41135
360 Total Security
Ad-Aware
Ahnlab termékek
Anti-virus termékek
Avira
Avast
AVG
Bitdefender
Bkav termékek
CLAM-AV
Comodo Termékek
Check Point ZoneAlarm
Dr Web termékek
EMSISOFT
Escanav
F-secure termékek
G-DATA termékek
F-prot termékek
Hauri termékek
Ikarus Security termékek
K7 termékek
Nano Antivirus
Sophos termékek
Superantispyware termékek
Quickheal termékek
Kaspersky termékek
Immunet
Norton termékek
NOD32
Malwarebytes Antimalware
Mcafee termékek
Microsoft Security Essentials
Panda
Sunbelt Vipre
Trend Micro termékek
Ad-Aware
Ahnlab termékek
Anti-virus termékek
Avira
Avast
AVG
Bitdefender
Bkav termékek
CLAM-AV
Comodo Termékek
Check Point ZoneAlarm
Dr Web termékek
EMSISOFT
Escanav
F-secure termékek
G-DATA termékek
F-prot termékek
Hauri termékek
Ikarus Security termékek
K7 termékek
Nano Antivirus
Sophos termékek
Superantispyware termékek
Quickheal termékek
Kaspersky termékek
Immunet
Norton termékek
NOD32
Malwarebytes Antimalware
Mcafee termékek
Microsoft Security Essentials
Panda
Sunbelt Vipre
Trend Micro termékek
Norton Kézikönyvek(HUN)
Kaspersky Kézikönyv (HUN)
Virustotal (Magyar)
Norton Safeweb
Avira promotion (X hónapra)
URLVoid
10 perces e-mail
Kaspersky Kézikönyv (HUN)
Virustotal (Magyar)
Norton Safeweb
Avira promotion (X hónapra)
URLVoid
10 perces e-mail
AVG Helyreállító CD/USB
Avira Helyreállító CD/USB
Bitdefender ingyenes eszközök
Bitdefender Helyreállító lemez
Comodo helyreállító CD/USB
Dr.Web? LiveCD
F-Secure Helyreállító lemez
Norton Bootable Recovery Tool
F-secure Online Scanner
Kaspersky Helyreállító CD/USB
HitmanPro
Eset Online Scanner
Panda active scan 2.0
Web of Trust (WOT)
Panda ingyenes eszközök
Panda Cloud Cleaner Rescue ISO
VBA Rescue Disk
ESET SysRescue Live
LavaSoft Rescue Live
Trend Micro Rescue Live
AVG Offline Frissítés
Avira Offline
Avast Offline
Bitdefender Offline Frissítések
Clam-AV
Norton Offline Frissítés
Vipre Offline Frissítés
Avira Offline
Avast Offline
Bitdefender Offline Frissítések
Clam-AV
Norton Offline Frissítés
Vipre Offline Frissítés
NOD32
AVAST(Free)
AVG(Free)
Norton
Lookout(free/premium)
Bitdefender
Mcaffee Mobile Security
Trend Micro
Emsisoft Mobile Security
Gdata Mobile Security
Malwarebytes Mobile Security
Vipre Mobile Security
Mcaffee Mobile Security
F-Secure Mobile Security
*******************************************AVAST(Free)
AVG(Free)
Norton
Lookout(free/premium)
Bitdefender
Mcaffee Mobile Security
Trend Micro
Emsisoft Mobile Security
Gdata Mobile Security
Malwarebytes Mobile Security
Vipre Mobile Security
Mcaffee Mobile Security
F-Secure Mobile Security
Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(
-
#26503 Mondjuk én idegen helyekre nem dugdosok így nem kapok be/el semmit . -
#26502 Én mostanság leginkább akkor kapnék vírusokat ha hozzák pendrive-on(mindig leellenőrzőm hogy mi van rajtuk mielőtt használnám, bár olykor riasztani is tud ha automatikus futtatásról lenne szó)
Utánna miután kiirtottam rá megyek mégegyszer a rendszerre is hogy nem-e csinált a öngyilkos jelölt win-em egy másolatot belőle -
#26501 elmondom mit kell hozzá tenni ok? mert ez a kis malőr is 100%-ig az én hibám volt.
1. Kishugom gépét újra kellett formázni. Játszani akart játékokkal, mindenféle lovas marhaságokkal. Rendben, XP SP3, azon futni fognak, nincs túl erős gépe, pont jó. Nade olyan nekem nincs itthon, még ősrégi sima XP van SP-k nélkül.
