41142
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• sznorbi2
    Itt egy új promo!
    G Data Internet Security 2010, 180 napos promoja!
    Csak gyorsan akinek kell mert hamar megszüntetik a promot.
    AV-Comparatives tesztgyőztes!
  • Narxis
    Pedig jó lenne, 1 éves liszenszt osztogatnának mint Kaspersky-nél tették Win 7 launch day-n. :D De fél évesnek is örülnék, am. szerintem IS lesz. :D
  • Pano
    Tuti, hogy nem az extreme security lesz promotálva :D
  • Pano
    Persze, ugyanúgy működik, csak a szöveges felület más :)
    Természetesen megkereshetsz, ha aktuális. Amennyiben tudok segíteni, megteszem.
  • Pano
    Olyan szempontból érzékenyebb, hogy talán jobban odafigyel ezekre. Ártani nem árt valóban, mert ki tudja mikor dolgoz ki valamelyik vírusíró egy ilyen technikát és azt nem árt érzékelni. A legtisztább, ha beküldöd elemzésre a találatokat.
  • Doomista
    Pár év.
  • Andr0
    mennyi azaz annyi?
  • nandorb
    Persze,de van kul. ra topik.
    KIS topik
  • Puhos
    Szia Pano!
    Olvastam a KIS-ről készült írásodat. Gondolom a magyar verzió beállítása is hasonló módon történik. Ugyanis a nyáron lejár az ESET-nek a licensze és úgy gondoltam, hogy a KIS 2010-re fogok váltani.
    Ha segítségre lenne szükségem, fordulhatok hozzád/hozzátok a beállítással kapcsolatban?
  • Narxis
    Zone Alarm promo 13-án
  • gyűjtő
    Szervusz paNo!
    Köszönöm részletes válaszod ( a témához írt többi üzenettel egyetemben).
    A Comodo jelzéseihez még annyit,hogy teljesen tisztának bizonyult(régóta használt és az elmúlt évek során többféle vírus- és egyéb fertőzéseket ellenőrző programokkal többször vizsgált programok) esetében is "felfigyel" a korábbi bejegyzésemben említett csomagolt fájlokra.
    Ezek szerint a Comodo heurisztikája érzékenyebb, mint több más vírusirtó programé?
  • gergely1991
    Ez a eljárás valamely programozói környezetben megtalálhatók vagy egy speciális program segítségével hajthatók végre?
  • Pano
    Nem. Itt nem ilyen telepítő fájlokra, rar-okra stb kell gondolni.
  • gergely1991
    Akkor gondolom nem úgy kell rájuk tekinteni mint egy önkicsomagoló állományra:D
  • Pano
    Kiegészítés: Vannak olyan tipikusan vírusírók által kifejlesztett tömörítések, amiknek az a célja, hogy a vírusvédelmi cégek minél nehezebben fejthessék vissza a kártevő kódját és érthessék meg viselkedését.
  • Pano
    A futtatható állományokat általában, úgymond "becsomagolják", tömörítik a fejlesztők, az illetéktelen módosítások és szerzői jogok védelmében, hogy az adott program forrása nehezen visszafejthető legyen. Természetesen nem csak ez a célja, hanem a futtatható állomány méretének csökkentése is.
    Vannak hivatalos és nem hivatalos tömörítési eljárások. Általában a hiteles és megbízható fejlesztők az ismert és megbízható algoritmusokat választják, ebből is beazonosítható a megbízható forrás (inkább feltételezhető).
    Azonban vannak tipikusan olyan csomagolási eljárások, amiket általában vírusírók szoktak előszeretettel használni (pl UPX). Ha az adott állomány ilyennel van lefedve, arra a heurisztika jobban figyel, mert nagyobb mértékben feltételezhető, hogy káros kódot rejt (ugyanis hivatalos fejlesztők nem alkalmazzák).
    A te esetedben még nem ismert ilyen eljárásról lehet szó, ezért figyelt fel rá a comodo heurisztikája.
    Remélem kimerítő voltam :)
  • kl24h
    Inkább Avira!
  • gergely1991
    Szerintem ez valami heurisztikai riasztás lehet mert én ezt "heurisztikus ismeretlen csomag"-nak értelmezem..
    Előfordulhat hogy téves riasztás lenne,bár nem sok esély van arra de lehet hogy nem...
  • Doomista
    http://biztonsagportal.hu/nem-lehet-megszabadulni-a-conficker-feregtol.html
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    Comodo Internet Security Free 4.0 vírusellenőrző programot futtattam le kézi indítással a gépemen. A program szépszámú Heur.Packed.Unknow nevű fertőzést jelzett. Ezt követően a jelzett fertőzött fájlokat leteszteltem a VirusTotal on-line vizsgáló programmal. A vizsgálat eredményei többségében 1 találatot hoztak ki (Comodo), esetenként - ritkán - előfordult 2 találat is. Az alábbi címen ellenőriztem a Heur.Packed.Unknow fertőzés mibenlétét.
    http://www.pc1news.com/virus/alias-heur-packed-unknown-91824.html
    Amint a weblapon látható, sok vírusellenőrző program megjeleníti (más-más néven) az általam vizsgált fertőzést.
    Csak azt nem értem, hogy a listában megjelenő programok , amelyeknek többsége a VirusTotal rendszerben is futnak, miért nem jeleztek, amikor lefuttattam ott a fertőzött fájlokat? Van valami ötletetek?
  • harcsy
    Köszönöm.
    Évek óta ez a felállás: Avast, ZA tűzfal, S.Terminátor.
    Gondom még sosem volt.
    De most valamiért nem kedvelik egymást.
    Megpróbálom a Malwarebytes-t
  • Narxis
    Nincs valós idejű védelme, csak a fizetősnek, de az antivírus is egyben. Ha csak kiegészítő védelem kell akkor Malwarebytes Pro.
  • Pano
    A free csak keres, de nincs valós idejű védelme.
  • bertino
    az a név... terminátor :D

