15
vonalkódos probléma excelben
-
zintan #15 Sziasztok
Excel függvény számítási segítségre lenne szükségem.
Adott két oszlop (A és B)
A oszlop 1-100 (A1-A100)
B oszlop 120-144 (B1-B100) Az oszlopban ugyanaz a szám több mezőben is szerepel.
Feladat az, hogy az A oszlopban szereplő pl. 43 számhoz a B oszlop milyen száma tartozik. -
#14 Valami kipróbálható verzióhoz honnét lehetne hozzájutni? Csak azért mert a munkahelyemen használunk egy webes alapú beléptetőt, de elég kezdetleges (pláne a naplózása) és szeretném kipróbálni hátha jobb ez. -
Saphran3k #13 Köszi mindenkinek a segítőszándékot, megoldódott a problem. Ha esetleg valaki szintén ilyen banális marhaságon csúszna el, mint én, annak leírom okulás képpen:
A probléma csak annyi volt, hogy a program, ami az excel táblákból táplálkozott, úgy volt megírva, hogyha a vonalkódok oszlopában volt üres cella, akkor nem figyelte már az utána következőket, mert úgy értelmezte, hogy vége van a listának.
Én meg megadtam adatokat, amikhez még nem volt vonalkód. Na most, a működő vonalkódok, meg a nem működőek között az oszlopban voltak üres cellák, a program meg úgy tekintette, hogy vége a listának:D
ezért nem is használta az utána lévő vonalkódokat.
Hogy ez most a programozó hibája, vagy az excelé, azt nem tudom, de szerencsére megoldódott.
Mégegyszer köszi mindenkinek a segítőkészségét. -
#12 hát talán az eredményt mutató cellában kéne beállítani hogy arra a tartományra mutasson.... -
#11 Ha megcserélsz sorokat úgy működik?
Teszem azt, a 32. sort a 20.-al? -
#10 De ha te írtad volna a programot, akkor az előző hozzászólásom stornó. -
#9 Véletlenül nem egy internetről letöltött, korlátozott képességű demóprogramról van szó?
Pl. a "korlát" jelen esetben max 30 db azonosító kezelése. -
Saphran3k #8 Igen, már néztem a formázást is. Eredetileg, mivel nem voltak betük a vonalkódban, csak számok, a progi jelezte is, hogy szövegként vannak megadva a számok. De ez sem lehet probléma, mert ha abba a mezőbe, ami már működik, olyan vonalkódot adok meg, amiben szám is van, meg betű is, akkor is működik. Az alatta levőkbe meg, hiába adom meg azt a vonalkódot, ami az előbbiben működött, itt már nem működik.
-
AnonymouS #7 Azt nézted, hogy milyen tipusú az adat a cellában? A formázásnál kell nézni. Pl ha számként van megadva az más mintha szövegként. Ez gondot jelenthet egy rá mutató linknél vagy programnál. -
Saphran3k #6 én arra gyanakszom, hogy a cellák formázása terén lehet valmi trükk a dologban, de sajna nem találtam semmi idevágót az excelben. -
Saphran3k #5 eredetileg nem volt 30 sor sem, még valamikor én oldottam meg, hogy ennyi legyen, de már nagyon nem tudom, hogy miként.
nem vagyok egy excel guru:D
-
Saphran3k #4 van kb 30 sor a táblázatban, ami működik, ahogy kell, de, ha pl a 31-dik sorba beviszek adatot, az már nem akar működni.
-
Saphran3k #3 Elvileg a progi különálló.
Elméletileg oszlopok vannak megadva, hogy melyik adatot honnan nyerje ki.
személyenkét sorokba rendezett adatokról van szó, és megvan, hogy pl A oszlop=név, B oszlop= személyiigazolvány száma X oszlop=vonalkód. -
#2 A "progi" excelbe ágyazva van ( VB ), vagy különálló? Nincs bele fixen beépítve, hogy milyen cellákból olvas adatokat? -
Saphran3k #1 Helló mindenki!
Aki tud nekem segíteni, az életet ment:D
Problémám az volna, hogy készült egy program, ami vonalkód alapján léptet be személyeket. A progi mindent excel táblázatokon intéz. Ebbe naplóz, ebből nyeri az adatokat, többek között a vonalkódot is. De nem hajlandó minden vonalkódot felismerni.
Készült egy adatbázis, melynek az első néhány cellája amelybe vonalkódolvasóval bevittem az adatokat, az működik, de sajnos a többi cellára nem tudom átvinni a cellának azon tulajdonságát, hogy a beléptetőprogi kiolvassa belőlük az adatokat. próbáltam már ctr+c-ctrl+v -t, próbáltam a formátum másolását, de nem hajlandó működni. A Caps Lock-ra érzékeny, de figyeltem erre is, meg arra is, hogy bevitelkor is, meg kiolvasáskor is át kell állítani a nyelvi eszköztárat angol nyelvre.
Ha esetleg valakinek van ismerete vonalkódolvasó és excel közös használatában, az kérem segítsen.
Köszönöm.