62
LPG
  • zoolee
    Hát, mert nemrégiben utaztunk egy LPG s 86 os camaro mögött, hát se hangja, se ereje nem volt..Hallanilehetett hogy küszködik a motor..
    Fúú..de szaga annál inkább volt..Mint 1 csirkeól, vagy egy halom lósz@r..
  • pszihopata
    Nekem a benzintartály helyén van a gáztartály /75 liter/,és egy kispolszki tank van még benzinnek /kb. 24 liter/,így a csomagtartóm gyári méretű.Van egy digitális gázórám is beépítve a műszerfalon.A tankban mindíg megdöglik a benzin,mert max zöldkártyán van átkapcsolva.Persze az injektorosok már benzinnel indítanak,ott néha muszály benzint tankolni.
  • pszihopata
    Nissan primérát lehetett venni itthon is gyári gázos kivitelben,meg svéd ismerősöknek is a 850-es volvójuk gyári gázos,azok tökéletesen működnek.Volt olyan haverom aki 2 perc tekergetés után már verte a motorháztetőt,ha nem jött össze neki,ő azóta is szidja a gázos autókat.Persze ha valami baja volt a kocsinak mindíg a gázra fogta.Én örülök neki hogy a többség benzinnel jár,így állambácsi is békénhagy minket,nem talál ki újabb sarcokat.
  • tomsh
    Jó, persze de ez is nagyban függ a gázellátó rendszertől és a beszerelő műhely igényességétől is.
    azt tudom, hogy a magyar rendszer nagyon gáz :D, nekem is eléggé szutyok asszem olasz BRC reduktorom volt, amibe a hűtővíz úgy volt leszűkítve bekötve, hogy állandóan ingázott és kiba'ott melegedett a hűtővízem. A szűrőházban a karbi feletti adapterekhez menő gáztömlők, szilóval voltak begányolva. ( alá Prometheus alkotás) Állítólag a hollandok csinálnak nagyon jó gázrendszert.
  • pszihopata
    Én balatonfenyvesen csináltatom a műszakit,mindent megcsinálnak egyben odaviszem meg elhozom /g.szemle,z.kártya,műszaki/-és nem is tekergetik,jól be van lőve,-megtanultam.
  • pszihopata
    5 éve nem nyúltam a gázrendszeben a szűrőkhőz,és a reduktorhoz sem,ami legalább 100 000 km.Gázkuton tankolok.Egyszer vettem egy membránkészletet /5000 ft/,de az már elég régen volt.
  • tomsh
    Ja, egyébként membrán is tovább tart ha normál kútról tankol az emeber fia, úgy legalább 30-60 ezer km-t.
    ( Fejtetőre állított palckból az elején, elég sok trutyi ki tud ám jönni ) :D
  • gordon 24
    Ja ugy ja:D

Egyébként nekünk már a pot kerék helyére van téva a dolog, igy nem foglal nagy helyet. Csak nincs pot kerék. Tehát ha defekt van akkor szopás van:D
  • tomsh
    Lehet, hogy túlzás, de ha háztartási 22kg palackból van tankolva az ottó, akkor talán nem túlzás. Kútnál elég mondjuk, minden tizedik tankolás után.
  • gordon 24
    Hát ja.
    Mondjuk a 3-4 tankolásonkénti Vizzsák tisztítás szerintem kicsit tulzás,de a többibe egyet értek!
    Mondjuk nekünk megtérül az ügy mert Taxi lesz és azért az nem fog keveset menni.
  • tomsh
    Hátrányát annyiban látom, hogy
    1., Sok helyet foglal a tartály,
    2., Szállítható hasznos tömeg jelentősen lecsökken a tartály súlya miatt,
    3., Általában gázból legalább 1 literrel többet fogyaszt a gép,
    4., Szerintem gyengébb is mint benzinre átkapcsolva.
    5., Minden műszaki előtt nyűg és költség a kötelező gázbiztonsági felülvizsgálat.
    6., Elégé szerviz igényes, 3-4 tankolás után ajánlott vízzsák tisztítása.
    8., Reduktor membránja fokozatosan kikeményedik, gyengül és egyenletlenül jár a vas és ezért kb.10-30e km-ént csere, ami szintén nem olcsó.
    7., Sok parkolókba nem lehet beállni vele, pl., még az MM felszíni parkolóiba sem.
    8., Majd kétszer annyiba kerülő környezetvédelmi vizsga.
    9., Aki keveset jár vele annak sohasem térül meg.

Ellenben jobbak a füstgáz értékek, aki rengeteget jár LPG-vel annak feltétlen megéri. A motor élettartama is jelentősen megnő a tisztább égés miatt. És biztonságos. Biztonságosabb sokkal, mint a biliacél benzintartály, hiszen duplafalú vastag acélhenger akár 100-bar-t is kibír, és a biztonsági tartályszelep kiáramlás gyorszárral is alap ellátott.

