3
 • peba
  #3
  Aki nem látta volna esetleg:
  A Google Kulisszatitkai
 • Flashy
  #2
  nem igazán titok hogy a google rengeteg szolgáltatása azt a célt szolgálja hogy minél több oldalról kösse magához - és ismerje meg - a felhasználókat. a gmail esetén asszem benne is van a szabályzatban hogy a leveleket a rendszer saját céljaira megőrzi vagy megőrizheti, függetlenül attól hogy én törlésre kijelöltem-e. nem azt mondom hogy jó az, hogy mindent eltárolnak, csak ez nem szenzáció, nem titkos, ők ebből élnek: vagy vállalom hogy eltárolhatnak rólam bizonyos dolgokat és használom az ingyenes és legtöbbször egészen használható szolgáltatásaikat, vagy nem vállalom és keresek más szolgáltatót és elkérem a bizonyítványukat hogy hányast kaptak :) mondjuk lehet ha multicég lennék én se adnám oda a root jelszót minden polgárjogi szervezetnek, még ha nincs is semmi rejtegetnivalóm, pl azért mert minek.
 • Penge4
  #1
  "a felhasználók sem betekinteni nem tudnak a róluk gyűjtött adatokba, sem törölni vagy töröltetni nem tudják azokat."

  Mintha láttam volna teljes Google Account törlését a személyes beállításaimban. Persze ez nem jelenti azt, hogy miután törölték a profilom, az adataimat nem használják fel továbbra is, de ez bármelyik cégnél adott, bizonyíték nincs rá...
  Mint leszögezték a Google Kulisszatitkai című dokumentumfilmben is (amit pár aktabuzi a mai napig nem képes felfogni) ők egy keresőszolgáltatást üzemeltetnek, a legjobb találati eredményeket akkor tudják nyújtani, ha a felhasználók igényeihez igazodnak, amit akkor tudnak elérni, ha sokáig tárolják az adatokat, ami alapján fejlesztik az algoritmust.

  Az időtényező meg nem tudom önmagában milyen szerepet játszik, ha 5 évig meg tudják biztonságosan őrizni a személyes adataimat, akkor miért lenne veszélyesebb, mint például ha egy csicska spamer cég (pl: Yahoo) csak 3 hónapig őrzi meg, ami alatt még a Tádzsikisztáni elnök is tudja milyen a szemem színe?

  Arról már nem ír a cikk, hogy megpróbálták-e feltörni a Google szerverét, ezáltal célzottan (vagy spamer/adathalász céllal) megszerezni userek személyes adatait és ez sikerült-e nekik, ha igen mennyi idő alatt. Az 1.0-s usereket meg, akik azt sem tudják mi az a cookie, a legbiztonságosabb rendszer sem védi meg, csak ha kihúzzák a modemet.