22
  • dez
    #22
    Cikk: "Abban mindenki egyetért, hogy ha a cég komolyan gondolja a beszállást, mindenképpen versenyképes fejlesztésekkel kell megjelennie a piacon, vagyis a DirectX 10 támogatás mellett megfelelő méretű és sebességű memória kell majd a kártyákra."

    Mi van? Mintha ez csak a memória méretén és gyorsaságán múlna...
  • Zsolo007
    #21
    Ne írj már ekkora marhaságokat...

    #3: Intelnek nincs olyan integrált megoldása amiben lenne hardveres T&L.

    Ettől függetlenül a sima COD jól megy rajta :). És az DX7, (még UT2004 is megy egy GMA950-en igaz jeletősen butítani kell :) ), a cod2-ben meg ha jól emlékszem van dx7 kapcsoló szal :).

    Egyébként szó sincs szimulációról, egyszerűen annyi, hogy a proci számol ki több dolgot is...

    De ha már valami játékra alakalmasat akarsz venni. akkor vegyél olyat amiben dedikált vga van.

    UI.: ÉS nem kell lenézni azt az 1600mhz-t. Több az mind hinnéd :).
  • Yv@n
    #20
    Közben kicsit próbáltam feleleveníteni a dolgot.
    Szóval a fejlesztés Larrabee néven fut.
  • maestro85
    #19
    Én nem hiszem, hogy egy ekkora óriás vezetői ne tanulnának a hibáikból. Egyébként szerintem ezzel lehet méginkább csak az AMD-t akarják megfogni, hogy több fronton támadhassák. Mivel most "támadható" állapotban van, ezt meg is teszi szerintem. 20ért már én is inkább C2D-t vennék, csak most éppen nem akarok upgradelni. Bár most tényelg intelt vennék, igaz én nagyon szeretem AMD-ééket... (mióta gépünk van, csak AMD-m volt 386++)Már-már érzelmi szálak kötődnek hozzájuk.
  • Inquisitor
    #18
    Azért ne felejtsük már el, hogy ezt egyszer megpróbálták és jól belebuktak.
    Legyártották az egyébként igen is nagyon jó i740-as VGA-t, de aztán ...
    1.) Semmit nem fejlesztettek rajta tovább
    2.) Csesztek hozzá drivert frissíteni
    Egyébként a kártya lasabb volt a konkurenseknél, de SZEBB volt a képminősége.

    Ha most teszem azt kihoznának valami jó GPU-t (mondjuk szigorúan közép és/vagy alsó kategóriában), de utána megint ülnének a babérokon vagy nem frissítik a drivereket, akkor ugyanolyan bukás lesz.
  • JTBM
    #17
    Szerintem két komoly okuk is van a piaci megjelenésre:
    - Az első az, hogy az AMD megvette az Ati-t. Az intel-nek is lépnie kell.
    - A második pedig az, hogy hatalmas pénz van a GPU piacban. Az intel-nek megvan minden tudása és lehetősége, hogy csúcs minőségű GPU-kat dobjon piacra.

    A kérdés persze az, hogy képes lesz-e az intel az elvárásoknak megfelelni. Jó lenne, ha nem egy olyan kártyát dobnának a piacra, aminek a teljesítménye a 20%-a az aktuális csúcskártyáénak...
  • Sanyix
    #16
    Hát core2 gpu-ként garantáltan borzalmasan szarul fog teljesíteni, és még drága is lesz. Mint már írták előttem, nem véletlenül tökmás egy gpu mint egy cpu.
  • Inquisitor
    #15
    Mekkora nagy hír, már 2006 év végén lehetett ezt tudni, amikor álláshírdetésben kerestek mérnököket diszkrét GPU tervezéséhez. Másrészt részlegesen együt müködnek a PoverVR-t tervező arcokkal is.
  • virs lee
    #14
    Gondolom amiatt szoktak intel "GPU"-t rakni a C2D-s noteszekbe, mert csak így mehet rá a Centrino matrica.
    Nem! Centrino = mobil (intel) proci + hozzá való mobil chipset + wifi. Más megkötése nincs. Integrált videot azért használnak, mert fényévekkel kevesebbet fogyaszt mint egy 8800 ultra SLI. Ami ugye egy aksiról műküdő cuccnál nemhogy nem hátrány, de egyenesen létszükséglet.
  • asysoft
    #13
    Lásd előző hozzászólásom:)
  • asysoft
    #12
    Igaz. Én úgy gondoltam, hogy az integrált grafikus megoldás része a chipsetnek, az eszembe sem jutott, hogy amellé is rakhatnak dedikált GPU-t. A mai vizsga lefárasztott
  • Zsoltika 007
    #11
    Akkor nekem miért van X600 a centrinos notimban?
  • Godefroy
    #10
    Olyan cucc legalább 4 kiló amin jól fut a COD2.

