25
  • gerdave
    #25
    Hello

    Csak szólok, UPC ügyfélszolgálatos mondta, hogy töltögethetek én nyugodtan éjjel-nappal de ha 1 hónapban elérem a 250 gigát, amint elértem le és feltöltési arányban összesen, 0,1xre csökkentik up és down speedet, és ha 3 hónapban egymás után eljátszom ezt folyamatosan, előzetes figyelmeztetés nélkül bonthatják szerződésemet és mittomén hány hónapig nem köthetek. Mondjuk átlagos torrentezőnek mondom magam, nem töltök éjjel nappal de azért megy elég sokat a gép, de az hogy havonta fixen meglegyen a 250 giga az rengeteg, nekem legalábbis, és sztem még pár ember mondhatja el ezt. Nem szoktam nagyon rádiót hallgatni, tv-t nézni pláne nem, youtube nekem annyira nem pálya vhogy, úgyh nekem megfelelne. Csak kár h Pest környékén nem viszik túlzásba a kiépítést, ahogy tudom pesten vannak meg vidéki városokban inkább.
    Mellesleg sztem megérné UPC én is arra fizetnék ha lenne itt. Invitel van meg tvnet, most tvnetes vok de asszem változtatok rajta mert 3m/384k 13ért azért durva. Invitelen meg nem nagyon ad más szolgáltató legalábbis eddig nem jártam sikerrel datanet, externet, t-com kilőve, talán még enternetben bízok majd azt megnézem.
  • shabba
    #24
    Az port alapú alkalmazás hozzárendelés korszaka már lejárt, mert jó ideje random portokat használnak az alkalmazások. Épp ezért a layer4 szintű infókból QoS-t kreálni már nem igazán hatékony. Az újabb hálózati eszközök layer7 szinten azonosítják az alkalmazás típusokat, alkalmazás protocolokat. Nem kell hozzá informatikai nóbel díj, ilyen eszközök a kezdetek óta léteznek. Először természetesen pusztán softwares megoldás volt, pl. egy linuxos könnyen meg tudod oldani a layer7 szintű alkalmazás monitorozást. Hardwares eszközök is már készültek a 2000-es év óta, pl. a Napster protocol mint legelső p2p alkalmazás detectálása már 2001-körül megoldott volt az Allot hálózati forgalom menedzselő eszközeiben. Azóta elég sok gyártó készít hálózat menedzsmentre megoldásokat, eszközöket, sőt az NGN hálózatokban a megfelelő QoS alapkérdéssé vált. Épp ezért az elmúlt években ennek a szerepe egyre erősödik az elkövetkezendő években még inkább fog. A trend az hogy a layer7 szintű hálózati intelligenci egyre inkább bekerül majd átlag hálózati eszközökben. Ahogy anno a kezdeteknél a switch sima layer2-es eszköz volt, majd a pont szintű QoS eljövetelével már felment egészen layer4-ig az software "intelligencia", idővel ez még tovább fog fejlődni layer7-ig és alkalmazás szintű lesz detektálhatóság.

    A UPC-nél is ilyen eszközök vannak, gondolom a Vodánál is ahogy szerintem a többi telconál is vannak ilyen eszközök, de a jővőben biztos hogy egyre nagyobb számban elő fognak fordulni.

    Olyan eszköz van amii megmondja hogy ez a p2p és azon belül torrent protocol adatfolyam, de olyan nincs ami ezt tovább boncolgatva megmondja ez hogy pontosan a rambo 53. rész HD ríliz-nek egy illegális másolata. Ez utóbbira nincs is szüksége a szolgáltatóknak mivel abszolút nem kíváncsiak a tartalomra, számukra teljesen érdetelen. Épp ezért azok a cikkek ami ebből állandóan jogvédelmi meg egyéb ügyeket gyártanak teljesen rosszul játják az egészet. Egy internet szolgáltatót abszolút nem érdekel ilyen mélységben az adatforgalom, főleg az nem érdemi mi a legális meg illegális tartalom. Ő csak az átmenő forgalom nagysága és azon belül a számára lényeges tulajdonságok szerinti bontása érdekli, hogy megfelelően monitorozva lássa a saját hálózatán mekkora és milyen jellegű forgalom zajlik. Az alapján tudja hol kell bővíteni, milyen trendek vannak a hálózati forgalomba, mire kell felkészülnie egyebek.

