41142
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• etele34
    Akkor lemaradt, most pótolom. Nos hát ezt találja a lefuttatott A-Squared full scan az utóbbi három hónapban, amióta a NIS 2009 védi egyedül a gépemet. Előtte bizony voltak találatai (alacsony és közepes besorolásúak) amikor vizsgáltattam vele, de akkor még nem a NIS volt a gépemen.
  • Doomista
    have fun!
  • PunkZoli
    rofl, megtalálta, rányomok a delete re és kikapcsol a monitor:D
    majd kiderült csak restartolt, de pöccre a delete megnyomása után!
    eltűnt! :)

szóval dr.web, az undormány kezelőfelületével, a trialos nemtört program leszedte a bootszektor vírust! oje
  • Doomista
    nem egy túl jó program,elismerem,de néha a szar is jó tud lenni...malwarebytest probáltad ? hátha az is...én nem adnám fel a helyedben...kilehet valahogy irtani ezt, csak hát krv profi tudja csak :D pl másolgatni kell fájlokat,meg átirni a szektorokat,összerakni a szektor darabokat,generálni általános szektort,meg minden szarság van,de ehez én nem értek egyáltalán :D
  • PunkZoli
    most ezt a doktorwebet próbálom mindjárt, hátha... na de még a neve is rosszul hangzik:D
  • PunkZoli
    valahogy én úgyérzem, már próbáltam :)
  • Doomista
    de a consoleba :D
    de valahogy úgy érzem nem fog működni...:S
  • PunkZoli
    ó , tényleg?:D és hova írom be, csak nem a consoleba?:D

mert ezt én is olvastam, viszont miután lefut a progi a cdről, és entert kér, se előtte se utána nem reagál erre a szócskára!

sőt, amikor lefut a program auto kiírja, hogy ő tud a sinowalról, csak hát mint virus, de a deleted sornál meg 0át ír
  • Doomista
    Boot with MS install CD > into recovery Console
    > type in "fixmbr" ignore the warning
  • Doomista
    megtaláltam a hsz-t amit irtál erről a virusrol,de nem irt rá senki semmi jó választ... ezek ismerik fel...
    ha az avira nem megy,probáld ki a többit...irták egy külföldi oldalon,hogy a Dr. web program eltávolitotta a gyereknek ezt a virust...
  • Narxis
    fixmbr parancs.
  • PunkZoli
    akkor ezt próbáltam, de nem lehet mivel bootszektor vírus, és ha meg is találja az irtó, mindenképpen boot cd-s megoldást kínál, lásd az avira.
    Ezt elméletben csak így lehet eltávolítani, de mégsem.

Nem megy a másik gépes megoldás, ez tuti
  • Doomista
    sajnos van,hogy nem tudod leirtani a boot virust...ez egy elég idegesitő találmányféleség...ezzel jó sok embert meglehet szopatni...de ilyenkor jó,ha van 2 rendszer a gépeden,és igy el sem kell vinni haverodhoz sem. én is jártam krv régen igy,csak nekem xp,vista,linux rendszerem van,igy az xp-s winyot beraktam vistára,nod volt akkor még,lefuttattam,és kiirtottam.
  • Doomista
    Ha nem lehet eltávolitani,akkor más gépébe berakod a virusos winchesteredet és a másik géppel elindult Windows-szal megkeresitek a vírust, kiirtjátok és kész. értelem szerűen ugyanolyan rendszer legyen...
  • PunkZoli
    volt már szó róla, hogy a boo sinowal bootsector vírust hogyan lehet elpusztítani, ugye.

Na, azóta még egyszer ránéztem a témára, és a tool amit dos alatt nyit meg a cd ről nem távolítja el...az avira bootwizard ugye.

Megoldás?
    túrom a netet, de nem találok rá épkézláb szoljúsönt
  • Doomista
  • etele34
    Mi a baj? Kiütött a maligán?
  • Doomista
  • etele34
  • Doomista
  • Doomista
  • aDoctor
    Hát igen, veszélyes oldalakra menni valóban veszélyes, főleg kezdő usereknek.
    De azért jó az hogyha egy program felismeri a veszélyes oldalakat, és tényleg magas szintű fenyegetés esetén akár le is tiltja a hozzáférést.
    Ez fontos lehet.
    NIS 2009 szerintem j védelmet és most már kellően gyors is. Nővéremnél is ez van. Nekem vhogy nem jön be.
    Én az F-Secure-t nagyon nagyon szeretem. Csak bazi sok memóriát zabél ezért esélytelen pedig sztem nagyon jó.
  • Met
    persze, már 12 évesen is pedofil voltál
  • etele34

