Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
lol

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

erieskrisz
D 1232 db nál járok <#zavart1><#idiota><#wow3>és még csak 37%-nál jár

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

erieskrisz
Hát ez a virus nem egyszerû ami exe csak van a gépen azt megfertözte<#gun><#violent><#boxer>

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

Myrddraal
Felraktam az Avira Premium Security Suite-ot, felmegyek online játszani és a szokásos 30-50-es pingjeim helyett ilyen 100-150 lett egy csomó szerveren :-O Mit kéne beállítani hogy jobb legyen??? A tûzfal szintjét levittem low-ra, de az se segített... Vmi ötlet?

Azert jo, ha internetezesre egy limitalt felhasznalot hozol letre es ezt hasznald, mert sok jog le van tiltva, pl. a telepites, regiszterekbe valo iras, stb.
Ezzel is sok kartevo bekeruleset a gepbe ki lehet kerulni, de persze nem azt jelenti, hogy ebben az esetben nem szukseg virusolo egyaltalan.
Az Avast!-ot probaltad?
Az Avast! tud boot ideju keresest is vegezni a legrosszabb esetben (pl. ha memoriaban van egy virus vagy valamilyen program hasznalja).
erieskrisz
AVG végzett most fut a kaspersky de úgy látom AVG nem sokk mindent tudott csinálni mert kaspersky már talált egy csomó virust remélem ö tudja öket gyalulni<#violent><#boxer><#gun>

erieskrisz
Ha kész berakom a logfilet

erieskrisz
DDD azt csinálom amiket írtál csak kérdeztem hogy az nem jó e nem értem miért kaptad fel a vizet AVG most is fut még

Kész.Feladom.Azt csinálsz,amit jónak látsz.

erieskrisz
Rendszer visszaállitás nem jó?

Nagyon jó.Akkor mivel a vírus most inaktív,lehet próbálkozni a mentesítéssel.El mondom én mit tennék.Ha a másik operációs rendszer partícióján nem tároltam fontos adatokat,akkor Vista alól formáznám ezt a partícíót.Valószínûleg már amúgy is menthetetlen az a rendszer.Ha csak nincs róla biztonsági mentésed.De azt általában nem csinálnak az emberek a rendszerükrõl.
Ezután felraknék egy Kaspersky Antivírus 2009-t,és a teljes merevlemezt átvizsgálnám vele.Õ meg tudja azt csínálni,hogy a fertõzött fájlt áthelyzi egy védett tárolóba,megtisztítja és visszahelyezi a helyére.Azokat a fájlokat,amit nem tud megtisztítani,azt fájó szívvel törölném a géprõl.

erieskrisz
Amire azt írja hogy Can't open ill Can't dean azzal mi újság??

erieskrisz
Egyébként amire ESET vónyitót AVG simán azt mondja rá hogy semmi baj vele

erieskrisz
Szia igen már vista alól írok szóval akkor az AVG s cucal próbálkozzam ha kaspersky online scennert használok az nem lesz jó??

Én nagyon szívesen beszélgetek veled és remélem már a Vista alól irsz.Te ketyeg az óra.Hogy tisztában legyél,hogy mivel van dolgod.
Exe és src-állományokat fertõz,saját magát kétszeresen kódoltan szúrja be a megfertõzött állományba. A károkozó minden eszközzel igyekszik megakadályozni a felismerését,eltávolítását.A vírus hibája miatt sok állományt hibásan fertõz,melyek mûködésképtelenné válnak.A végén a teljes merevlemezt végigfertõzi.

erieskrisz
Akkor a csõkkentet modban való keresést ne is folytassam

Akkor ez már régen meg kellett volna tenned,hogy indítod a másik rendszert és rámész a meghajtóra mindennel ami csak a kezedbe kerül.Minél tovább fecsérled az értékes idõt,annál több fájlt fog megfertõzni.A végén az adataid is kuka mûvek lesznek.

erieskrisz
D vinyomon vista van próbáljam azt indtani és ugy keresni<#conf>

erieskrisz
Hm bármit néz ESET mindenben de szó szerint mindenben megvan ez a szarság <#csodalk><#ijedt><#wilting>