• gordon 24
    Igen ezt sok helyről hallottam. Állitólag megnöveli az olaj csere intervalumot is. Nem kell olyan sürün cserélni. Meg nincs benne kén ami a benzinben van. És ez is kárositja a benzinnel üzemelő motort, ittt ez sincs.
    Csak valahogy olyan idegenkedve állok a dolog elött.
  • pszihopata
    'Benzinsenek gyártott autónak jót tesz e ez"-a benzines autók élettartama főleg a hidegindításkor benzintöblettől lemosott olajfilm miatt rövidebb,mint a dízeleké.Gázüzemnél ilyen nincsen és az olaj is sokkal tisztább bennük.Az én autóm 250 000-et ment felújítás óta,a motorja hibátlan.
  • gordon 24
    Na ezek pozitív dolgok. Nekünk egy 1800cm3 Ford mondeoba van benne. 2002-es az autó. Igazából egy hete gázos a gép. Taxi lesz belőle. Most vásároltuk. Eddig is ilyen volt csak a 94-es kiadása. Abba 340000km van de az nem gázos.

Nekem is ugy tünik mint ahogy irod, ha átkapcsolom benzines üzemre akkor jobban megy egy kicsit.
    Volt vele az első nap az hogy klimával és gázzal ment és kigyuladt a csek kontrol benne. A gázosok azt mondták kevés volt neki ezért érezte a komputer a dolgot hibásnak. Most állitottak rajta azóta nincs ilyen gond.
    Csak egy dolog van pl 140-150 körül van benne egy pici luk amit nem értek miért van benzinnel nem csinálja. Szóval lehet állitani kéne még rajta valamit, lehet ott még mindig kevés neki.
  • pszihopata
    'akinek nincs pénze fentartani egy autót az minek veszi meg"-ez inkább a visszavett hiteles kocsikra áll nem?Ők még megvenni sem bírják,hogy bírnák fenntartani?Az hogy valaki olcsóbban autózik,az miért blama?Akkor a dízel is égés?
  • pszihopata
    'Mi van ha balest történik?"-halottál felrobbant gázos autóról?A töltőcsonktól 4 elektromágneses biztonsági szelepen megy át a gáz,a tartályt 40 bárral nyomáspróbázzák.Szerinted engednék a forgalomba,ha nem lenne biztonságos?
  • pszihopata
    Én 12 éve hajtom a most 26 éves mazdámat gázzal,ezalatt 250 000-et hajtottam az autóba,most van benne 600 000 km.Ez a kocsi 1991 óta csak gázzal jár,én 1996-ban vettem,és mikor 350 000 volt benne felújítottam a motorját.2000 köbcentis,gyakran húztam vele trélert is,-15 fokban is gázzal simán indul.Kiszámoltam,hogy egy új autó árát /3.5 mill/ még beletankoltam volna,ha benzinnel járok.Azt a hibát sokan elkövetik,hogy annyira elveszik a gázt a kocsitól,hogy autópályán magas fordulaton elégnek a szelepek és a hengerfej,erre figyelni kell.Az olaj gyönyörű sárga benne,még 5000 km után is.Az enyémben egy primitív 1986-os ausztrál gázkészülék van,teljesen hibamentesen működik.Ha átkapcsolom benzinre,magas fordulaton erősebb kicsit az autó,de gázzal nyomatékosabb,és finomabb a járása.Egy mitsubishi sigmát /3000,v6/ is használtam közben gázzal,de az nem az enyém volt,100 000-et beletekert a haverom és nem volt gond vele.Nekem pozitívak a tapasztalataim.
  • gordon 24
    Hát végülis jóval. Mert a benya kb 260 ft körül van. Az LPG meg 180-190ft. A beszerelése pedig olyan 230000ft. Szóval ezt hamar meghozza csak valahogy az elöbb leirtak cseszik a csöröm.
  • gyuri12
    mennyivel olcsóbb?
  • gordon 24
    Nem tudom nekem olyan érzésem van amikor egy ilyen autót meglátok, hogy akinek nincs pénze fentartani egy autót az minek veszi meg.:D Szóval érted?
    Persze, tudom hogy olcsóbb a gáz.
    De nekem pl vannak olyan kétségeim, hogy egy Benzinsenek gyártott autónak jót tesz e ez? Nem rövíditi az élt tartamát? Aztán az hogy mi van ha baleset történik?
    Nem lehet vele parkolóházba be menni. Szóval én csak a hátrányt látom benne. A sok hátrány mellet egy dolog van ami az elönye hogy olcsóbb fentartani a járművet.
  • gyuri12
    ez miért is lenne gáz?(mármint nem úgy gáz,hanem úgy,hogy ciki)
  • gordon 24
    Sziasztok!!!

Azért nyitottam ezt a topikot hogy kitárgyaljuk a dolgot.

Mi a véleményetek róla?
    Nekünk van egy ilyen járművünk.
    Én jelen esetben nagyon sajnálom hogy ez az átalakítás megtörtént, mert szerintem az autógáz az elég gáz!

Szóval akinek van véleménye irja!!

Üdv.