22
  • psishock
    köszi a sok infót, nyilván japánul/fölírattal nézem először meg, szeretem a nyávogós hangjukat :) Sorozatok/filmek terén is teljesen 1@ értünk. A sorozatokban teljesen szabad utat kapnak a készítők hogyan bontakoztatják ki a fonalakat, így sokkal több idő jut minden apró részletre. A filmeknél ugye eleve 1.5 óra, vagy picit több idő áll rendelkezésre, és ebbe kell egy komplett történetet/cselekményt/levezetést beleszorítani ami szinte lehetetlen. Ezért is vicces picit amikor pl a játékokat/történetüket akarják megfilmesíteni. Mondjuk a filmet valamilyen szinten össze lehetne hasonlítani demo-val (persze nyilván azért többet ad), de 1.5óra alatt el lehet dönteni, hogy bejön-e vagy sem, és akkor lehet tovább lépni.
  • psishock
    Nyilvánvaló, hogy a duke témában elfogultabb vagyok mint normálisék. "Tûkön ülve" vagy csak símán várni valamire amúgy sincs sok értelme. (én se direk izzadva várom a 3drealms lépését, sohasem állítottam :) Akkor kell a dolgoggal foglalkozni amikor kijönnek és aktuálisak lesznek, azaz a mának kell élni, és nem a holnapnak. Ki tudja hol leszünk akár már pár év mulva?
  • menetrend
    A+ tv ez a csatorna sugározza idehaza. Anno én magyar szinkronnal láttam de lehet levetítik eredetivel is japánul. Van nagyy film is ebből de a sorozat szerintem sokkal jobb. A nagy film ugyanez csak pár jelenet más (sztem gagyibb) és minden egybe van sűrítve. Nemtom mikor fogja újból leadni a sorozatot. Mecha, schoolos és vicces animeként meg ajánlom neked a Full Metal Panic-ot. Első évad utána a Fumoffu majd második évad. A fumoffu az csak suliban van és csak poénról szól. Mármár beteges néha de én imádom :D A két évad meg a történetet viszi rengeteg mecha, akció és poén is van benne. A második évad (The Second Raid) már komolyabb hangvételü de azért akad poén ott is :D A magyar szinkron szerintem nagyon jó a hangok passzolnak de a japánnal is meg kell nézni egyszer :P
  • Morden23
    "szerinted hány ember kapná fel a fejét rá?"

Sokkal kevesebb, mint 1 éve.
    És sokkal-sokkal-sokkal kevesebb, mint 5 éve.
    És...

"hány ember fogja levenni már csak, hogy meglesse"

Egy sem, ha nem kezdenek marketingkampányba. Igen erős termékpropagációba. A Duke-ot mára már nem adná el "csak a neve" (eladná neked, eladná még pár embernek, de őszintén, már nekem sem, pedig én is imádtam a D3D-t; és nem adná el soksokezer/millió embernek, akik a kor éppen aktuális szuperproduckióival foglalkoznak, á la Krízis; az meg, hogy ki tölti le a torrentoldalról, eléggé lényegtelen infó).

"Oh, azt miből veszed, hogy az unokáimnak nem fogok mesélni"

De miből gondolod (ez már azért fiktív), hogy az unokáid a meséid hatására tűkön ülve várnak majd egy programot, amivel kapcsolatban max. annyi a legenda, hogy már 2003-2004 óta totális bukás lenne, ha kiadnák, annyira elverték a port rajta. A 3DRelams nyilatkozatai meg egy óvodás szintjét sem közelítik meg (ld. még: "Túl jót akartunk csinálni"; "Nem volt meg a csapatban az egyetértés" és társai), és már réges-régen köznevetség tárgyává tették magukat. Nem a játékosok, mint csoport előtt, hanem azon rajongók előtt, akik még figyelemmel kísérik/várják a DNF-et.
  • psishock
    fincsi fincsi! ^_^, utánajárok és biztosan megnézem. Azt még nem mondtad melyik hazai adó sugároz animeket a kiváltságosoknak. kedvencem a sci-fi, mecha, supernatural, és hasonló based anime, de szintén nagyon kedvelem a schoolos, vagy a rengeteg poénokkal telieket is. (a legnagyob kedvenc ilyen téren egy OVA a "Dai Mahou Touge" nagyon beteg, és fetrengeni tudna az ember a poénokon, remélem mihamarabb megkapják a zöld utat a sorozatra ^_^)
  • psishock
    "Már nincsen belőle semmilyen legenda."
    1 játék amit idők végezete óta fejlesztenek, de valahogy sohasem jön ki. Mindenfelé ment a hype meg a többi marketing duma. Már mindenki rég nevestég tárgyának kezeli. Számtalan poént alkottak csak erről a játékról és véget nem érő várakozásról. - ez mondjuk elég legendás dolog, és tipikusan DNF ugrik be mindenkinek róla.
    Most ha pl kiadnának egy csomó nagyfelbontású screenshotot, pár ingame videót és közölnék, hogy "ic dan" van, és nagyon rövid időn belül kint is lesz, szerinted hány ember kapná fel a fejét rá? Esetleg ha a polcokra kerül akkor hány ember fogja levenni már csak, hogy meglesse ugyan mi jött ki ebből a szinte évtizedekbe nyúló fejlesztésből? - marketink/pénz rész.

