4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Lazybones
    hali Rimo...jaja pontosan,én arra keresném a választ ha tud vki segíteni,hogy miként lehet a cubase-hoz rewire-el szinkronizálva(ezen már túl vok) egy kiválasztott sávot transpoltálni a melodynba és ott agyonkorrigálni..hmmm?
  • Hackerman
    Nekem megvan a melodyne zenékben még nemnagyon használtam csak tesztelgettem egy pár hónappal ezelőtt. Asszem hangkorrekcióra van kitalálva.
  • Lazybones
    hello mindenki,és persze stef666!már párszor felkeveredtem erre a fórumra és gratula hozzá,nagyon jó hogy van 1 ilyen platz a magunk fajta hibbantaknak,meghát max respect a stef-nek hogy ilyen türelmes és kitartó mindenben,tényleg csak térdrerogyni tudok az ilyen arcok előtt.
    na de nem hiába regeltem be most,szeretném kérdezni hogy vki melodyne-t használ-e közületek...lenne 1-2 kérdésem ha igen
  • marven
    jaja,èn is felvoltam reg.va de letiltottak :l ..majd megint nekiugrok.
    Kosz,hogy megnèzted! Addig keresgetek a hàlon.. meglàttjuk.
  • Hackerman
    Keresgéltem az Ueberschall Minimal House után de pluginaudión holtak voltak a linkek de audionewson találtam rá torrentet 21 seederje van és 1 leecherje
  • Hackerman
    Az audionewsra van reg minden hónap másodikán a pluginaudión sajnos má nincs szerencse hogy én időben regiztem
  • marven
    4 Hackerman:
    Koszonom az infot,de az Audionewsra nincs szabad reg. + a pluginaudiora (reg.)is fizetni kell.. -Remèlem, jot nèztem..
    udv. marv
  • Hackerman
    Audionewson vagy Pluginaudión próbáltad má ott biztos fentvan.
  • marven
    Csào Mindenkinek!
    Az Ueberschall Minimal.House Vst-jèt keresem korrekt passwordel mindenfele.Talaltam Rapidshare linkeket,de nem jok.
    + az Abletonhoz kène magyar Tutorial video(az ableton.hu nem jo).Ha valaki tud vmit,please HELP!
    Thanks
    marv
  • riceee
    Üdv.!
    Senki nem tud erről???

"Azt szeretném kérdezni,hogy havernak van Mac-je,és arra Locic studio-t szerzett valahonnan,de állítólag v.milyen számára ismeretlen ?"lemon"?kiterjesztéssel találkozott.Ti tudtok erről,és mi a teendő vele,lehet még telepíteni,meg kicsomagolni sem tudja...."
    Köszi
  • Sütifutár
    LINK

Így helyes a link!
  • Sütifutár
    Szevasztok!Szejja Stef!
    elkészült végre az új mixem,rajta egy új saját szerzeménnyel,mely az 1969-es holdra szállást mutatja be,progressive house stílusban...
    ...Kritikákat szivesen fogadom...Üdv mindenkinek. LINK
  • laaj
    Hali!
    Én a Cubase SX 3 progit használom, vst-ként pedig a Native Instruments FM 8-at. Az a probléma merült fel nálam, hogy az FM 8-ban megszólaltatható hangokat nem játsza vissza a Cubase. Ilyenkor mi lehet a megoldás?
    Köszi előre is!
  • stef666
    A Colossus az nem Kontakt könyvtár, hanem egy különálló VST hangszer, le kell tölteni a vst ablakát is, és azt feltelepitve rögtön tudod majd használni az .nks kiterjesztésü hangkönyvtárát.
  • sangeorge
    Üdv.
    Szeretném megkérdezni,hogy miután letöltöttem a Colossus könyvtárat a Kontakt 3-hoz,nem engedi betölteni az nki fájlokat mert azt irja hogy nincs regisztrálva a termék(gondolom maga a kontakt),és hogy vki nem tudna egy serial numbert feltenni a Kontakt 3-hoz,mert sehol nem találtam sajna..Vagy esetleg ha nem ilyen eccerű a crack-elés akkor irja le legyenszives hogy hogyan is lehet megtörni a Kontakt 3-at,hogy bevegye a Colossust. THX!!!!
  • riceee
    Üdv.!
    Azt szeretném kérdezni,hogy havernak van Mac-je,és arra Locic studio-t szerzett valahonnan,de állítólag v.milyen számára ismeretlen ?"lemon"?kiterjesztéssel találkozott.Ti tudtok erről,és mi a teendő vele,lehet még telepíteni,meg kicsomagolni sem tudja....
    Köszi
  • Tetsuo
    Nna 1re jobban tetszik a Ableton. :)
    A Session View-ban a Clip Slotok mire valok pontosan?

