fogyaszt?
  • MisterZ
    #27
    JTBM: Az AMD és az Intel CPU-k fogyasztásáról egy kis teszt itt:

    Itt...

    Az, hogy végül mégis elképzelhető, hogy az Inteles konfig fogyaszt többet azért van, mert az Intelnél a memóriavezérlőt külön kell naftával tömni...
  • dez
    #26
    Azóta már kiderült, hogy nagy részüket maga az Intel fizette le, hogy ne gyártsanak AMD-s konfigokat. (Versenyszabályokba ütközik a dolog, így, hogy elkerüljék a felelősségrevonást, pont most kezdenek AMD-s konfigokat is építeni. )
  • xuldar
    #25
    Ez is igaz, de tény, hogy egy jó hosszú ideig nem tudta kielégíteni a fellendült keresletet az AMD. A cégek meg nem azt nézik, mi van a gépben, hanem mi a gép márkaneve. Dell, HP, Fujitsu Siemens. Már amelyik gyártott anno AMD processzorral gépet.
  • Sanyix
    #24
    Egyáltalán nem. Mert a sok hülye akkor is ragaszkodott a pénégyéhez, amikor a tesztekben világosan látszott hogy egy szar. A lámáknak meg processzor=pentium.
  • xuldar
    #23
    Nekem volt vegyesen Intel, AMD, Cyrix. Aminek épp megfelelően jó volt az ár/teljesítmény aránya. Most épp Intelem van. Nagyon remélem, hogy jól sikerült a Phenom sorozat, mert nem lenne jó, ha megint egyeduralkodó lenne az Intel.
    Az a probléma, hogy a nagy bevétel az OEM piacon van, oda meg egyszerűen nem tud eleget gyártani az AMD. Ha lett volna elegendő gyártókapacitása az Athlon/XP/64 idejében, míg be nem jött a Core 2, akkor jobban megfogta volna a chipzillát.
  • RealPhoenixx
    #22
    Xuldar: Bazzz, igaz!!!

    NB: a hozzaszolasombol kovetkezik az, ami amugy teny: eddig inkabb az intel configokat reszesitettem elonybe
  • xuldar
    #21
    AMD-nél az Athlon64 óta nem számít a chipset memóriakezelése, mivel azt a processzor kezeli, nincs a chipsetben memóriavezérlő. Így kizárólag attól függ, ráteszik-e a 4 memóriafoglalatot az alaplapra.
  • JTBM
    #20
    Az AMD-t nem kell annyira félteni.

    Az AMD Athlon X2 6000+ gyakorlatilag az intel Core2 E6600 teljesítményét hozza.
    Az áruk majdnem egyforma, az AMD egy kicsit olcsóbb.

    Az igaz viszont, hogy az AMD kétszer többet eszik, a fogyasztása 125W, míg az intel-é csak 65W...
  • RealPhoenixx
    #19
    Hiftu

    Azert irtam le a dolgot, mert eppen mostansag csinalok tokeszamitast egy szamtech ceghez, es bar orulok hogy a szamtech arak most viszonylagosan megfelelo ar/teljesitmeny viszonyban vanna, de kicsit elkeserit, hogy Magyar alapitasu ceget szeretnenek a tobbiek, mikor mostansag a mellekelt link alapjan is lathato a Magyar viszony cegek vonatkozasaban.

    Szval sajnalom, de eppen a 2 dolog osszekapcsolasa vegett ugymond erint a tema *mind2o, illetve meg mas is*.

    Amugy pedig az AMD megoldasainal most inkabb az erdekel, hogy a most kijovo CPU-hoz valoban olyan alaplapot fognak e tudni sajtolni, aminek a chipsetje kezelni fog tudni valoban 64G ramot, merthogy DDR3-om eseten elvileg az 1 foglalatba illesztheto modul max merete 16G lehet.
    *ES VEGRE A SERVER KATEGORIA FOLDRE SZALL*
  • lee56
    #18
    Egy erős és olcsó terepjáróval (remélem) :D
  • grebber
    #17
    Hát amúgy AMD most szép kis görödbe van nemtudom hogy fog ebből kimászni!
  • grebber
    #16
    Sajnos nem, az kérlekszépen a Call of Juarez!
  • RecoPhile
    #15
    Jól láttom a képen, hogy Crysis futt? :D
  • RecoPhile
    #14
    Így van.

  • RecoPhile
    #13
    Igen, most tényleg így jár AMD mint Intel annó, de nézük a jó oldalát, az hogy talán jobb teljesítménye lesz és még lehet árban is. ;)

    Hát azért sajnálom, hogy AMD atit vette meg de hát ez van. :D

    Ha már témához vissza is köszönjünk. Szerintem ezzel jót is és roszat is tesz magának AMD. De nehagyjunk helyett a Pesszimizmusnak és örülyünk, hogy legalább megpróbálja kijavítani és jobbá tenni a saját terméküket.

    Hajr-hajrá AMD!
  • M0RN1NGST4R
    #12
    és én nem is vitatom, amit mondasz. hogy újra verseny legyen, nem is baj, ha halasztanak, mintha idejekorán kijönnének egy olyan termékkel, ami nem veszi fel a versenyt a konkurenciával hosszú ideig.
  • RecoPhile
    #11
    Ez gazdasági és félig meddig ide köthető, mert AMD, INTEL-nek árait hamisítják meg! ;) Vagy legalább is az ár csökkentést nézve is.

