A gurkha katonák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem akarok most nyóc oldalt írni róluk mert mennem kell piálni.
A lényeg hogy akármennyire is jók (a legjobbak jelenleg) az elsõ német (náci) ejtõernyõsök nagyon durván elkenték a szájukat. Nem tudtak velük mit kezdeni. Ennyit jelent a hazaszeretet. Nem mindig a tudás gyõz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Keves kes felel meg pl.olyan ellentmondo kovetelmenyeknek h egy suhintasra vagja at a 2 ujjnyi vastag faagat es utana papir vekony szeleteket lehessen vele vagni egy paradicsombol...(es persze fel lehet vele nyitni egy autot mint egy konzervet)
Eddig egy ilyet lattam(Cold Steel Recon Scout)
Persze az sem tokeletes..(ha egyaltalan van olyan h"tokeletes")
Nekem nem jon be a kukri..igaz felelmetes fegyver..akarcsak a gurkhak.. :)
Seven-Four-Seven--Heavy
Olyan, hogy ideális, vagy legjobb késtípus nem létezik. Csak arról lehet beszélni, hogy mi a legjobb kompromisszum, melyik tulajdonságot rontják el, hogy a másikat javítsák. Tipikus példái a designkések, vagy "kéjgyilkoskések", amik általánosságban W kategóriás akciófilmekben tûnnek fel a rosszfiúk kezében, ahol egy szimpla bicska nem mutatma jól, és nem lenne eléggé vérszomjas vele a 28szoros tömeggyilkos. A katonai késeknek sok szempontnak kell eleget tenni. Elsõsorban jó szúróképességgel kell bírniuk, ehhez nem árt egy erre alkalmas hegytípus, és egy vércsatorna is jól jöhet a pengébe marva. A vágás megint nem elhanyagolható, ehhez megfelelõ éltípus szükséges. Például nem mindegy, hogy a kés éle egy vagy két oldalról van élezve, milyen ívben fut fel hegyre, csak az penge alsó, vagy felsõ része is élezve van-e. A fogazott élek nagyon jól jönnek, ha zsinórt, drótot kell vágni, esetleg fát, de egyéb esetben rontanak a vágás hatékonyságán. Ezért szoktak kombinált életek alkalmazni pl. Aztán egy katonai késtõl elvárható, hogy lehet vele fát megmunkálni, faragni. Ide a recézett él kifejezetten hátrányos, de a fûrészeléshez meg szükséges.
Egyszóval sokan sokféle kést tartanak ideálisnak, ki mit választ, egyéni ízlés és feladatkör függvénye. Egy ejtõernyõs várhatóan nem machétével fog ugrani a sivatagban, de a dzsungelbe sem a 8 cm-es svájcibicska a megfelelõ (francia változatában széria a kihajtható fehér zászló).
Na, kicsit hosszú lett, de kikívánkozott. :)
Irakban vagy az afgánoknál nincsenek?
Lehet azért szerencsétlenkednek még mindig ott:)
Olyan kemény, hogy elvonja a vért az agytól, és a nyaki izmoktól, ezért lóg a feje.
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
nyami
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
vagy az is titok???
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
".45 ACP lövedék útja a ballisztikus gélben." (a gél ellenállása megegyezik az emberitestével.)
\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"
u dont have to listen anybody else but me
(ték)
\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"
Pedig oda tényleg csak a legjobbak legjobbjai kerülnek be.
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol
de ezt " ADAM II " jobban tudja ;)
értsd ha kézen-ha lábon-törzsön talál el, szinte akárhol akkor is véged van...
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ON!!!
/ezért írtam én 600-700 métert, hisz odáig még reális esélye van egy jó célzónak eltalálni a célt (attól függ mekkora :D)
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
rangja egy katonának is, van , mh-ben is használják, szóval nemtudom mit pamaplinizel itt nekem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
lehet hogy régi, lehet hogy öreg, lehet hogy van nála újabb
de attól még ugyan úgy átlövi a falat mint régen, ugyan úgy halálos akár 600-700m rõl is mint régen, ugyan olyan strapabíró mint régen, stb.stb.stb.
jó az a kalas akárki akármit mond ;]
ak-ra meg csak annyira, hogy ismerõm irakból hazajött, és mondta hogy lenézte õt a többi nemzet pár nagyképü izomagyú harcos katonája hogy ak-val van kinnt, és kérdezték hogy miért ezzel a régi típisu fegyverrel van, erre Õ " hát majd gondolkodj el ha kifogy a lõszerünk, te várhatsz egy bokorban a municíóra, én majd inkább lehajolok és veszek a földrõl párat magamhou " :D
nameg, sok-sok spec osztag megy keletre ak-val, még ha netán nekik jobb fegyvereik is vannak, és az ok az a hangja, helységharcnál így nem tudják a banditák hogy most ki kicsoda, és ki van velük ellenük, míg az adott osztag jól megszervezett taktikájának-kommunikációjának-összeszokottságának hála tudnak mindent egymásról, igy azért könnyebb a mészárlás, mintha tudnák hogy hol vannak :)
hát igen van 1-2 vicc a netes fordítókban a magazin a tár, a hordó pedig a belsõ csövet jelöli :)
L85 egyén fegyver
Kaliber 5.56 mm
A súly 4.98 kg (megrakott magazinnal és irányzótávcsõvel)
Hossz 785 mm
Hordó hossz 518 mm
Muzzle Velocity 940 m/s
Feed 30 magazin körül
Hatásos lõtávolság 400 méteres
Cyclic Rate Fire 610-775 kerekedik perc
bocs a pontatlan forditásért,de web forditóval csinálom!!!
itt a link,balról az összes bevetési ország neve ott van,katt rá!!