35
  • tar86
    #35
    Ámen
  • braeburn
    #34
    Szerintem nincs ennek akkora jelentősége, hogy foglalkozzunk vele. A koncra éhes média rátesz rendesen a legpitiánerebb hírre is, ez sem kivétel. Az internetszolgáltató pedig magasról tesz a kiadók érdekeire. Bolond lenne bármelyik is megfosztani magát a bevételektől, élből belekalkulálták a P2P elterjedését világszerte. Szükséges néha cirkuszolni körülötte, de amelyik kutya ugat, az nem harap.
  • Darth Sith
    #33
    komolyan, lassan ott tartunk, hogy egy nemierőszakért, néhány késelésért, összesen fele annyit lehet kapni mintha rajta kapnak hogy letöltöttél 10 mp3-at. Ha leszedsz 1-2 száz giga filmet, swt, zenét stb.. akkor tuti kapsz annyit mint egy sorozat gyilkos.

    "- mér ülsz bent? mennyit kaptál?
    - megerőszakoltam 4 13éves kislányt, majd kibeleztem őket, felgyújtottam őket, végül kiírtottam az egész családjukat meg a sajátomat is, amúgy összesne 20 évet, te?
    - én letöltöttem 3 filmet meg 2 zenei albumot. 15 évet kaptam, felső fokon, letöltendő, plusz ha kijövök 100 000 euró pénzbüntetés, 10 évig megfigyelés alatt leszek és számítógép és egyéb elektronika közelébe nem ülhetek 20 évig..."
  • Darth Sith
    #32
    " szeretnék elérni, hogy az internetszolgáltatók mondják fel minden bűnös fájlcserélő hozzáférését. Amennyiben szükséges, akár perekkel kényszerítenék együttműködésre a távközlési cégeket."
    sőt, egyből lőjjék agyon őket, vagy gázkamra vagy valami. Az a biztos...
  • halgatyó
    #31
    Valahogyan meg kell majd próbálni túlterhelni ezeket a dögrohadékmocsok megfigyelő rendszereket. Kisebb-nagyobb, de "illegális" tartalmat nem hordozó, viszont részben titkosított fileokkal. Hadd szívjanak

    Nem ez az egyetlen terület ahol az alkotmánybírósághoz hasonló testületek a dolgozó kisemberek ellen döntenek. És nem is ez az egyetlen ország.

    Ha van Isten, akkor ezek a hantás Sárközivel együtt lerohadnak arról a pozicióról ahol most terpeszkednek. Az már a választások előtt látható volt, hogy ennek a szivarnak a szeme se áll jól... aztán a választások után tett nyilatkozataiból ki is derült. Hiába, a franciák se okosabbak mint a magyarok. (Legalábbis a tömeg:-)
  • Sanyix
    #30
    Na akkor torrenten ezt a rardarabolós baromságot abba lehet fejezni, mert az alapból 50 fájl :D Egyébként be kell kapcsolni a torrent protokolltitkosítást, és még előtte a fájlokra rányomni egy egyszerűbb kódolást, a dekódolási kulcsot meg berakják az nfo-ba, na így nemhiszem hogy emberi segítség nélkül tudnák hogy mit tölt valaki. Emberekkel meg ugye lehetetlen megoldani, hogy figyeljék az adatforgalmat, automatika meg nem tud mit csinálni.
  • waterman
    #29
    majd megbuherált fake-emule-szervereket indítanak és akinek a nickje sokat szerepel azt ip alapján biztos azonosítják.. utána rádtörik az ajtót és jól elviszik a géped. ezután csináltattathatod az ajtódat is, meg a jogdíjakat is fizettetik veled. ilyen egyszerű. sőt, lehet már akkor is el kell kezdenünk majd félni, amikor egy nagy autó parkol már 2 napja a ház előtt és a tetején műholdvevő van. ja és fekete az autó és néha fekete ruhás emberek szállnak be és ki és viszik befelé a mekdonáldsz menüket.. de az is lehet, hogy egyszercsak bepoloskázzák a házad és hallgatják, miket hallgatsz. ha olyat hallgatsz, amit ők nem láttak, hogy megvettél, akkor a fekete autóból rádrontanak a fekete ruhás emberek. meghurcolnak és 10ezer évnyi letöltendő kényszermunkára ítélnek, mert letöltöttél valamit, amit ráadásul minden erőlködés nélkül a neten található eszközökkel bárki elérhet.

