17
Hogyan lehet egy filmrol a hangot leszedni?
-
Aliens88 #17 ÜDV!
Nekem olyan problémám lenne, hogy a letöltött videóban serceg a hang. A goldwavevel ki lehet szűrni ezt a hibát? És ha igen akkor hogyan.
Előre is közsi! -
Szeszmester #16 Hehe, mikrofon, jó vicc, hehe. -
#15 letöltöd a videót, goldwave-vel kiszeded belőle ami kell, ráadásul ez a amit lejátszik felveszem dolog átmegy némi mp3 dekódolás->digitális->analóg->digitális->mp3 kódolás folyamaton, aminek a minősége igen megkérdőjelezhető a goldwave-s módszerhez képest -
#14 Hangszerkesztővel akármennyit fellehet venni, milyen folyamokra gondolsz? Az mp3 recorder az olyan mint egy zeneszerkesztőnek csak a felvevő része. -
#13 Jóhogynem azt mondod, hogy tegyen egy mikrofont a hangszóró elé, és vegye fel azzal :P -
Szeszmester #12 Ravasz. -
#11 A megfelelő csatornát kell kiválasztani.
Például -
Szeszmester #10 Megpróbáltam, de nekem nem sikerült.
Beállítottam az sndvolban és az Audacity beállításaiban is a legjobb tudásomnak megfelelően a dolgokat, úgy tűnik, ennyi ide kevés.
A youtube egyik videója alatti hangot akartam felvenni. Hogy kellene? -
#9 "Az Audacity-t is használom, tudom, h freeware és könnyen kezelhető, de azzal még nem fog hangfolyamot felvenni."
Tud vele hangfolyamot felvenni. Nincs ennek semmi akadálya. -
Szeszmester #8 Nem, a winfos hangvezértlőben semmit nem kell állítani, ezt a programon belül is lehet. -
Szeszmester #7 Írtam, azt veszi fel, amit a hangszóróból hallasz.
Nem kell hangsávot sem lementeni (külön kérése volt).
Ha van egy pár ezer Ft-os hangkártya a gépben, vagy pár Ghz-s, akkor annyira nem gond.
Az Audacity-t is használom, tudom, h freeware és könnyen kezelhető, de azzal még nem fog hangfolyamot felvenni.
Igen, fizetős, de pár perc alatt talál cracket, ha más nem, tőlem kér.
De ezt inkább döntse el ő, szeretném, ha elmondaná, melyikünk verzióját választotta. -
#6 Már megbocsáss - de egy lópikulát.
Ha a gép nem éppen a leggyorsabb, akkor a direkt MP3-ba rögzítés akadályokba fog ütközni.
Ráadásul a "Super mp3 recorder professional" fizetős (29,95$) szoftver. Hangszerkesztő programból meg van ingyenes (Audacity), illetve shareware (Goldwave).
Harmadrészt ugyanúgy szükséges a Windows hangerővezérlő pultjának átállítása. -
Szeszmester #5 Pff. Ágyúval a verébre. Jobbat mondok:
Letöltesz egy progit, ami képes a hangfolyamokat mp3-ba menteni. Amit én használok: Super mp3 recorder professional. Ugyanazt veszi fel, amit te hallasz a hangszóróból (tehát ha egy windows izé felcsendül közben, azt is felveszi).
Leggyakrabban zenéket szoktam lementeni olyan odlalakról, ahonnan magát a filet nem lehetne. -
#4 Virtualdub segítségével kiszedhető a hangcsatorna:
1. File/Open menüpont - megnyitod a filmet
2. File/Save Wav menüpont - kimented .wav kiterjesztéssel (de a filmben alkalmazott hang-tömörítéssel) a hangot.
3. Valamilyen hangszerkesztő programmal (Audacity, Goldwave) kivágod a megfelelő részt.
Goldwave hangszerkesztő programmal megnyitható a videó hangcsatornája
1. File/Opn menüponttal megnyitod a videót
2. Ha szerencséd van, a hangcsatorna megjelenik.
3. Kijelölöd a megfelelő részt.
4. Save selection as menüponttal elmented a kijelölt részt.
Egy videólejátszó program és egy hangrögzítő/hangszerkesztő program segítségével kimenthető a hang:
1. A Windows hangerővezérlő-pultján (Start menü/Futtatásba beírod sndvol32.exe; vagy jobb alsó sarokban kattints a hangszóró ikonra duplán), a Felvételi eszközöknél (Beállítások/Tulajdonságok menüpont, majd a megnyíló ablakban a Hangerő beállítása: Felvételhez) megbizonyosodsz arról, hogy a Stereo Mix/Wave/What U Hear/vagy egyéb más a kimenetet megszemélyesítő csatorna van-e kijelölve.
2. A videólejátszó programba betöltöd a videót, és elindítod a lejátszást. Megkeresed benne annak a résznek az elejét, amit ki szerenél vágni, és ott nyomsz egy pillant állj-t (két kis álló téglalap egymás mellett ).
3. Megnyitod a hangszerkesztő programot, létrehozol benne egy akkora állományt, ami kicsit nagyobb mint a felvevendő hang (2 perc esetén 2,5 perc elég), majd elindítod a felvételt.
4. Visszatérsz a videólejátszóhoz, és elindítod a pillanatra megállított lejátszást.
5. Mikor vége a rögzíteni kívánt résznek, a hangszerkesztő programban leállítod a felvételt (és a videólejátszóban a lejátszást).
6. A hangszerkesztő programban ellenőrzöd az eredményt, majd elmented. -
#3 Vagy ide! -
#2 http://www.sg.hu/forumkereso.php?mit=grab&hol=topic -
Jocoke #1 Hali. Nekem szuksegem lenne egy olyan progira amivel a hangota filmrol le tudom szedni. De a lenyege az lenne h ne kelljen az egesz filmet vegig engedni hanem csak azokrol a reszekrol szedje a hangot ahol en szeretnem. Nincs inyemre hogy 2 percnyi mp3 ert le kell rippelni 2 oranyi anyagot.