    A UPC nem mondja meg hogy mit forgalmazzál rajta, sőt azok a cikkek amik megjelentek már egyes oldalaon hogy blokkolják a p2p az enyén téves. Működik a p2p, bármit le lehet vele tölteni, maximum a sebesség nem olyan magas egyes túlterhelt területeken amilyet az előfizető szeretne látni.

    Sehol ne kontrollál a szolgáltató tartalomban. Itthon nincs olyan mint pl. kínában ahol helyetted eldöntik központilag hogy adott hírt a cnn oldaláról elolvashatsz-e, nehogy túl rendszere elleneset láss. A vodka sem tiltja a p2p-t, de akkor az 5GB-os korlát keményen be fog figyelni. Ez meg egy olyan szerződési feltétel amit vagy elfogadsz vagy nem. Semmire nem vagy kötelezve, választhatsz másik szolgáltatót.
  • Hegyikecske
    #23
    csodálom h a chellot senki nem veti fel, nekem valós 1Mbit feltöltésem van, (technológiából adódóan) központtávolságtól függetlenül. Nagyon örülök, hogy átálltam az adsltről, mert gyorsabb a gép ois (nem kell bekapcsoláskor a modemre várni), csatlakozni, nem bont le, ugyanaz a valós sebességem, mint az elméleti, és árban is ott van! Nem akarom fényezni de az adslnél nagyságrendekkel jobb, arról nem is bezsélve h a tré-onlájnnak a korlátlan=150gigát jelent, és ha ezt még akárhogy átlagolják is, akkor se korlátlan!
  • LOTR|Atocha
    #22
    Torrent szerver sry, nem írtam elég egyértelműre a viccelődést.

    Amúgy egyetértek veled is. Én sem szeretem, ha megszabják mit csinálhatok, miközben egy szolgáltatást igénybe veszek...
  • Chriss745
    #21
    "Aztán nekik vannak "titkos" adatbázisaik, amiket megkapnak más szolgáltatoktól, hol müxik torrent szerver stb. stb. "

    Ekkora hülyeségeket azért ne írj plííz. Torrent szerver? Az meg mi? Trackerre gondolsz? Ha a 10k-s torrent file-ból csinálsz 5GB forgalmat, akkor le a kalappal, az adatok azok a peer-ek között mennek közvetlenül, nem a trackeren keresztül.

    Amúgy ha valaki valaha is torrentezett egy kicsit, az tudja, hogy minden torrent kliens így kezdi a telepítést:

    TCP port?

    És oda adom a informatikai nobel díjat annak, aki a TCP csomagból megállapítja, hogy az egy warez film darabja, vagy éppen a nagyi videója. P2P-t, ha random porton megy, nem lehet monitorozni!!! Ezt tanulja már meg minden nagyokos júpíszí és Yodaphone PR-es emeberke.

    Júpíszí is úgy csinálja, hogy ami nem HTTP, FTP, ..., szal ismert port, az biztos P2P és csett, TCP reset. Ja, éppen egy online PC-s játék volt, bocsi...