Próbáld meg ezzel eltávolítani:Link.Ha szerencséd van,akkor nem kell az egész merevlemezt formáznod.Mivel hogy exe fájlokat fertõz.De a legjobb megoldás az lenne,ha a merevlemezt egy másik gépbe átrakva és egy másik operációs rendszer alól elvégezni a mentesítést.

erieskrisz
Igen de lefutattam kaspersky online szkennert is és ö is talált 51 fertözöt dolgot és mind programokon belül volt mondom akkor jó kaspersky gyalulta de restart után ESET indit és ugyanugy minden progiban megvan ez a Win32/Virut.NBM virus most ESET gzalul rendesen de nem tom jó lesz e <#conf><#csodalk>

Doomista
"az ESET az egy nehéz eset."
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

lck
Igen az ESET az egy nehéz eset. A vírust könnyen szedi be - aztán vinnyog hogy a gép fertõzött - és nehezen távolítja el. Ki érti ezt ?
erieskrisz
Sziasztok találkozót már valaki olyan virusal ami minden programba beleeszi magát<#fejvakaras>nekem sikerült beszedni egyet de a ESET nem birja törölni csak vinnyog minden programra hogy valami NBM virus most próbálok tõle csökkentet módban szabadulni de ha nem sikerülne szeretnék tanácsokat kérni mivel lehet irtani köszike

Ajanlom ezeket az eredmenyeket attekinteni mindenkinek. Ezek a trojaiak mar 3 honapja egy gepben voltak, a Windows mappaban.

1.exe
4.exe
5.exe
6.exe
12.exe
asgp32.dll
instreg.exe
slideshowsrbndl.exe
winlogon.exe
woinst32.exe
Köszönöm a teljes leírást. (azt hittem hogy ez egy program amit le kell tölteni és abból kel csinálni boot cd-t.De végül akkor csak a Windows Automated Installation Kit (AIK)-t kell telepíteni (ugye?)Ha jól értelmeztem ez akkor jó ha már nem jön be a win(mondjuk fertõzés miatt?).Még soha nem olvastam errõl.
Én csináltam Ghost-os mentést eddig ezt használtam (régebb)ha valami bibi volt.
De másfél éve nem kellett használnom pedig járok én is sötét oldalakon rendesen.<#vigyor> ESS-i+ Malwarebytes' Anti-Malware + SUPERAntiSpyware + VIPRE van a gépen.De végül jól jöhet ha csinálok egy ilyen boot lemezt
nem? <#worship>
Az Eset SysRescue a 4-s verzió új szolgáltatása.a Tools/Creat rescue CD menüpontban érhetõ el.Elkészítéséhez szükséges az Windows Automated Installation Kit (AIK)feltelepítése: Link.Ez egy elég nagy méretû(860M😎csomag.De szükséges a lemezkép elkészítéséhez.Indításkor meg kell adni elõször az AIK mappáját(C:\Program Files\Windows AIK).Ezután választani lehet,hogy ISO,CD/DVD lemez vagy USB kulcsra szeretnénk a lemezképet elkészíteni.Az USB-s változatot csak akkor válasszuk,ha az alaplapunk BIOS-a támogatja az ilyen eszközökrõl való rendszer indítást.Én az ISO-t készítettem el,ami 232 MB-s lett.Ezt a lemezképet ezután Nero-l kiírtam egy újraírható CD-e.
Errõl a lemezrõl indítva a rendszert majd ezt fogjuk látni: Kép.A feltelepített Nod vagy ESS-l beolvassa az adatbázist és elvégezhetõ a vírusmentesítés.

Nem.
Azt hiszen, hogy mostanaban nem is fognak kiadni mas nyelveken is verziokak.
Ez nem magyar ugye? a 9-es?
Az Avira meg mindig a TOP. Az Avira detektalja 99.99% a leghamarabb a gyanus dolgokat a szamitogepen, es azutan a tobbi antivirus.
Epp ma telepitetten fel az uj Avira Free az egyik gepre, hat azert van valtoztatas a regi verziohoz kepest, meg van 1-2..plusz beallitas.
Doomista
maga a tökéj