    Amúgy igazad van nem témába megfelelő hsz, de mindenkinek joga van leírnia csak valamennyire témázhoz legyen köze. :)
  • RecoPhile
    #10
    Igazság szerint amíg nem jönn ki a(z) AMD nem foglyuk megtudni, hogy melyik a jobb. Így várni kell.

    Real, szerintem ez egy várható dolog, hogy "hamisítják" az árakat. Úgy hogy ezen nincs min meglepődni ;)
  • hiftu
    #9
    Phoenix: Ez szerintem nagyon nem jó hozzászólás volt.
    Megértem, hogy valamiért izgatot vagy és el kellett mondanod valakinek, de a cikk egy másik portálon jelent meg. Se nem technikai, se nem tudományos. Tehát sem a cikknek, sem portálnak nem vág az image-be.
    Köszönöm, hogy megértetted és legközelebb mellőzöd az ilyen hozzászólásokat.
  • hiftu
    #8
    Nagyon gáz, hogy az AMD ennyire elcsúszott...
    Ugyanazt csináltak, mint az Intel. A legjobb procik náluk voltak. Ültek rajta. Örültek a százalékoknak. Közben az Intel racionalizálta magát, feljesztett és kijött egy jobb termékkel. Most meg persze megy a sipákolás, hogy rossz az anyagi helyzet. (Tudom, ATI felvásárlás, stb...) Különben AMD rajongó vagyok, most is olyan gépem van, de egyre jobban hajlok az Intel felé...

    Én is gondoltam kivárok egy kicsit, hogy melyik lesz a jobb ár/értékben. De lassan az egyik felet diszkvalifikálhatom notorius késés miatt...

    "vagyis rögtön a rajtnál jobb eredményeket szeretnének elérni mint ahogy azt korábban betervezték. " - vagy hozni a betervezett selejtarányt...
  • dez
    #7
    Ez még egyelőre nem tény, főleg, hogy az AMD is cáfolta.
  • Lame
    #6
    Sajnalom, mert ev vegen akarok gepet ujitani. Ugy terveztem, hogy amelyik jobb lesz azt veszem, de igy nem marad sok valasztasi lehetosegem.
  • dez
    #5
    Ha jobban belegondolsz, egy új proci kifejlesztése nem egy hét, hanem több év... Mint látható, még a gyártás beindítása is közel egy év... (Már tavaly bemutatták a Barcelonát szűk körben.)
  • psishock
    #4
    "Jövőre csúszhat az AMD Phenom"
    Peti, ezt már nem mesélted 1x? :)
    Persze felőlem megint megvitathatjuk.
  • RealPhoenixx
    #3
    Ezt a cikket meg kell nezzetek, igy jatszanak a szamadatokkal, es tuntetik fel a nagyobb hianyossagokat, problemakat kissebbnek:
    http://index.hu/gazdasag/magyar/veg070702/

    Sokaig nem tudtam hogy a fenebe modositjak illetve hamisitjak az adatokat olyan mertekben, ahogy azt csinaljak, es az elv micsoda??
    Egy olyan dolog, amire azt mondhatjak konnyeden, hogy eliras, vagy hogy veletlenul rosszul szamoltak.
    VAGYIS: a cikkben szerepel 2000-2400 VS 4000 -es ertek, a kissebb az 1 evvel ezelotti, a nagyobb az aktualis ertek.
    Ha azt kerdem: mekkora volt a valtozas merteke szazalekban, akkor minden egezseges ember ravagja, hogy ((4000/2200)-1)*100=81,81 %
    Es mit irnak ugyanerre az ertekre a cikkben az Opten KFT-re hivatkozva???
    Hogy ez az ertek 55%-ot jelent csak!!!!!!
    Az teny ha azt kerdeznem, hogy 2007-hez kepest hany szazalekos csokkenest jelentene a 2006-ban levo 2200-as ertek, akkor 55% lenne a helyes valasz, de ez is egy annyira egyertelmu szammanipulacio es felretajekoztatas, hogy csak az aluliskolazottakat es az idoseket delejezik ill. hulyitik es tok nyiltan.

    NB1: a munkanelkuli adatok is hasonloak, csak ott mas szamokhoz is hozzanyulnak, etc

    NB2: bocsi hogy nem idevago dolgot hoztam fel, csak bosszant hogy bizonyos tanulatlan csitrik hogyan probaljak az embereket felrevezetni es hogy hogyan nezik oket hulyeknek, mikozben az embereken eloskodnek
  • M0RN1NGST4R
    #2
    ha jobban belegondolsz az amd is ezt csinálta, azért húzott úgy el az intel.
  • RealPhoenixx
    #1
    Gáz hogy csusztatnak, szerettem volna egy 4magos AMD konfigot osszerakni, nah mind1, meglatjuk mi sul ki a dolgokbol -remeljuk hogy erosodes lesz az eredmenye, hogy a versenyhelyzet elezodhessen, es az intel ne csinalja ujra azt amit korabban: ult a baberjain eveken keresztul es csak kis javitgatasokkal-modositgatasokkal etettek a felhasznalokat, mindattol fuggetlenul, hogy egy kissebb de terveiben-fejleszteseiben-tervezeseiben jobb procigyartot felvasaroltak.