    Én ha előfizetek egy internetre, nekem senki ne mondja meg, hogy mit forgalmazzak rajta. Ez olyan, mintha a DigiTV este 8 és kilenc között kikapcsolná a TV2-t, mert biztos olyankor azon pornót nézek, amit 23:00 előtt nem nem nézhetek.
  • RaveAir
    #20
    A T-köm soha nem fog ADSL-t csupaszítani? Már tavaszra ígérték, hogy lesz valami, de a honlapjukok még egy árva utalást sem találtam erre.
  • LOTR|Atocha
    #19
    Szia htmm

    Nem védem a Vodafonet, de idézem őket:
    "Nem tudom, hogy mi az a fájlcserélő alkalmazás, de sok képet, filmet, zenét töltök le és fel a webböngészőmmel, és rengeteget e-mailezek. Internetes telefon programokat is szoktam használni, néha élő TV adásokat is megnézek, és rendszeresen kapcsolódok a munkahelyem belső hálózatához. Kell tartanom attól, hogy „extrém felhasználó” válik belőlem?
    Nem. A korlátozás kizárólag a fájlcserélő alkalmazásokkal kapcsolatban áll fenn."

    Szóval a netrádióval nem lehetsz extrém felhasználó. Szóval
    A fájlcserélést a portokkal tudják szerintem nézni. Pl FTP:21 DC: 411,412,4111,4112. Aztán nekik vannak "titkos" adatbázisaik, amiket megkapnak más szolgáltatoktól, hol müxik torrent szerver stb. stb. Van lehetőségük figyelni mit csinálsz. Ha kell lelogolják milyen oldalt, mennyiszer, mikor látogattál meg és mi annak az ip-je, melyik toronyról ment a kérés és hova érkezett stb. Valójában majdhogynem azt megmondják mikor reggeliztél és mikor szeretkeztél a barátnőddel. :) Persze ez túlzás, de a többi nem.
  • LOTR|Atocha
    #18
    "Ezzel együtt szerintem rosszul fogod fel a dolgot. Úgy vedd, hogy 5000 Ft-ért kapsz egy gyors! netet (nekem lefelé általában 200 kilobyte/s jön, visszafele is hasít) 5 GB-os limittel."

    sesquatch: Valójában tök igazat adok neked! Nekem azzal van a bajom picit, hogy akkóóó ménem ezt mondják? :) Ezenkívül tényleg fognak fejleszteni, csak kérdés mikor és mennyire.
    Ha nem lenne Upisziiiis netem, még majdnem 1 évig ( :( ) Akkor be is köttetném, pontosan azon okok miatt amit felsoroltál!
    De a kérdéseimre a válasz akkor is érdekel. Már írtam nekik, remélem mihamarabb válaszolnak. :)
  • sesquatch
    #17
    Kedves LOTR | Atocha!

    Nekem is hasonló dilemmáim voltak és engem sem tudtak megnyugtatni teljesen az ügyfélszolgálatosok. Én pl Joost-ot használok, ami p2p alapon szolgáltat TV adást, gondolhatod, hogy mekkora sávszélességgel.
    Ezzel együtt szerintem rosszul fogod fel a dolgot. Úgy vedd, hogy 5000 Ft-ért kapsz egy gyors! netet (nekem lefelé általában 200 kilobyte/s jön, visszafele is hasít) 5 GB-os limittel. Ennyi. Ha így megéri, ugorj bele. Az, hogy limit nélkül tudsz netezni csak egy akció, bármikor visszavonhatják, azoktól is, akikkel szerződtek (bár valószínűleg ez nem egy-két hónapon belül fog történni).
    Ezt le is írják, szerintem emiatt nem érdemes háborogni. Még így is szvsz a legjobb ajánlat az övék, mind a fix, mind a mobil piacon. Tudom, több mint három hónapig néztem szét.
    Az, meg, hogy mekkora sebességet garantálnak megint csak nem lényeges szvsz. A technológiából következik, hogy nem tudnak minimumot garantálni (pl. egy koncerten, ha mindenki hirtelen netezni akarna, tuti nem lenne meg a 3 MB), pont ezért haza tudod vinni a cumót és 3 napig megnézheted, hogy működik. Ha nem tetszik, visszaviszed.
    Ha megnézed, ugyanez van az ADSL piacon is, nézd meg, ott milyen nevetséges minimum sávszélességet garantálnak, gyakran a tizede a hirdetett sebességnek. Az esetek 99%-ban viszont mégsem szivatnak téged mondjuk 128 kbites letöltéssel, ugye?
    písz , ja és nem vagyok Vodafone alkalmazott, sőt sajnos többségi tulajdonom sincs :-(
  • htmm
    #16
    Extrém?
    Hallgass csak netrádiót pl. Legyen mondjuk 128kbps, napi 10 óra. Ha csak hétköznapokon teszel így, az is majd' 20G. És akkor még csak zenét hallgattál, böngészni, esetleg streamelt videót nézni csak ez után fogsz.
    És honnan tudják, hogy filecsereles volt? Esetleg elemzik a forgalmat?
    Estem mar pofara a vodaval, igy biztos, hogy 5 percet sem irnek hozzajuk ala, nem a korrektsegukrol hiresek.
    A lefedettseguk szerintem nem problemas, BP-Szeged vonalon, vonaton vegig tudok netezni, igaz a telefonom nem 3G, csak GPRS. 3G eseteben meg igazi mobilitasrol nem tudnek beszelni, amig csak nagyobb varosokban van...
  • LOTR|Atocha
    #15
    Sziasztok