Avirások? 9es verzió? milyen?
Ez a SysRescue ez hogyan mûködik? Hogy kell boot-lemezt csinálni belõle és melyik ESS-i hez használható? Így van ez ahogy én gondolom vagy rosszul értelmezem?
Kasperky vs.Mebroot.
A rendszer indításakor a Kaspersky még a gyors ellenõrzését végzi,amely közé beletartozik a Rendszermemória,Indítási objektumok és az Indítószektorok ellenõrzése.Riasztási ablak az általuk Backdoor Win32. Sinowal.a néven besorolt rootkitre.A szokásos helyén van,a mûveleti memóriában.Különleges vírusmentesítési eljárást javasol,amelyhez a rendszer újra indítására van szükség.Az ajánlott mûveletre kattintva(ok)folytatódik a gyors vizsgálat.A gyors ellenõrzés végén az indítószektorok ellenõrzésekor még felvillan egy figyelmeztetõ ablak,majd a Kaspersky bezár minden futó folyamatot és újraindítja a rendszert.
A jelentések megtekintésekor a végrehajtott feladatoknál látható,hogy a a fõ indító rekordban és a mûveleti memóriában is végrehajtotta a vírusmentesítést.Mindezt elintézte egy gyors rendszer vizsgálattal,bõ másfél perc alatt.

Doomista

matyi0323
Hali, Avirát használok még van 8 nap a licenszbõl és az lenne a kérdésem, hogy újat csak ha lejárt akkor tudok tölteni ( mert most nem engedi..azért gondolom ) köszi

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

A kérdésedre válaszolva.Nagyon ritkán elõfordult már,hogy az ESS 4 megtalálta,és egy figyelmeztetõ ablakban jelezte hogy újraindítás után törli a kártevõt.És idáig ezeket a mûveleteket sikeresen végre is hajtotta.
A Mebroot esetében a rootkit memóriába betöltõdött részeit találta meg.Magát a forrást nem.Így nem tudta alkalmazni az elõre definiált mûveletet,ami a Megtisztítás lett volna.Ha újraindításkor tudta volna törölni,vagy megtisztítani,akkor ezt jelezte volna egy figyelmeztetõ ablakban.De ehhez a rootkit további részeit is be kellett volna azonosítania.
Természetesen háromszor is újraindítottam a rendszert,és mindhárom alkalommal rendszerindításkor feldobta a figyelmeztetõ ablakot,hogy a rootkit a müveleti memóriában van.És ismét a Megtisztítás volt az elõre definiált mûvelet.Sikertelen volt a mélyreható vizsgálat lefuttatása is.Egyszerûen nem tudott mit kezdeni a Mebroot-l.
A Csökkentett módot nem szeretem,ezért az Eset Mebroot Fixer jó választásnak tûnt.Tökéletesen el is végezte a feladatát.Ha ez sem lett volna célravezetõ,akkor elindítottam volna egy keresést a SysRescue-l és errõl a katasztrófaelhárító lemezrõl indítva a rendszert,próbálkoztam volna tovább.

Beast Machine
Üdv! Ronda egy problémába ütköztem a mai nap!

Felfrissítettem az Eset Smart Security-met a 4-es verzióra, szépen fel is mászott a legkeményebb perifériámra, és bette magát a Thunderbird-be is. Na itt a gond: azóta az RSS-feed üzenetek tartalmát csak akkor látom, ha új ablakban nyitom meg, az üzenetlista alatti képernyõ üres, fehér.

Mi lehet a gond?

...vágod?

Igen.A 101 kb-s Eset Mebroot Fixer újraindítás után törölte a rootkitet.A következõ lépésem egyébként az elõre elkészített Eset SysRescue lemezérõl indított vírusellenõrzés lett volna.Így ezt most nem kellet alkalmaznom.

Nó és ez leszedte?
Következõ próbálkozás az Eset Mebroot Remover-l.

Doomista

L7wy
Vagy azt mond el h honnan szedted. Kellene több isminek is...

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

L7wy
Légyszi küld el, alaposan le szeretnénk tesztelni.

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Na kiváncsi leszek majd írd meg.
L7wy
És ugye, volt restart is ESET-tel?

FZoleee
Ugyanez volt a gondom, csak nem a 4-es smart security-vel 😄
Váltottam Kaspersky-re, az ki tudta irtani 😊
Az ESS 4-el az soha az életben nem szeded ki a rendszerbõl,ha már egyszer feltelepült.

Felesleges.A Kaspersky Backdoor.Win32.Sinowal.iz és Backdoor.Win32.Sinowal.le néven ismeri.És egyébként õ lesz a következõ játékos,amivel megpróbálom leszedni.