41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• kl24h
    Én a legfrissebb JAVA verziót használom, de nem indul el. Annyit tudok mondani, hogy mielőtt újratelepítettem volna a rendszert, mikor a Honfoglalón akartam játszani, játékindításkor megjelent a Java ikon az óra mellett. Most ezzel a frissen telepített rendszer esetébe nem jelenik meg, valószínűleg egy valamikori vírus olyan beállításokat végzett, hogy a Java-t indítsa el, érdekes, hogy csak a honfoglaló oldal esetében láttam.
    Lehetséges, hogy nálad is valamikor járt egy vírus és az állította át a regiszterekben, hogy induljon a Java egyes oldalaknál.
  • Jim Morrison
    Miért akar a Java plugin mindig elindulni ebben a topikban?
  • allock #39873
    rendben, köszi

majd kiderül
  • kl24h
    Hogy biztos légy abban, hogy tiszta a géped, akkor a következőket kell lefuttatni:
    Malwarebyte's Antimalware (free)
    Hitman Pro
    Kaspersky Virus Removal Tool
    Emsisoft: MalAware
    Microsoft Safety Scanner

Ha ezek nem találnak semmit, akkor 50 % hogy tiszta a géped , még vársz egy hetet és újra lefuttatod őket, és akkor ha nem jeleznek semmit, akkor tuti tiszta a géped (ja jelezhetnek ilyen Tracking Cookie féle dolgokat *.txt fájlok, de ezek nem ártanak semmit, a lényeg, hogy ne jelezzenek ilyen *.exe, *.dll, *.scr, *.com kiterjesztésű fájlokat)
  • kl24h
    A rendszer visszaállítása egy régebbi időpontra van mikor megoldja ezt a problémát, de tapasztalatom szerint, eddig amilyen vírusokkal volt dolgom, nem volt sikeres.
  • kl24h
    Formázás manapság nem biztos, hogy kitisztítja végleg a gépet, mert profi vírus esetében utána is gondok lehetnek. Ha csak olyan gyenge vírusokról van szó, akkor a formázás elegendő.
  • Puhos
  • allock #39868
    Most chrome-ra átállok.
  • Puhos
    Szerintem használj másik böngészőt van választék!
  • allock #39866
    Csak remélni tudom.
  • allock #39865
    Megnéztem a szokásos oldalaimat, böngésztem. A dolog pikantériája, hogy hirtelen csak felugrott egy ablak aztán kitakart mindent. Semmi letöltés idegen oldalakról, bár lehet böngészés közben töltődött be valami nem kívánatos oldalról.

Mondjuk IE-t használtam.
  • Puhos
    Ha leformáztad a vinyót az tuti nincs rajta.
    lck:
  • lck
    Azért kíváncsi lennék a történetre: hogyan lehet ilyet "benyalni" ? Csak hogy okuljunk.

Egyébként 100 %-os vírusirtó nincs. Vírusirtó: 30 %, User: 70 %. IGEN, ennyi múlik rajtad. / De lehet hogy: 10 - 90 /
  • allock #39862
    Üdv!

Benyaltam tegnap egy ransomware vírust, szép magyar írással meg rendőrségi logoval ami az egész ablakot kitölti és a szokásos összeg utalós ablakkal, hogy ha ennyit meg ennyit elutalsz akkor feloldják a gépet stb. A netet kilőttem, Safe Modeban elindítottam a wint, security essentialssal keresés, majd leírtott pár dolgot. Aztán visszaállítottam egy korábbi pontra a gépet biztonság kedvéért. Utánna megint víruskeresés, akkor nem talált már semmit. Aztán nem hagyott nyugodni, gondoltam jobb ha leformázom biztos ami biztos. Így is lett.

Kérdés, hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy biztos nem maradt rajta a gépen? A jövőben sem szeretném benyalni, szóval mi a tuti írtó mostanság? :)
    (Azt tudni kell, hogy 3partícióm van, ebből az elsőn van a win, a másik kettőn csak adatokat tárolok és csak a win-es partíció lett formázva)
  • nandorb
    Kaspersky Virus Remowalt szedd le,aztan nyomd neki le... Meg gyengebb gepen is tud scannelni,es takarit...
  • Yoda001
    simán okozhatta az mp4 problémát a vírus, illetve az sem véletlen hogy .exe lett a kiterjesztés, ajánlom a látható kiterjesztést bekapcsolni a windowson belül, ez jól jöhet amúgy is, pl. egy képnél
  • FL Zoli
    Hello
    egyik haverom gépe beszedett vmi vírust ehhez kérnék segítséget

Semmilyen antivírus nem volt a gépén, arra figyelt fel, hogy ha rákattint egy mappára abból egy 37KB-os mappa lesz, ha nézi a tulajdonságot ott is 37, de ha belemegy akkor a tartalom megvan.

