A gurkha katonák

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teppik Amon
akkor õk nem hurka gyurkák!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

kb 14 évesen olvastam elõször a Gurkha alakulatról. Azóta sok infót begyûjtöttem róluk. Irgalmatlan kemény kiképzésük van. Nem nagyon lehet már õket embereknek nevezni.
Nem akarok most nyóc oldalt írni róluk mert mennem kell piálni.

A lényeg hogy akármennyire is jók (a legjobbak jelenleg) az elsõ német (náci) ejtõernyõsök nagyon durván elkenték a szájukat. Nem tudtak velük mit kezdeni. Ennyit jelent a hazaszeretet. Nem mindig a tudás gyõz.

a kard,kés könnyítését és rugalmasságát szolgálj elsõ sorba... a gyorsaság és az akár egy kézzel is kivitelezhetõ vágások miatt kezdték el alkalmazni. 20-30% is megtudta könnyíteni a penge súlyát és kevesebb anyag is kellett a kard/kés elkészítéséhez...

Tetsuo
lol

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

A vércsatorna a vágóhidak környékérõl vezeti el a felesleget a folyóba. Vagy inkább google?
Tetsuo
A vercsatorna mire jo? Hogy ne legyen veres a katona keze? :)

leonforce
Egyetertek...
Keves kes felel meg pl.olyan ellentmondo kovetelmenyeknek h egy suhintasra vagja at a 2 ujjnyi vastag faagat es utana papir vekony szeleteket lehessen vele vagni egy paradicsombol...(es persze fel lehet vele nyitni egy autot mint egy konzervet)
Eddig egy ilyet lattam(Cold Steel Recon Scout)
Persze az sem tokeletes..(ha egyaltalan van olyan h"tokeletes")
Nekem nem jon be a kukri..igaz felelmetes fegyver..akarcsak a gurkhak.. :)

Seven-Four-Seven--Heavy

Azért a kukritól nem kell hasraesni, az adott nép egy jellegzetes késítpusa, mint a machete, vagy az indonéz krisz, de ide sorolható a skandináv késtípus is. Mind sok évezredes fejlõdésen ment keresztül, hogy az adott földrajzi területhez és felhasználási módhoz a legjobban illeszkedjen. Egy kukrival például kiválóan át lehet vágni vékony cserjéket egy suhintásra, esetleg levágni a gonosz ellen fejét, de faragni, finomabb munkákhoz már kevésbé alkalmas, nem is az volt a feladata. A skandináv késeknél a famegmunkálás fontos szempont volt, tehát azok kisebbek, nem erdõket irtanak ki velük a Johansson nevû helyi rambók egy csapásra, hanem a vágás a fõ céljuk.
Olyan, hogy ideális, vagy legjobb késtípus nem létezik. Csak arról lehet beszélni, hogy mi a legjobb kompromisszum, melyik tulajdonságot rontják el, hogy a másikat javítsák. Tipikus példái a designkések, vagy "kéjgyilkoskések", amik általánosságban W kategóriás akciófilmekben tûnnek fel a rosszfiúk kezében, ahol egy szimpla bicska nem mutatma jól, és nem lenne eléggé vérszomjas vele a 28szoros tömeggyilkos. A katonai késeknek sok szempontnak kell eleget tenni. Elsõsorban jó szúróképességgel kell bírniuk, ehhez nem árt egy erre alkalmas hegytípus, és egy vércsatorna is jól jöhet a pengébe marva. A vágás megint nem elhanyagolható, ehhez megfelelõ éltípus szükséges. Például nem mindegy, hogy a kés éle egy vagy két oldalról van élezve, milyen ívben fut fel hegyre, csak az penge alsó, vagy felsõ része is élezve van-e. A fogazott élek nagyon jól jönnek, ha zsinórt, drótot kell vágni, esetleg fát, de egyéb esetben rontanak a vágás hatékonyságán. Ezért szoktak kombinált életek alkalmazni pl. Aztán egy katonai késtõl elvárható, hogy lehet vele fát megmunkálni, faragni. Ide a recézett él kifejezetten hátrányos, de a fûrészeléshez meg szükséges.
Egyszóval sokan sokféle kést tartanak ideálisnak, ki mit választ, egyéni ízlés és feladatkör függvénye. Egy ejtõernyõs várhatóan nem machétével fog ugrani a sivatagban, de a dzsungelbe sem a 8 cm-es svájcibicska a megfelelõ (francia változatában széria a kihajtható fehér zászló).
Na, kicsit hosszú lett, de kikívánkozott. :)
Ez jó.
Irakban vagy az afgánoknál nincsenek?
Lehet azért szerencsétlenkednek még mindig ott:)

