11
a lehető legjobb minőségben
  • Crgriseus
    Hali!

Premiere pro-ban 1080p-s videót készítettem. A videó el is készült, nagyon jó minőségű lett. A készítésével viszont volt egy nagy problémám...

Elmondom az elejétől. Maya-val készítettem egy animációt amit lerendereltem 1920x1080 méretű képkockákban. A képeket összefűztem VirtualDub-al. A beállításoknál 25 fps-t adtam meg. Mást nem állítottam át így elvileg egy tömörítetlen videót kaptam. A premiere-ben prewiev nézetnél a videó szaggatott(a proci kicsit gyenge két magos 2,31ghz, a többi viszont jó 4gb ram 512mb vram). Azt tudom, hogy DV avi-val érdemes dolgozni. Viszont abból nem tudok fullHD méretűt csinálni mivel a dv avi az 720x576 méretű. Komolyan a világ egyik legegyszerűbb programja lenne ha nem kéne ennyit szenvedni a videó formátumokkal. Viszont így egy kicsit összezavarodtam. Hogyan oldjam meg ezt a problémát?
  • demenyzo
    sziasztok! egy olyan problémám van, hogy leváltottam a miniDv-s kamerámat. és most egy HD kamerám van. egy gondja van, h amibe kinyomja a videót a kamera, azt nem veszi be a premier pro 1.5,2,cs3. a formátuma h.264 AVI, ami egy kicsit fura számomra! szerintetek a cs4 megoldaná a problémát? csak hogy nekem az egész cs3 pack megvan, nem szeretném leváltani. Esetleg tudtok olyan convertelt ajánlani, ami rendesen átteszi, és lehetőleg gyorsan! any video convertel nem jó neki... köszi előre is! üdv
  • fugafree
    Ja amúgy köszönöm a válaszokat.
  • fugafree
    Greyhound neked melyik Premiere verzió van, mert nekem nem ilyen.

Amúgy következőre jutottam: találtam deinterlace szűrőt, ami jó is, de nem fogom minden egyes clipre alkalmazni (bár még az is lehet belőle).
    Viszont találtam egy beállítási lehetőséget (Field order), ahol 3cucc közül lehet választani:
    - None (Progressive)
    - Upper
    - Lower

De még próbálkozom.

Amúgy a kamerám Cinema-ra volt állítva, tehát fekete csím van a kép alján, tetején, a mozis hatásért. Viszont mikor elkészíte a kész felvételt ezt is elkészítendő területnek tekinti. Hogy lehet ezt a rész kivágni, hogy ne legyen ott, hanem majd a lejátszó amivel lejátszom auto kipótolja, ahogy az lenni szokott.
  • Gerygrey
    Ha becapture-ölted a videót, és kész vagy a vágással, akkor export -> adoeb media encoder, és a bal felső sarokban pipáld ki a deinterlace opciót. Utána a lerenderelt videó csíkmentes lesz.

Ha nem akarsz vágni, csak egy-az egybe bemásolni a DV kaziról a felvételt progresszív letapogatással, akkor ajánlom az Exsate DV Capture nevű progit (freeware), az rögtön csíkmentes formában menti le neked a videót ha kiválasztod a deinterlacinget, és real-time konvertálja WMV vagy MPEG-2 formátumba a felvételt a kameráról a gépedre.
  • Dark Angel 666
    Ez nem elmosódás , hanem a váltottsoros scan miatt van
  • soma22
    ez az elmosodás a panasonic kamerák hiányossága, több ismerősöm is ezzel sziv.ha kamera akkor jvc
  • ajem kisa
    Íííí vaze, ezt lehet ide kellett volna irnod! (viccel)
  • Dark Angel 666
    Esetleg nincs benne olyasmi hogy Progressive ?
  • Dark Angel 666
    A Deinterlace filtert próbáltad a felvétel után ?
    A TV tunererel felvett adás is ilyen ha érdekel.
  • fugafree
    Sziasztok!
    Panasonic NV-DS15-ös kamerámról szeretnék anyagot felmásolni, a lehető legjobb minőségben. Van egy firewire kábelem, azzal másolom. Viszont a képe gyors mozgatásoknál becsíkozódik: itt egy kép
    Adobe Premiere Pro 1.5-el Capture-lom, eddig annyit állítottam, hogy a Playback settings-nél a 24p Pull-Up Method-ot Interlaced frame-ről átállítottam Repeat frame-re. Így szerintem egy kicsit jobb lett.
    Aki tudna segíteni az légyszives írjon. Köszönöm.