9
  • magus4884
    Ez szerintem marhaság!!!A laptopok nem azé vanak hogy játszunk rajta,szerintem laptoba két videó kártya tök fölösleges.Ha meg nagy tejesitményü számitógépet veszek akkor az engem nem érdekel hogy menyit fogyaszt, csak jól menyenek rajta a játékok.És akkor inkább egy rendes Sli -s videó kártyát veszek,ami tök jól futatja a játékot.És inkáb legyen több a villanyszámla ,mint az hogy veszek egy olyan gépet amiben sli-s video kártya van, de az egyik belevan forasztva a gépe ami ráadásul levan butitva és még a külön állo grafikus kártyát is ki be kéne kapcsolnom.
  • kvp
    "Miért nem lehet a GPU-ban is lekapcsolni a nem használt részeket, s visszavenni a sebességet, mint a CPU-knál? Az is energia pazarlás, ha duplán gyártunk le mindent."

Le lehet, csak ez a dragabb megoldas. Ahogy a voodoo eseten is az volt a dragabb megoldas, hogy a 3d kartya ala kellett egy 2d-s. Alapvetoen errol van szo most is. A mai g80-as gpu-k kepesek csoportonkent kapcsolgatni a komponenseiket. Igazi elonye a fenti megoldasnak csak akkor van, ha csak az integralt vezerlo van csak fizikailag a gepben es a masikat kulso pci-express csatoloval lehet radugni. Igy csak a dokkoloallomasban erheto el a teljes 3d, viszont a teljes rendszer mobilisabb lesz. A technika csak annyi, hogy a kartya visszakuldi a framebufferbol a kesz kepet a masiknak es az jeleniti meg. Ilyen megoldast hasznaltak annak idejen a 80-as evekben az ibm renderkartyai is. (azokon meg kimenet sem volt)

A kerdes, hogy mikortol arulnak ilyen kartyakat express card csatoloval? (kulso express card/pci-e atalkito dobozt mar lehet kapni, de abba asztali kartya kell es azok tul nagyok)
  • Zro
    Miért nem lehet a GPU-ban is lekapcsolni a nem használt részeket, s visszavenni a sebességet, mint a CPU-knál? Az is energia pazarlás, ha duplán gyártunk le mindent.
  • Chriss745
    Nem lenne egyszerűbb fejleszteni a videókártyák azon fonkcióját, miszerint ha nem hajtod 1000-el, ne egyen mint az állat? Ez a CPU-nál is sikerült (úgy ahogy)
  • waterman
    a programok olyanok mint a gázok.. kitöltik a rendelkezésre álló teret. ahogy gyorsul a vas, egyre kevésbé optimalizálnak, "ugyan már, elbírja az" alapon.
  • Bith
    "...ergo nem kell még a fél-játékőrülteknek sem évente lecserélni az egész vasat."
    Na ezt elfelejtheted. A gyártók maguk alatt nem vágják a fát. Úgy van ez kitalálva, hogy bizony meg kelljen venni az újabbat.

(egyébként a teljesítményzombiknak félévente illik, nem évente :))
  • asysoft
    Most is vannak nVidia/Ati integrált GPU-t tartalmazó chipsetek. Egyébként itt nem a teljesítménynövelés a fő cél, sokkal inkább a fogyasztás minimalizálása, pl nincs szükség arra, hogy pörögjön a Gef8800, ha csak az Aero felület megjelenítése a cél... (egyébként ez emlékeztet az AMD új mobilplatform terveire).
    "De szerintem ez nem lesz gond, mert a jövőbeni vezérlők már minden igényt ki fognak tudni elégíteni..."
    Szerintem nincs olyan számítási kapacitás, amit ne lehetne kihasználni. Max még kevesebbet optimalizálnak...:)
  • szombi
    Jaja. És majd az S3-as integrált szépen megosztja hangyányi erejét a negy tesóval?

Szerintem ez halott ötlet, a jövő a MINŐSÉGI INTEGRÁLT vezérlőkben keresendő.
    Tehát a jelenlegi integrált megoldásokat felváltják a márkásak.
    Ez azt fogja jelenteni, hogy az alaplapra nVidia vagy ATI vezérlő kerül,
    a memóriát meg várhatóan vagy a GPU-ba, vagy annak tokjára, vagy az alaplapra integrálják.

Csak arról kell így lemondania a felhasználónak, hogy adott alaplap mellett kicserélje a videókártyát.
    De szerintem ez nem lesz gond, mert a jövőbeni vezérlők már minden igényt ki fognak tudni elégíteni,
    ergo nem kell még a fél-játékőrülteknek sem évente lecserélni az egész vasat.
  • grebber
    Ez egy frankó ötlet szerintem.