/A lenti problemat "megoldotam" azzal, h a Batterynek a hangjait wav-ben hasznalom. :P
  • Tetsuo
    Hm, azert koszi. Asszem a Cubase-t megutaltam. Probalok mas megoldast talalni..
    thx.
  • stef666
    Az abletonban nincs multitimbral sávkiosztás, jobb ha a cubaset használod, mert az abletonban ez nem lehetséges.
  • Tetsuo
    3kerdes:

-Hogyan tudom Abletonban kulon savokra rakni a Battery kulon hangmintait??
    Ez Cubase-ben siman ment, a Battery kitben kulon chanelekre raktam bizonyos hangmintacsoportokat assszem.. de itt az nem mukodik.

-Insert es Send az Abletonban milyen? (A Cubase-ben jo bomyolult volt.. meg a hangerok.. 1xre 8potit kellett eszbentartani 1 hanghoz, es csak 1et lathattal 1xre..)

-Francba mar! Nem emlexem..
  • Hackerman
    Hát absoluton ne nagyon nézegess elég drága ott minden én má személyesen is voltam a helyen elég kicsi a választék. Nemtom van e olyan hangkártya amilyet te keresel de nézz el a muziker.hu-ra sokkal olcsobb ott minden.
  • sangeorge
    Üdv! Nagy erőfeszítések árán úgydöntöttem,hogy kiprobálom a Cubase-t midiszerkesztéshez.Eddig a Sonar 7-et használtam,nincs is vele semmi bajom..Azt kérdezném,hogy a Cubase mibe jobb a Sonarnál,érdemes-e váltanom,mert amire ezt én kitapasztalom,sztem az nem mostanában lesz....PL ha megnyitok egy midit,azt kiteszi nekem egy db sávba,nem ugy mint a Sonar,hogy külön külön...erre se jöttem még rá hogy hogyan tudnám sávonként látni a midit..stb..Szóval érdemes-e bajlódnom,vagy maradjak a sonar-nál? Nekem csak vst-k hez kell,amit idáig teljesen jol tudtam használni.Vagy van vmi döntő érv a Cubase mellett? THX
  • queensryche
    Igen, itthon tervezek zenélni, így aztán elviekben az lenne a megoldás, amit írtál.

"...és a DSP ide vagy oda, mégis itt a megbízhatóság és a stabilitás legyen az elsődleges szempont,- nem pedig a gyártók, sőt mindinkább az eladni vágyó kereskedők haszonérdekelségeit vedd figyelembe."

Így van, viszont ez igencsak megnehezíti az amúgy sem könnyű döntést.
    ( Aki tud széles körű választékot bemutató hangkártyákkal foglalkozó oldalt, kérem dobjon egy linket)

Nem kellett sok idő a böngészéshez, mert pl. az absolute-os választék nekem legalábbis nem tűnik szélesnek. (100 ezer alatt)
    Belső kártyáknál meg aztán főleg:

E-Mu 1212M - http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1015&back=4
    M-Audio Delta 66 - http://www.absolute.hu/webshop/?pid=114&back=4
    M-Audio Delta 1010LT - http://www.absolute.hu/webshop/?pid=115&back=4

Ennyi az összes opció. Ezután egy szakadék és 100-ért jön az E-Mu1616-os.

