41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• gergely1991
    Mivel a böngészőbe illetve a windowsodba épült be, így igen.
  • Blum
    Minden bizonnyal csak arra a vinyora ette be magat,ugyhogy eleg azt lepucolni.
  • extramagascsaj
    Tudom, hogy ez most így elég buta kérdés lesz,de nem vagyok informatikus na. :) Szóval, ha csak az egyik partíciót húzom újra, amin a programok vannak, meg ugye a win, akkor ez a tetves vírus ami a böngészőmbe épült be...ki lesz vele gyomlálva, ugye? Mert veszett nagy meló lenne a másik meghajtóról lementegetni a dolgokat. :S
  • KaBuTo666
  • z0ty4
    ma reggel sikerült nekem is a police-os vírust megennem.
    LCK-nak hálanem kellett új rendszert tennem, a leírtak alapján sikerült kiírtani.
    Azért fura hogy a youtube-on hallgattam zenét és az extratorrentet böngésztem aztán pukkk. úgyhogy valahol ott a bibi. Az Avira azonnal jelzett de addigra már benn volt a police-os háttérkép, gyors reset és csökkentett mód. ezt megúsztam.
  • Peetboy
    Köszi. Jó ez az USB program. Tudtam másolni fájlokat a másik winyóra.
  • Peetboy
    "Shell
    valtozo erteket az ott levo <veletlenszeru-betu-szam-sorozat>.exe -rol

explorer.exe
    -re kell modositani."
    és
    Végig csináltam ezt a Regeditben, de ott alapból explorer.exe. Nem kellett semilyen értéket módosítani. Újra telepítés lesz.
  • extramagascsaj
    Igen, én is erre jutottam, csak próbálkozom még, mert mindent lementeni az nagyon sok idő...meg nem is tudom hirtelen hova. :S
  • gergely1991
    Sajna utálom kimondani de: Lassan ideje lesz újratelepíteni azt a gépet.Csak előtte ments le mindent.
  • kl24h
    Ha a felsoroltak közül nem sikerül egyikkel sem, akkor még van a VIPRE Rescue (az Instructions részben le van írva hogy kell elindítani!), ezt is csökkentett módban kell lefuttatni, ha megtalálja, akkor kitörli. Egy kicsit lassú az ellenőrzése, mert átnézi az egész gépet és magában is lassan ellenőriz.
  • extramagascsaj
    Köszi szépen. Megpróbálom a csökkentett módos témát. Az utóbbit már láttam, próbáltam,de nem ment. :S
  • Puhos
    Csökkentett módban történő indítás, Mbam, Hitman pro, Emsisoft Emergency Kit futtatás. Illetve itt egy hasznos oldal, hátha segít. Ha nézted már akkor sorry.
  • extramagascsaj
    Sziasztok! Egy qvo6 nevű vírust sikerült kifognom, ami beeszi magát a böngészőkbe.
    AVG van a gépen...emellett lefuttattam már a superantispyware, anvi ad blocker/smart defender, ccleaner (tisztítás), kasperskyt...egyik sem találta és irtotta ki. Egyedül a spyhunter találta meg, de az meg ugye ingyen megtalálja, és 30euroért le is irtaná. :S Rendszervisszaállítás megvolt szintén...az sem segített.

Programok eltávolítása listát felejtsük el szintén mint lehetőséget, mert nem listázza ki; találtam googleon keresztül hozzá leírást, hogy hogyan lehet leszedni...az sem ért lószart se.
    Más javaslat esetleg?

Ja és még 1 kérdés: nem tudom köze van-e a vírushoz, de az fn billentyűkombinációim is bedöglöttek. Ezt hogy tudnám visszaállítani?
    Előre is köszi a segítséget.
  • KaBuTo666
    Facebookra ajánlott biztonsági alkalmazás:
    - Norton Safe Web
    - AVG Link Scanner
    De az ész sokat ér. :)
  • Blum
    Na,igen csak ezt nem tudtam eldonteni,hogy melyiket.

Mert az Avira mappajan belul van vagy 20 exe fajl,franc tudja melyik vegzi a frissitest. Most hozzaadtam az egyiket,remelem mostmar menni fog neki.
  • z1980
    Szia! Tedd a Comodonál a kivételek közé az Avirát.
  • Blum
    Hogy tudom azt megoldani,hogy az Avira tudjon frissiteni Comodo tuzfal mellett?

Felraktam az Avira free melle az ingyenes comodo tuzfalat (valahol olvastam hogy ez egy jo kombinacio) viszont azota az Avira csak ugy tud frissiteni,ha elotte a Comodot lelovom. Van erre valami otlet?
  • z0ty4
    de jó lett volna ezt hamarabb látni :)
  • lck
    Eltávolítás:

Boot-olaskor (gepindulas) F8 nyomvatartani
    - Safe Mode with Command Prompt -ot valasztani (Csokkentett mod Parancssorral?)

