4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • stef666
    Jó látni, hogy valaki még hisz a mesékben...
  • Tetsuo
    persze..
  • cubase5
    Letöltöttem, felraktam, elindítottam és full megy :9 kúúúrvajóó :)

http://www.cubase5.freeweb.hu/
  • vizipipa19
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, illetve egy kérésem.
    A kérés az lenne, hogy valaki küldjön már nekem legyen szíves linkeket nexus os hangkönyvtárakról, mert audiozonetorrenten nem seedelik őket, és audionews on meg sz@r az arányom. Az előző gépemen volt egy pár de az kb használhatatlan most.

A kérdés pedig a következő:
    Ha nekem van egy 4 magos 2300 mhz es phenomom, attól még érdemes dsp vel renelkező hangkarit vennem? Mert elvileg a dsp tehermentesíti a procit, viszont sztem az én procim megbirkózik a feladattal. És ha igen, akkor milyet ajánlotok? Én az emu hangkarikról hallottam jókat, viszont a 0404 ről az a hír járja, hogy elég instabil a drivere.

Előre is köszi!
  • ViniSoundz
    Köszönöm a szavazatokat Mindenkinek! Lehet nyitok fórumot erről a cuccról, még nem tudom :) Ez mégiscsak VST hangszerek fórum.
  • erik10
    Szavaztam.Szurkolok.üdv.
  • öregharcsa
    jó lett nagyon..sirály!!

grat!
  • Zade
    Köszi és szavazok!!
  • ViniSoundz
    éppen most zajlik egy Röyksopp remixverseny. oldalukon megtalálod a részleteket.

Vagy Indabamusic.com-on szinte minden hónapban van valami történés.

Aki ráér jöjjön és szavazzon rám, nagy segítség lenne. Majdnem 400 pályázóból 4. helyen állok. Jól jönne egy kis támogatás.

Itt lehet rám szavazni

És bocs, ha ez annyira nem ide való téma, de akkoris ide írtam
  • Zade
    Hi! Tudja valaki, hogy mikor lesz a közeljövőben remix verseny?
  • sangeorge
    Hali
    Sonar 7-ben fut....Ok megkeresem.Kösz
  • Hackerman
    Jah az lényeges hogy mien host de próbáld meg a cut off effectet a Sugarbytes WOW FX jével én azzal szoktam "cut offolni".

Trancere még nagyon jó szerintem a nexus meg z3ta, sylenth.
  • stef666
    Melyik szerkesztőben fut a Kontaktod? - mert abban kell megadni a sávautomatizációs volumeenvelope-t.
  • sangeorge
    Üdv
    Lenne egy kis gondom:
    Amikor egy midi sávot a Kontakttal játszom le,és a sáv végén halkulnia kéne a hangszernek(mert így van megírva a midi),akkor nem halkul,végig egy hangerőn nyomja.Ugyanez van a Trilogy-nál is.Ha valaki tudja,hogy mit kéne ahhoz beállítani,hogy érzékelje ezt a hangerőváltozást,írja meg lécci.Köszi
    (állogattam én már mindent,de ezek szerint még nem jöttem rá :))))
  • ViniSoundz
    nekem a miroslav philharmonik-al van gondom. megvan a 7 gigás hangpack is hozzá, de eccerűen nem müxik. azt írja, ha használni akarom a hangokat, hogy tegyem fel az 1.1es update-et. hát feltettem, ugyanúgy 1.0 maradt. most meg nem is tudom leszedni sem.

lehet a vindóz 7 miatt? pedig én aztán rengeteg dolgot hazsnálok és midnen megy.
  • SL
    Sziasztok!

Valaki tudna nekem ajánlani Speech Synthesizer féleséget?
  • Sütifutár
    Stef master hatalmas respect az FL studio 9 linkért.....Nem is tudtam h már ez is van amúgy.
    Amúgy ismét elbuktam egy remix vesrenyt,konkrétan a depechét....:-))
    De hát nem is azért csináltam,hogy nyerjek.....Üdv mindenkinek..

• stef666
    Janno".!- a ProTools ezen változatát - (Digidesign.Pro.Tools.LE.v6.1.Win2kXP.iSO-DELiRiUM), megtalálod az audionews-on, 473 MB az egész. A kezeléséhez meg a YouTube-n találsz bőven anyagot..- ha nem boldogulnál, akkor vedd elő a jó öreg Nuendo3-at, azzal is simán meg tudod csinálni a felvételeket, és talán a midi-hez még sokkal jobb is mint a ProT.
  • tmisi
    Ja ez úgy látszik nem eszi be a többet egyszerre trükköt. És még warez baja sem lehet, mert te demóval próbáltad. Viszont egy darabot egész jól lehet használni, igaz a play gombra kicsit nehezen indul be (1 mp késéssel + egy kisebb reccs), de wawba/mp3-ba még nem próbáltam menteni. Amúgy a Poizon az aktuális kedvencem most.
  • stef666
    a "Try Demo"-tól ne is várj sokat, = "próbáld ki a demo-t".....
  • erik10
    Hi!Felraktam a progit(adventus).Indításkor az ajánlások közül a try demo-t választottam.Megszólalt szépen nézegettem a hangszíneket,arpeggiator működik,minden fasza.Gondoltam kipróbálom amit Tmisi kolléga mondott." 2 adventus egyidejű futtatása".Megnyitottam mégegyet aztán midibillentyűvel egyidejűleg vezéreltem mindkettőt.Nuendo(stabil verzió)egyszerűen kilépett,még a hangkarit is befagyasztotta(maradt egy kis sipoló hang).Ugyhogy nemtom.Pedig egész jó kis szinti.Már amennyire megtudtam hallgatni.Ennyit előzetesben.Még tesztelem.Azt lehet hogy csak béna voltam.Sose lehet tudni.
  • erik10
    Kösz steff!Rád mindig számíthatok
  • MidiRendszer
    Stef !