    Tegnap felhívtam a Vodafonet, hogy érdeklődjek a mobil internetes csomag iránt,
    ugyanis volt pár kérdésem és erre szerettem volna választ kapni.
    A reklámban ugye (és itt fentebb is) azt írják, hogy a forgalom korlátlan! Na de!
    Ez így természetesen nem igaz. Elő kell venni a legnagyobb nagyítót, elolvasni az apró betűs részt is, amiben is azt írják, hogy korlátlan, de csak akkor, ha nem vagy extrém felhasználó és nem fájlcserélésre használod a netedet, mert akkor 5 GB-tól átraknak egy forgalmi korlátosba. Hogy?? Most akkor ez pontosan mi??
    Tehát telefonáltam és a következő kérdéseket tettem fel az ügyfélszolgálatos krapeknak:
    1, Mi számit extrém felhasználónak és hogyan, mivel tudják biztosan megállapítani azt, hogy Én márpedig fájlcserélésre használtam a mobil netemet.
    2, Mi a garantált legkisebb sebesség? Ugye 3,6 Mbit/s-es letöltés is lehet akár, - kis betűs rész következik - de ez függ a rádiótoronytól és a rá csatlakozó maximális userszámtól.

    Kiegészítésként megemlítettem neki, hogy:
    - nem cserélek fájlokat, se DC, se Torrent, se FTP Warez szerverezés, de a havi forgalmam közelit a 25 GB-hoz. Ekkor extrém felhasználó vagyok és letiltanak?
    - ha 1 kbit/s-el fogok tölteni, akkor igen morcos leszek az 5 e Ft-ra!

    Kérdéseimre a választ nem tudta és kérte várjak amíg megkérdez egy okosabbat. 5 perc után a következő válaszokat kaptam, a másodikkal kezdte:
    2-es kérdés: nincs minimális letöltési garancia, de folyamatos a fejlesztés, különben nem lenne értelme. Kérdeztem, hogy akkor előferdül, hogy nem is tudok csatlakozni. Hamukázások és többszöri ismételgetése a „fejlesztés” szavaknak után sem tudtam pontosabb választ kicsikarni belőle.
    1-es kérdés: Sok-sok hamukázás és öööö öö-zés után, azt a választ kaptam, hogy lesz bizonyíték éppen miért tiltottak le, de konkrétat most nem tud mondani. Kérdeztem, hogy akkor ez szubjektív? Ha ők odabent úgy gondolák, eleget töttöttttem, akkor csumi, lekapcsolnak? A válasz (sok hamuka stb. után) tulajdonképpen egy hallgatólagos igen volt! LOL
    További kérdésekkel bombáztam, nem adtam fel.
    Mondok egy konkrét példát, mikor tudok legálisan is 30 GB-ot forgalmazni egy hónapban:
    Van egy webtárhelyem, 5GB-t. Hatalmas a család, mindenki netezik, születik sok videó, fénykép, stb. stb. mindenki elküldi nekem, hogy rakjam fel az anyagot és majd a család többi tagja onnan szedi le.
    A webszerverek FTP portja 21-es, szintúgy, ahogy a WAREZ szerverek FTP portja is 21-es. Vagyis ha én tők legálisan elkezdek felrakni családi videókat, a szerverre 21-es porton, akkor én fájlcserélő illegális alak vagyok, akit a Vodafone le fog tiltani?
    Kész! Tacsratettem a csávot, halvány lövése sem volt mi ilyenkor a teendő és azt kérte írjak az [email protected] címre és kérdezzem meg.