    Ezeket az 1600 mobile Core 2 felcsd el, directx 7 ben sem tudnak 50 fps nél többet.
  • L3zl13
    #9
    "Úgy olvastam egy, valamikor az év elején született cikkben, hogy lecsupaszított core2 magokat fürtöznek össze, és az lenne a gpu"

    Szerintem ez nem lenne túl hatékony. Nem véletlenül van teljesen külön a CPU és a GPU fejlesztés. Mindkettő teljesen másfajta munkára van optimalizálva.
  • L3zl13
    #8
    Nem igaz. A Centrinohoz pentium/core (nem celeron) proci, intel chipset és intel WiFi kell, grafikus kártyára vonatkozóan nincs megkötés.
  • asysoft
    #7
    Most nézem, pl ez megfelel a kritériumoknak (igaz, memóriát bővíteni kell).
  • asysoft
    #6
    Nem tűnik valami logikusnak ez a Core2-es dolog, de majd meglátjuk, miként fog teljesíteni.
  • Yv@n
    #5
    Akár 960Gm, akár 965Gm tudja.
    Dx9 és Ogl1.5 supportot írnak rá.
  • asysoft
    #4
    Gondolom amiatt szoktak intel "GPU"-t rakni a C2D-s noteszekbe, mert csak így mehet rá a Centrino matrica. Az új X3000 GPU már HW-esen tudja a T&L-t és a DX10-et, csak még a driverek nem a legjobbak (bár év végére komoly teljesítmény-növekedést ígérnek).
    Egyébként szerintem az AlphaBlendinget régóta tudják, legalábbis én még nem láttam ilyen komoly abnormalitást játékokban a GMA950-el.
  • szombi
    #3
    VALAKI SEGÍTSEN!

    Laptopot akarok venni, de az összes f*szom kivan azzal, hogy 1GB memóriás, 160GB vinyós és Core2Duos készülékekbe is Intel ,,GPU''-t tesznek.
    nVidiás vagy ATI-s laptopot is vennék, de az már drága nekem!

    Szóval: jelenleg van olyan Intel GPU, amelyik tudja legalább a DX7-et(NEM CSAK SZIMULÁLVA!), és tud ,,alpha blending''-et????????
    Call of Duty 2 miatt kéne, és akkor megválhatnék az asztali gépemtől...
  • Yv@n
    #2
    Úgy olvastam egy, valamikor az év elején született cikkben, hogy lecsupaszított core2 magokat fürtöznek össze, és az lenne a gpu. Érdekes elképzelés, kiderül mi lesz belőle. Egyelőre driver fronton nincsenek a topon, bár ha jobban meggondoljuk ez elmondható az nvidiáról is...a csúcs sli modellükhöz a mai napig nem voltak képesek kidobni egy stabilan működő dx10es drivert vista alá.

    Mindenesetre valószínű az ipar szereplői már egy ideje tudhattak erről, valszeg amd sem véletlenül vásárolta meg az ati-t.
  • asysoft
    #1
    i740 után megint megpróbálkoznak? Kínváncsi leszek az eredményre, de egyelőre nem vagyok túl bizakodó (hány évig is tartott, míg beépítettek egy T&L egységet az integrált chipjeikbe?), bár az is igaz, hogy az övék az első DX10es megoldás-csak épp driver nélkül...
    "Valószínű azonban, hogy a CrossFire és az SLI mellett itt is újabb vetélytárs jelenik meg."
    CardDuo?