Falcon87
A hasból kinövõ majomágyú a hurka katonák legfélelmetesebb fegyvere!
Olyan kemény, hogy elvonja a vért az agytól, és a nyaki izmoktól, ezért lóg a feje.

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

Falcon87
hurka katonák <#nezze>
nyami

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

Punker
spektrumon láttam 1-et pár éve, nem titok hanem qrvasok meló, nem gyárban készült tucat termék.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

SHADOWEYES7
azért tényleg kiváncsi lennék a híres elkészítés módjára ,ha valami dokumentum filmben vagy valahol bemutatnák!!
vagy az is titok???

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Punker
szép kis bicska :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Tetsuo
1ébként a normál lövedék is, mikor becsapódik a testbe, olyan lökéshullámokat indít meg, h durva látni! Mintha kocsonyába lõtték volna. Utána pedig mégis "csak" az eltalált szerv sérül, mert a rugalmas szövetek sokmindent kibírnak.

SHADOWEYES7
<#wow2>

Tetsuo
ok. szerintem sem. ;)

Punker

".45 ACP lövedék útja a ballisztikus gélben." (a gél ellenállása megegyezik az emberitestével.)

Gnome
én olyat is olvastam, hogy a lövedék rezonanciája is kiválthatja az erek szétpattogását a testben, szal ha az AKban olyanfajta töltények vannak akár az is elõidézheti

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

VRSDM
nem az ak-ra írtam, csak úgy ámblokk, hogy nem kell lenézni egy fegyvert azért mert netán régebbi.

u dont have to listen anybody else but me

Tetsuo
A gurkha katonákról asszem a Frei készített 1x filmet, nem? Nekem úgy rémlik. Érdekes volt, addig még nem is hallottam róluk.

Tetsuo
Természetesen nem csak a lökéshullámtól hal meg vki, hanem attól is, ha 1 lövedék leszakítja vmelyik testrészét.. ugyanis 90% h nem tudják elszorítani az ütõereket.

Tetsuo
az AK nem ilyen :)

Gnome
az ég nemkék? színasszociáció..

ööö de az nem fogja lassítani a lövedéket? légellenállás...
(ték)

Gnome
ez a lövedéktõl is függ...van olyan aminek az elején kis mélyedés van és kilövés után odasûrûsödik a levegõ, becsapódás után elszabadul és szétrobbantja az ereid

Glpetyus
+ állítólag még az SAS-ben,és testvéralakulatánál az SBS-ben is szolgálnak 1-2-en.
Pedig oda tényleg csak a legjobbak legjobbjai kerülnek be.

de volt akkor is olyan puska,csak én ezt hallottam

89
Ja ez vót a Sztár Vórszban is

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

VRSDM
nem is te lennél, én most nem kislábujjra értettem, és nemis régi német puskára, hanem a mai távcsöcses fegyverekre... de mind1 :D

errõl én is hallottam,hogy volt egy német puska,amivel eltalálod a fickó kislábujját,de meghalt,mert szét mennek az erei:)

VRSDM
nem de sok esetben nem a találat okoz halálos sebet, hanem akkora ütést mér a véráramban (ez leginkább sniper fegyverekre jellemzõ, de megeshet erõsebb karabély vagy támogatófegyvereknél is) szóval akkora ütés mér, hogy a túlnyomás miatt egyszerûen szétpattannak az ereid, és minden fele folyik belül a véred...
de ezt " ADAM II " jobban tudja ;)
értsd ha kézen-ha lábon-törzsön talál el, szinte akárhol akkor is véged van...