    különben tényleg nem értem, hogy hogy lehet megfigyelni valakit egy nyílvános hálózaton. ez olyan lenne, mintha a rendőr odajönne hozzám és kipakoltatná a táskámat és ha nem cola lightot talál a táskámban akkor ejnye bejnye. félelmetes, hogy a filecserélőket azonos szinten kezelik lassan, mint a gyilkosokat meg egyéb terroristákat. egy idő után az lesz hogy csinálnak egy guantanamót a filecserélőknek is. nem biztos hogy filecserélő vagy, de akár lehetsz is.. ajánlom mindenkinek a truecrypt -et.. titkosított partíciót minden filecserélőnek.
  • Inquisitor
    #28
    Ebben az a szomorú, hogy ha egy 150 millás filmből nem lenne a színészek fizuja 100 milla, akkor lehet nem lennének ennyire drágák a mozijegyek és a DVD sem.

    Másrészt amikor hazaviszek egy GYÁRI és EREDETI DVD-t, akkor ne már hobbi feliratozó lopott munkája legyen rajta feliratként, benne hagyva az e-mail cínét szegény ingyen dolgozó srácnak! (Jogvédekem, hehehe.)
    Most vettem egy gyári Broken Flowers DVD-t, szinkron az nincs rajta, de legalább a felirata NEM olvasható TV-n. Most akkor (azután, hogy megvettem!) letölthetem mondjuk HDTV ripben illegális DE olvasható felirattal?

    Lol.
  • Inquisitor
    #27
    "A határozat értelmében a jövőben rendőrök ellenőrzik majd a fájlcserélő hálózatokat és azok működtetőit, és minden személy IP-címét,..."

    Ööö, eMule-t ki "üzemelteti"? :D
  • longobard
    #26
    Szerintem Sarkozyt (informális befolyás) kell sejteni emögött. A jogvédők miért pont Fr.országban tudtak áttörést elérni és miért pont a választások után? A franciák még sokat fognak szívni vele. És talán az egész unió, benne mi is, ha a jogvédők Sarkozyn keresztül meg tudják győzni az EU döntéshozókat, hogy együtt alkossanak egy eddiginél sokkal szigorúbb közösségi irányelvet, amelyben foglaltakat ugye határidőre Magyarországnak teljesítenie kell (pl. Btk.).
  • HappyBoy
    #25
    És emberölésre mennyi a limit? 10főig mehet, a fölött már bünti jár azért is? :)
  • Gerygrey
    #24
    Érdekes, mindig csak azt hallani, hogy a kiadók és jogvédők panaszkodnak, sose azt, hogy a zenészek. Sőt. A múltkor volt egy interjú a Tankcsapda frontemberével a Hír TV-n. A riporter kérdésére, hogy szerinte mennyire veszélyezteti a zeneipart a kalózkodás, ő azt mondta hogy nekik az a lényeg, hogy dalaik üzenete - mindegy hogy legális vagy illegális úton - minél több emberhez eljusson, és hogy a koncertjeiken minél többen jól érezzék magukat, ezért csinálják. A kiadók igazán felismerhetnék végre, hogy elmúlt az a korszak amikor zenét kiadni csak ők tudnak, a mai technikai viszonyok mellett nincs rájuk szükség. A lemezkiadó olyan, mintha egy 150 éves gőzmozdonyt kötnénk egy modern MAGLEV vonat elé, és utána a vonatjegybe beépítenénk a szén árát.
  • arty
    #23
    "A Conseil d'Etat, amely Franciaországban a legmagasabb szintű alkotmányjogi testület május 23-án fogadta el azt az előterjesztést, amely szerint legális a fájlcserélők ellenőrzése abban az esetben, ha az adott személy egy nap alatt legalább 50 különböző fájlt tölt le a hálózatokból vagy tesz elérhetővé."

    Legális, ha 50 fájlt szed le ??? B+ ... meg lehet állapitani ilyen határt? Közben a maffia a világon mindenhol éli világát, mert az elavult jogrendek kb. őket védik :( De a fájlcserélők ellen simán bevállalnak egy ilyet ...

