17
-
eax #17 Hagytad mar >100 km-re a telefontoltodet? ;) -
#16 Olyan már létezik, és nem is annyira drága, ráadásul van benne egy beépített 2500 mAh-s akksi. Amint itthon is lehet kapni, veszek egyet a PDA-mhoz.
Egyébként autóban valóban fel lehet tölteni a telót, de például vonaton vagy repülőn kevésbé. Mondjuk ez utóbbin telefont nem sok értelme van tölteni mert nem tudod használni, de mondjuk egy PDA-t vagy laptopot igen, és egy több órás úton nem hátrány, ha akksiprobléma nélkül végig mehet a divx meg a játék, vagy például nyáron egy kempingben, ahol nincs áram, stb. Szerintem hasznos, nem azért mert 20 Ft-al kevesebbet fizetsz az áramért hanem mert nem vagy helyhez kötve. -
L3zl13 #15 Ez hülye logika.
Ugyanazt az áramot termelik meg a napelemet, amit egy központi nagy naperőműben meg lehetne termelni. Csak ott több sokkal hatékonyabb volna/olcsóbb volna ugyanaz. -
Szemi90 #14 Namégegyszer linkkel:
Kurblis mobil link -
Szemi90 #13 Kurbli? Hehe. Nem is olyan vicces.
http://www.sg.hu/cikkek/44463/kurblis_mobiltelefonok_a_motorolatol -
Kecske85 #12 Azért annyira mégse felesleges.
A napenergia "korlátlan", ellentétben az erőművekkel előállítottal.
Ha azt veszed hogy a fejlett országokban már a kisgyereknek is van mobilja, akkor ezek töltésének költsége nem apró összeg. -
Robko #11 Mobiltelefon töltő napelem
már van nálunk régota.... -
#10 Amúgy ez szinte totál felesleges, mert bázisállomás sem igazán van ott, ahol nincs tápellátás, autóban, meg hálózatról meg úgyis fel tudod tölteni a szutykodat. -
eto demerzel #9 a hutes miatt. -
darkhell2112 #8 Tök jó, de ha már itt tartunk miért nincs mini atom-reaktor a telefon hátulján? -
#7 De ne hagyjuk ki a kurblit sem hisz az a 20.sz legnagyobb találmánya! -
#6 Én már nagyon sokszor gondoltam erre, hogy milyen jó lenne napenergiával tőlteni a telefon, nagyon sokszor jól jönne. Nekem nem muszáj, hogy magában telefonban legyen a napelem beítve, hanem külön álló rész ként is jó lenne. Amibe mondjuk bedughatnam a telefont és az feltöltené az aksiát. -
Flashy #5 Nokia 1611-hez volt napelemes hátuljú aksi, 1997 körül talán. mondjuk akkora telefonra meg aksira ráfért. kép is van -
Sundance #4 nice. jó ötlet. mondjuk a gyertya ügyben kissé szkeptikus vagyok.... :S -
#3 Izgalmas lenne szélkerekes töltő is :) -
M0RN1NGST4R #2 jó ötlet, de a design még nem az igazi. kicsit kéne zsugoritani. Amúgy miért ne lehetne mondjuk napelem + kinetikus energia? -
IstvánTM #1 Na szerintem ez igazán jó ötlet..