M$ EXCEL + vonalkód
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok
Excel függvény számítási segítségre lenne szükségem.
Adott két oszlop (A és 😎
A oszlop 1-100 (A1-A100)
B oszlop 120-144 (B1-B100) Az oszlopban ugyanaz a szám több mezõben is szerepel.
Feladat az, hogy az A oszlopban szereplõ pl. 43 számhoz a B oszlop milyen száma tartozik.
Excel függvény számítási segítségre lenne szükségem.
Adott két oszlop (A és 😎
A oszlop 1-100 (A1-A100)
B oszlop 120-144 (B1-B100) Az oszlopban ugyanaz a szám több mezõben is szerepel.
Feladat az, hogy az A oszlopban szereplõ pl. 43 számhoz a B oszlop milyen száma tartozik.
Valami kipróbálható verzióhoz honnét lehetne hozzájutni? Csak azért mert a munkahelyemen használunk egy webes alapú beléptetõt, de elég kezdetleges (pláne a naplózása) és szeretném kipróbálni hátha jobb ez.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Köszi mindenkinek a segítõszándékot, megoldódott a problem. Ha esetleg valaki szintén ilyen banális marhaságon csúszna el, mint én, annak leírom okulás képpen:
A probléma csak annyi volt, hogy a program, ami az excel táblákból táplálkozott, úgy volt megírva, hogyha a vonalkódok oszlopában volt üres cella, akkor nem figyelte már az utána következõket, mert úgy értelmezte, hogy vége van a listának.
Én meg megadtam adatokat, amikhez még nem volt vonalkód. Na most, a mûködõ vonalkódok, meg a nem mûködõek között az oszlopban voltak üres cellák, a program meg úgy tekintette, hogy vége a listának😄
ezért nem is használta az utána lévõ vonalkódokat.
Hogy ez most a programozó hibája, vagy az excelé, azt nem tudom, de szerencsére megoldódott.
Mégegyszer köszi mindenkinek a segítõkészségét.
A probléma csak annyi volt, hogy a program, ami az excel táblákból táplálkozott, úgy volt megírva, hogyha a vonalkódok oszlopában volt üres cella, akkor nem figyelte már az utána következõket, mert úgy értelmezte, hogy vége van a listának.
Én meg megadtam adatokat, amikhez még nem volt vonalkód. Na most, a mûködõ vonalkódok, meg a nem mûködõek között az oszlopban voltak üres cellák, a program meg úgy tekintette, hogy vége a listának😄
ezért nem is használta az utána lévõ vonalkódokat.
Hogy ez most a programozó hibája, vagy az excelé, azt nem tudom, de szerencsére megoldódott.
Mégegyszer köszi mindenkinek a segítõkészségét.
hát talán az eredményt mutató cellában kéne beállítani hogy arra a tartományra mutasson....
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Ha megcserélsz sorokat úgy mûködik?
Teszem azt, a 32. sort a 20.-al?
Teszem azt, a 32. sort a 20.-al?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
De ha te írtad volna a programot, akkor az elõzõ hozzászólásom stornó.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Véletlenül nem egy internetrõl letöltött, korlátozott képességû demóprogramról van szó?
Pl. a "korlát" jelen esetben max 30 db azonosító kezelése.
Pl. a "korlát" jelen esetben max 30 db azonosító kezelése.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Igen, már néztem a formázást is. Eredetileg, mivel nem voltak betük a vonalkódban, csak számok, a progi jelezte is, hogy szövegként vannak megadva a számok. De ez sem lehet probléma, mert ha abba a mezõbe, ami már mûködik, olyan vonalkódot adok meg, amiben szám is van, meg betû is, akkor is mûködik. Az alatta levõkbe meg, hiába adom meg azt a vonalkódot, ami az elõbbiben mûködött, itt már nem mûködik.
Azt nézted, hogy milyen tipusú az adat a cellában? A formázásnál kell nézni. Pl ha számként van megadva az más mintha szövegként. Ez gondot jelenthet egy rá mutató linknél vagy programnál.
én arra gyanakszom, hogy a cellák formázása terén lehet valmi trükk a dologban, de sajna nem találtam semmi idevágót az excelben.
eredetileg nem volt 30 sor sem, még valamikor én oldottam meg, hogy ennyi legyen, de már nagyon nem tudom, hogy miként.
nem vagyok egy excel guru😄
nem vagyok egy excel guru😄
van kb 30 sor a táblázatban, ami mûködik, ahogy kell, de, ha pl a 31-dik sorba beviszek adatot, az már nem akar mûködni.
Elvileg a progi különálló.
Elméletileg oszlopok vannak megadva, hogy melyik adatot honnan nyerje ki.
személyenkét sorokba rendezett adatokról van szó, és megvan, hogy pl A oszlop=név, B oszlop= személyiigazolvány száma X oszlop=vonalkód.
Elméletileg oszlopok vannak megadva, hogy melyik adatot honnan nyerje ki.
személyenkét sorokba rendezett adatokról van szó, és megvan, hogy pl A oszlop=név, B oszlop= személyiigazolvány száma X oszlop=vonalkód.
A "progi" excelbe ágyazva van ( VB ), vagy különálló? Nincs bele fixen beépítve, hogy milyen cellákból olvas adatokat?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Helló mindenki!
Aki tud nekem segíteni, az életet ment😄
Problémám az volna, hogy készült egy program, ami vonalkód alapján léptet be személyeket. A progi mindent excel táblázatokon intéz. Ebbe naplóz, ebbõl nyeri az adatokat, többek között a vonalkódot is. De nem hajlandó minden vonalkódot felismerni.
Készült egy adatbázis, melynek az elsõ néhány cellája amelybe vonalkódolvasóval bevittem az adatokat, az mûködik, de sajnos a többi cellára nem tudom átvinni a cellának azon tulajdonságát, hogy a beléptetõprogi kiolvassa belõlük az adatokat. próbáltam már ctr+c-ctrl+v -t, próbáltam a formátum másolását, de nem hajlandó mûködni. A Caps Lock-ra érzékeny, de figyeltem erre is, meg arra is, hogy bevitelkor is, meg kiolvasáskor is át kell állítani a nyelvi eszköztárat angol nyelvre.
Ha esetleg valakinek van ismerete vonalkódolvasó és excel közös használatában, az kérem segítsen.
Köszönöm.
Aki tud nekem segíteni, az életet ment😄
Problémám az volna, hogy készült egy program, ami vonalkód alapján léptet be személyeket. A progi mindent excel táblázatokon intéz. Ebbe naplóz, ebbõl nyeri az adatokat, többek között a vonalkódot is. De nem hajlandó minden vonalkódot felismerni.
Készült egy adatbázis, melynek az elsõ néhány cellája amelybe vonalkódolvasóval bevittem az adatokat, az mûködik, de sajnos a többi cellára nem tudom átvinni a cellának azon tulajdonságát, hogy a beléptetõprogi kiolvassa belõlük az adatokat. próbáltam már ctr+c-ctrl+v -t, próbáltam a formátum másolását, de nem hajlandó mûködni. A Caps Lock-ra érzékeny, de figyeltem erre is, meg arra is, hogy bevitelkor is, meg kiolvasáskor is át kell állítani a nyelvi eszköztárat angol nyelvre.
Ha esetleg valakinek van ismerete vonalkódolvasó és excel közös használatában, az kérem segítsen.
Köszönöm.