Sadist
Jah, eltalálja a kis lábaujját és meghal.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

VRSDM
janek - a bf2 egy árkád majomkodás :) nevetgélni jó, inkább kimegyek aztán lövök as-el -.- de tényleg
ON!!!
/ezért írtam én 600-700 métert, hisz odáig még reális esélye van egy jó célzónak eltalálni a célt (attól függ mekkora :D)

Tudom, de ha véletlenül eltalál valakit 1500m-en belül, az még biztos halálos.

Tetsuo
AK-val nem lehet Ltalálni semmit 1500m-re.

úgy tudom, hogy 1500m-ig halálos, persze mákod van ha 1500m-rõl eltalálsz valakit.

Próbûld ki a battlefield 2-t, ezek a fegyverek mind benne vannak :)

Punker
ne OFF-oljunk inkább :)

RIZLA

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

VRSDM
mitizélsz? a HQ képek jók.

rangja egy katonának is, van , mh-ben is használják, szóval nemtudom mit pamaplinizel itt nekem

Sadist
pázze, linkelj be egy 10 megapixeles képet <#wilting>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Rangja a mátrixnak van.

VRSDM
ja igen...
lehet hogy régi, lehet hogy öreg, lehet hogy van nála újabb
de attól még ugyan úgy átlövi a falat mint régen, ugyan úgy halálos akár 600-700m rõl is mint régen, ugyan olyan strapabíró mint régen, stb.stb.stb.

jó az a kalas akárki akármit mond ;]

Punker
azt se felejtsd el hogy nem kell annyit pucolni hogy mûködjön.

VRSDM
l85öt tényleg sokat szidják a britket, kár érte, ettõl függetlenül a kedvencem...
ak-ra meg csak annyira, hogy ismerõm irakból hazajött, és mondta hogy lenézte õt a többi nemzet pár nagyképü izomagyú harcos katonája hogy ak-val van kinnt, és kérdezték hogy miért ezzel a régi típisu fegyverrel van, erre Õ " hát majd gondolkodj el ha kifogy a lõszerünk, te várhatsz egy bokorban a municíóra, én majd inkább lehajolok és veszek a földrõl párat magamhou " :D

nameg, sok-sok spec osztag megy keletre ak-val, még ha netán nekik jobb fegyvereik is vannak, és az ok az a hangja, helységharcnál így nem tudják a banditák hogy most ki kicsoda, és ki van velük ellenük, míg az adott osztag jól megszervezett taktikájának-kommunikációjának-összeszokottságának hála tudnak mindent egymásról, igy azért könnyebb a mészárlás, mintha tudnák hogy hol vannak :)

Punker
a 2 képen 2 különbözõ fegyver van, de igen a felsõ az L85, a lenti pedig a könnyû támogató,

hát igen van 1-2 vicc a netes fordítókban a magazin a tár, a hordó pedig a belsõ csövet jelöli :)

SHADOWEYES7
ez a L85???

L85 egyén fegyver
Kaliber 5.56 mm
A súly 4.98 kg (megrakott magazinnal és irányzótávcsõvel)
Hossz 785 mm
Hordó hossz 518 mm
Muzzle Velocity 940 m/s
Feed 30 magazin körül
Hatásos lõtávolság 400 méteres
Cyclic Rate Fire 610-775 kerekedik perc

bocs a pontatlan forditásért,de web forditóval csinálom!!!

SHADOWEYES7
A hadsereget jelenleg bevetik több mint 80 országban a világ körül. A bevetések teljesen mûködõ bevetéseknek való egyetlen katonai tanácsadókról változnak erõben. A térkép lent mutatkozik az az országok akörül a világ körül, ahol a Brit Hadseregnek vannak a csapatai, mûködõ körutakon vagy jelentõs edzõ gyakorlatokon vetettek be bármelyiket.

itt a link,balról az összes bevetési ország neve ott van,katt rá!!

Oldal 1 / 2Következő →