51
-
#51 akkor ezzel az előre lépéssel lehet meg fog könnyebbülni a művégtag létre hozás -
bandypappa #50 Igaz, mindenki azt csinál a testével, amit akar. -
assdf #49 Azért ez messze nem igy van. Ha belegondolsz, attól hogy paris hilton olyan amilyen vagy lindsey lohan, az emberek 99.9999% marad ugyanolyan normál ember, és csak elenyésző %uk akar rájuk hasonlitani. Az meg meg is érdemli.
Az meg hogy genetikailag kiküszöböljük a hibákat nem olyan nagy baj, mert persze amig egy ember egészségesnek születik és hibamentesen (köszönet a természetnek) addig nem érzi ezt magán, de miheylst ő születne hibásnak mindjárt megváltozik a helyzet.
Amit meg te mondasz az részben igaz, na de mai példánál maradva, attól még hogy meglátok egy tarajos vörös-kék hajú punkot, az orrában kilós vassal meg agyonpiercingelve meg tetotálva én még nem fogok rohanni a fodrászhoz meg a tetkoshoz hogy én is ilyen szeretnék lenni. Másik példa a szem, akinek nem tetszik az ma is hordhat akár hupikék kontaktlencsét is és máris más a szeme szine, de azért mégsem ez az elterejdt. Ez végső soron csak egy újabb módszer a reportárban amivel tudunk magunkra hatni, akár jó akár rossz irányba, de ez már egyéni kérdés. -
atlaimond #48 Ez az egész nagyon egyszerű. Sejtenként össze fognak varrni egy embert! -
bandypappa #47 Nem azt mondom hogy aki vak az ne lásson. Az a baj vagy inkább ugy mondom hogy furcsaság, hogy én választom ki a szemem tipusát, vége a régi romantikának ezentúl "de szép szemed van, jól választottál!"- "igen, ez a legujabb carl zeiss nyári divatszín" Hogy jók-e a kölönféle tuningolások (optikai zoom, infravörös, röntgen, stb..) lehet hogy jók, de ezzel egy felsöbb kaszt képzödik a társadalomban. Ahogy A. Hitler is mondotta: "Láttam az übermenschet, köztünk él" Ez lesz az uj felsöbbrendü elit, akik genetikailag megtervezettek, talán ez a jövö, talán jobb lesz vagy mindenkiböl "kocka" lesz és tökéletes komformban él a társadalomban, nem lseznek deviáns viselkedések, szoval nem fejlödik a társadalom. -
L3zl13 #46 "én mondom már ott vagyunk hogy mi határozzuk meg a kivánatos képességünket, az evoluciot saját kezünkbe vesszük"
Egy kicsit engem is zavar, hogy beavatkozunk az evolúció folyamatába ilyen módon.
Ugyanakkor szerintem a civilizáció már alapból jóformán megszüntette a testi evolúciót azáltal, hogy ellensúlyozza a testi hátrányokat, még az ilyen über upgrade-ek nélkül is.
Pl egy születésétől beteges gyereknek a civiizáció előtti időkben zéró esélye lett volna az életben maradásra, ma bezzeg mindent megteszünk, hogy normális életet élhessen, beleértve a családalapítást is. Ez persze neki jó, de a faj genetikai állománya szempontjából már kevésbé. -
L3zl13 #45 Nem a középkorban vagyunk. Az egyháznak nem áll jogában semminek a betiltatása.
És a kiátkozás sem olyan elrémisztő hatású, mit annó. -
messen #44 A cikk tökéletes arra, hogy támpontot adjon a további kereséshez. Kb erre használom az sg híreit. Mindősíteni nincs jogomban.
A találmány elsőre haszontalannak tűnik, de annak tartották a kereket is korai eleink... -
#43 Mondjuk a nanotechnológiától kissé messze van az, hogy "jé beleböktünk egy drótot és nem döglött meg" -
irkab1rka #42 ne parázzatok már. Az egyház mindjárt betiltatja. -
assdf #41 És milyen jó lenne ha mikor a szemedbe ment a jancsiszög, és soha többé nem látnál semmit sem, azt mondaná a doki, hogy semmi gond, vegye be ezt a nanotabletátt aztán az majd helyrerántja a szemét.
Vagy ha fél kezed van, fél lábad van, vagy rákos vagy stb stb. Persze mindezt senkisem értékeli addig ,amig azt nem mondja neki a doki hogy uram fél éve van hátra... akkor hirtelen mindenkinek sürgös lesz... -
bandypappa #40 Hát nekem kéne memoriaimplant, de a bionikus szemmel kapcsolatban fenntartásaim vannak. " Drágám nem látok rendesen, jo akkor elmegyünk a lakatoshoz" Az milyen lenne ha a látoközpontot fokozni tudnánk? 50-szeres optikai zoom a szembe, infravörös képalkotás, az orvosnak nem kéne röntgengép, a röntgenszeme kéznél van, illetve a fejében. én mondom már ott vagyunk hogy mi határozzuk meg a kivánatos képességünket, az evoluciot saját kezünkbe vesszük, persze lehet hogy szopás lesz a végén, de gyorsaság, intelligencia, alkalmazkodoképesség és erö fokozásával még annyira "emberfelettiek" leszünk, mint a Jani a kemény, kobrastilussal meg sirkövel . -
Master Jenky #39 Sok-sok hüje :D sokkal eccerübb a felhasználási területe: be kell vonni a hámsejteket nanocsövekkel és nem kell az a hüje mellény a biciklisekre és a gyalogosokra :P (mivel fluoreszkál)
(ly-ok szándékosan nem szerepelnek a szövegben) -
Phaemoor #38 wtf? mindegy... -
Rinc3 #37 Uwe Boll...csak rossz
-
RealPhoenixx #36 Tok ertelemszeru a felhasznalhatosagi terulete:
Ideg implantatumok.
