13
  • aaaaa
    #13
    Velük mi lesz... Valahogy rohadtul nem érdekel senkit. Mondhatnám akár, miért nem keresett rendes szakmát... Miért mindig csak a "szerencsétlen" zenész meg filmes, és színész lelki üdvéért, és megélhetéséért kell aggódnunk ?
    A multik által tönkrertett kisvállakozások tízezrei és ő alkalmazottaikért senki nem aggódik. A csődbe kergetett kistermelőkért álattenyésztőkért sem. Vagy a kirúgott felsőfokú végzettségű tanárokért, orvosokért, tisztségviselőkért sem. Amilyen kedvesen tudják kimondani az átképzés szót, mondják ezt a zenésznek, színésznek is, ha nem tud megélni. Vagy meséljenek neki a tücsökről meg a hangyáról...
    Na persze lehet azt mondani mekkora tehetség az zenész, színész, nem ezt érdemli. De egy orvos ezerszer értékesebb munkát végez, életeket ment, ha nem az orra előtt zárják be a munkahelyét. Ehelyett mehet az utcára.
  • Tetsuo
    #12
    1et értek.
  • Tetsuo
    #11
    :D
    Nem minden zeneszerző ad kocertet. Sokan csak zenéket írnak és albumokat adnak ki, de nem adják elő azokat élőben (v nagyon kevésszer). ;) Velük mi lesz?
  • aaaaa
    #10
    Azt hiszem nem látod a lényeget. A "büntetés" már nem büntetés, hanem tervezett bevétel. Ami felettébb gusztustalan. Ahogy a parkolócégek is arról papolnak, hogy elítélik, azokat akik nem fizetnek, közben arra várnak, hogy inkább ne is fizessenek , és boldogan dörzsölik a markukat, hogy minél több embert megbüntethessenek, mivel azon többet kaszálnak, mint a normál díj.
    Vagy a BKV új akciója, miszerint ha van bérleted és nincs nálad, fizess 2500 Ft büntetést , ha bemutatod hogy mégis csak volt bérleted. Kárt nem okoztál nekik, de baromi jól jöhet nekik az a pénz a semmiért. Ha valaki elhiszi, hogy az ügyintézés kerül ennyibe az se normális.
    Szóval a cél a pénz besöprése, és nem az, hogy elvegyék az emberek kedvét a filecserétől. Persze valamennyire ez is sikerül nekik, de ilyen tömeges méretekben ekkora irreális összegű büntetések ilyen pitiáner dolgokért, csak ezt a célt szolgálhatják.
    Sírni persze lehet, hogy mennyire nem mennek a zene eladások, meg bűnösnek is be lehet állítani az egész világot, de nem az emberek milliói tehetnek erről, hogy ez az egész így alakult.
    Az igazi bűnösök azok, akik a befolyásukkal, korrupcióval elérték, hogy kriminalizálni lehessen a zenét gyűjtögető egymással csereberélő gyerekeket. De hát a pénz beszélt ott is mikor ezeket a "törvényket" meghozták. A csúsztatásokban meg mindig élen jártak a politikusok az egész világon, és már sikerült is elhitetni az emberek egy részével azt a maszlagot, hogy másolás lopás, a szerző meg éhen hal, ha másolnak.
    Pedig a szerzők nagy részét ez nem érdekli, hogy másolnak vagy nem ,sokan még örülnek is, hogy többen megismerik őket , kizárólag a rajtuk élősködő kiadómaffiát, aki vesztett helyzetében már csak az emberek fenyegetésében látja kiutat.

  • martinho040150
    #9
    van egy másik ötletem is
    csináljon egy együttes egy olyan honlapot ahol pl 10 számuk ingyenesen lesz letölthető.
    és ha sok ember letölti ezeket a számokat és tetszik nekik akkor elmennek koncira(persze ha nincs messze tőlük az a hely)-és ha elmegy koncira akkor megvásárolja egyben a jegyet is,ami pénzt és hasznot hoz a bandának!
    /szóljatok ha nincs igazam/
  • martinho040150
    #8
    ez hülyeség
    ha kell mindenáron vmi büntetés,akkor olyat csináljanak a rendőrök,hogy pl:xhónapig ne legyen nete az illetőnek vagy ne tudjon letölteni
    különben meg megkéri a haverját hogy töltse le/írja át és ő átirja ingyen
  • HappyBoy
    #7
    Zenehallgatás helyett inkább lányokat erőszakoljon meg szórakozásképpen. Úgy látom, azért kisebb a büntetés. Leglaábbis magyarországon..... :D
  • HJPOWER
    #6
    Bekaphatják! "A legtöbb elkövető fiatal" :D
  • aaaaa
    #5
    A tapasztalataink azt mutatják, hogy akit egyszer elkaptak, az többet nem próbálkozik" - tette hozzá a szakember.
    Na persze, meg soha többé nem vesz eredeti CD-t sem, már csak azért sem...
    Meg a rokonai és ismerősei sem...
    Ha van esze nem támogatja azokat , akik anyagilag tönkretették...
    Szociális helyzettől függően peren kívül fizethet. Mint a védelmi pénzek. Aki azt mondja ezek a jogvédők nem a modern maffia részei , az hazudik...
    Fizessen akár öt millió Ft-ot, igaz életében nem vett volna ennyiért CD-t.
    Ha már az eladások nem mennek a "zeneipari maffiának", majd bejön a zsarolás.
    És ehhez még felbérelik a rendőrőket is, akik kiskutyaként ugrálnak és terrorizálnak ártatlan gyerekeket a "törvény" nevében, a tiszelt maffiózó kiadóknak és jogvédőknek.

