Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Természetesen mindezt csökkentett módban, rendszer-visszaállítást kikapcsolva tuti biztosra menve. Megtisztult a gép és szerencsére nem kellett újra raknom a Windowst.<#taps>#taps> Ezek után jött a CCleaner, majd a Registry Healer és egy disk cleaner futtatás. Közel 800 MB szemetet szedtek le!!! Majd legvégül az Iobit Smart Defrag. Ez is dolgozott úgy ötven percig. Nálam amikor hetente lefuttatom általában tíz perc alatt végez. Csak úgy össze hasonlítás képpen a két idõt. Éjfél után végeztünk ezzel az egésszel. Közben lelégtelenítettem jónéhány doboz sört és elpusztítottam egy pizzát is. Nem én fizettem!
Végezetül felraktam az ESS-t és az a-squared Anti-Malwaret az egy hónapos próba verzióst.
Nah ennyit errõl. Most pedig TV bekapcs és nézem az ötkarikás játékokat.
Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.
Sok sörébe fog ez kerülni azt hiszem.
Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
Max. akkor ha nincs neted és nem használsz külsõ adathordozót.
Nekem eddig bevált combo: Avira AntiVir Prem.+a-squared+C.O.M.O.D.O firewall.
Egyébként a NOD, de még a Panda mellé is nagyon megéri felrakni egy valós védelemmel ellátott anti-spyware-t is. Antivírus--antispyware nem azonos területet védenek.
Sosem bízz meg senkiben teljesen. Ez a mondás igaz a védelmi szoftverekre is nem csak emberekre.
Talán nem túlzok, ha a legpotenciálisabb veszélyforrás a felhasználó. Az aki elhiszi, hogy "ÉN VAGYOK A KÉPEN", ahogy a legutóbbi vírusos üzenetek hírdetik. Engem is meglepett mikor megkaptam az elsõ magyar nyelvû vírusos üzeneteteket, de annyira átlátszó volt. Pl az egyik egy youtube-os videót akart megnézetni velem. Látni lehetett, hogy YouTubemovie.org volt a linkben szereplõ cím. Persze oda is kell figyelni nem csak rákattintani mindenre.
A napokban pont itt volt ebben a topicban egy olyan esetre példa,amikor Avira és Comodó tûzfal mellett sikerült lefertõznie az illetõnek a gépét.Biztos vagyok benne,ha az Avira lenne a legnépszerûbb vírusirtó nálunk,nagyon sok neheztelõ hozzászólást olvashatnánk róla a fórumokon.
De errõl általában nem õ tehet, hanem azok a tesztek amik valamiért a biztonság téves látszatát nyújtják. Pl.: azzal hogy nem tesztelnek trójai mintákkal, amik manapság sokkal gyakoribbak mint más.
Itt az SG-n az elmúlt években rengeteg olyan hozzászólás volt, ami arról szólt hogy valaki NOD mellett ezt-azt beszedett, pedig ez általában nem klasszikus vírus volt hanem valami spyware. És ez azért volt, mert a felhasználó megbízott a NOD-ban. A NOD = 100%-os nem ?
Hát éppenséggel nem.
Hasonlat:
Azért mert valakinek Trabantja vagy kispolszkija van/ volt és mert az az autó annyit tud amennyit, attól még nem az azt használó autó vezetõje a hibás. És ezért szidni és leszólni kell ezerrel?
A VB szponzorai és megveszi pedig nem igaz.A WildList oldalán látható,a minták összegyûjtésében résztvevõk nevei és a teszthez használt minták megnevezése:Link.
Nem egy nagy mennyiség.Nem okozhat gondot a keresõknek a felderítése.Az már más kérdés,hogy egyes keresõmotorok tiszta állományokra is tévesen riasztanak és már egy téves riasztás miatt sem kapja meg a díjat.
Az meg hogy neked rossz tapasztalataid voltak a Nodal,attól még nem kell lesajnálni azokat,akik valamilyen oknál fogva megbíznak ebben a vírusirtóban.Megjegyzem a "rengeteg rossz tapasztalatot éltem meg"az elég tág fogalom egy vírusirtóval kapcsolatban.
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.
Smart Securitynél érdemes a tûzfalat interaktív szûrési üzemmódba állítva használni.