2. Franc se fogja felrakni az XP-t utána installálgatni a Service Pack-eket. Spóroljunk időt azzal, hogy az XP SP3 integrated-et rakjuk fel. OK.
3. Találkozás a Windows.XP.32-bit.SP3.November.2009.Integrated nevű érdekes szerzeménnyel. Na hát itt má novemberig minden bennevan!
4. Installáció. Első indításkor érdekes események. Nem lehet elérni a Mappa beállításai opciót. Nem tudom megjeleníteni a rejtett fájlokat. Ha megpróbálom megnyitni a Services-t, hogy kikapcsoljam pl. az Automatic Update-et az ablak magától bezáródik 5 mp-után. HMM. A Processek között 6-7 svchost fut... HMMMMM. Random Googleupdte.exe-k futnak néha. HMMMMMMMMMMMMMMMM. C:\ gyökérkönyvtárban hgskjdk.exe-kből van 5-6 db. AHAM.
5. Keződik a vizsgaidőszak, megmondom, a gépet NEM használjuk, majd leformázom az egészet megint a francba. Ideges vagyok. Természetesen nem jut időm rá 2 hónapig. Közben a gép tanácsom ellenére használva van. Naivan úgy gondolom, áhh legfeljebb belassul stb. úgyis mindjárt leradírozom az egészet, mi a legrosszabb, ami történhet. Ártalmatlan.
6. A cucc átmászik a hálózaton másik gépre, ahol olyan tüneteket okoz, mint pl. egyetlen program se elindítható, minden azonnal bezáródik, amint rákattintasz. CPU kihasználtság 95%. A gépeket használni nem lehet. Jön a sírás nyávogás. Csinájjak valamit.
Szóval így történt. Szó ami szó én a saját gépemen már 6 éve nem használtam vírusirtót és tűzfalat. Bíztam a Firefox-ban, és a józan eszemben. Eddig nem volt probléma kártevővel, illetve most is tudtam róla, csak hagytam sajnos. Mostmár le van irtva. És felment védelem is. -
#26500 énsem voltam még megfertőzve csak 1x kb 3 hete mikor egy meg nemnevezett cégnél nyomtattam és utána a pendrive-om teli volt vírussal... mondjuk megfogta a vírusirtó -
#26499 Érdekes én meg életembe nem találkozok kártevőkkel.
Nem tudom ,hogy sok felhasználó hogyan tudja megfertőzni a gépét sok hülyeséggel. -
#26498 Na jószerencsével leirtottam a kártevőket a két gépről...
Szóval azért látszik, csak a két XP SP3 32-bit-et futtató gép lett egymástól agyonfertőzött, nekem Win7 64-bit van fennt -> tiszta, mint a szűz hó. Kap egy pirospontot.
Ja meg az Ubuntu-s gép, ugyenbár azzal az ég világon semmi nem történt. Linux. Awesome.
Most akkor felment a két bűnösre Avira+Comodo kombó, Malwarebytes és SUPER AntiSpyware. Majd lesz itt havonta legalább ellenőrzés. Meg kell mondanom jól jött a Kaspersky Rescue CD is.
Végül a Malwarebytes radírozta le a sok random .exe-t a process-ek közül. Illetve Avira is megfogott közülük többet. Bejött mindegyik program. Eddig még régebben volt NOD a gépeken, de ugyen nem volt rendesen beállítva, ha talált is valamit nem törölte, stb. stb. most remélem nyugi lesz egy ideig legalább. -
Coronita21 #26497 ez lemaradt
vt -
Coronita21 #26496 zcv.gif -
#26495 Tudsz magyarul? Jééé -
#26494 most egy picit hülyén fog hangzani tőlem de ez a botnet dolog ez vmi zseniális cucc:D (még nem hallottam róla szégyenemre)nagy ötlet a kollektív 'tudat' alkalmazása így nagy számítókapacitás áll a rendelkezésre és még nehéz elkapni is az illetőt ;) -
#26493 pont tegnap olvastam(a forrásban jelölt honlapon) :P -
#26492 http://biztonsagportal.hu/pihenore-vonultak-a-virusterjesztok.html -
#26491 Persze csak akkor próbáld ki ha a előző nem tetszik (de adj esélyt arra amit mások ajánlottak) :) -
gyűjtő #26490 Szia gergely1991!
"gyűjtő:hmm van egy másik is a sunbelt tűzfala infó"
Hasznos info. Erről a tűzfalról ezt megelőzően még nem hallottam. A cég persze ismerős. -
gyűjtő #26489 Szia NARXIS!
Meggyőztél. Telepítem az Outpost-ot.
