14
  • hanandi
    #14
    Hat Japan q***va draga hely, es bar egyszer szeretnek eljutni oda, eszembe sem jutna elindulni ha nincs keznel legalabb ket milla a zsebemben /ami persze nem mostanaban lesz/ utikoltsegen felul :-(. De ahogy hallom megeri mert klassz hely.
  • Neerpelt
    #13
    Mert nem tudnak... ott már 1% munkanélküliségnél sikítoznak, hogy baj van...
  • Tyga
    #12
    hm..engem igencsak érdekelne kik járnak a saját kávézómba..hiába fizetnek azért h ott töltik az idejüket , ez a kávézó színvonalát erősen csökkentené.had ne kelljen megmagyarázni miért.pont ilyen helyen dolgozom és tisztában vok azzal ,(magyarországi viszonylatban)h az idejáró vendégkörnek a többsége érzékeny arra kik között fogyasztja el a kávéját és ül le egyet netezni.még ha nincs is a homlokára írva h hontalan nyilván egy idő után feltűnne mások számára is h tulajdonképp ez az otthona.japániában' még nem jártam ugyhogy nem ismerem az ottani emberek mentalitását..azért az ingyen alkoholmentes ital sokmindent elárul..amiben a cikkben szó van az már rég nem nevezhető internetkávézónak..inkább vmiféle jobb színvonalú fizetős hajléktalanszálló net szolgáltatással:)
  • ericghar
    #11
    Ráadásul a Japán csövesek melóznak (ha hinni lehet a cikknek), ami hazai társaikról nemigen mondható el.
  • Inquisitor
    #10
    A világon az egyik legdrágább hely ingatlan ügyileg Japán, de Tókió meg tényleg súlyos eset.

    Tetsuo - "Az ottani hajléktalanok várható élettartama még mindig magasabb a miénknél."
    Szerintem egy ottani átlagon aluli csövesnek is nagyobb a várható élettartama, mint egy itteni átlagmelósnak :(
  • Inquisitor
    #9
    "ha nekem netkávézóm lenne én annyira nem csípném, ha valaki csak úgy minden nap ott aludna. - mondjuk nem lenne szívem kidobálni az utcára.."

    Ha kifizetik, márpedig kifizetik, az időt amit ott "töltenek", akkor hol érdekelne téged? :)
  • asysoft
    #8
    "Utóbbiakat elnevezték McMenekülteknek."
    Csak nekem tűnik ez egy rossz magyar szóviccnek?
  • cateran
    #7
    hmmmm ez mááá vót:P
  • Kandurex
    #6
    "Tokióban egy szoba havi bérleti díja 600 eurónak megfelelő jen,"

    ez durva...én meg asszittem csak nálunk vannak ilyen vad árak :/
  • Tetsuo
    #5
    A japán hajléktalanoknak (akik százalékban kevesen vannak és több diplomás van közöttük mint az itthoniak között), akik segítenének kihúzni a magyar gazdaságot, odaadnám a mostani képviselők házait. Ammit sajna nem biztos h elfogadnának..
  • Tetsuo
    #4
    Az "alvó csöveket" pont Tokyoban építették, 2-3 épület után megutálták azokat, az emberek. A trendiség hamar lecsengett, az ára pedig drágább volt mint a netkávézóké..
    Szerintem a japánok a szociális ellátást jobban meg tudják oldani minálunk.. már lehet h meg is oldották, a hír ugyanis fél éves. Az ottani hajléktalanok várható élettartama még mindig magasabb a miénknél.
    Több megoldás lehet. Pl az "alvó csövek" olcsóbbá tétele, mondjuk a HDTV-t kivehetnék belőle.. megaztán a netkáfé árát megemelni, az alvást megtiltani, stb.. de ezt a piac szépen megoldja.. a legpatentabb variáció viszont az összes hajléktalannak (minimális követelményhez kapcsolva) hajlékot biztosítani, vmi állami alapból, amit a netszolgáltatókra kivetett minimális adóból finanszíroznának. Ugyanis, arrafelé szinte ingyen van a net. :D
    Ez csak vicc volt, ők ezt simán megoldják, nekünk viszont összeomlik a gazdaságunk 10éven belül..
  • waterman
    #3
    én valamilyen detoxikálós műsorban láttam ilyen "csöveket". szerintem ha ekkora méretű a probléma, akkor simán lehetne csinálni a hajléktalanoknak ilyen befekvős csöveket. amit én láttam az olyasmi volt, hogy egy folyosón oldalában egymás felett két sorban kb 120 centi átmérőjű lyukak a falban, volt bennük egy lámpa és a túlvégén két polc. nem hiszem el, hogy ilyesmiket csinálni olyan hatalmas nagy összeg lenne. esetleg bérelni is lehetne ezeket, szerintem inkább ilyeneket használnának, mint egy netkávézót. mert azért ha nekem netkávézóm lenne én annyira nem csípném, ha valaki csak úgy minden nap ott aludna. - mondjuk nem lenne szívem kidobálni az utcára..
    itt egy képregény szerűség tokyo-ban rekedt, majdnem hajléktalan amcsikról, szerintem egész jó :)
    megatokyo.com
  • Inquisitor
    #2
    Mondjuk azért e legolcsóbb "szobákra" is kíváncsi lennék, mert vannak ilyen "befekvős/koporsóméretű" szobál (lásd 5-ik elemben a hajó "kabinok"), ha választani kéne akkor én is inkább egy kényelmes kávézóba menekülnék. :)
  • bertino
    #1
    ez is vagy 1 honapja járta be az internetet :)