A teleportálás, ahogy még nem ismerjük

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogyhogy ezt nem kommentálta senki?

Kara kánként folytatom tanításom.

Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön!<#violent><#violent><#violent>

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Szvsz ha egy élõlényt (növény, állat) egy molekuláris szerkezeti "pillanatkép" alapján pontosan lemásolunk úgy, hogy egy adott pillanatban teljes egészében megfeleljen az eredetirõl készült pillanatképnek akkor azt abban a pillanatban magára hagyva élni fog.
Tehát vagy egy pillanat alatt kell összerakni az egész testet, vagy az elkészülés végéig, az elkészült részeknek valamiféle sztázisban kell lennie.
Mire a teleportálás alkalmazható lesz addig még 100-200 év is el telhet ennyi idõ kell még minden gondot megoldásához meglesz a megfelelõ tudásunk és technológiánk.
Mire a teleportálás alkalmazható lesz addig még 100-200 év is el telhet ennyi idõ kell még minden gondot megoldásához meglesz a megfelelõ tudásunk és technológiánk.
Már miért ne csinálná ? Elvileg csak az atomok számával, valamint keveredésével kapcsolatos problémákat kell megoldani.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Hiába rakunk össze egy növényt, mondjuk egy babszemet ugyanolyan atomokból, h pontosan ugyanúgy nézzen ki, mégsem fejlõdne mert "halott" lenne. És sehogyan sem lehet életre kelteni. Ha teleportálunk egy élõ szervet minden atomjával együtt, attól még nem fog életben maradni a túloldalon.
Csak pontosításképpen: a Hold mintegy 400 ezer km-re van tõlünk átlagosan, az odaút a 300 ezer km/sec fénysebesség miatt kb. 1,3 másodpercet venne igénybe.

Sajnos ki kell hogy ábrándítsak mindenkit, sajnos igazi anyagteleportálásról ennél a módszernél nem beszélhetünk. Ugyanis a fénysugár csak információt visz itt át, azaz a fogadóoldalon is fizikailag jelen kell lennie 5000 másik rubídiumatomnak, hogy a küldõoldalon lévõ 5000 atom tulajdonságait leképezhesse. Ha a fogadóoldalon mondjuk 5000 vasatom van BEC halmazállapotban, nem rubídium, akkor vége van a "teleportálásnak", mint a botnak. Vagyis pl. holdi bázist vízzel és oxigénnel is ellátni így képtelenség.

üdv,

amay_light
Igen... 😄 az agyunkkal természetesen 😄
Ez meg olyan mintha dimenziót váltanánk oda-vissza vagy a tér-idõ?Lehet, h ezt a részét még nem tudjuk használni az agyunknak LOL. <#idiota>
Sokat kellene meditálni ahhoz, h rájöjj és "felszabadítsd" azt a részt <#nyes>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

SCITEK
Ugy latom, meg mindig aktiv a topic. Szal mint legutobb mondottam volt 😄 Terkapu!
Nem gondoltam a csillagkapura. Szal ugy kepzelem el a kifogasolhatatlan teleportot, hogy nem az emberek molekulait-atomjait degradallyuk, es egy barmilyen sugarral rovabbitjuk akarhova. Ez moralisan elfogadhatatlan.
En ugy kepzelem el, hogy a TERET degradaljuk, es az emberi mivoltunk integritasa megmarad.
Hmm. Elegge homalyos ahogy lefestem, de senki nem olvasta a HIPERION nevu remekmuvet?

Csak megjegyezném, hogy elso éves (és remélem, hogy majd másod) egyemista hallgató vagyok fizika egyetemen, de még Én sem teljesen értem a folyamatot... <#fejvakaras>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

Szerintem nem is az atomok száma jelenti a problémát...

Rubídium atomokat "teleportáltak" rubídium atomokból álló Bose-Einstein kondenzátum segítségével. Tehát a küldõ csak olyan atomokat tud küldeni, amilyen anyagból van, a fogadó pedig csak olyat tud elõállítani, amilyen anyagból van.
Tehát nemhogy molekulákat nem tudnak transzportálni, de még csak különbözõ atomokat sem ugyanazzal az eszközzel.
Ráadásul ez a probléma szerintem megkerülhetetlen, mert nem elég pusztán a molekulát felépítõ atomok keverékébõl B-E kondenzátumot készíteni. Szerintem a különbözõ atomok kondenzátumban elfoglalt térbeli helyzete is megfelelõnek (hogy a teleportálandó atom a neki megfelelõ atommal ütközzön a kondenzátumban), és a küldõ és a fogadó oldalon megegyezõnek (hogy a fogadó oldalon az atomok egymáshoz képest ugyanolyan pozícióban lépjenek ki, ahogy a küldõbe beléptek) kell lennie.
Vagy elõre szét kéne válogatni az atomokat, és utánna a cikkben szereplõ módszertõl független megoldással újra összerakni. Amire ha képesek volnánk, már önmagában elegendõ volna "teleportálásra" kvantumállapottól függetlenül.