Erre javasoltam hogy lökjünk rá egy vírusírtót, Avast 5 el próbálkoztam, mert nem mai gépről van szó, talált is elég sokat karanténba raktuk..most azt reagálja hogy ha megnyitunk egy mappát az utána eltűnik. Ja és a karanténban mindegyik után ottvan a *.exe* akár mappa akár fájl, ezt csak az avast rajta rá vagy maga a vírus?

A lényeg hogy pár fájlt jó lenne megmenteni ha vanrá mód. Én vírusokkal még nem igazán futottam össze max 2x de akkor kapásból nyomtam neki a formatot. Van ötletetek?

+Ennél a srácnál volt az mp4 lejátszóm amit amikor visszakaptam meg volt kergülve..ezt bővebben az MP4 topicban leírtam...
    Okozhatta ezt a vírus? mindenesetre nyomatom itthon is a víruskeresést...

• farferi
    Köszönöm
  • Blum
    For Windows 7 users - go to "Start" → "Settings" → "Control Panel". Under "Programs and Features" category, select "Uninstall a program". Now select "SweetIM for Messenger" from the list of currently installed programs. Click "Uninstall" and follow the instructions.
    For Vista users - go to "Start" → "Settings" → "Control Panel". On your control panel, select "Programs and Features". Now select "SweetIM for Messenger" from the list of currently installed programs. Click "Uninstall" and follow the instructions.
    For Windows XP users - go to "Start" → "Settings" → "Control Panel". On your control panel, select "Add or Remove Programs". Now select "SweetIM for Messenger" from the list of currently installed programs. Click "Remove" and follow the instructions.

SweetIM Uninstall
  • farferi
    A lányom rátelepítette a gépemre a sweetIM nevű valamit, a chrome-ot nem lehet rendesen használni tőle.Valaki le tudná írni lépésenként , hogy lehet eltávolítani?Köszi.
  • gergely1991
    Kézi frissítés se segít?
    Akkor frissítsd így.
  • Ironman2
    Mi van akkor ha az Avast IS egész nap nem tud frissíteni.Azt irja ki hogy a csomag sérült.
  • KaBuTo666
  • kl24h
    Azért még a végleges Windows 8-ig van egy kicsi. Manuálisan nem tudod kikapcsolni vagy Uninstall-ni a Windows Defender-t?
  • xxx007
    Igen,w7 alatt mindent kikapcsolnak automatikusan,w8 alatt nem ...
  • kl24h
    Én nem használok Windows 7, de tudom, hogy pl. a BitDefender Isnternet Security 2010 telepítő mindig kikapcsolta a Windows Defender-t (ha telepítve volt) és a Windows Tűzfalat is Windows XP rendszeren. Lehetséges azért volt ilyen problémád, de szerintem főleg a Windows Defender miatt, mert ha csak a Windows Tűzfal van, azt automatikusan kikapcsolják ezek az Internet Security szoftverek, viszont a Windows Defendert nem biztos.
  • xxx007
    Persze,mondjuk telepítés előtt nem kapcsoltam ki a defendert se a tűzfalat , mivel W7 alatt se szoktam , lehet ez a baj?
  • lck
    Még a 2010-es is.
  • kl24h
    Biztos tiszta a géped? Tiszta Windowst telepítettél?
  • xxx007
    Folyamatosan dobálta , hogy nincs a tűzfal rendesen konfigurálva , vagy nincs vírusirtó stb. , ugyan az avg-vel ...
  • KaBuTo666
    Egyelőre maradok a Win7-nél, amire használom arra elég, a gyorsaságot meg az SSD garantálja.
    A NIS 1 éves licencem lassan lejár, 65 nap van hátra.
    KIS 2012-es kulcs megfelelő a 2013-as verzióra, vagy rosszul tudom?
  • Narxis
  • JoeFromHun
    A Nortonok mennek 8-on probléma nélkül...!
  • xxx007
    Bizony jó lenne mert a mai napig nem találtam egy darab vírusirtót ami teljesen jól működne ...
  • KaBuTo666
    ÍGY VAN!
  • kl24h
    Ha nem fogják kompatibilissé tenni, akkor sokat fognak veszíteni. Szerintem a Windows 8 megjelenése után ki fognak adni egy frissített telepítő verziót.
  • KaBuTo666
    Nem.
  • kl24h
    Majd kompatibilis lesz, mikor megjelenik a Windows 8 (2012 október 26).
  • lck
    Nem W8 kompatibilis :(
  • kl24h
    Avira 2013