"Mire kihozzák, már csak az öregek otthonában fognak játszani vele."
    Oh, azt miből veszed, hogy az unokáimnak nem fogok mesélni (és a többiek is) Duke-ról, Táncosnők bugyijába pénzdugdosásról, devastatorral széttarolt idegen hordákról, a "duke hangú" beszólásokról, az érzésről amikor először az 1. pályán felvettem az RPG-t, a repülő "suckitdown" ról, vécénülő és sz*ró alienekről, duke burger-ről (go away), meg a számtalan*2 poénos dologról amit belegyömöszöltek 1etlen játékba?
  • menetrend
    BlueGender az anime címe. Nagyon Dióban annyi hogy a földet felélő emberek ellen Földanya létrehozza az ellenszert. Ez a Blue nevezetü faj. Ezek a teherautó, csuklósbusz, kamion méretü apróságok lezúznak minden embert és galacsinokat csinálnak belőlük amin majd nő a fű meg fa kb szal ilyen műtrágyaszerű :D. Bármiből képesek energiát előállítani így vígan felzabálják a betondzsungeleket szal mégegy gondal kevesebb. Az emberek az űrbe menekültek (a kiváltásgosak) a végén meg miután eléggé megfogyatkozott az emberiség Földanya visszahívja teremtményeit mert így már ők lennének akik felélik a földet. + a sok egyéb filmközi dolgok szal megéri megnézni. Hentai van benne azért meg belek és fröcsögő vér is dögivel szal 12+ os minimum
  • Morden23
    "a nagy legenda/marketing/pénz miatt is"

Már nincsen belőle semmilyen legenda. Marketingre láthatóan "rendkívül nagy" összegeket fordítanak, hiszen mindenki kb. ott tart, hogy "jaj, hátha egyszer lesz". Pénz? Mire kihozzák, már csak az öregek otthonában fognak játszani vele.
  • psishock
    Kösz Morden, nem volt szándékomban komolyabban kifejteni, de lélyegében minden benne volt a postodban amit takarni akartam.

"Valakit még tényleg érdekel a DNF?"
    itt egy egyed ^_^, akármikor jön ki úgy is nagy kíváncsisággal fogok utánakapni. A Duke3D kegyetlen mély nyomot hagyott bennem, és nem fog rajta az idő vasfoga. Legroszabb esetben megveszi pár év mulva 1 külső stúdió a nevet, és összehozza (úgysem :). Véleményem szerint 1x csak össze fogja valaki hozni, már a nagy legenda/marketing/pénz miatt is, és abban is biztos vagyok, hogy ez még az "én időm" ben lesz.
  • zolo
    A 3D Realms a biztosíték arra, hogy néhány évtizedig nem találkozunk a játékkal....
  • Morden23
    Valakit még tényleg érdekel a DNF?
    Valakik lassabban felejtenek, mint az elefánt.
  • 0o
    Duke Nukemet akarunk!!! nem fűnyírós játékot
  • Neurotoxin
    Jó,jó és mi lesz a Duke Nukem 4ever-el??:D
  • Morden23
    Ha már a kukacoskodásnál tartunk, akkor igazából a manga a csak és kizárólag rajzolt képregény, amikből - ha megfilmesítik - anime lesz.

Bár én is így mondom, a "manga" szó a filmekre hibásan használt, ami onnan ered, hogy a Manga Entertainment-nek ugyebár ez a logója, szóval mindenen ott van, ezért így szokták meg az emberek külföldön.
  • psishock
    Na, még kukackodok is 1 kicsit, nem manga az hanem "anime" :D
  • psishock
    Kobaljov, nem az X ről beszélsz? (gondolom szinkronos lehetett mert az eredeti nem hazai, amúgy hol lehet ilyesmit lesni?) Végül is lehetne párhuzamon vonni köztük, de ugye a játékról még enyhén szólva is keveset tudunk. :)
  • neoG
    az nem zöld?csak kérdezem...
  • Kobaljov
    éjszaka ment valami magyar nyelvű manga (Blue?) nemrég aminek hasonló volt a története, a gonoszokról kiderült a végén, hogy valójában a föld küzd velük az emberek ellen
  • Morden23
    "piros "gaz" lepi el a környéket"

Mi van, valaki bevitt egy H.G. Wells kötetet a 3DRealms irodájába?
  • WinG
    Piros gaz? Tibérium?
  • Natsuto
    Szerintem sokkal ütősebb lett volna 'Human No More' címmel.
  • Wittgen
    Na ja, aztán ha nyer a játékos a Föld nem megmenekül, hanem elpusztul a rajta élőkkel együtt...ez aztán a sztori...