Külső kártyák esetében nagyobb a választék.
    Csak egy linket szúrnék be, ez elég jónak tűnik:

http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1162&back=4

A csatlakozási forma csak elírás lenne? ( nem USB)

Anélkül, hogy reklámoznánk, lenne esetleg konkrét tipped, javaslatod?
    Akár az általad használt kártyáról - hiszen ahogy írod, mindenki a saját eszközét-eszközeit ismeri a legjobban és te már sokat tapasztalt szakember vagy :) A céljaimat már ismered: gitárfelvétel + alapkészítés VST-vel

• laaj
    hali Stef!
    Sikerült az XP telepítés remélem mostmár jó fog működni a Cubase meg a többi Vst:)
  • stef666
    A cubase-ban duplaklikk a midi-re, és már oda húzod a sonor sorát ahová akarod.- nem kell teljes oktávot állítani ha csak az van elcsúszva, vagyis a nem megfelelő hanghoz rendelve.
  • sangeorge
    THX Sir! Kezd alakulni a dolog......Csak soxor az a baj,hogy az nki betöltés után meg se szólal a hangszer,de sztem ez vmi ollan probléma,hogy nem abba a tartományba van megirva a midi,ahol a hangszer dolgozna...Ezen lehetne valahogy segiten?Szóval hogy egy oktávval lejebb vagy feljebb huzni a tartományt..de a tune ezen nem segit,hiszen meg se szolal.Az ugye csak akkor működik ha a hangszer már szól.Persze van egy kettő ami megszólal,azokkal minden OK.(Egyszer sikerült eltolnom a tartományt,,meg is szólalt,de annyi mindent nyomkodtam össze vissza,hogy már nem emlékszem hogy csináltam :)))) THX
  • stef666
    A Kontakthoz nem árt ha letöltöd az eredeti könyvtárát, ami ugyan 32 GB körül van, de megéri.Ezen kívül minden jelentősebb torrent oldal tele van un. Multiformat"-os samplegyüjteményekkel, amelyek tartalmazzák általában az EXS,HALion,Kontakt formátumok mindegyikét.-ezekben már kész instrumentfájlokat is találsz, így nem kell a wav-okkal bajlódnod, csak az .nki fájlokat húzod be, és már bennt is van a hangszered komplett.
  • stef666
    Csak úgy fog működni ha jobb klikkel társítod a nero-hoz, és úgy irod fel az ISO-t, egyébként elveszti a boot-képességét. Semmilyen kulcsot nem kér, a telepités alatt nem áll meg (felügyelet nélkül települ).- Minden fontosabb infót megtalálsz róla a code79-en is.
  • laaj
    Helló!
    stef az XP amit le lehet tölteni az oldaladról ahhoz kel valami termékkulcs ha simán elindítom az .iso fájlt v csak akkor csinálja ha kiírom cd-re akkor fog működni????
  • sangeorge
    Üdv! Igen, az OK hogy nem midi player,én vst-nek szerettem volna egészen addig amig nem írtad hogy van Kontakt 3 is,amit egyből lehúztam,és egy két hangszert sikerült is betölteni, THX.Esetleg nincs véletlenül egy linked ahol jo kis hangszerek (wavok)lelhetők hozzá? (Gondolom van a gugliba....de ha már itt járok megkérdezem) THX
  • stef666
    Hardwer, meg hangkari ügyben elég nehéz tanácsot adni. Általában mindenki arra esküszik ami neki van és ismeri minden "teheségét" és korlátait...
    Külső USB-s hangkarit viszont csak akkor vennék ha laptop-on zenélnék, egyébként semmi szükség rá, és egyébként is a belső PCI-slot sokkal gyorsabb jelátvitelt biztosít mint az USB.Ha komolyabb PC-n studiózol akkor mindenképp a belső hangkártya mellett maradj, és a DSP ide vagy oda, mégis itt a megbízhatóság és a stabilitás legyen az elsődleges szempont,- nem pedig a gyártók, sőt mindinkább az eladni vágyó kereskedők haszonérdekelségeit vedd figyelembe.
  • MidiRendszer
    Tisztelt Balázs0000!A VST pluginek ugy működnek mint a "valódi"hangszerek.Midi sávra húzhatók a hangszer tipusai PL:Slayer,Virtual piano,Battery,Kontakt stb.Send vagy return sávra az effect tipusok.(Kis ikonok különböztetik meg (Fx jelöli az effecteket)VST a hangszereket :) )A midi sára valamilyen uton midi ütenetet kell küldeni pl:szintivel vagy egy már előre definiált *.mid kiterjesztésű fájlallehet vezérelni a hangszereket :)

