18
  • smokedoc
    #18
    döntéshozói előfeltételek: kapcsolati háló, felelősség vállalása, kommunikációs készség, lojalitás (=seggnyalás)

    a szakértelem, a nyelvtudás, a tapasztalat a kisemberek érdeme !
  • assdf
    #17
    "M.O még ott tart, hogy lefizetik a döntéshozókat, és kiadja a doktor infovezető jogász a nyilatkozatot, hogy nem éri meg az ingyenes OS mert nagyobb a TCO ja."
    Hát jah, vagy ha éppen szakember ülne a megfelelő poszton az sem lenne baj...
    mert ahogy nézem pl a kormányt, a dolog úgy müxik, hogy a hadügyminiszter most egészségügyminiszter, de ha ott sem válik be, akkor majd agrárminiszter lesz stb stb...
    Na most gondolhatjátok hogy ezek mennyire egymást fedő szakmák, és még ha értene is az eredeti szakmájához (de nem) akkor majd mennyire fog érteni egy totál máshoz... És ez megy sajnos. Ha megfigyelitek új törvény van kialakulóban:
    miniszter nem vész el csak máshová helyeződik...

    Csak azért mondom mert a szekeres aki hadügyminiszter volt/van?, mezőgazdasági végzettsége van, ismerem mert ott lakott ahol én, katona sosem volt és kalasnyikovot sem látott még soha... Képzelitek milyen kiváló hadügyminiszter...
  • smokedoc
    #16
    szervezett anarchia, vagy kontrollált diktatúra.
    A windows arról szól : a tőke felvesz jogászokat, marketingeseket: akik megalkotják az amerikai jogrendhez, és marketingigényekhez megfelelő terméket, megmondják az embereknek, hogy mire is van szüksége.
    Illúzióba kergetnek, hogy nincs más: (a tőke és a lobbi szétszorja hivatalokban, iskolákban, és a delikvens csak az ő termékét látja, mert elvakult.

    Első lépésben az embereket kellene felébreszteni, hogy a tőke szopatja őket. Hamár a tőke add neked egy windows vista stb nevezetü "játékprogramot", amire a marketing és a jogászok azt mondják hogy professzionális, meg biztonságos, meg kalózmentes, Akkor ne hidd azt, hogy csak ez az út létezik.

    második lépés oktatás:
    állami szinten kitiltani a hivatalokból a tőkét.
    M.O még ott tart, hogy lefizetik a döntéshozókat, és kiadja a doktor infovezető jogász a nyilatkozatot, hogy nem éri meg az ingyenes OS mert nagyobb a TCO ja.
    TCO= bullshit.
    Oktatásnál már alakul...

    egyébként végülis kurvasok pénzt generál ha minden mindennel inkompatibilis :)
    kapitalizmushoz kapitalista szoftvereket, hogy életbenmaradjon! lehetne a windows jelszava :)
  • ProClub
    #15
    Ez így azért erőteljesen nem igaz. Egyrészt egy normális Windows verzió nem 40 ropi másrészt vannak szép számmal, akik a Linuxot is megveszik, többek között a support miatt. Vagy lelkesedésből. Egyszerűen teljesen más a filozófia a két termékben, Linuxban azért cserébe, hogy bárhova belenyúlhatsz, kockáztatod azt hogy bele is kell nyúlnod. A Windows meg nem ilyen, nem tudsz belenyúlni de nyilvá nem is feltétlenül akarsz.
  • eto demerzel
    #14
    "Ha egy ember 40E Ft-ot nem akar kiadni egy OS-ért, mi a garancia, hogy több 100E Ft-ot kiadna egy Adobe termékért? :)" pl egy nyomda. az adobe pdf miatt vala ottan. nm hizem hogy az adobe nyilt foraskodo lesz. ott van meg a mac amirol elfelejtkeztek. amugy szerintem a vista tenyleg nm 1 csucs model. erdekesnek talom hogy tobb model letezik belole, majdnm 1 "mainframe" kell hoza hogy csak maga az op induljon, mikor mas fejlesztok termeke (lasd: mac ox leopard, linux distribuciok) regebbi gepeken is franko futnak.szerintem a csicsa nm eri meg az arat.
  • echo
    #13
    Céges szinten azért nem így merül fel a kérdés, ahogy te írod, hanem úgy, tudok e költséget csökkenteni...
    Magán embernél meg esetleg úgy, hogy miért van az, hogy billnek kell fizetnem ha én az adobe szoftverjeit akarom használni?
  • k0zi
    #12
    Ha egy ember 40E Ft-ot nem akar kiadni egy OS-ért, mi a garancia, hogy több 100E Ft-ot kiadna egy Adobe termékért? :)

    Használtam fél évig linuxot desktopra, windows nagyon erősen vezet még nagyon sok dologban (pl ezek közé tartozik a stabilitás is)
  • GABOR16
    #11
    Az Adobe neve kicsit szúrja a szemem...
    Ha a forrásukat nem is nyitják meg, legalább kiadhatnák a termékeiket Linuxra is.. Bár mivel résztvettek ezen a gyűlésen talán ez után másképp lesz :)
  • Vorpal
    #10
    Adob terméket linuxra és szevasz Windows
  • lammergeyer
    #9
    kimondta.szr a vista.egy világ omlott össze bennem...
  • Penge4
    #8
    "Ha te inkább zárt és fizetős programokat látnál szívesen, akkor hajrá, úgy mindenkinek "jobb" lesz!"

    Ha te inkább a lábujjaddal szerenéd megvakarni a füled tövét, mert a kezeddel "túl egyszerű" és a végén még lámának neveznek ezért, akkor neked is hajrá. :D
  • Gonz0
    #7
    Mindig is csodáltam az éleslátásodat... Megint megmondtad a frankót.
  • kbupdate
    #6
    hm, jó érv, mert ha mindenki nyílt forráskódú, ingyenes progit használna, akkor már tényleg mindenkinek jó lesz.... pf
  • bakagaijin
    #5
    Pedig már vagy 10 éve próbálkozik, jogászokkal, szélzesekkel, píárosokkal, s nagyritkán programozókkal is. :D
  • KOXX
    #4
    Ha te inkább zárt és fizetős programokat látnál szívesen, akkor hajrá, úgy mindenkinek "jobb" lesz!
  • Petka
    #3
    Eltiporni a linuxot?...
  • assdf
    #2
    :D
  • kbupdate
    #1
    hülye ez az MS is már. faxt kell itt egyezkedni. simán elkéne tiporni mindet és kész. de úgy látszik nem megy. szar gyenge a vezetőség már ott. azért lett a vista is fos.