Köszönöm az eddigi segítségedet. -
#26488 szerintem ha már tűzfal akkor legyen integrálva a vírusirtóval... külön én nem használtam még soha csak úgy hogy egybe volt a kettő -
#26487 Hát jah, úgy már más, bár szerintem a Defense+ kapcsolódik a tűzfalhoz mint proaktív védelem, van ilyen az Outpost-ban is.
Comodo v4 más lesz, ott gyűjteni fogják a megbízható alkalmazásokat és nem fog semmit kérdezni ha olyat telepítesz ami a listában van, csak a kezelőfelületét ne cseszték volna el azzal a rikító piros színnel.
Ami még nem tetszik a Comodo-ban, hogy van egy rakás projektjük tök feleslegesen, némelyik félbehagyva. Comodo böngésző(Chrome alapú), kiadtak egy cloud alapú antivírust(iszonyat bugos) és még van egy pár ha szétnéztek honlapjukon/fórumban. -
#26486 A DEFENSE meg ilyen dolkokat nem muszáj telepíteni. mikor telepíted válaszható hogy milyen komponenseit akarod felrakni és elég csak szimplán a tuzfalat feltenni. nem kell az antivirus és defense kiegészítőit feltenni.
legalább is én nem szoktam. -
#26485 Nem ilyen oktatható jellegű? :D
#26473: Ezt már hallottam(elején nem értetem semmit majd majdnem leestem a székről úgy röhögtem :D)
gyűjtő:hmm van egy másik is a sunbelt tűzfala infó -
#26484 De nem csak ennyiből áll, amiről te beszélsz az a hálózati forgalom, de ott van még a Defense+, alkalmazások telepítésénél, törlésénél, konfigurálásánál egy rakás dolgot kérdez. + valami fájlokat kell osztályozni, tököm tudja mi, annyira idegesített, hogy pár naponta mindig felhívta rá a figyelmem, hogy van kb. 100 fájl, fogtam kijelöltem az összeset és jobb klikk safe files-nak jelöltem. Akkor eltűntek.
Igen van az install mode aminél 5 percenként kérdez, hogy kikapcsolja-e.
Szóval Outpost-hoz képest szerintem zavaróbb és csak power userek kezében lehet ezt a +biztonságot kihasználni. -
#26483 nem hiszem hogy sokat kérdez vagy zavaró mert az elején ha egyedi házirend módra állítod akkor kérdez mindent de mivel tanitható az első kérdezések után ha rögzited a szabályokat utána nem fog mégegyszer arra az alkalmazásra rákérdezni. -
#26482 -
#26481 Nem tom, ma találtam. :D -
#26480 Nem rossz a Comodo, ugyanúgy ingyenes, de rengeteget kell vele foglalkozni, sokat kérdez és szerintem ez zavaró. Természetesen próbáld ki ha akarod, nem vesztesz vele semmit.
Memóriában talán az Outpost többet kér mint a Comodo, de még elhanyagolható ez a mennyiség is. -
#26479 anytime -
#26478 Még mindig ez a téma.
Any time, you boot up your computer....
Betojok, komolyan. -
#26477 Nod, we protect you...
Hatalmas.
Ki művelte ezt? -
gyűjtő #26476 Szia Narxis!
Kösz a választ. A tűzfalra vonatkozó javaslatoddal egyetértek. A program 6.5.2359 - es profi változatát rendkívül jól konfigurálhatónak látom.
Egy kiegészítő kérdés: nem terheli meg nagyon a memóriát?
Néhány weblapon a Comodo Internet Security-t emlegetik a legjobban teljesítő tűzfalként. Ismered? -
#26475 A majomra most nincs meghívás.... -
#26474 anyáááám:D ez nagyon nagy:D ebből reklámot kéne csinálni a TV-ben:D -
#26473 -
#26472 Szia gyűjtő!
Én az Outpost tűzfalat ajánlom Neked, magyar nyelvű és van ingyenes változata is. De talán érdemes "beszerezni" a profi változatát mivel többet tud mint az ingyenes: http://www.agnitum.hu/termekek-outpostpro.php
A Malwarebytes'AntiMalware Pro által blokkolt IP címekre itt tudsz keresni: http://ip-lookup.net
Sok érdekes dolog kiderülhet róluk és igen, elképesztő. -
gyűjtő #26471 Szia L7wy!
A vírusellenőrzést az avast!4.8 Home Edition Free program végzi.