"A módszer egy rubídium atomokból álló sugáron alapul, amit egy szintén rubídium atomokból készült "küldõ" eszközre lõnek. Ezzel egy idõben egy "kontroll" lézer impulzus is elindul a "küldõ" felé, foglyul ejtve a rubídium sugárból beérkezõ atomokat és magas energia állapotra gerjeszti azokat."
Hát nem szeretnék az elsõk között lenni akik majd kipróbálják <#idiota>

\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"

Az sg-n olvastam egy korábbi cikket, ami majdnem ugyanerröl szolt. Ottt azzal példálodztak, hogy ha egy teáscsészét akarnánk teleportálni, akkor a részecskék lebontásához és ujra összerakásához kevés lenne az univerzum életkora is.

Apropó, láttátok a tökéletes trükk c. filmet? Tök jó film és abba is a replikálás van Tesla változatban.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

utó irat: rohadt jó lenne, ha másfél órás utazás helyett szempillantásnyi idõ alatt ott lennék a BME-n -> plz 5 év alatt fejlesszék ki, occsó legyen! <#banplz>

Blackmail the Universe

azoknak, akik aszonnyák, hogy csak anyagi mivoltban átküldhetõ lenne a lekünk is, én úgy emléxem, sok olyan elmélet született, hogy az emberi test, fõleg az agy, nem csak anyag, többdimenziós szerkezet, tehát létezhetnek olyan dimenziók, amelyek vizsgálata szükséges lehet ahhoz, hogy teljes valónkban átküldjön minket egy szerkezet... érdekes az a gondolati fonal is, hogy ha szétszedünk valamit, fõleg valami élõt, reprodukálható-e úgy, hogy ugyanaz maradjon... nekem a teleportálás-elméletek közül ez (cikk) abból a szempontból nem tetszik, hogy ilyen megoldásokat csak élettelen anyagokra alkalmaznék (világ életemben unalmasnak, etc találtam a Star Treket, de ahogy kiveszem ez a replikátor is vmi ilyesféle lehet), emberi, állati és egyáltalán elõ szervezetekre a térhajlítósdi tûnik laikus szemlélõdõként jobb megoldásnak... na de azt, amíg megcsinálják?😄 Érdekes lenne azt is elgondolni, hogy ugyan elsõre nem gondolnánk, de a növény uolyan élõlény, mint mi, tehát ha teleportálnánk egy fát (pitypangot, akármit😊 ) evvel a módszerrel, akkor AZ életben maradna-é??

<#nemtudom>

Blackmail the Universe

Szerintem, ez leginkább a csillagkapu-beli "anyagsugár" megoldásra hasonlít. (vö.: ring transporter's matterstream)

http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/

Én megmondom õszintén NEM ÉRTEK hozzá és ELOLVASTAM A CIKKET + ezt nem félek bevallani, és nem vitázok olyanról amirõl gõzöm sincs.

A mennyből az összes érdekes ember hiányzik

_Atti_
ha meg is csinálják én sose próbálnám ki..ha ugyanaz jelenik meg a másik oldalon és uaz emlékekkel meg mindennel rendelkezik akkorse hinném száz százalékra hogy a belépõ alany valójában nem szünt meg létezni és a tuloldalt megjelenõ cucc nem e uj életforma cak totálugyanolyan mint mi voltunk..
olyasmi gondolat ez mint a klonozásnál attol hogy pontos klont hoznak létre rolunk ugyanazokkal az emlékekkel feltöltve stb és utána lelõnek a másik attol hogy pont ugyanonnan folytatja az életet mint mi stb még nem lesz az az élõlény mint mi voltunk

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

álcázás, kibernetika, teleportálás... mi lesz itt még? 😄

bár a repülést is sokezer éven át kutatták és csak lett vmi belõle. talán egyszer ezzel is így lesz..
LOL <#nyes>

