6
  • AljasGetto
    #6
    Én némi visszafejlesztésnek is örülnék, sokszor a sírba kergetnek azzal, hogy túl okos a kereső, és NEM AZT keresi, amit én beírtam neki (ragozza, szavakra szedi a teljesen egyezőnek keresett kifejezést, stb...)
  • turul16
    #5
    Kit érdekelnek a nem geek témák ? Két érdekelnek a nem geekek :)

    Az igazság az, hogy tudományos / techinaki / számítás technikai infók nagyrésze, (ami akkár tanagyag is), nincs fent a neten (ingyen), magyarul meg főleg nincs.
  • b10
    #4
    A keresési technikák helyett inkább a neten található tartalmakat kéne fejleszteni. Még mindig rengeteg témában nem található semmilyen értelmes anyag - ilyen témákkal kapcsolatban csak könyvekben, újságokban lehet olvasni.

    Hiányos a napi élethez, divathoz, stb használható weblapok anyaga. Akinek van normális weblapja / webszervere, nézze meg a statokban, hogy milyen témákkal kapcsolatban keresnek az embereket neten anyagot (pl: "mi a trendi", "milyen halételek vannak", "hol lesz hétvégén családi programok", stb)

    Majd ha Magyarország összes boltjának naprakész kinálata megtalálható lesz, kereshető formában a neten, majd ha nem lesznek olyan speciális témák, amiről neten semmi se található meg, akkor majd ráérnek jobb keresőket fejleszteni a cégek.
  • pilsner
    #3
    a kereső-technológia 1értelműen a web jövője. a témáról bővebben John Battelle ír a Keress! c. könyvében. érdemes elolvasni!!
  • quentit
    #2
    Amúgy meg az ötlet lényege annyi, hogy ne 10, hanem 1 találat jelenjeg meg.
    Oszt' akkor mindenki ennek a cégnek tejelne, hogy az ő weboldalát hozza be az "intelligens" (lefizetett) kereső..
  • quentit
    #1
    "A kutatók szerint a legfontosabb feladat javítani az ember és a számítógép kommunikációját, hogy például a "Siemens 2005. évi németországi forgalmának" keresési címszavak megadásakor ne hivatkozások, hanem maga az adat jelenjen meg."

    Ilyen már van a google-nél is, csak arra kell bökni, hogy "Jó napom van"