    Elismerem, hogy amit írtam extrém, de ezer másik dolgot tudok mondani, ami legális és túllépem vele az 5GB-t! Ez az egész mobil internet még nagyon gyerekcipőben jár szerintem, és a pénzt amit elkérnek érte, nagyon nem áll arányban a kapott szolgáltatással. Főleg, hogy semmilyen letöltési minimális garanciát nem kapsz! Ez olyan mintha azt mondanám, fizess be nekem 10 e Ft-ot és naponta elviszem a szemeted. Jah, hogy Esztergomba laksz és nem érek oda, mert debreceni vagyok? IJ, azé kössz a pénzt. :)
    Ha megjön a válasz a Vodafontol, bemásolom.
    Ui.: szóval a reklámban meghirdetett félrevezető szöveg, hogy nincs forgalmi díj és hogy korlátlan, hatalmas kamu és átverés, félrevezetése a vevőknek! Szerintem….
  • kgyuri01
    #14
    Hali,

    Akit érdekel olcsó, telefon nélküli adsl csomag:
    Enternet NDSL csomagok

    Üdv.: Gyuri
  • quentit
    #13
    Jah, és igen a T-Mobile meg 6000 ft-ért 2 GB-ot (év végéig fél áron).
    Szal' meglévő előfizetők év végéig:
    T-Mobile: 2900 Ft-ért 2 GB
    Pannon: 6900 Ft-ért 0.5 GB

    Persze a Vodafone ajánlata messze a legjobb, de ott meg a lefedettség sz*r (és idén nem is fog javulni a helyzet, és csak a legnagyobb városokban lesz net). Jah, igen, jelenleg a Pannon lefedettsége is hasonló a Vodafone-éhoz... LOL
  • quentit
    #12
    Nagyon megtévesztő a cikk, illett volna kiemelni, hogy a pannon ajánlata csak új előfizetőknek szól, a már eleve pannonosok 7000 forintért 0,5 GB-ot kapnak! LOL
  • HNR
    #11
    Én teljesen elégedett vagyok az up to 24 MBps csomagommal 10.900.- pénzért. A gyakorlatban 13-14 MBps között szinkronizál és szépen jön is az anyag a torrent oldalakról 1.4-1.6 MB/s sebességgel. A feltöltés 800MBps, nekem elég.
  • gregor
    #10
    Arnoux:Hazánkban olcsó az internet ,5000 Ft az nagyon jó ár!Mikor a kábeltv is lassan annyiba kerül!
  • Robko
    #9
    "egyelőre még a hagyományos ADSL-szolgáltatások tűnnek olcsóbbnak, bár az árakhoz érdemes hozzászámítani a telefon-előfizetési díjat is"

    Hát persze csak azt elfelejtették mondani, hogy a vodának 3mbit a sebessége vagy is az ADSL 4mbitet hasonlítjuk, össze akkor a vodájé a legolcsóbb, és nem is vagyok helyhez kötve.
  • shabba
    #8
    "Ezután, a feltöltési sebességet legalább a letöltési sebesség felére, minden csomagban"

    Az ADSL ahogy a neve is utal rá asszimetrikus technológia, 10-20:1-hez arányú az asszimetria, így aztán 2:1 arányú csomagkialakítástól felesleges álmodozni. Az ezen a technológián sosem lesz kivitelezhető.