    Pesze ha beperelnek egy gyereket, rendőrök zaklatják ,anyagilag tönkreteszik a családját, a gyerek ettől egy életre kattant lesz, mert nem érti, hogy miért is akkora bűnöző is ő, az nem baj. Az hogy lesérül lelkileg 25 ezer fiatal, lehet hogy egész életére, az sem lényeges. Ilyenkor nagyban kussolnak a gyermekvédők...

    De a kiadó mafiia jogvédó férgei összezsaroltak mondjuk 25 millió eurót és büszkén dörzsölik a mocskos mancsaikat, hogy többet kerestek, mint ha eladtak volna 1 millió CD-t. És ez már milyen jól is hangzik. Az hogy utcára került, és anyagilag tönkrement egy pár 100 vagy 1000 fiatal a családjával együtt, a "sikeres akció" miatt, kit érdekel... Úgyis senkiházi "terrorista zenetolvaj" volt mind.... Ezt persze nem kell majd elmondani a hírekben, csak a javuló statisztikai adatokat.
    Ha több millió ember csinál valamit, mint pl. a zene letöltés, amit a legtöbb ember nem tart bűnnek ,akkor ott nem az emberek a hibásak, hanem a törvények.
    "Elkaptak" zene másoló diákokat... Már a használt kifejezés is undorító...
    Szép, hogy ezek a világ nagy problémái, közben nálunk meg lassan megszüntetik az orvosi ellátást, és emberek ezrei fognak meghalni. Na nem öli meg őket senki csak várnak ellátás nélkül egy listán, amíg meg nem halnak.
    Egyre inkább látszik, hogy a világon csak egy Isten van, a pénz, és az emberélet sem fontos, csak a profit...
  • JL666
    #4
    Nekem az a furcsa, hogy (habár jól élnek a németek) de kap valaki egy csekket, hogy szia haver nem jogtiszta zenét töltöttél le fizess 1000 ajrót és nem jelentünk fel és csak úgy kifizeti vagy ez hogy működik?! És ez az 1000 ajróval még nem is mondtam sokat , legalábbis a cikk szerint.
    A másik meg az, hogy miért nem a probélma kiinduló forrását akarják megszüntetni?!
    Kvázi, ha nincs nem jogtiszta zene, nem lehet letölteni... (hát igen, mondjuk így kevesebb zsét lehet bezsebelni...)
  • kernerster
    #3
    Én nem tudom hogy zenele/videotöltésért hogy lehet vkit feljelenteni, vagy akár csak beperelni is. Ugyanis ha jól tudom ez a felhasználói jogok kategóriájába tartozik. (torrent esetében legalábbis bztosan). Persze a szoftver az már más. Szóval: Ennyi emberre rá tudták volna bizonyítani, hogy nyilvánosan (akár családi körben is) mások számára is lehetővé tette az általa letöltött zene hallgatását?
    Mert ezt azért nehéz elhinni....
  • myke
    #2
    hát ez a 10 millió nemtudom, hogy enked hogyna jött ki, de az csak max. 8-9db(!) lehet évente. És ha belevesszük,hogy az ember ha már letölt,akkor (ilyen sávszélekkel) letölti az egész albumot (amin még legtöbb esetben több számot tartalmaz).
  • assdf
    #1
    Azért kiváncsi lennék, hogy hogy mérték meg az illegális letöltések számát?
    Amúgy is érdekes számitás,figyelembe véve hogy németország lakossága kb 80 millió, ami azt jelenti hogy majdnem minden egyes német embernek (a fél éves babától kezdve a 90 éves nyugdijasig) évi 10 millió illegális letöltést kellet végrehajtania... Ez napi szinten azt jelenti hogy minden német embernek több százezer mp3-at kellet illegálisan letölteni... Nos ha ez igaz akkor irigylem a sávszélességüket és az előadok termelékenységét...