De ha gondolod emailon vagy priviben :) bővebben tudok én is de akár Stef is segíteni.
  • stef666
    A Kontakt2 (a zöld) az nem midi-player. a MIDI fájlokat a szerkesztő progid midi-sávjába nyitsd be, és arra kötsd rá a kontaktot.
    Egyébként a wav fájlokkal kiválóan dolgozik....a Browserében keresd ki amit meg akarsz nyitni, ez a legfőbb feladat, aztán a többi már megy magától...
  • sangeorge
    Üdv! Nekem a Kontakt 2 -es van,és letöltöttem hozzá 2 ingyenes gitárt,amiknek a könyvtárában ott van az a bizonyos nkm file,de a betöltéskor hiba üzi van. Szal nekem arra kéne a kontakt,hogy wav hangmintákbol állo hangszereket tudjak használni,mint pl az LPC.,ha egyáltalán az betölthető....Nem tom.Ja meg remélem a kontakt midi lejátszásra alkalmas,mert igazándiból ez a célom vele.THX
  • stef666
    Kontaktkból két féle van. Van a KONTAKT 3 Sampler, amibe teljesen más hangok mennek,mint a KONTAKT2Playerbe.Az utóbbi teljesen speciális hangkönyvtárral rendelkezik, és semmi más nem játsza le. A Kontakt3 Sampler, viszont szinte minden formátumot tud, és a saját (.nki,.nkm) fájljain kívül számos más, (giga,akai,exs,fxb...stb.)fájlokat is beletölthetünk.
    Jó lenne tudni neked melyik van, és hogy mit akarsz benne kinyitni. Egyébként nagyon egyszerü a Kontakt3 Sampler, a browserében kikeresed a betöltésre szánt fájljaidat és egyszerüen egérrel belehúzod a rack-részébe.
  • sangeorge
    Üdv! Csak egy gyors kérdéssel zavarkolódnék: Letöltöttem a Kontakt playert,meg hozzá egy-két ingyenes hangszert,de nem tudom betölteni a playerba ezeket.Tudja vki hogy hogyan kell? Gondolom nem bonyolult, de gondoltam megkérdezem hátha vki gyorsabban el tudja mondani,mint ahogy én rájönnék.(A Loadot probáltam de ott mindig vmi hibaüzit ir ki) THX
  • queensryche
    Üdv megint!

Egy fontos döntés előtt állok. Mielőtt még belemerülök a számítógépes zenekészítésbe, elengedhetetlen megteremteni az elfogadható
    minőségű ( ez természetesen stúdió minőséget jelent) megszólalás alapfeltételét mind a munkafolyamatokat,( programon belüli használhatóság),mind a zene visszahallgatását figyelembe véve. Ennek természetesen sok egyéb szegmense van az én esetemben ( gitáros), gondolok itt a számomra előbb utóbb valószínűleg számításba jövő erősítő mikrofonozásos felvételtől kezdve a jó minőségű lehallgató rendszeren át a számítógép teljesítményének fejlesztésén keresztül(proci, RAM) egészen stúdiókban használt vasakig.
    Ez még a távoli jövő (leszámítva a gépfejlesztést), de reális, amennyiben nekem tetsző eredmény születik a cubase (és nyilván más egyéb használható progik - samplitude, masterprogik - stb.)"bűvölésből" . Az első és legfontosabb dilemma a hangkártyakérdés. Úgy döntöttem, hogy kikérem a véleményetek, mert bár jó ötlet leírásokat olvasgatni ( pl. az absolute oldalán), vagy
    fórumokat böngészni, de igazság szerint egy idő után elbizonytalanodik az ember...(főleg én, aki bár régóta szgépfelhasználó vagyok, nem csapott meg ennek a világnak a szele. Értsd: nem vagyok naprakész
    se a programokat, se magát a számítástechnika fejlődését és nyelvezetét illetően. ) Nyilván nem mindegy, ki mire és hogyan akarja használni az adott kártyát, ettől (és persze a pénztárcától) függ, hogy melyik választás mondható optimálisnak.
    Gondoltam, leírom az alapvető paramétereket, valamint a felhasználás célját-milyenségét, hátha kapok hasznos tanácsokat-tippeket a vásárlást illetően.