    Feltöltési sebességnél maximum egy duplázást lehetne csinálni, de az erősen elméleti síkon realizálódnak. Pl. a 8/0.5 Mbps-es csomagnak sosem lenne 1 Mbps-es uploadja, max 768 kbps körüli de az is csak erősen közel a telefonközponthoz. Persze attól még gond nélkül árulnák 1 Mbps-es uploadosként, ahogy ebből külföldön sem csinálnak lelkiismereti problémát. Vagy ADSL2+ technológia esetén lehet maximum up to(akár) 24/1 Mbps-es csomagot csinálni(ahogy pl. Pantelnek van is ilyen csomagja lassan egy éve), de természtesen erre is vonatkoznak a korábban leírtak.
  • shabba
    #7
    Jah persze "New Yorkban meg ingyen osztogatják a Maybachokat". Jah mégsem. Pontosítok nem New Yorkban hanem Moszkvában, nem Maybachokat hanem Moszkvicsokat és nem osztogatnak hanem fosztogatnak.

    Tegyél még mögé egy nullát annak az 5 dollárnak és akkor már közelebb kerülték a valósághoz.

    Ennél olcsóbb már nem lesz a net, máshol sem olcsób. Egy minimális belépő szintű csomag ára, ami külföldön jellemzően erősen forgalom korlátos 1 max 2 GB limittel és a legkisebb sebességgel jellemzően 20 euro, dollár vagy font körül van. Ez az ár nálunk is megvan már jó ideje lehet 5 ezer forint körül árszinten belépő szintű netet kapni és nálunk még jellemzően nem 1-2 GB forgalmi limittel adják hanem korlát nélkül.

    1-2 ezer forintról kár álmodozni, annyi nem lesz, a költségek alatt nem fogja adni egyik szolgáltató sem. Mo-on nem az internet drága, hanem a fizetések alacsonyak. Ez utóbbin pedig a internet szolgáltatók aligha fognak tudni változtatni. Az internet árát pedig nem lehet a költségek alá csökkenteni. Épp ezért idehaza olyan penetrációt mint a fejlett országokban van irreális lenne elvárni. 1xűen a hazai bérekből sosem fog olyan sok ember előfizetni mint a nyugati bérekből. A lemaradás legnagyobb problémája a bérekben keresendő. Egy hazai bérből 20-40 eurot netre költeni sokkal kevesebb embernek van lehetősége, míg ugyanez a nyugati bérszínvonal mellett kevesebb embernek okoz komolyabb gondot. És nem véletlen hogy nyugaton is megállt az internet árának csökkenése és egy bizonyos árszint alá már nem csökken, egészen 1xűen azért mert az már nem lenne gazdaságos. És e árint alá idehaza sem fognak menni, ahogy most sem mennek. Egyébként is jó ideje árak szintjén nincs igazán eltérés a hazai és a külföldi árak között, ugyanott vagyunk. Amik eltérnek az az adott árszinthez passzoló csomagok sebessége esetleg kínálata, de már e téren is folyamtosan zárkózunk föl.

    Senki nem fogja idehaza feltalálni a spanyol viaszt. Nincs új a nap alatt, ugyanaz lesz nálunk mint ami külföldön is van, ahogy ez eddig is így volt. Elég kicsit nyugatra terkinteni és lehet látni a jővőnket, ahogy ez eddig is mindig így volt, több év is lehetett látni csak az azóta már a jelenné változott.

    Ugyanúgy ahogy az emelkedő sávszélesség trendeket, az up to (akár) jellegű PR/marketing sebesség emelést, a forgalmi korlátot, az alkalmazás szintű sávszél menedzsmentet, az IPTV-t, stb.

