8
  • wanek
    #8
    Szerintem a 112-t felhívni nem nagy mutatvány. Elmeséled a bánatodat, és onnan szükség szerint riasztják a mentőket, tűzoltókat, rendőröket, stb. Olyan ez, mint az usa-ban a 911.
  • Hegyikecske
    #7
    telefonálni is képes vagy, csak egy veszélyhelyzet tipikusan az az eset miko az embernek pont akkor nem jut eszébe még a tűzoltóság száma se nem h a legközelebbi kórház, vagy patikáé, ez egy hasznos szolgáltatás sztem, mert mindenképpen gyorsabb mintha a menübe pötyögnél a POI-k után kutatva (bár az se sokidő - gondoljunk csak mi volt az "analóg" térképek idején) de ha mégis történik vmi baj, ott minden kis idő számít
  • wanek
    #6
    "a pda meg alapból multimédiás" - legalábbis a PPC-k biztosan. A többi meg hellyel-közzel. Egyébként meg nem nagyon világos a dolog. Ha már ki tudok mondani egy szót, és esetleg le is tudom kérdezni a legközelebbi kórház, stb. helyét, akkor már telefonálni is képes vagyok, és tudok segítséget is kérni. Vagy ezzel nem számoltak a tomtomosok?
  • Hegyikecske
    #5
    "Ezt a célt szolgálja az új beszédvezérlési funkció is..." tehát gondolom beállíthatsz egy kulcsszót, amit figyel a gép, nyilván olyat célszerű amit nem mondassz ki 5percenként, és ha kimondod akko elvileg a hangra feldobja ezt a menüt, én így értelmezem a cikk alapján. amúgy nem jó az ár/érték arányuk ezeknek, sztem egy pdaval sokkal többre megy az ember, ez csak egy szoftver ami rajta van, a pda meg alapból multimédiás...
  • wanek
    #4
    Az előbb lemaradt: navigációs rendszert bármilyen autóba be lehet tenni, nem csak Lexusba... és így a kérdésem ismét áll.
  • wanek
    #3
    Szerintem a Lexus sem állapítja meg, de ez csak egy tipp, mert nincs és nem is lesz Lexusom (amennyibe az kerül, már jobbat is lehet kapni).
  • Tetsuo
    #2
    "Vészhelyzet esetén azonnal megjelenik a Segítség menüpont..." - ezt honnan a francból állapítja meg? -szerinted a Lexus honnan állapítja meg? hőkamera, radarok, vezetési stílus figyelés, stb segítségével.

    A bejelentéseket gondolom 1 ai értékeli.. ha sokan mondják akkor valszeg igaz, ha 1edül, akkor félre van téve (az adat), v emberhez kapcsolja..

    A többi, csak apró kényelmi változtatás.. az iGO télleg jobb (lehet). ;)
  • wanek
    #1
    "A TomTom rendszereit jelenleg tízmillió ember használja és a különböző utcanév- vagy forgalmi változásokat az ő segítségükkel aktualizálják. Mindenki maga döntheti el, hogy az adatokat megtartja magának vagy megosztja-e a többi autóssal. A vezetők szintén maguk dönthetik el, hogy minden frissítést letöltenek-e a fedélzeti navigációs készülékükbe vagy csak az őket érdeklő információkat." - elég csak pár félretájékoztatás, és máris felejtőssé válik a dolog. Én biztosan nem töltenék le semmit megbízhatatlan forrásból, arra meg nem lenne időm, hogy infokat küldözgessek másoknak. Halott ötlet (szerintem).

    "Vészhelyzet esetén azonnal megjelenik a Segítség menüpont..." - ezt honnan a francból állapítja meg?
    "...és alatta minden szükséges információ elérhető, így például a közelben lévő orvosok, kórházak, rendőrőrsök és gyógyszertárak neve, címe és telefonszáma." - ezek az infok mindegyik navigációs sw-ből kinyerhetők, mint POI-k. És természetesen oda is tudnak navigálni.

    "Amennyiben telefonon szeretnénk segítséget kérni, úgy a rendszer automatikusan megadja az aktuális GPS-koordinátáinkat és a pozíciónkat jelzi a térképen is." - eleve mutatja a pozíciónkat, hiszen másképp nem is tudna navigálni minket. A GPS koordináták is látszanak. Mi ebben az újdonság?

    "Az eszköz ráadásul automatikusan figyelmeztet, ha iskolák, óvodák, vagy más frekventált helyek találhatók a közelben." - minek? Eleve ki van táblázva!!! Aki ezeket nem látja, az ne is vezessen.

    Felejtős ez a tomtom. Az IGO klasszisokkal jobb (ez nem reklám akart lenni).