• harcsy
    Szervusztok!
    Tanácsot kérek tőletek.
    S. Terminátort használok évek óta. Mostanában összeveszik a ZA tűzfalammal, néha betöltésekor lefagy a gép, így keresgéltem helyette másikat. Az a-squared Free-t néztem ki. Kérdésem, van valós idejű védelme? Ha lecserélem,van olyan hatásos, mint a S.Terminátor?
  • Narxis
    Avira 10 teszt pcmagon.

Rendesen lepontozták megint. :o
  • gergely1991
    link
  • gergely1991
    FF meg a helyesírás-ellenőrzője és hogy a félrekattintásom ami már idegesen csináltam:webvédelemét = webvédelmét
    A jelenlegi fenn lesz még 15 napig majd az avira 10-el folytatom.
    Tehát ezeket használnám jelenleg:
    Avira,Avast...
  • gergely1991
    Próbálkoztam az AVG-vel sajna nem jártam sikerrel, miután feltelepítettem azóta hanyatlott az internetkapcsolat(hiába be-kikapcsoltam a webvédelemét akkor is ugyan az a helyzet) illetve sokáig szórikázott az eltávolítással(ha ez a két probléma nem állna fel akkor használnám)(lassabb netkapcsolathoz nem igen ajánlanám)(minimális beállításokkal se sikerült ha valaki kérdezné)
  • kl24h
    Munkadal hackereknek
    Nem sokat kapott a netes kártyacsaló
  • Narxis
    Ezért szenvedni fogsz!
  • Doomista
    Csak irigykedsz, mert nem veled foglalkozunk:(

Én minden esetre nagyon elvagyok Arkon barátommal
  • gergely1991
    ...és igen elindult az off áradat.
    Szegény Pano
  • Doomista
  • Arkon
    Huppsz
  • Doomista
    Hupsz
  • Arkon
  • Narxis
    hééééééééé most nézem, elloptad az aláírásom!!!
  • Doomista
    :(

Either your file is not a valid Windows executable or some of its startup-dependencies have not been met.
    According to the Unix file command your file is of the following type:
    MS-DOS executable, NE for MS Windows 3.x

hm :(
  • Narxis
    Nézegessétek inkább a http://www.youtube.com/user/languy99 -t :P

Van itt minden, Avira proof, új Vipre teszt stb.

Vipre-n csak ez az egy fogott ki:

cactuscappers.com/Downloads/Shot.exe

VT

Zone Alarm ismert spyware-nek azonosítja, de látom csak valami vicces, de idegesítő cucc. :D