35
  • Penge4
    #35
    Használhatod most is a Google Desktopot, csak ki kell kapcsolni a gyári keresőt. Azért meg ne a MS-t baszogassák, ha a felhasználó hülye és nem ért hozzá. Így is mindenki lámázza a Windows felhasználókat, mert már most is túlságosan júzerbarát a rendszer.

    Azt hiszem elég infó áll a rendelkezésére a neten a kereső csere végrehajtásához, a Linuxot se baszogatják, pedig ott sokszor egy program bizonyos beállításait is csak terminálba vagy konfigfájlokban tudod elvégezni.

    De had engedtessék már meg annak a fagyiárusnak, hogy a saját mezején termesztett szőlőből készült mazsolát tegye alapból a fagyijába és ne kötelezze már senki, hogy a tökömtudjamilyen euroimport mazsolát kelljen beletennie, mert ő már fagyiárusítás terén monopol helyzetben van, az euroimport meg a mazsola terén van hasonló helyzetben és ez így akkor nem kóser.

    Emlészem, amikor arról volt cikk, hogy amúgy is milyen köcsög a Microsoft, amiért nem a Google keresőjét preferálja az IE-ben, mert ilyen helyzetekben a felhasználókra kell gondolni és kétségtelenül a Google adja a legjobb találati eredményeket, ami igaz is, de azért ahhoz vastag bőr kell, hogy ennyire fényezze a saját szolgáltatásait valaki.
  • BiroAndras
    #34
    "de nem ez történik,mert a fagyiárusod konkrétan megtiltja h bármit tegyél a fagyijába, nemcsak mazsolát de mondjuk mogyorót se... ez tűrhetetlen."

    Ki tilt mit?
  • Hegyikecske
    #33
    Rosszul látod a dolgot. A példádnál maradva a gond nem ott vanh tenni kell vagy nem kell mazsolát, hanem h ha a _vevő_ akar akkor _opcionálisan_ se tud! ergo az eladó adja az alap fagyiját, (te azt kifizeted) és innentől auz eladónak már mindegy lenne h mit csinálsz a fagyijával, de nem ez történik,mert a fagyiárusod konkrétan megtiltja h bármit tegyél a fagyijába, nemcsak mazsolát de mondjuk mogyorót se... ez tűrhetetlen.
    Persze h a kugli az ellen lázad ami a profilja, amugy a konkurencia csak jót tesz a piacnak, max nem használod de Te dönthetsz!
  • cousin333
    #32
    És nagyon halkan tegyük hozzá: Mac OSX-ből csak 1 változat van, amint azt Steve Jobs előadásában "nagylelkűen" kiemelte volt. Pofátlanság! :)
  • A1274815
    #31
    "Különben meg szerintem az MS-t inkább arra kellene ösztökélni, hogy az egyes windows verziók ne funkcionalitásban, hanem mondjuk az integrált programok darabszámában térjenek el,..."

    Ez egy kicsit ellentmondásos. Különben meg most is így van: pl. Windows Vista Home Basic-ből hiányzik jónéhány multi-mediás program, továbbá a céges környezet solgáltatásai és programjai, a Home Premiumban pedig csak a céges dolgok hiányoznak, Business ben benne van kis és közép válalkozásoknak szükséges dolgokat tartalmazza, és hiányzik belölle a multi-mediás extra szolgáltatások, az Enterprise hasonló csupán annyí az eltérés, hogy nagy céges dolgokat is tartalmaz, továbbá lehetőséget a SUA telepítéséhez. Az Ultimate pedig mindet.
  • AgentKis
    #30
    Ezzel az a baj, hogy az általad említett játék, rengeteg sok másikkal egyetemben a windows saját dolgait, a micro$oft saját szabadalmait használja. Ha lenne nyílt szabványos környezet akkor megoldhatnák ezt. Persze a játékiadók és a hardvergyártók ezek ellen vannak, előbbiek a konkurencia miatt, utóbbiak az erőforrások észszerű használata miatt.
  • irkab1rka
    #29
    mifaszt ugat a google.

    csinálhatnának ők egy oprendszert végre. Ha fut rajta a wow/cs, akkor meg is nyerték.
  • AgentKis
    #28
    "Azért szeretném megérni mikor az MS kiadja a Windows Vista Integrated Office 2007 oprendszerét. Szerintem mindjárt az ősszes linuxos meg az egyébb office fejleszők a hajukat tépnék és rohanának az EUhoz panaszkodni."