Bajban vagyok :( Mégpediglen egy komlett élő anyagot kellene felvennem és lövésem sincs milyen softot (Host)használjak.Kártyám egy DIGI 001 8 be 8 ki elég jó kis motyesz :)Prootolshoz hót hülye vagyok ráadásul csak a 5 vagy a 6 fut velel jól azt sem tudom hol lelelm meg :(

Fel kellene vennem a mididt is (MIDI-be külön sávra )3 szinti 3 ének +dob+gitár ez a felállás :)Adj tippet légyszi mihez nyúljak hol kezdjem !Az abletont próbáltam erre használni de csőd :)

MidiRendszer by Jannó Mert a zene hal meg utóljára :)
  • stef666
    ITT van egy kis demo róla, a fullosat pedig INNEN tudjátok letölteni.
  • erik10
    Hello!Felcsigáztatok Adventus ügyben.Ha esetleg tudtok küldeni 1 linket honnan lehet tölteni megnézném.Előre is köszönet.Impact Pulse hey!
  • stef666
    -" akkor befagy az egész program. Mi lehet a gond?"...a gond az FL studio gyengesége , próbáld ki egy Cubase-ban, nem hiszem hogy a probléma továbbra is fennt fog állni,-esetleg az "új" FL 9-essel is próbálkozhatsz, Innen letölthető a full verziója, de nem hiszem hogy túl sokat javítottak volna a VSt fogadó egységén.
  • tmisi
    A szoftvernek van még egy előnye: lehet egyszerre több példányban is használni, míg valóságban vagy veszel 3 ugyanolyan vasat, vagy sávonként felveszed, de így az élő felvétel kizárva.

Az én kérdésem: van ez az Adventus (verzió: 1.5) nevű szinti, kurva jó Trance hangzásokat lehet vele produkálni (asszem erre is találták ki), de az FL Studio 8-ban nem működik tökéletesen, a Play gomb megnyomásakor bereccsen, majd után indul a lejátszás, ha meg kettőt akarok megszólaltatni (pl. egyik lead, másik basszus), akkor befagy az egész program. Mi lehet a gond?

Hangkártyának el kell bírnia, egy Alesis IO-2.
  • stef666
    -a "soft alapu stúdiózás"...? - végül is, azt kell eldönteni először, hogy mit akarsz csinálni. - egészen más szerkót kell összehozni ha élő zenei felvételeket,- énekessel, akusztikus hangszerekkel stb.- akarsz készítani, vagy ha egyedül,elmerülve a zene világában, kihasználva kratív képességeided, - komponálásba fogsz, és abból akarsz valami hallgatható művet összehozni.
    Ez utóbbi tevékenységhez a legjobb, egy számítógépp-alapu, Producer-studió összeállítása.- amelyben nagy szerepet kaphat a virtuális hangszerek arzenálja -(VST,AU,RTAS- a különböző hostoknak megfelelően)
    - A hardwerek összeállítását mindenki egyéni ízlése, és pénztárcája alapján választja meg, a softwereket pedig elsősorban a produkálni kívánt műfaj határozza meg elsősorban. - Ebben a producerstudiós formátumban is felhasználhatók vasak, de a softwerpiac akkora választékot nyújt hogy, koránt sem éri meg beruházni drága vasakba mikor tudjuk, hogy hol a terülj-terülj asztalkám.- és egyéni tapasztalataim alapján -ha előtte egy megfelelő minőségü hangkártyát vásároltál - nem is kapsz akkora minőségi többletet a vasakból, mint amennyivel többe kerülnek ..(a letöltött softoknál ).
  • eMCe
    Nekem is (sokkal) jobban tetszik, mint az eredeti dal, gatulálok.
    A refrén részt imádom.
  • MidiRendszer
    Hali Mindenkinek !HElló STEF !

Mostanában sokat foglalkoztat az a kérdés VAS vagy SZOFTVER szintik használhatók jobban.Én jó magam a vas melett teszem le a voksot mert a szoft szintiket nemigazán lehet összfűzni :) Midi-láncba vagy csak ÉN vagyok láma ?

Vélemények ?Stef hogy is van ez a szoft alapú stúdiózás ?!

MidiRendszer

"Mert a zene hal meg utóljára !!!!"
  • ViniSoundz
    jaja, sajnos. jó is lenne az a kis vas nekem, de hát van pár százas ezres..
  • stef666
    Bizony ehhez EZ kell!
  • Hackerman
    Akkor lehet találkozunk bár én szombaton megyek :)
  • ViniSoundz
    vagy lehet hülyeséget mondtam és ehhez külön vas kell :)
  • ViniSoundz
    nem tud nekem valaki adni egy TC electronics finalizer vst-t? nem lenne rossz. sehol nem találom.
  • queensryche
    Persze. Eddig mindegyiken ott voltam.
  • Hackerman
    Hi
    Valaki jön a hangfoglalásra? az idén is ingyenes és jónak igérkezik.
    én ott leszek :)
  • queensryche
    ...egyébként hanyagolva volt a Cubase 'megfejtős' része mostanában, csak már elkészített alapokra kellett gitárt rögzíteni, szerintem megin' bénázás lesz, ha nekiállok :)
  • queensryche
    Érdekes, nekem ez a valós idejű export sosem volt kijelölve, nem is foglalkoztam vele, ezek szerint kéne?
  • ViniSoundz
    kösszépen! csak vokált használtam aúgy, nem szoktam mást használni, szeretek a nullából mindent újra megírni.