Az a baj, hogy sok ilyen hír van, sok elmélet, el is olvasom, számítok a végeredményre, szórakoztató, az is, ahogy ölik egymást kedves fórumozó kollégák, egy a baj, egyik kutatást sem folytatják... Igaz, sokat nem is érdemes (mondom én, aki kb annyit ért hozzá, hogy elsõs egyetemista nem is fizikai/kémiai szakon), de egyszer már jó lenne látni eredményeket is <#unalmas><#boxer>

Blackmail the Universe

johnnie_walker
"Teleportáltunk az egyik éjjel,
Én, meg Tony, meg Mary, szegény,
Mary a mellét Tonynak adta,
S a püspökfalatját kaptam meg én."
😊

De, persze.

Az, hogy valami hasznos-e, és hogy megvalósítható-e, két különbözõ dolog... Bizonyosan hasznos lenne. Viszont maradt még pár probléma, amit nem lesz egyszerû megoldani.

Jó. Oké. Igazad van. Elhamarkodott volt, de spontán jött. A probléma, viszont tényleg fenn áll és elég sok kérdést vetne föl... Nem?

U.i: Én azért nem fogadnék arra, hogy ez a tehnológia nem életképes... Sok mindenrõl mondták már, hogy fa**ság, aztán ezekbõl lettek a leghasznosabb dolgok. Pl. autó, borotva, repülõgép, táviró (modernebb formában telefon)

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

Ez hogy is jött ide?

Pl. egy nem kis nehézség: a brown-mozgás, ami csak abszolút zérus hõmérsékleten szûnik meg, tehát egy több atomból álló dolgot elõször valószínûleg abszolút zérusra kellene hûteni. A méret a másik nagy probléma, lásd a külsõ és fogadó oldal BEC állapota, stb.

Jahh, 5. (bár ezt már írta más is) Egyelõre pár atommal sikerült csak a dolog, 1mm-es távon. Hol van ez attól, hogy akár csak egy egyszerûbb molekula hibamentes átküldésétõl? Hol van ez egy nagyon bonyolult fehérjemolekulától? Hol van ez egy sok-sok fehérje és egyéb molekulából (és még ki tudja, mibõl...) álló sejttõl? Stb. Stb.

Gondoltam már rá. (Ami azt illeti, még xx évvel ezelõtt, amikor elõször teleportálásról olvastam.)
Maga a felvetés jó, de a következtetés elhamarkodott.
1. Nem lesz itt két példány a teleportált dologból, mert az eredeti megsemmisül.
2. Miközben megsemmisül, a kvantumtulajdonságait kisugározza. Ki tudja, hogy ilyenkor mi minden sugárzódik ki...
3. Tévedsz, mert ma sem írható le minden, ami te vagy, fõleg nem az átélõ tudat. Sõt, a tudomány is éppenhogy kezdi látni, hogy a tudat nagyon különleges dolog.
4. Kurvára nem csak a Vatikánt érdekli a téma ilyen vonatkozása.

Módosítom elõbbi hozzászóllásomat .. Szerverhiba miatt nem mûködik a fórum !

-elnézést .. a link jó 😄
Helló

A linked egy nagy zéró ... nekem nem mutat sehová .. de próbáld ki , mit követtél el 😄
Szerintem sem mûködne a dolog EZÉRT :
-te is állj fel az eszköz elõl amely elõtt ülsz, és írod az okosságokat! (túl fejlett az neked)
-hagyjuk a FEJLÕDÉS fogalmát ! minden ötletet hurrongjunk le mert úgysem mûködne
- javaslom hogy egyszál FAXX-ban és egy kõbaltával vonuljunk ki a természetbe ... kezdjük az elején 😄

Ne zavarjon, hogy #28-asban, és korábbiakban már leírtam én is ugyanazt.