A megjeleni fekete ablakba (parancssor) begepelni:
    regedit --> [Enter]

El kell navigalni a
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\
    kulcshoz ott a

Shell
    valtozo erteket az ott levo <veletlenszeru-betu-szam-sorozat>.exe -rol

explorer.exe
    -re kell modositani.

A Regedit-et be kell zarni, majd a
    shutdown /r /f /t 0
    paranccsal ujrainditani a gepet.

Ujrainditas utan antivirus- es anti-malware programmal (MBAM, SpyBot Search & Destroy) tisztitsuk meg a gepet a maradványoktól.
  • z1980
    Szia! Itt egy videó, amin megmutatják, hogyan távolítható el.
  • z0ty4
    sógorom facen szedte ezt össze, egy délután ráment a lementegetésre és az újratelepítésre. kiirtani sehogy sem tudtam
  • Peetboy
    Olvastam hát ez vicces, bár először nem tünt fel.
  • gergely1991
    Futtasd le a Kaspersky Rescue Disk-et(USB-ről).
    Hajts végre vele egy keresést.
  • Peetboy
    Igen szerintem is vírus, ők neten keresztül nem küldenek büntetést. Bár nagyon
    hihetően van leírva a szöveg. :)

Sajnos nincs olyan ismerősöm aki le tudná szedni a vírust. Újratelepítem, de előtte a C-ről másolni menteni akarok pár dolgot.

Tudtok olyan bootolható programot, amivel fájlokat tudok másolni a C-ről másik meghajtóra? (windows nélkül)
  • DarkSector
    Olvasd el a 7. bekezdést....:D

azon röhögtem nagyot. :D

"Személyi számítógép hanyag használatáról szóló törvény"....geci , ilyet. :D
  • DarkSector
    Kamu!

Egy virus vagy mi okozza, sokan bekapták már.
    Tedd újra a gépet az a legjobb, vagy ha van ismerős aki tudja egy bizonyos megoldással leszedhető ez a virus.
    vagy program.

Ilyen nincs hivataliosan hogy a rendőrségnek utalgatni kell pénzt, ne aggódj ezzel a gyanútlanakat akarják lehúzni bizonyos arcok, hekkerek.
  • Peetboy
    Sziasztok!

Pár napja ilyen ment a gépemre. Bekapcsolás után, bejön az asztal majd egyből ez a kép.
    Nem reagál Ctrl+Alt+Del -re sem a Start menü gomba. Egy szóval semmire.
    Ha megnyomom a kikapcsoló gombot, akkor vissza jön az asztal de kikapcsol.

• z1980
    Sajnos tapasztalatból mondom, hogy nálam a régebbiek lassabbak voltak. A mostani fenyegetésekkel szemben pedig már nem valami hatásos a védelmük.
  • z0ty4
    lassú laptopra lenne, azoknak még nincs olyan gépigénye, legalábbis asszem.
  • z1980
    Szia! Annak meg mi értelme? 5-6 éves programokról van szó. Használd az aktuális Kaspersky AV-t, ha nem akarod megvenni, akkor magazinos kóddal, vagy valamilyen ingyenes megoldás is jó lehet. Egyébként tudod frissíteni a 6-os 7-es verziót is. Üdv
  • z0ty4
    hali

lenne egy kérdésem: ha régebbi Kaspersky-t teszek a gépre 6-7, azt is tudom rendesen frissíteni majd?
  • nandorb
    Kaspersky Pure 3.0
  • gergely1991
    "leghatekonyabb vedelem?"

Erre már tudnék válaszolni: Kaspersky(szerintem)
  • Mydgard
    Hali, lehet hogy raszanom magamat eletemben eloszor, hogy veszek egy original virusirtot, melyiket javasoljatok?

Eddig a NOD32-t, a KIS 2013-at hasznaltam, most ujra felraktam a Panda IS-t, mivel regen tetszett.

Melyik a legjobb es leghatekonyabb vedelem?
  • Shep
    Akár.
  • kl24h
    Szerintem frissíthetnéd manuálisan is.
  • Shep
    Azt tudom ,hogy beállítható de ha mindig csak 30 percre kapcsolom be a gépet (nyilván nem) akkor sosem fog magától frissíteni. Ez nyilván az én rigolyám de akkor is jobban örülnék ha netre lépés után pár perccel befrissítené magát.
  • lck
    Beállítható hogy óránként frissítsen. Ez sztem bőven elég.
    Egyébként alapból 6 óránként frissít.
  • Shep
    Használ valaki comodo antivírust, vagy CIS-t? Nem lehet belőni valahogyan ,hogy rendszer start után 1-2-re frissítse az adatbázist, ahogy pl. az avast is teszi?
  • Narxis
    A Norton már annyira jó, hogy felesleges tesztelni.