7
-
Komolytalan #7 Én eddig is kibírtam anélkül hogy USAba utaztam volna, ezután is ki fogom. Szerintem ők veszítenek vele többet nem én... -
fourgee #6 Bár egyes tagjai miatt nem kedvelem túlságosan az EL-AL (izraeli légitársaság) biztonsági szolgálatát (ők komolyan veszik azt a baromságot hogy a zsidók kiválasztott nép, és lenéznek mindenki mást, felsőbbrendűnek gondolják magukat (és akkor még antiszemitizmusról beszélnek az emberek...)), az tény hogy jól és gyorsan dolgoznak, ahogy láttam, nekik nincsenek ilyen problémáik. Gyorsak, pontosak, a szűrésükön nem mehet át terrorista. Bár ez jó pár évvel ezelőtt volt (2 évig láttam ahogy dolgoznak), gondolom még ma is ilyen jók. :) Hozzájuk képest az amerikai módszer olyan erőltettnek tűnik... -
egyember1 #5 a gép igyis ugyis ugyanakkor szall fel, nem mind1 hogy hol varok, a varoteremben vagy az ellenorzesnel? de legalabb fizetnek... :D -
#4 1. 24 óra múlva automatikusan törlik az adatokat. Aha, persze.
2. Korábban olvastam egy amerikai szenátorról, akit mindig lekapcsoltak, mert valahogy rosszul volt kitöltve az a terroristalista. :D
3. Ha valaki visszautasítanak, akkor kapásból felkerül egy Guilty Passangers listára?
4. JFK-n attól még ugyanúgy fogsz késni, mert a gépek alapkésése 1 óra, ami extrém esteben 6-7-re is felmehet. Akkor most mi az a plussz 3/4 - 1 óra csomagellenőrzés.
5. Megadom az összes adatomat. Amilyen sokszor hackelik illetve "elvesztik" az adatokat akár kirakhatnám a netre ugyanezeket bankkártyástól, elektronikus bankoláson át, telefon és minden kütyüm azonosítóival egyetemben. Hülye meg én vagyok.
6. Az USA még mindig szivatja az EU-ból utazókat, mindenféle adataik tárolásával, meg egyéb hülyeségeikkel. Tehát nem leszek éppen kedvezően fogadott ember egy ilyen projektben.
-
bakagaijin #3 Hehh, minden beléptetésnél ellenőrzik az ujjaid :P.
Nyilván azért nem mindenkit azért nem így léptetnek be, mert baromi sokba kerül a kütyü. Ráadásul US-ben kérnek csak ennyi hülye adatot, a csomagcsekken és fémdetektoron továbbra is át kell esni. Amit spórolnak ezzel, hogy kitölts egy ötoldalas formanyomtatványt, egyesével levegyék és összehasonlítsák az ujjlenyomatod be és kilépésnél, megkérdezzék honnan hová, miért mennyiért, stb. -
Grifidos #2 "Egy másik készülék az ujjbegyeken kutat robbanóanyag-nyomok után"
Tűzszerészek megszívták. Soha sem jutnak át az ellenőrzésen.
Flashy, lazán már most is olyan kapuk vannak minden reptéren amik érzékelik a robbanóanyagokat, ha necces vagy a gépnek akkor jól megturkálnak a motozásnál. -
Flashy #1 regisztrálok, aztán másnap terrorista leszek és telepakolom magam robbanóanyaggal, akkor mi van. vagy a beléptető gép azt is ellenőrizni tudja? akkor miért nem így léptetnek be mindenkit? annyi az előnye, hogy a gép roncsainak összesöprése után könnyen azonosítják hogy én voltam mert megvan nekik egy csomó adatom, valami csak megmarad belőlem. de azért ez sovány vigasz.