    Mindezt úgy, hogy csak az a verzió lenne elérhető, mondjuk 700 dollárért, no akkor asszem elég sokan felzúdúlnának az általad említetteken kívül is... Meg talán Te is elgondolkodnál azon, hogy Linuxra válts, pláne azért, mert mire hozzánk elérne a 700 dollcsis oprendszer addigra itt simán lenne 1300.

    Különben meg szerintem az MS-t inkább arra kellene ösztökélni, hogy az egyes windows verziók ne funkcionalitásban, hanem mondjuk az integrált programok darabszámában térjenek el, esetleg a licenszelés lehetne annyira rugalmas, hogy csak azokat az összetevőket engedné és erőltetné fel amiket választhatóan kifizet a vevő. Azért mondom ezt, mert ugye azt állítják, hogy a Windows Media Player ingyenes, de vajon annak fejlesztését miből fizetik? Azok pénzéből akik megveszik a win-t, holott WMP-t ezek közül csak töredéknyien használnak, mint ahogyan mondjuk paint-et, windowsos játékokat, vagy desktop keresőt is.
  • A1274815
    #27
    "Azért szeretném megérni mikor az MS kiadja a Windows Vista Integrated Office 2007 oprendszerét. Szerintem mindjárt az ősszes linuxos meg az egyébb office fejleszők a hajukat tépnék és rohanának az EUhoz panaszkodni."

    Én az MS helyében már így is rohantam volna, hiszen a legtöbb Linux distrib tartalmaz OpenOffice-t is.
  • A1274815
    #26
    Valami lehet abban a Google Desktop Search-ben hogy ennyíre el akarják terjeszteni. Nem próbáltam még, talán tele van reklámmal. Ammenyíben viszont ha nincs benne reklám, akkor nagyon úgy fest, hogy az adatainkra fáj a foguk.
  • haxy27
    #25
    további fontos lépésekre van szükség, amelyek lehetővé teszik a megfelelő verseny kialakulását a szoftveriparban. Naja meg az újabb vírusok terjedését elősegitő hitvány szoftverek telepitésének lehetőségét is elő segiteni.

    Nem értem ezt a dolgot. Ez ojan hogy én kitalálok egy új fagyit és jőn a mazsola termesztő és aztmondja hogy márpeddig belekel tenem a fagyiba a mazsolát is. namár mire fel? Szerintem ha az MS ugy döntene, hogy újra irja a Wint és ezentul csak az ő alkalmazása fut rajta akkorsem lehetne senkinek sem szava ellene. és hogy miért? mert ha valakinek nem tetszik akkor nem veszi meg. Azért szeretném megérni mikor az MS kiadja a Windows Vista Integrated Office 2007 oprendszerét. Szerintem mindjárt az ősszes linuxos meg az egyébb office fejleszők a hajukat tépnék és rohanának az EUhoz panaszkodni.
  • cousin333
    #24
    "a PC-k (a személyi számítógépek egy jól körülhatárolt részének)"

    Valóban így szoktuk mondani, noha a PC szó szerint személyi számítógépet jelent, amibe mondjuk a Mac is beletartozik.

    Nem látom be, miért ne rakhatná az MS a saját operációs rndszerébe a saját programjait, akár alapértemezésként is. Nekem is van WMP-m, mégsem azt használom. Monopólium akkor lenne, ha nem is tehetnél fell másik média lejátszó alkalmazást. Az miért baj, hogy igyekszik integrálni a programjait? Az integrált dolgok akár jobban is működhetnek (Mac-nél is az az egyik érv, hogy olyan jól "összeszokottak" a programok). Ennyi erővel az is probléma lenne, hogy a Mozilla egy csomó (korábban ext-ben létező) funkciót beépített a böngészőjébe. Két választásod van: vagy beletörődsz, vagy korábbi verziót használsz. Ez a jog a Windows esetén is fennáll :P.

