25
  • Zoleeca
    "valszeg ez a hálózatuk sokkal nagyobb, mint a leendő átlagos felhasználóké"

Átlag júzer nem használ servert...szerintem... ;)
  • eax
    Az iirc az akamai volt, es mar jo regen (btw, ehhez nem kellett bejutni sehova, nem nagyon titkoltak, pl. egy tcp stack fingerprintinggel kapasbol ki lehetett deriteni).
  • A1274815
    Az nem az MS szerverén volt, az azén a cégén, mely az MS honlapját cache-li DoS elleni támadások végett.
  • honorshark
    Még jó hogy egyszer egy hacker bejutott és LINUX igen LINUX volt a mircosoft szerverén..no comment..
  • A1274815
    Az inkább csak urban legend, ugyan is én láttam zárt Windows Vista Beta-kat, hát azokkal sokkal több gond volt mint a nyíltakkal. Illetve miért tennének bele hibát, hiszen a nagyközönség kijavítatná velük a legközelebbi SP-ben, azok pedig ingyenesek. Ezt inkább termék támogatással szokták megoldani, illetve a programozok már sokkal korábban kidobbják a régebbi termék támogatását az ablakon, mint az MS. Itt kondolni kell pl.: a DOOM3-ra csak XP/2k-n volt hajlandó futni, míg a Win98/ME támogatása még majdnem 1 évig tartott.
  • turul16
    microsoft.com on még mindig IIS 6.0 fut.
  • ZoliJ
    köztudott, hogy a zárt windows bétákban kevesebb a bug, ugyanis akkor még nincsenek benne az adott termék utáni következő windows megvásárlására ösztönző dolgok:)
  • asysoft
    Valóban félreértettem, úgy tűnik, nekem is késő volt már:)
  • eax
    s/tobbeszam/tobbesszam/ Aludni kellene mar...
  • eax
    Szerintem felreertetted, az egyet itt sima nevelokent hasznaltam (utana a node-ok tobbeszamban vannak). Nem biztos, hogy helyes, de altalaban nem szokott erthetosegi problemat okozni. Majd legkozelebb pontosabban fogalmazok, igerem... :)
  • eax
    En ehhez tul konzervativ vagyok, ha eles rendszerekrol van szo. Elkepzelheto (bar valoszinutlen) olyan scenario is, hogy egy ilyen bug hatasara a rendszer nem csak siman osszeomlik, hanem nekiall szetturni a kozos eroforrasokat. Van ellene vedelem (node fencing, STONITH, stb), de azert ez olyan last chance dolog, amire nem erdemes alapozni.
    Felteszem, azert kiszamoltak, hogy mennyit er ez meg nekik, mekkora a kockazat, mennyit bukhatnak vele, ha nem jon ossze, es ez alapjan ugy dontottek, hogy megeri.
  • asysoft
    Eszerint "kicsit" mások az arányok...:)
  • psishock
    még a reklám kedvéért sem?, magad is mondtad, hogy gyakorlatilag nincs mitől tartaniuk mivel élesítve van mellettük a "backup".
  • eax
    Egyebkent valoszinuleg tartom, hogy a webszerveruk nekik is valahogy ugy nez ki, hogy van egy load-balancer (mint pl. Cisco CSM), mogotte sok webszerver node, azok mogott pedig par db-szerver node. Ebben a felallasban annyira nem nagy kockazat felrakni egy beta rendszert a webszerver node-okra, ha valamelyik elszall, akkor a load-balancer automatikusan attolja a terhelest a tobbire, es igazabol elonye is van (igy ki lehet szurni egy csomo hibat). A lenyeg, hogy a load-balancer stabil legyen (egyebkent azt is szokas clusterezni), az meg szinte biztosan valami hardveres megoldas (mint pl. a mar emlitett CSM).
    Ettol fuggetlenul tartom, hogy en ilyet eles rendszeren biztosan nem tennek...
  • asysoft
    Drivereket nem az MS fejleszti, hanem a hardware gyártók.
  • virs lee
    Még el sem készült, ám a jelek szerint már élesben fut a Windows Server 2008 a Microsoft szerverein
    Ha már ők rá merik bízni a szervereiket, annyra szar már nem lehet.
  • psishock
    lehet hogy azért mivel egységekkel jobb a longhornbol akár a betta változat is mint a jelenlegi win2000.
    engem mint mezei felhasználót persze nem érint, xp-t gyûrök amig nincs értelme dx10-re váltani, azután természetesen vista. (az xp perpill minden igényemet kielégíti, az előző verziókkal ellentétben, nincs okom sehova sietni, csak ha kényszerítenek)
  • fourgee
    Inkább a Vista javításával, driver bővítésével és elérhető árúvá tételével foglalkoznának... Kicsit idegesítő, hogy a Vista Premium Ready gépemben nem ismeri fel az integrált hálózati vezérlőt... Az 1000 éves PCI-os hálózati kártyát meg kapásból felismerte. Nem az új cuccokra kellene fejleszteni? Nem az 5 éves gépemen akarom használni, hanem az újon...
  • kanesoban
    "kissé furcsa, hogy Redmond egy tesztváltozatra bízza saját infrastruktúráját"

Ezt hívják reklámnak.
  • Mynet
    Élesben tesztelik. Mire valók a beta-k, ha nem a tesztelésre? Neki meg van egy nagy hálózata windows szerverekre épülve (vagy kitudja lehet vannak linuxos szervereik is :) ), valszeg ez a hálózatuk sokkal nagyobb, mint a leendő átlagos felhasználóké, így előjöhetnek könnyebben olyan hibák amik a végfelhasználóknál akár elő sem jönne.
  • BStage
    "kissé furcsa, hogy Redmond egy tesztváltozatra bízza saját infrastruktúráját. "

laikusoknak az lehet, hozzáértők tudják, hogy a windows 2000 óta igy van, anno már 1999-ben majd az összes webszerverük azon futott, pedig még igencsak beta-ban volt akkoriban. Igy kicsit sem meglepő, hogy ugyanez történt a 2003 server-nél és most a longhornnal is.
  • eax
    Batrak (vagy csak belenyultak egy kicsit a w2k3-aikba, hogy maskepp nezzen ki, es ezzel is generaljak az ingyenreklamot).
  • selyem
    Bétában nem szoktak megbizni.
  • Akuma
    "Már a Longhorn fut a Microsoft szerverein"

Sőt, van ahonnan már le is lehet tölteni.
  • haxy27
    Má mér lenne furcsa hogy az MS megbizik a saját termékében.