Az első és legfontosabb: Meglepő mód én sem vagyok "milliomos", így a hatjegyű számok nem jöhetnek szóba. ( Ha így lenne, könnyebb is lenne "tuti befutót" választani:))
    Kb. 50-60(max70) a határ, ennél többet ezzel a tudással és így, az út elején nem is szeretnék kiadni.

Alapvető szgép konfig: Intel Core2 4300 1.80GHz proci, 2 Giga RAM.
    A jelenlegi lehallgató rendszer a legalapabb: A hangkariról kijövő jelet tranyós hifi hajtja meg 2.0 hangrendszerrel. ( magyarul erőlködő + 2 sony hangfal :))
    Ami ennek fejlesztését illeti (monitorhagfalak, meg ki tudja még mi) az nem most lesz :)

Felhasználási irány: Ez fontos. Gitáros lennék, tehát elsősorban ez határozza meg a felhasználás fő irányát. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy többségében (legalábbis most) a felvételeket egy előfokról, illetve előfokkal rendelkező effektről ( a marshall végfok kimenetét nem merem rákötni a gépre, nem tudom mit tenne vele...) bonyolítanám.
    Ez nagyon fontos, mert ahogy látom, többségben vannak azok, aki kizárólag vst-znek és max a midivezérlőt használják beviteli eszközként - ezt csak azért írom, mert nyilván nekik is speciális
    igényeik vannak a kártyát illetően ( gondolok itt a DSP-re)

Célom: a lehető legélethűbb dob+bass, illetve billentyű ( esetleg vonósok + egyéb színesítő hangszer) VST bevitele, valamint legalább 6-8 audió gitársáv problémamentes kezelése, valamint esetleges effektezése Itt igazából már csak a kész gitárhang utólagos egyéb effektezésére, alakítására - EQ, dinamika - gondolok, mert terveim szerint már a kész, effektezett hang menne be felvételkor. Bár nyitva hagyom az olyan progik használatának lehetőségét, mint pl. a Guitar rig - hátha ki lehet hozni belőle jobbat, mint a saját vasból.

Ebből már látjátok, hogy kb. mire gondolok, mik a nagybani irányvonalak.

Ami a kártyákat illeti az absolute erősen nyomja az EMU-t, aminek DSP-je jól hangzik, kérdés, hogy konkrétan én mennyire használnám ki. ( a nem valós idejű effektek ha jól értem nem igényelnek ilyet)
    Aztán ott az M-audio, ami állítólag megbízható, bár ott ebben az árkategoriában nincs DSP.
    Valamint itt van ez is:
    http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1172&back=4

Elvileg "nekem lett kitalálva", de amint már írtam, tapasztalat híján nem tudom ténylegesen megítélni...

A többi gyártóról még ennyit sem tudok...

Megköszönök minden hozzászólást és segítséget.( a terjedelemért sorry)

• Tetsuo
    nezd meg a privit pls
  • Grent
    sziasztok! a tritone digital colortone-pro-val szenvedek.. aki ismeri és tudja, hogy a programba hogyan kell betölteni az IR-eket az kérem írja le.. a pluggo runtime fentvan, a max msp is (hátha) de idáig semmi.. köszi
  • queensryche
    Köszi, ez lehet a gond. Még nagyon az elején vagyok ennek az egész témának, ki kell tapasztalnom merre hány méter. :)