    "nem akarja totálisan lecsupaszítania a dolgokat - MERT NEM ÉRDEKE.
    A most feltörekvő új innovatív csapatoknak meg pont az az érdeke, hogy egy semleges op. rendszer legyen (azaz a saját új cool programjuk egy kattintással az op. rendszer "része" lesz az adott felhasználási területen)."

    Ez még nem indokolja a pert. Tulajdnonképpen mi a baja a Google-nek? Nem lehet telepíteni a desktop search-öt Vista-ra? Ha igen, akkor mi a baj? Hogy az MS-nek van erre saját alkalmazása (ami, ha jól tudom, le is tiltható)? És? Nevetséges, hogy az a bajuk, hogy nem az ő alkalmazásuk keres (ha az övékkel lehetne keresni, biztos nem problémáznának azon, ha egy 3. fejlesztő terméke nem tudna). Véleményem szerint a Google ugyanolyan uralomra törő cég, mint az MS, csak a módszerei mások és egyelőre nem ő van nyeregben, ez fáj neki. Mondom ezt annak ellenére, hogy több programjukat, projektjüket is használom.

    A Google-nek igenis meg lenne a lehetősége, hogy alternatívát támasszon akár Windows-al szemben is. Nem is kellene az alapokról kezdeniük, kiválaszthatnának egyet a milliárdnyi Linux disztribúció közül és azt tuningolhatnák a maguk kénye-kedve szerint. Én nem szólnék bele, hogy mit hogyan építenek bele...
  • ljerk
    #23
    "A Google követelőzik? Akkor én a MS helyében követelném, hogy a Firefoxban ne a Google legyen az alapértelmezett kereső, de legalábbis választani lehessen a Live Search-öt is!"

    Kedves DjDano !

    A Windows Vista a PC-k (a személyi számítógépek egy jól körülhatárolt részének)
    operációs rendszereként van eladva. Az hogy a Microsoft erre ráültette a felhasználók életét megkönnyítő dolgokat egyrészt saját maga is nagyon jól járt anyagilag, és az alapszintü felhasználók is. Gondolok itt például a Notepad, Wordpad és a korábban egyébként az első vitákat kiváltó Media Player, Internet Explorer programokra.

    A Microsoft már ragaszkodik a "Mind egy fölött" rendszeréhez és világos, hogy
    nem akarja totálisan lecsupaszítania a dolgokat - MERT NEM ÉRDEKE.
    A most feltörekvő új innovatív csapatoknak meg pont az az érdeke, hogy egy semleges op. rendszer legyen (azaz a saját új cool programjuk egy kattintással az op. rendszer "része" lesz az adott felhasználási területen).

    Tehát a Microsoft azt követelhetné meg, hogy pld. a Google azon a számítógépek
    körében ahol a Vista is fut, MINDEN más op. rendszer (pld. Linux) alatt is fusson. De ha jól tudom Linux-os Google is van. Így neki nincs mit követelnie nagyon a Google-tól.

    Bye
  • sh4d0w808
    #22
    A Google egyenlőre csak versenyhelyzetet teremt a saját online irodai megoldásaival a MS-Office ellenében. Nem baj, ha van választási lehetőség, különben a monopolhelyzetben maradt cég olyan feltételeket diktál, amilyeneket akar. Nyilvánvalóan ez káros a fejlődésre nézve, ergo nem baj, ha basztatják a MS-ot az ilyen húzásaiért. Nyilvánvaló, hogy ez ellenirányban is igaz, azaz ha a Google lesz majd monopolhelyzetben valamilyen területen, akkor azt is basztatni kell - meg minden céget. Arra ugyanis még sohasem volt példa, hogy ha egy cég valamely területen monopolhelyzetbe került, akkor ne élt volna vissza a helyzeti előnyével...
  • Penge4
    #21
    "Akkor én a MS helyében követelném, hogy a Firefoxban ne a Google legyen az alapértelmezett kereső, de legalábbis választani lehessen a Live Search-öt is!"

