27
-
#27 ezt már legalább 40éve kitalálták, csak akkor még nem volt megvalósítható.. -
huuu #26 op rendszer és érintőképernyő.
meg van oldva a kérdés. -
huuu #25 Chunky123 Tök egyetértek.
+ itt a jövő telója! -
chuky123 #24 szerintem az emberek 90-95% föleg telefonálásra használja a mobilt.
Az "smsbajnokok" meg qwerty-is telefont vesznek. -
GABOR16 #23 Egyik ötlet sem olyan amire én gondoltam... ez egy rendes egykezes telefon lenne (nem pda méretű.. olyan átlagos mobilméret..), amire egy OLED! (nem lcd) képernyőre egy nyomásérzékeny fóliát raknak (bár talán inkább egy 1-1,5 mm es átlátszó párnabevonat jobb lenne.. hogy érezd is a gombnyomást..)..
Az oled kijelző meg energiatakarékosan világít a sötétben is.. A billentyűnek nem kell sok szín.. így az oled tökéletes lenne rá.. -
sysqo #22 T9 szótár és kész... :P ennyi elég :) -
#21 én spec elég ritkán írok sms-t, de ha mégis, akkor nagyon utálok a mobilon nyomkodni, inkább csatlakoztatom pchez, és elküldöm progiból :P
viszont én sem csak sms-re használom a szövegbeviteli funkciókat, mert sok feljegyzést, és miegymást is tárolók a telómon, ezért örömmel üdvözölnék valami életrevaló megoldást, ami nem növeli meg a telefon méretét, mégis egyszerűsítené és gyorsítaná a szövegbevitelt. a jelenlegi qwerty-s billentyűzetű mobilok viszont elég nagyok -
djw #20 miért csak SMS-ben gondolkodtok? én pl a naptárat is használom igen gyakran és a legidegesítőbb, hogy lassan lehet csak a mobilbillentyűn írni... (mert nem irok többszáz oldalt naponta ;) jól jönne egy normális billentyűzet hozzá -
ssdb #19 nekem ez a kiosztás tökéletesn megfelel... a qwerty-t is már soknak tartom zsebbe. Szerintem aki napi 10 sms-t ir annak már édes mind1, me igy is ugyi gyorsan ír :) -
Su0my #18 iphone? -
BiroAndras #17 Épp tegnap mesélte egy kollégám, hogy nézegette egy ilyen SMS verseny eredményeit. Mivel ott volt a gépelendő szöveg is, poénból kipróbálta. Szép kényelmesen gépelve a rekord idő fele alatt végzett. A telefonjában persze qwerty billentyűzet van. -
#16 illletve te nem fogod fel, hogy ma már a mobiltelefon nem telefon, hanem afféle mindenes zsebkütyü, aminek csak egy része az, hogy telefonálhatsz is vele -
#15 megszokás kérdése kinek mi a jó
szvsz egy jó T9 sokat ér -
L3zl13 #14 Negatívuma, hogy sokkal nehezebb lenne az átállás a magyar és az angol kiosztás között. -
Cat #13 ráadásul a magyar nyelvnek a qwerty pont nem felel meg, mivel mi sokkal többet használjuk az ékezeteket, és a leggyengébb ujjon (a jobb kisujjnál) 9 ékezetes betü van. Ha ebből néhány középre, a mutatóujjhoz kerülne, radikálisan emelkedhetne a gépírás sebessége. -
nyalógép #12 A qwerty elrendezés sem ergonómikus, csak megszoktuk. Valaha az írógép feltalájója megalkotta a legpraktikusabb billentyűzet kiosztást de mivel nagyon gyorsan lehetett vele írni ezáltak mindig egymásba ragadtak a csápok. Ekkor kénytelen volt , ugy átalakítani a kiosztást, hogy az egymás után következő betűkombinációk nagyobb időréssel legyenek elérhetők. Természetesen az angol nyelvet figyelembevéve. -
nbarnabas #11 már megelőztek:P
mondjuk ez csak terv, de magyar :D
most nem találom de van olyan telefon ami hasonlo modon nincs billentyűzete hanem még egy kijelző, de hidd el nem mindig jo az érintőképernyő, pl sietsz az utcán és csak egy kezed van rá, meg vagy lőve, de viszont ha egy hagyományos 12gombos nézetet teszel ki akkor már meg is van oldva, csak sokan nehezen tanulják meg az érintőképernyő nyomáspontját -
GABOR16 #10 teleponon=telefonon
késővan már -
GABOR16 #9 Én tudom a legjobb megoldást:
Egy teleponon csak 1 bekapcsológomb legyen (plusz oldalt a hangerő, meg egyéb ilyen extra funkciógombok).
Legyen a gombok helyén egy oled panel a telején egy érintésre érzékeny fóliával.. és az éppen használt funkcióhoz !rajzol! ki billentyűt! ... Ez sokkal praktikusabb lenne, és szerintem nem lenne annyival drágább (még az elrendezést is egyénre lehetne szabni.. nem lenne annyi gond a különleges karakterekkel, és a játékoknak is lehet kényelmesebb irányítása)! (bár lenne pénzem levédetni).. -
#8 Úgylátszik egyesek még mindíg nem fogják fel, hogy az emberek többsége a telefont elsősorban telefonálásra használja és minél több baromság akadályozza ebben, annál kevésbé lesz az eredeti célra azt használni.
A kihúzható billentyűzet sokkal jobb és praktikusabb dolog, mint ez a baromság. Nem véletlen, hogy a gyártóknak sem kell.
Azon kívül mit jelent az a marhaság, hogy "Egy átlagos telefonon összesen 28 hely található, ebből 18-at a számok és betűk foglalnak el"? Mit ért a cikk hely alatt? -
#7 qwerty elrendezésbe kéne a 12 gombra a betűket tenni.. -
neoG #6 "...azonban szerintem ha ma találná ki ezt valakit, senki sem tartaná jó ötletnek"
Viszont már régen találták ki, mindenki megszokta, mindenki ismeri, és jól is tudja használni!Ergo kedves "feltaláló" bácsi: kuka -
vaddiszno #5 A Nokianal lattam kinyithatos telefonon normalis elrendezest a 6xxx szeriaban, de lehet h mas markanal is letezik. ...ez egy agyament baromsag. -
PoisonBorz #4 Ez aztán innovatív megoldás, legyen duplaannyi gomb a készüléken. Ja, hogy más nyelveken van ékezet, meg különleges karakterek? Hát, szívás...
(emellett elszörnyültem a jobboldali teló gombrengetegétől)
Egy ilyen kinyitható telón van hely (épphogy) ennyi gombnak, de egy normál készüléken ez sosem férne el. -
L3zl13 #3 De most mégis minek kapcsán jött elő a téma?
2 éve a piacon van, és gondolom a vásárlók sem nagyon kapkodják, mert ha annyira népszerű volna, biztos, hogy a gyártók is lecsaptak volna rá. -
#2 És kit érdekel ez? Sajánlom azokat az embereket akik havi többszáz SMS-t küldenek (röhögök is az ilyen reklámokon amik ezzel akarnak vonozóvá tenni egy előfizetést). Nekem 5 éve van telefonom és összesen nem küldtem el ennnyit. -
UnnameD #1 És mindezért feltalálónak tartja magát a pali?