Messengernél érdemes a parancssori víruskeresõt beállítani a következõ paraméterekkel:"C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ecls.exe" /adv-heur /adware /arch /auto /boots /files /mail /no-log-all /pattern /quarantine /rtp /sfx /subdir /unsafe /unwanted
Letöltésvezérlõben nálam ezek a paraméterek vannak beállítva(Internet download Manager)
Tömörítõ programoknál is érdemes a parancssori viruskeresõt beállitani.Winrar 3.71-el nem kompatibilis a Nod 3 parancssori keresõje per pillanat.
A parancssori paraméterek és jelentésük az angol nyelvû kézikönyvben találhatóak,de lehet,hogy azóta a magyarba is belerakták.
A legtöbben µTorrentet használnak.Érdemes ezt az IP szûrõt telepíteni a kliensbe és idõnként frissíteni:Link.
Na és akkor elmondhatjuk,hogy szakszerûen üzembe helyeztük vírusirtónkat.
http://9gag.com/gag/5135249
Készülget valami "sárkányéknál" is:
Köszi.
Én az ESS elõtt próbára a NOD32/PCTools tûzfalat használtam hátha az lesz a nyerõ nálam. Amikor ki szerettem volna próbálni ezt az AWFT tesztert - PCTools tûzfalát tesztelendõ - a letöltés megkezdésekor NEM a NOD32, hanem a PC Tools tûzfala akadékoskodott és dobálta fel sorban a figyelmeztetõ ablakokat. Ebbõl következtettem, hogy erre nem antivírus riasztás kellene, hogy legyen. De ezen ne vitázzunk elfogadom az érveidet.
Más: én nem állítottam semmit de nézd meg ezt a képet. hagyjam így vag toljam max.-ra?
A Kasperskynek 43/16,az Avastnál rosszabb az eredmény 26/22.Az Eset víruirtója vezet mindegyik tesztelt platformon 51/3 arányal.
Salyát tapasztalat,hogy a Smart Security alapbeállításokkal is szó nélkül leszedi a feltelepített vírusokat.Szigorú beállításokkal,Automatikus megtisztításra állítva még a mûveleti memóriából és a rendszer inditási fájlokból is kiszedi a kártevõket felhasználói beavatkozás nélkül.
Egy vírusirtó elsõdleges feladata a vírusok bejutásának megakadályozása a rendszerbe,ha még is felkerült a gépre,akkor ezek megtalálása és ami a lényeg maradéktalan eltávolítása.Ezeknek a végrehajtásához nem szükséges a teljes merevlemez átvizsgálása,ami akár több órás idõtöltést is jelenthet egy nagyobb méretû merevlemeznél egyes keresõmotoroknak.Nem szükséges minden egyes fájlt átvizsgálnia,a rendszer visszaállítás rejtett fájlit,stb.Õ nyomokat fog keresni a rendszerben és ha talál egyezést az adatbázisában elhelyezett újlenyomat alapján,a gyárilag beállított paraméterek alapján el fogja távolítani a megtalált kártevõt,a hozzá tartozó összes belyegyzéssel,folyamatokkal együtt.Annak ellenére is,hogy ha olyasmiket ir keresés közben,hogy a hozzáférés megtagadva,a fájl zárolva és hasonlóak.Majd elég akkor akciót végrehajtania,ha fertõzést talál és majd akkor hozzáfér,töröl és karanténoz.
Szerintem pedig jó és érhetõ a példa mert rámutat az avast! még mindig gyenge pontjára.
Az igaz, hogy riaszt az ESS, de szigorúan a tûzfal része és nem az antivírus része. Ha egy "síma" NOD32 mellett próbálod és mondjuk a Windows tûzfalával akkor a NOD32 már nem jelez. Az antivírus programoknak nem kellene jelezniük, nem is riasztanak (egy kivételével) és nem is indulnak rá. Ezzel nem az AVAST!-tot minõsítem le nehogy félre értse bárki is.
Akkor az AVAST! mégis csak ennyire kiemelkedne a többi közül tudásban? Mármint hogy csak egyedül Õ vette észre a VirusTotal szerint? A Kaspersky, a BitDefender, az F-cure és hadd ne soroljam tovább nem is jelzett? Nagyot "csalódtam" ezekben most.