9
  • halgatyó
    #9
    Szerintem a spam ellen szándékosan nem tesznek semmit azok, akiknek ez a feladatuk lenne. Nagyon sok esetben bezzeg nem tehetetlenkednek ennyit!

    Micsoda dolog az, hogy valaki megváltoztatgatja az IP címét? Nincs neki szolgáltatója, amin keresztül a netre csatlakozik? Nem nyomozható ki hogy egy sok ezer levelet kibocsátó felhasználó helyileg hol van? Nem hiszem el!

    Próbálna meg valaki "fasiszta" eszméket terjeszteni! Rögtön kiderülne, hogy mindenki kinyomozható... Csak azok nem, akik minket, kisembereket dühítenek amennyit csak akarnak, korlátozás és félelem nélkül.

    Addig lesz ez így, amig valaki le nem öntődik égő benzinnel. Más módszer már nincs, erre egyre többen jönnek rá a világban.
  • HJPOWER
    #8
    Megoldás a kar eltávolítása lenne! vagy az összes végtagé!
  • Frayer
    #7
    LOL, tiszta hülyék ezek a spamhausosok.
    Soha semmit nem érnek el a tevékenységükkel.
    Azt hiszik,hogy akár 1% ban is sikerül megálítani a leveleket??
    Ha csak egy levél nem megy el, azt egyből jelzi a mail server,hogy

    451 http://www.spamhaus.org/query/bl?ip=89.132.55.218
    http://www.spamhaus.org/query/bl?ip=89.132.55.218

    Egyik haveromat épp most blokkolták, de egy tized sec múlva már egy másik ip ről lőtte a leveleket :DDD
    Ilyenkor egy sima IP váltással meg is oldottuk a bajokat :D
    Értelmetlen erőlködés ez. ejnye bejnye
  • Mr. Perfect
    #6
    Már elnézést de a spamhaus-nak mióta joga,hogy domain-ek törlésére szólítson fel egy szolgáltatót, csak azért mert ők úgy gondolják,hogy onnan spam-eket küldenek. Ehhez nem bírósági végzés kell? Tegyék rá azt a pár .at végződésű címet a feketelistára és kész. ez tényleg zsarolás,hogy akkor az egész top domain-t ráteszik a listájukra.
  • irkab1rka
    #5
    hogy kicsit tisztább legyen a kép: szóltak a nic.at-nek, hogy azt a pár oldalt, amire mutató URL-t a spammerek szétküldenek vegyék már le, mire a nic.at
    1, baszott válaszolni,
    2, megirta, hogy nem.
    Na erre jött a válaszlépés: a nic.at támogatja, helyet biztosít a spammereknek -> listára vele. Ahelyett, hgoy a nic.at belátta volna, hogy talán nem kéne spammereket támogatni, jogi útra terelte az ügyet, az őt ért veszteség miatt.

    Magyarán, ha spammer vagy, találsz olyan szolgáltatót, ami a havidíj fejében meg fog védeni. Ha ez egy afrikai szolgáltató, nem nagy ügy, jópár afrikai ország top domainje egyszerűen ki van tiltva európában. Ha ezt egy osztrák szolgáltató csinálja, az más tészta.
  • bunny
    #4
    Sajnos a cikknek tök igaza van, nehogymár egy komplett domaint blokkoljanak úgy, hogy én nem tudok róla? És ha nekem haverom van a nic.at-n, és nem kapom meg a leveleit mert a szolgáltatóm spam filtere rajtuk keresztül szűr?
    Ígyis napi probléma sajnos, hogy bizonyítottan elküldött levelek nem érkeznek meg, az okoskodó spam filterek miatt.
    Golyó a spammerek fejébe, de a túlbuzgó filteresekébe is! Lassan eljutunk oda, hogy megint fax lesz a fő csapásvonal, az legalább nem veszik el ...
  • scnad
    #3
    Miután megvolt a nagy cyber-partraszállás, s felszálltak a cyber-repcsik, megindultak a cyber-hadak, ...

    R E S E T

  • Frosty01
    #2
    vessenek be egy cyber jármüvet inkább
  • irkab1rka
    #1
    Hát akkor nem kell ezen filózni tovább. Ha a spamhous.org jogilag támadva van, attól még én felvehetem a nic.at-ot a feketelistámra. Kiváncsi vagyok, hogy fognak kényszeríteni, hogy ne :)