Nemfogják tudni a "lelkedet" csak úgy teleportálni..legalábbis belátható idõn belül tuti nem..szerintem.Még egy fadarabot se tudnának teleportál nem hogy embert D:AS😄:ASD:AS Sztem még 1-2 ezer év kell.....fõleg, ha már csak 10-20 évünk van hátra itt <#vigyor> aztán húzhatunk a marsra LOL

Ha valakit nagzon bizserget ez a teleportálás TÉMA, látogasson el ide ::>>>

::> IDE <:::

Régi ugyan..de itt több kérdés is felmerül, és többen is hozzászolnak normálisan..szal aki gondolja... <#kacsint>

Arra gondoltatok, hogy ha sikerülne a teleportálás és bebizonyosodna, hogy a másik tényleg Õ és nem egy hasonló/azonos rakás részecske, akkor ez arra engedne következtetni, hogy az embernek nincs lelke... <#whatever>
Mert minden, ami Te vagy, tehát a tudatod és érzéseid is anyagi módon kifejezhetõk, leírhatok kémiai-képlettel. Már elõre látom, ahogy Vatikán veri a nyálát: "A Sátán mûve..." <#fejvakaras>

Mivel még fiatal vok egy részét nem nagyon értetteme, dehát ki szeretne egy csillagkaput a tér közepére?😄D Ha tényleg ez igaz, és mondjuk olyan humanoid nem idióta embereken is mûködne, mint pár hozzám hasonló, kíváncsi lennék mi lesz még itt 20-30 év múlva.
Jé, valaki nemcsak elolvasta, de fel is fogta a cikket. Ott a pont.
Mintha a Csillagkapu sorozatban a gyûrõket használnák, az is egy anyagáramot küld át egyik helyrõl a másikra. Az anyag elõtt egy sugárral kapcsolódik a másik hajóhoz pl a 2 platform és akkor megy az anyagáram...

Omegared
http://www.calormen.com/Star_Trek/FAQs/transport-faq.htm

Így van. A Star Trek univerzumban a replikátor és a teleporter ugyanazon technológián alapszik. Ez tudtommal több Next Gen epizódban is elhangzott.
remélem azért idõvel embereken is mûxeni fog a dolog...

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

SCITEK
Nem vagyok nagy startrek szakerto, de nekem eddig az jott le, hogy a replikator es a teleport csak annyiban kulombozik, hogy az utobbinal rogzitett mintakat hasznalnak, mig az elobbinel szimplan csak szkennelnek/megsemmisitenek.
Olyanra is emlekszem, hogy a teleportalas vegeredmenye ket ember lett veletlenul.

En biztos nem hasznalnek ilyen gepezetet. Inkabb foglalkoznanak a terkapu-szeru megoldasokkal.

;D

Jah, a Föld vezetõit ki az ûrbe <#idiota>

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

A gyakorlati alkalmazas mar csak azert sem egyszeru, mert ha jol latom, ennek nem igazan lehet megmondani, hogy az 1.2-1.36 nm-es savban tessek mar kuldeni a jelet, mert a kabelnek ott jo a csillapitasa, masreszt nem igazan lehet erositeni, hibajavitani, multiplexelni, stb. Szoval ezert meg senki ne adja el a MALEV reszvenyeit... 😉

The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

"itt csak egy ugyanolyan tulajdonságú fény jelenik meg a másik oldalon"
A fény az fény, nem lehet olyan, mint egy kémiai elem. 😊

"anyagot nem tud átvinni, mert ahhoz az kellene, hogy a semmibõl képes legyen anyagot kreálni a gép"
Ez igaz, de itt mégis az eredetivel megegyezõ anyag jön ki a túlvégen, na persze nem a semmibõl jön létre, hanem ottani bozonok + az átvitt kvantumtulajdonságokból.

"a fenti módszer alapján már megoldható lenne az anyag információjának az átvitele is"

Az már meg van oldva így is. Errõl szól a cikk. 😊

progee
nekem már rég van teleportálóm.
leginkább sörösüvegre hasonlít.
pár üveg és tök máshol találom magamat, mint elõtte...

He mahjd jõnnek az Azgardok és megmutatják hogyankell elsugározni akkár embert is.
ehh... érdekes, hogy sokan nem kapcsolnak, hogy itt csak egy ugyanolyan tulajdonságú fény jelenik meg a másik oldalon - anyagot nem tud átvinni, mert ahhoz az kellene, hogy a semmibõl képes legyen anyagot kreálni a gép - ha ez megvan, akkor a fenti módszer alapján már megoldható lenne az anyag információjának az átvitele is, de hát ugye, a semmibõl perpillanat még nem lesz valami 😊
Faki
Gyógyászatban lehetne ilyen teleportálásokkal bohóckodni. PL: atomjaira bontják a testi sérült pácienst, majd a teleportgépen betáplálják a hiányzó végtagok atomjait és újraépítik a testet <#idiota>

Oldal 1 / 3Következő →