    Az árak nem fognak már tovább csökkeni, a sebességek fognak de csak papíron, hasonló PR/marketing emelések még várhatók ugyanúgy mint ahogy külföldön is voltak és mint ahogy már a legutolsó emelés is ilyen volt idehaza. Ahogy külfölfön lettek up to 24 Mbps-es csomagok, idővel nálunk is lesznek az up to 8-asok helyett. Az hogy ez a gyakorlatban csak egy szűk rétegnek fog gyakorlati emelkedést hozni a többségnek már a 8 Mbps-sem volt meg így aztán a 24 pláne nem lesz, az külföldön sem túlzottan zavarta a szolgáltatókat.

    Ez csak kirakat emelés, arra szolgál hogy az én weboldalamon a sebesség értékek nagyobb számok legyenek mint a konkurenciánál, az lényegtelen hogy a valóságban mennyire teljesíthető. Persze a marketing emelgetésnek a technológiai csúcsérték gátat szabnak, hisz annál nagyobbat hazudni már túlzottan átlátszó lenne.

    Az elmúlt 2-3 évben ezzel a marketing emelgetéssel jól elvoltak a nyugati szolgáltatók, idehaza is el leszünk ezzel szerintem 1-2 évig. Változás talán majd utána várható ha elindulnak tényleges infrastruktúra fejlesztések. Sebesség emelkedést maximum értékben nagy valószínűséggel azok sem hoznak, de legalább a papíron kínált marketing értékekhez közelítik majd a valós sebességet. Mondjuk az aki kapott majd up to 24 Mbps-es csomagot, de mivel távol lakik a központból ebből nem ért el a valóságban csak 2 Mbps-et, az az infrastruktúra feljesztés után már talán 15 Mbps körüli sebességet is elérhet. Csak a nagy kérdés az mikor fognak indulni az infrastruktúra fejlesztések, mely területeket fogják majd érinteni és milyen gyorsan halad majd a kivitelezés folyamata.

    Én az elkövetkezendő 1-2 évben nem nagyon látom esélyét másnak mint marketing sávszél emelgetésnek, talán 2009-10 körül elindulhatnak majd az infrastruktúra fejlesztések amik eltartanak majd pár évig. Utána a valós sebességek már jobban közeledni fognak PR/markegint értékekhez így nagyobb realítása lesz olyan szolgáltatások szélesebb körű elterjedésének mint pl. az IPTV.
  • Gerygrey
    #6
    Először is, emeljék meg az átlagos letöltési sebességet az előfizetett csomag maximális elméleti sebességének legalább 85%-ára. Ezután, a feltöltési sebességet legalább a letöltési sebesség felére, minden csomagban. Majd végül jöhet a letöltési sávszélemelés, majd az árcsökkentés :)
  • Arnoux
    #5
    Jólenne ha a az internet árát csökkentenék. 1MB/s internetért nem 5 hanem 1-2 ezret kéne kérniük. Valemylik sg cikkben mintha azt olvastam volna, h amcsiban 5 dolcsi az átlag internet havidíj.
  • artschiatwork
    #4
    feltöltési sebesség növelése tényleg jól jönne.
  • qtpman
    #3
    nemnem.... a lenagyobb 3 honap átlaga nem haladhatja meg a 150 gigát ha meghaladja akkor figyelmeztetést kapsz és ha megint tulléped akkor bontanak szerződést :/
  • hiftu
    #2
    Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a T-online hálozatában a korlátlan adatforgalom havi 150 Gb-ot jelent. (Lásd korábbi botránycikkeket.)
  • n0k0m
    #1
    Feltoltesi sebesseg, esetleg ar. Letoltesi sebesseg mar regen tobb mint eleg. En is csak azert fizetek elo dragabb csomagra, hogy kicsivel tobb legyen feltoltesi sebessegem.