    Túl elnéző vagy. Én minimum egy 1 milliárd dolláros büntetéssel indítanék, amiért előzetes bejelentés nélkül ki merték hagyni belőle. Már nagyon elszállt a Google. Azért is nyugodtan meg lehetne őket büntetni, amiért a Google Desktop akad uTorrenttel és inkompatibilis Operával. Milyen alapon merik ezt megtenni?
    Aztán még ezek mernek pofázni, hogy szar a Windows, meg egy csomó mindent nem tud, amit a Linux igen. Hát milyen legyen, ha állandóan sír a szája valakinek, meg perrel fenyegetnek és büntetnek? Én pert akasztanék a Linux nyakába is, amiért fel meri rakni alapból a GIMP-et, Firefoxot, Open Office-t. Milyen alapon? A felhasználó nyugodtan tehet fel mást, de ha már csak az van fent alapból, akkor azt használja, tehát versenyhelyzetbe kerül ezáltal az általuk preferált program.

    "Mert monopol helyzetben van a desktop rendszerek terén ezáltal előnyt élvez a saját alkalmazásait illetően"

    Mindent a felhasználóknak köszönhet (ahogy a politikus a választóinak, a sztár a rajongóinak és a többi), szóval innentől pofa alapállásba és nem bírálni.
    Amikor kijött a Windows 95, a Linux hol tartott a desktoprendszerek terén?
  • assdf
    #20
    Mondjuk ez inkább abból fakad hogy 1 bites userek vannak.
    Kedvencem, amikor mondom inditsd el a total commander, user csak néz...
    mondom jó, akkor intéző lépj be a c-re
    user csak néz...
    mi az a c?
    mondom, tudod hol van a dokumentumok mappád?
    -persze hát ott a wordben...
    -hallottál már főkönyvtárról? könyvtárszerkezetről? c meghajtóról?
    -user:nem... az micsoda

    na ezek után magyarázd el neki hogy intézőbe hogy tud kicsomagolni egy zip fájl egy újonnan létrehozandó könyvtárba....
  • Tetsuo
    #19
    Nem lehet mindent jól elhelyezni. Pl a pornó mappában külön mappába rakod a nagymellű csajokat, külön a fürdőruhásat, külön a szóló és külön a csoportos beállításokat, sőt külön az eltérő formátumokat már jó nagy a gubanc, főleg ha sok fájl több kategóriába is beleillik.. vagy külön a quantumfizikás írásokat akár részterületek szerint sőt, hiába .doc kiterjesztésűek, külön a néhány lapos megjegyzéseket és külön a könyveket. Új mappába kerülnek a quantumfizika és a relativitás elméletet összevető írások is v mennek simán a relativitás mappába és azon bellül melyikbe? :)
    Az elnevezésekkel sem lehet egzaktul megkülönböztetni mindent, hiszen valszeg több éves anyagról (gyűjteményről) van szó, ki emléxik már arra h 4éve milyen szabály szerint neveztük el a dokukat, meg soxor nincs is idő tematizálni..
    Szal jó lenne már vmi fejlettebb fájlkatalógus, konfigurálható paraméteres megjegyzésekkel, mappaszínekkel stb.. meg a fastruktúra is elég gagyi szvsz..
    De sajna a Wistával sem jött el a korábban ígért változás. :(
    Kiegészítő (tiszavirágéletű) adware programoktól meg irtózom.
    Mindenesetre ha van vmi télleg használható módzsered, szívesen meghallgatom. ;)

    Jah, ez 1 kicsit off volt, hiszen a fenti problémákon 1 mai desktopkereső nem tud segíteni.
  • DjDano
    #18
    A Google követelőzik? Akkor én a MS helyében követelném, hogy a Firefoxban ne a Google legyen az alapértelmezett kereső, de legalábbis választani lehessen a Live Search-öt is!
  • KoS
    #17
    Persze en "regebb ota Linuxozo" szemmel nezve irtam az Ubunturol amit irtam :)
    Az biztos hogy nem art ha van ilyen, sot en orulok is neki nagyon; ennek ellenere nem ezt hasznalom, mert az aktualis disztribuciommal sincs semmi bajom, sot van amiben jobb is (persze masban meg rosszabb), de mindenki megtalalja a maganak valot, van valasztek ;)
    Egyebkent kezdonek en csakis Ubuntut ajanlanek.