Addig jár a korsó a kútra, amíg maga bele potty...
  • Doomista
    nem kell a kifogás XD
    perverz voltál akkor is,és most csunyán lebuktál xD
    nem kell ezt tovább tömöriteni,elérted a 100%-t,márcsak a bezárás gombot kéne megnyomod :D
  • Narxis
    XD dehogy, lehettem max. 12 éves és ööööö hajtott aaa kíváncsiság! :D
    nem hittem volna, hogy ilyen gonosz emberek is vannak. :( :D
  • Doomista
    lolz :D
    egyszóval kis perverz voltál már akkor is
  • Narxis
    Engem úgy megszivattak mikor még ismerkedtem az internettel. :D chat.hu-n az egyik szobába egy csaj(?) berakott egy linket ilyen nickkel: sexycica16 és azt írta mellé, hogy aki kíváncsi rá az itt megnézheti a meztelen fotóit: én meg ráklikkeltem pedig utána írták mások, hogy nehogy ráklikkeljen valaki. :D Aztán valami olyan szarság került a gépemre ami folyamatosan leterhelte a netkapcsolatom, random helyekre töltötte fel amit a gépen talált. :D Asszem még akkor F-Secure-om volt és nem is nagyon értettem az ilyen dolgokat, windows-t se tudtam telepíteni meg ilyenek. :D Ez kb. 6-8 éve volt, de azóta okultam a dologból és utána olvastam mindennek, tovább képeztem magam. XD Meg érdekel a téma is. :p
  • Doomista
    elég az :D
    ésszel való nettezés meg egy dologból áll=semmi olyan oldalra,linkre nem kattintunk,ami tartalmazhat kártevőt ^^
    és ebből adódik,sokan úgy szopják be, hogy valami linkre kattintanak egy tiszta oldalról,és kiderül,hogy az nem egy tiszta oldalt tartalmazó link...amúgy szerintem ha nincs is védelem a gépen,firefox kiterjesztésnek szeritem nem rossz ötlet,ha beraksz valami link/oldal ellenőrző kiterjesztést.és nem kerül semmi zabálásba. pl mcafee siteadvisor,woot,és ennyi.
  • Narxis
    XD Amúgy nekem is Vistan csak a sima NOD van fent, minden egyéb beépített, tűzfal, defender stb. :D
  • Doomista
    És ennek a fele pár hét múlva jön msn-re hozzám sirni,hogy beszopott valami virust :D Megkérdezem, hogy milyen védelme van a gépen, és mit adnak válaszul ?:D Windows tűzfal.
    Ezeken viszont röhögni tudok.
  • dragon11
    Én 1 évig voltam minden védelem nélkül és nem kaptam be semmit..:) Ésszel kell netezni, akkor nem lehet gond.
  • Doomista
    Köszönjük Emese.
  • Narxis
    Én nem néznem le és nem tartom rossznak. Sőt, én azt se röhögöm ki aki virusírtó nélkül netezik HA nem kap be kártevőt. Mindenki máshogy netezik.
  • dragon11
    "Mit ajánlotok internet security csomagok közül?
    ESS, Kapserksy, Norton vagy Panda?
    " :D:D:D

#12552: Magyarországon nagyon népszerű a NOD, de érdekes, hogy csak itt..:) Semmi bajom vele, de az Én gépemen 1 napig volt, nem is lesz többet. Berakod a pendrivet -> elindul az autorun.inf és vírust jelez. de adat nincs a pendriven.:D Kb. ennyit a NOD-ról. Nem sérteni akartam a NOD-osokat.:)

#12563: A Norton egy elég régóta magas színvonalon levő védelem, az is egy jó választás. Régebben az a baja volt, hogy nagyon fogta a gépet, bár lehet mára kiküszöbölték.:)
  • Met
    Nekem semmi bajom nincs a NIS-el, használtam 2003-at 2007-et, virusom nem volt és nem is fogta jobban a gépet mint a többi
  • etele34
    Nálam meg már (hogy én hallassam már szavamat) "csak" és egyedüliként a sokak által lenézett és közepes tudásúnak elkönyvelt/tartott NIS2009 látja el az védelmet. Igaz fent van még az A-Squared Anti-Malware is, de három hónapja már ki van kapcsolva a valós védelme és nem is indul az aut.indulókkal együtt. És még fent van a Malwarebytes is, de azt is nagyon ritkán futtatom. ...mert, hogy most képbe kerültek ezek a nevek így lefuttattam mindkettőt, de mindkettő NULLA találattal zárta a full scnat. Na csak ennyit röviden. Ez a két eredmény most vagy a NIS dícsérete kell, hogy legyen az elmúlt három hónap védelmi feladatának egyedüliként való ellátására a Lap-Topomon, vagy pedig csak én vagyok különösen szerencsés, hogy még egy árva nyomkövető sütit sem kaptam be ezen idő alatt. Azért én sem vagyok szent és időnként ellátogatok veszélyes oldalakra is. (akár legyen az a köztudottan igen veszélyes brazil is) Megjegyzem, hogy a NIS észreveszi és hatástalanítja a sütiket (is).
  • Met
    Benti gépeken Nod van, az enyémen lefutattam Kaspi online scannert de nem talált semmit
  • Doomista
    jah hogy ugy, azt hittem hogy futnak a tálcán...ugy persze ok,hogy csak scanra használod őket,ez a 2 kell is az ess mellé :P
  • aDoctor
    Ezeket kb havonta futtatom, egyszer kétszer jeleznek sütikre, de mindig csak alacsony kockázatra.
    De fő a biztonság:)