Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
OSS természetesen kompatibilitási módban fut.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ott van az AVG Internet Security, nekem nagyon tetszik milyen az AVG Link Scanner része, mert kevés az az oldal, amit fertõzöttnek mutatja és közben nem azok. Ezért egy jobb gépre az AVG IS is lenne esélye hogy megvegyem, de inkább akkor teszek ingyenes védelmet, amit említettem fennebb is.
Egyetértek azzal a fórumtárssal, hogy okos netezéssel lehet védekezni, aztán majdnem mindegy, hogy saját megnyugtatásodra milyen vírusirtó / antispyware van a gépeden!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Értem, hogy a vírusírtók/kémprogram ellen védõk az xp alatt futó káros exe fájlokat nem törlik, a baj az, hogy fel sem ismerik. Amennyiben felismernék,a törlést már valahogyan meg lehetne oldani. (Újratelepítés elõtt volt, amikor az ál-modemet nem lehetett leállítani)Egyébként a privát véleménym ezekrõl az, hogy nagy népámítás az egész! Az azért mégiscsak vicc, hogy egy naponta frissített kémprogram elleni védelmet letilt/belenyúl egy kémprogram! Mit csinálnak a fejlesztõk? Régóta olvasni arról, hogy a skype-on ilyen szempontból óriási lyuk tátong, és ez a kémprogi tavaly augusztusban jelent meg és terjedt a skypon!
Pontosabban:Nehezen találod meg,mert kevés információt találni arról hogy melyik program veszi fel a kapcsolatot,ráadásul más program is felveheti ugyanazzal a géppel(ha maga a vírus nevét se ismerjük úgy meg pláne).
Elõzõt kiegészítve: Mivel a windózban lévõ folyamatokat nehéz kezelni(bonyolult kártevõknél), kilõni annak folyamatát.Általában amíg a folyamat fut addig törölni se lehet a folyamat forrását.Mivel a Linux(elvan különítve a windóztól) az exe-ket csak emulátorral futtathatod így nehéz lesz nekik elindulniuk,így a vírusirtó teljes sikerrel tudja eltávolítani.
Nem biztos, hogy adott esetben Windows alól rendesen mûködnek a vírusírtók, ennek számtalan oka lehet.
Mivel azt írtad, hogy reinstall után is gond van, szerintem egy próbát megér egy Linux alapú cd lefuttatása, ezzel
az merevlemezeket teljesen kiiktatod. Másrészt jó víruskergetõk, legálisan így férsz hozzá a
legegyszerûbben. Szerintem 1-2 havonta amúgy is érdemes használni, én legalább is ezt teszem.
Igen, a megelõzésre nekem is vannak most már ötleteim....
Egy kérdés még donbig fórumtárshoz: miért kell bootolható cd-rõl futtatni e javasolt progikat? Bocsi, lehet, hogy hülye kérdés, de nem vagyok nagy szakértõje a témának.
A másik, ami még eszembe jutott: meg lehet-e valahonnan tudni, hogy az anti mailware által blokkolt kimenõ adatforgalmat melyik progi, fájl generálja? Néztem már az Avast tûzfalának hálózati kapcsolatok pontját, az is érdekes dolgokat mutat...
A memóriába virtualizálja az összes meghajtót,és újraindítás után visszaállítja,az eredeti tiszta állapotot.
Emsisoft Emergency Kit-et futtatnám (portable, telepíteni sem kell,elég "szigorú",) illetve bootolható cd-rõl,Kaspersky Rescue Disc, F-Secure vagy Bitdefender. Mindegyik ingyenes.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hülye voltam, beszedtem a skypon keresztül egy keyloggert, vagy trójait, isten tudja. Rá is kattintottam az exe fájlra, sajna. Ez 100 kbs-os ál modemet generált a laptopon (modem a HD audió porton),és küldte ki az adatokat. (valószínû az Agere System modem illesztõ fájljaként -ami létezik egyébként - üdvözöltre a NOD!) A külsõ vinyókat is teleszórta, fertõzte. Újratelepít XP, Avast fel, meg az AntiMalware. (megjegyzem, újratelepítés elõtt a kémprogi kikapcsolta, megváltoztatta az Antimalware beállításait, hogy mûködhessen) Most már nem teszi, de ami aggaszt, hogy blokkol holmi moldáv és egyéb IP címeknek küldött kimenõ üzeneteket. Kérdésem, mit lehetne tenni, hogy ez ne legyen? Másik dolog, mivel ellenõrizzem a vírusos külsõ vinyójaimat, hogy az adatok letakarítása nélkül kiírtsa az ott levõ kártevõt? Valószínû, a windows fáljrendszer leíró valamiben van megbújva, mert az intézõ szinte alig lát pár mappát, az NC pedig mindent láta vinyókon! Elõre is köszönöm a segítséget, minden ötlet érdekel. Ja, próbáltam a neten tájékozódni, keveset találtam errõl, amit lehetett, megcsináltam. Op. rendszer XP.
VT
Van iframe javascript,noscript tagek.A iframe 2db 70X90-es és mindkettõ azonos kódú.Azon gondolkodom még hogy a iframe tagben forrásként jelölt "facebook.com/plugins/like.php?href=(maga a link url címe)" tulajdonképpen auto likeolja-e a weboldalt.
http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.
Az milyen magyar szó?
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Teszteltem a tûzfalam, és elég meglepõ eredmény fogadott... :S
ÍME
Hogy lehet ezeket a portokat tiltani, vagy mi ilyenkor a megoldás? :S
www.smart-bus.hu
És tessék bátran meg nyitni,lap,mentés másként(opera),a kapott fájl virustotalra feltöltés. Ínyencek nézegethetik az oldal forráskódját is,elemezgethetik is,ha van rá idejük.
Csak FB-on volt belinkelve onnan nem nyitotta meg.