    A tobbiektol pedig bocs az OFF sza'l miatt.
  • messen
    #16
    Birom ezt a hercehurcát. Nekem is rengeteg adatom van, de valahogy sohasem kell keresnem semmit. Eleve úgy tárolom az adatokat, hogy meg tudjam különböztetni a kvantumfizika dolgozatot a pornótól és ne kelljen keresgélni.
    Az ember tényleg egyre kevésbé használja az agyát. Mindent bepakolnak a Dokumentumok mappába, aztán lesnek hogy hol van! A megoldás meg nem a rendrakás, hanem egy "szabadon választható kereső"!
    Ehh. Nah, kidühöngtem magam. Peace.
  • Morden23
    #15
    Azért nekem tizenX év Windows után nem mondom, hogy sétagalopp, de sokkal egyszerűbb/logikusabb, mint ahogyan elképzeltem.

    Hát, igazából Linuxnak szerintem a legkevésbé sem nagy baj, ha van olyan felhasználóbarát verziója (Ubuntu), ami nem ijeszt el mérföldekre egy Windows-ost, vagy éppen MacOS-est (mondjuk speciel én nem Windows-alternatívát keresek az Ubuntuban, hanem szimplán "hobbiból" nézegetem:)).
  • KoS
    #14
    Koszi a felvilagositast. Igazad van, ilyesmi megallithat egy kezdo/lustabb felhasznalot.
    Amugy nemreg neztem ra egy Ubuntu LiveCD-re, es mar-mar brutalisan egyszeru hasznalni (hard Linux fanatikusoknak mar majdnem tul egyszeru is ;), majdnem mindem mukodik out of the box (hova halad igy a Linux? :D).
    Ja es artani biztos nem art :)
  • Morden23
    #13
    Én meg laptopközelben nem vagyok (arra tettem az Ubuntut), így pontosan én sem tudom megmondani neked.

    A lényeg annyi, hogy add/remove-ba bementem, firefox uninstallnál azonban azt mondta nekem a rendszer, hogy (kb.) több kapcsolódó komponens miatt nem lehet uninstallálni, először a kapcsolódó komponensekkel/szoftverekkel kezdjek valamit.

    Nem egy nagy probléma, mert nyilván le lehet kaparni onnan (valószínűleg nem egy nagy nehézség, amikor ide eljutottam, már nem nagyon akartam vacakolni, azóta meg nemigen volt időb játszogatni az ubuntuval). Amiért ezt írtam, hogy pl. egy kezdő linuxolót, aki nem túl kitartó, vagy éppen csak nem érdekli annyira, ez kapásból megállítja a szándékában, és akkor mégis marad a Róka. Semmi extra mondanivalóm nem volt ezzel, mindössze annyi, hogy minden szeret (a maga módján) tapadni.

    Amúgy nem "használok" Ubuntut, csak volt egy gyenge pillanatom, és gondoltam próbálkozom kicsit vele, ártani tuti nem árt :)
  • KoS
    #12
    No, erre kivancsi lenne'k, hogy erted hogy nem hagyja magat egybol eltunntetni?
    Nem Ubuntut hasznalok, hanem mas Linuxot, ugyhogy nem tudom kiprobalni...
  • Morden23
    #11
    Egyszerűen annyiról van szó, hogy a Google rájött, hogy a legnagyobbat akkor tudják szakítani, ha nemes egyszerűséggel "részévé válnak" a dolgoknak.

    "Can't fight it, then change it" tipikus elve. Ez amúgy nem probléma, csak kicsit furán hangzik, amikor piedesztálra emelik őket ezért.