Gondolok itt pl a latokeregre valo fizikai csatlakoztatasra, amelynek pl jlenleg a legnagyobb hibaja a felbontasa, amelynek forrasa az alacsony kapcsolodasi pontszam a sejtekkel, de ezt meg lehetne tovabb is ragozni, a terulet akkor is ertelemszeruen az idegi kapcsolodas megoldasa.
NB: az agymukodes felterkepezeseben is sokat segithet ez az eljaras - serult teruletre ilyen nanocsovek + ossejtek -
KurdaM #35 Ezek se tudják már hogy mit csináljanak a mérhetetlen nagy unalmukban.
Szerintem a sejtek és a gépek nem összevalók Isten nem teremtett belénk nyomtatott áramkört,nemértem akkor az ember miért akar. -
tttttom #34 Ennek a baromságnak meg mi a nagy értelme???? -
A1274815 #33 "..., nem csak jóra lehet fordítani."
Mondj egy olyan dolgot amit csak jóra vagy csak rosszra lehet fordítani? -
L3zl13 #32 Most ezt úgy mondod, mintha bármiféle létező funkciója lenne ezeknek a nanodrótoknak, és már csak a hosszútávú felhasználást kellene megoldani.
Jelenleg kb annyi haszna van, mint amikor egy fakír átszúrja a karját egy tűvel.
Látványos, de ettől még nem kell azon dolgozni gőzerővel, hogy benne is hagyhassa a kezében, vagy hogy minden ember használhassa ezt a dolgot.
A hírben szereplő nanodrótok egyszerűen csak tüskék, amelyeket a sejt körbenőtt.
Hogy fel lehet-e majd használni ezeket valami módon az kérdéses. De biztosa nem az foglalkoztatja most a tudósokat, hogy mi lesz a tüskékkel a sejt halála után. -
DagadtNinja #31 Nagyon sok dolgot kell meg megoldaniuk, ha ezt alkalmazni is akarjak. Hova urul a sok drot, miutan elhalt a sejt? Az uj sejtekbe ugyanugy be kell majd juttatni a drotokat. Majd jarhatunk naponta potlasra:D -
Loverman #30 egyesek már a szánalmasság határát súrolják... alulról :D -
#29 ha ilyeneket látok nekem a deus ex játék nanoaugmentációi jutnak eszembe, az ott leírtak java szerintem nem áll tul messze a jövő valóságától. -
Stiff #28 Képzeljétek el ha a rákos sejteket ötvözik ezekkel a csövekkel és sikerül valami úton módon intelligenciát adniuk hozzá.Újraszervezi önmagát,... gyakorlatilag az egyetlen olyan gyorsan terjedő sejtáttét, melyre nincs ellenszerünk -
#27 na ja, tipikus.. -
kzoard #26 eléggé szörnyű lesz ha sikerül valami használhatót ebből kifejleszteni, nem csak jóra lehet fordítani. képzeljétek csak el ha mondjuk odáig eljutunk, hogy injekciótadnak az embernek, belefecskendeznek egy rakatot a nanocsőből azt két nap múlva már nem is tudjuk mi áll valünk szembe...
arra is kíváncsi lennék hányan voltak magyarok a kutatók közül -
#25 Benne van a drót? Na és?!?!! -
dez #24 "több millió felhasználó fantáziáját"
Felhasználó? Most már mindenki egyszerűen csak "felhasználó"?
"A kísérletek során emlősök élő sejtjeit használták fel és a szilícium-nanodrótok semmilyen kárt nem okoztak a sejtekben."
vs.
"A tudósok még választ keresnek arra a kérdésre, hogy a nanodrótok miként befolyásolják a sejtek működését, illetve hogyan hatnak a DNS-re."
... -
wanek #23 Nem hiszem, hogy tudnál idézni olyat, amikor áradozok róla. -
Voronyezs #22 hopp ne értsétek félre az ucsó mondatot,télleg okos dolgok -
Voronyezs #21 Na jó,belekötöttek egy madzagot pár sejtbe...Na és???XD
Csak vicc volt,am nagyon érdekes dolgok ezek,és legalább fejlődünk.Csak aztán nehogy úgy járjunk eccer mint a Terminátorba h a madzagos-sejtekből kialakult full-metal cyborgokat kell lőni
Okos dolgok ezek amiket csinálnak;) -
L3zl13 #20 Láthatóan neked is tetszik, mert állandóan itt lógsz. :D -
kricsi #19 Nekem azért tetszik:
Mert legalább küszködnek vele és pénzt fordítanak rá, lehet hogy ez egy kezdetleges kissé semmitmondó cikk, de legalább arról informál minket hogy időt fordítottak rá.
Jah,és nem akarok felnőni. :) -
wanek #18 Végül is ez gyerekeknek szól, érthető, ha neked tetszik :) -
Ronny #17 nanu-nanu -
dez #16 Wanek szerint a nanocső is csak ámítás. (És minden, aminek valami köze is van a kvatnummechanikához vagy éppen a relativitáselmélethez.) -
Bocsesz, nem bírtam kihagyni -
kricsi #14 Hogy őszinte legyek nekem az sg a kedvencem, és hogy válaszoljak, minden cikket lehet értékelni a maga formájában vagy módján.
De az első 10 hozzászólásban 100%, hogy lesz olyan aki ilyet ír.
"Ismét egy kritikán aluli cikk :("
"Marha érdekes..."
satöbbi. -
wanek #13 Te is így látod? :) -
kricsi #12 TE biztosan jobbat írtál volna.