Mellette valósidejű védelemként futtatom a SUPER Antispyware 4.33.1000 és a Malwarebytes'AntiMalware Pro programot. Ez utóbbi program 2-3 percenként feldob egy "Fertőzés veszély: IP xxxx" ablakot. Ugyanakkor eddig azt tapasztaltam, hogy a programban rögzített naplóadatok alapján a program megakadályozza a támadó IP betörést és futtatása a gépen nem jelez fertőzést.Csak a támadások érzékeltetésére bemásolom a mai Napló egy rövid részletét:
07:08:12 MESSAGE Protection started successfully
07:08:16 MESSAGE IP Protection started successfully
07:11:29 IP-BLOCK 117.200.100.166
07:16:40 IP-BLOCK 212.40.120.230
07:16:43 IP-BLOCK 212.40.120.230
07:16:49 IP-BLOCK 212.40.120.230
07:17:01 IP-BLOCK 212.40.120.230
07:17:10 IP-BLOCK 212.40.120.230
Elképesztő!! Nem? -
balcsi70 #26470 -
#26469 Legjobbak szerintem az AIO csomagok, de ha mégsem az kell akkor jó lenne megmondanod az AV nevét is... itt nézz szét az excellentek között -
gyűjtő #26468 Szervusztok!
Szeretnék egy önálló (nem vírusvédő programba integrált)tűzfalat telepíteni.
Néhány weboldalon nézegettem már a választékot, de érdekelne a véleményetek; melyik tűzfalat érdemes választani? Lehetőleg kellően érzékeny legyen, de ne fogja vissza nagyon a gépet. -
#26467 Én mindenképpen azt javaslom, hogy próbáld inkább vírusmentes környezetből - másik gépbe áthelyezve a vinyót (ha van [Ubuntu] Linuxod, akkor ott is vannak vírusirtók: íme); vagy valamilyen Live CD-s alkalmazásról (itt találhatsz többet is) - kiírtani a vírusokat. Utána csökkentett módban, kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett ráengedhetsz más programokat (Malwarebytes, vagy még itt van pár).
Más - tegnapi sztori: hoztak hozzánk egy gépet, mondják vírusos.
Nosza vinyó ki, Ubuntu Linux alatt az összes vírusirtó +még Kaspersky online változata ráenged - mindegyik talált 2-15 vírust. Lefuttat még DrWeb LiveCD - az is talál egyet. Bitdefender Live CD - nem talál. G-Data live cd: nem talált.
Summa-summárum: tök mindegy milyen vírusirtód van - ha olyan vírus kerül a gépre, amit éppen nem ismer, akkor továbbra is fertőzött marad.
Ja még egy aranyos tool (nem tudom volt-e már róla szó): Sardu - multi boot live CD/USB készítő. -
#26466 Ja és még a fűszer: nem angol nod32 volt, magyar. Le tudta írtani, megtisztítani a gépet? A francokat... -
#26465 Mai sztorim: ismerősöm (tegyük hozzá csaj) áthív, hogy szar a gépe (tegyük hozzá, hogy szőke), nézzem már meg, mert nem tudja rendesen használni (tegyük hozzá, hogy gazdag).
Átmegyek, leülök gép elé (Mac PC konfig, windowsal :D), rálesek.. nod32.. na mondom, ezt is normális egyén csinálta meg. Látom vörös az ikon. Nézem, minden összetevő fut, de írtás megerősítést kér.
Kérdezem a csajt, hogy nem jelzett a nod32? Visszakérdez: a micsoda? Mondom az antivirus, itt jobb oldalt az óra felett szokott kidobálni ilyen átlátszó ablakokat.
"Jaaaaaa, nem tudtam hogy az miccsi, csak mindig kiikszeltem, nem reklám?"
Dojjjjjjnggggggggg... nyúltam volna a revolveremért. -
#26464 ok szóval ma egyik gépen itthon beütött egy kártevő... elég idegesítő fajta... a probléma az, hogy nem lehet elindítani programot, mert azonnal bezáródik, amint felvillan...
a baj, pedig, hogy felraktam az Avirát és azt se lehet elindítani... bakker nem tudok így scannelni, hogy nem tudom elindítani az antivirust... ja és Early Detection-re van rakva az Avira, szóval a háttérben "ottvan" újraindítás után, csak amikor jobbklikkelek az ikonra és írom, hogy Start Avira, nem történik semmi, az ikon pedig ilyen összecsukott esernyő, szal vmiért nem megy
szerintetek megoldás lehet mi? leszedtem ezt az Avira Rescue CD-t azzal eliminálthatom? mert ez a avira rescue progi, amit itt belinkeltek egy ideje nem találta meg...