    Mellesleg minden szeret "beépülni", ez nem újdonság. Például a nemrég telepített Ubuntumon első dolgom akart lenni a Firefox eradikálása, és az Opera telepítése. Érdekes módon a Róka sem hagyja magát "egyből" eltűnni.
  • Filiic
    #10
    Sztem meg bármilyen keresőt felrakhatsz vistára, a tcnek is van keresője, működik is, akkor meg mi a probléma? A rendszer keresőjét meg jobb lenne nem piszkálni. Ennyi erővel mondhatnák azt is, hogy miért nem lehet lecserélni pl a winapi-t bármelyik windowsban, vagy akármi más összetevőt. Sőt, a ms miért nem hagyja, hogy linuxra cseréld szép lassan részekről részekre a windowsod, és winnek nevezhesd továbbra is.
  • Morden23
    #9
    Beépített kereső, beépített kereső.

    Ez nem a júzerek érdekeit, hanem kizárólag a Google érdekeit szolgálja.
    Miért éppen beépített kereső? Mert a Google-nak többek között ez a profilja.

    Ha a Google PC-s számológépet, vagy kártyaprogramot gyártana, akkor a WinCalculator-ral, vagy a Pasziánsz-al lenne baja.

    Nem mondom, engem aztán nem zavar, ha több választási lehetőségem van (legrosszabb esetben nem él vele az egyszeri júzer, de akkor is adott a lehetőség), viszont a dolog elve tényleg nevetséges.
  • Max Damage
    #8
    Beépített keresője van, nem cserélhető.... Tehát nem lehet feltelepíteni olyan dolgokat amik ezt módosítanák.... Arról volt szó, hogy az OSX-ben, akárcsak Linux-ban ez választható...
  • Filiic
    #7
    Win alá nem lehet feltelepítení más progikat? Lemaradtam vhol:c)
  • sathinel
    #6
    Apple alá fel lehet telepíteni más progikat is? fel. Tehát nem annyira gyükér mint az MS. De őt sem kell félteni.

    Azért felidegesítene szerintem titeket is hogy több éven át fejlesztetek valamit, aztán az MS azt mondja hogy más néven ő is kihoz egy verziót, majd a tiedet megnehezíti használni, mert mindenhová beillesztem. Akik lentebb védték az MS-t azok hívei a szabad rablásnak? elég elszomorító hogy néhány ember ezt jó szemmel nézi és a normális gondolkodásúakat osztja le, küldi el azzal hogy csináld máshol nem kelessz a piacra kész...
  • Cat #5
    A google ugyanígy monopol helyzetre tör a netes szolgáltatások terén. A sávszélesség növekszik, és ezt kihasználva olyan szolgáltatásokat mutat be, melyek leváltják a hasonló asztali (microsoftos) megoldásokat (pl. docs&spreadshets).
  • Ajnasz
    #4
    Mert monopol helyzetben van a desktop rendszerek terén ezáltal előnyt élvez a saját alkalmazásait illetően viszont ezt nem használhatja ki, hiszen ezzel további monopóliumra tenne szert, ami tönkretenné a versenyhelyzetet, így rákényszerítve a felhasználóit a saját termékére. XP esetében ilyen korlátozások nem voltak, Google Desktop Search-öt gond nélkül lehetett használni.
    A Google nem fog saját oprendszert csinálni, nem fog feleslegesen saját erőforrásokat beleölni olyan dolgokba, amire már van megoldás. Ahhoz, hogy alkalmazkodhasson az meglévő rendszerekhez, meg kell adni rá a lehetőséget. A Microsoft éppen ezt a lehetőseg vonta meg.
  • A1274815
    #3
    Ez tisztára olyan, mint a mondás: "Nyújtom a kis ujjamat, de neki az egész karom kell." vagy valami ilyesmi.
  • cousin333
    #2
    Nekem is ez jutott eszembe. Miért b@szogatják folyton az MS-t? Az ő oprendszere, miért ne lehetne benne a saját keresője. Apple ellene támadásról nem nagyon hallottam eddig... Ha a Google-nek nem tetszik, csináljon saját operációs rendszert. Vagy alkalmazkodjon a meglévőkhöz. Vagy tolja a Linux szekerét, csináljobn saját disztribet meg ilyenek...
  • Darth Sith
    #1
    sőt, egyből ne nevezzék át Google Windows-á?....