    Fasiszták.
  • haxy27
    #22
    erre nem tok semitse mondani.
  • AranyKéz
    #21
    Szerzek ingyen zenéket, aztán felrakom olyan ~10000 darabban őket, és ide-oda fogom töltögetni, hagy örüljenek.
  • szombi
    #20
    50 fájl??? és ha zip-ben töltöm le????????????
  • Amergin
    #19
    Üzleti célra használt mobiltelefonon privátilag csevegel? Fizessél be átalányt!
    Interneten le-fel töltögetel? Igen? Akkó fizessél szépen a kiadóknak meg mindenkinek aki a jogdíjból él nehogy már éhen haljanak. Merthogy mostmár az jön hogyha van interneted akkor úgyis töltesz le illegálisan úgyhogy fizess.
    Internethasználati adó! Ezaz!
    Szálinisták ezek mind. Mindenki bűnös amíg a 'független bíróság' (hehe) előtt be nem bizonyítja, hogy ártatlan.
  • Wittgen
    #18
    Heh, az adófizetők pénzét költik, hogy pár cég érdekeit kiszolgálják, akik néhány zsírosan vastag borítékot dugnak havonta annak a pár s*ggarcúnak a zsebébe, akik a törvényt megalkották. A nép választja őket, a népet kellene szolgálniuk, de ehelyett pár cég redves valagát nyalogatják...
  • braeburn
    #17
    Sajnálni azért nem sajnálom a megfigyelési fiaskókat, de nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy a pénz amit az adófizető polgárok megfigyelésére dobnak ki, az az adófizető polgárok befizetett adójából kerül elherdálásra.
  • sonicXX
    #16
    A nagyokosok vajon azt is kiszámolták, hogy mennyibe fog kerülni ez a megfigyelősdi nekik euróban (vagy tudomén a csigaevőknél mi a fizetőeszköz)?

    Szvsz a következő kormánypárt már azzal fog kampányolni, hogy visszavonja ezt a közpénz herdálási formát...

    Sajnos a "mindent megfigyelünk" eddig valahogy egyik állami berendezkedésben sem vált be igazán, hosszútávon.

    Az viszont szinte biztos, hogy nem származik annyi bevételük a kiadóktól mint amennyit költeni kell a megfigyelési rendszer technikai és emberi erőforrásaira, ergo ez erősen deficit szagú. A kiadók pattoghatnának szépen magukba és perelgethetnének magánszemélyeket. Az nem von el fölöslegesen az állami pénzből.

    Agyatlanok ezek, nagyon.
  • jefferson83
    #15
    A vicc az egészben az, hogy utánna meg szépen kérnek vegyem meg tőlük a sok CD-t, DVD-t...stb. Megveszem, hazamegyek bekapcsolom a gépet, felmegyek a netre és máris egy mocskos senkiházi vagyok.
  • braeburn
    #14
    De szerencsére távolról sem olyan sokakat, mint amennyit szeretnének. :) Ésszel és tapasztalatokkal egyik csapdába sem lehet belesétálni. A P2P-s zene és filmgyűjtők nem vásárlói a kiadóknak, nem vesznek gagyit sem, viszont járnak a zenészek koncertjeire és moziba, valamint ők azok, a legtöbbet költik az adathordozói piacon. Így már ők is felettébb hozzájárulnak a piaci körforgáshoz.
  • aaaaa
    #13
    Majd találomra választanak egy pár áldozatot, jól megszívatják őket, a többi meg jól megijed.
    Senkit nem érdekel, hogy valóban "komoly" fájlcserélőt kapjanak el, a fő cél az elrettentés.
    Olyan mint amikor a tömegbe lőnek, tök mindegy, hogy ártatlant talának el, vagy nem, a céljukat elérik. Szép fasiszta (vagy egyéb diktatórikus) módszerek...
    Innen is látszik hogy milyen mélységesen undorító és mocskos harcot vivnak a kiadók, ahol már az ember nem számít, csak a pénz az Isten, és bárkin átgázolnak, csak meglegyen a bevételük.
    És már elég sok birkát sikerült is "megtériteniük", akik valóban tolvajnak gondolják a szerencsétlen tizenéves kisdiákot, aki csak zenéket gyűjtöget.
  • braeburn
    #12
    Nem sok éhező művészről hallani mostanság, hacsak valaki nem éppen éhezőművész. Az alkotók így sincsenek alulfizetve és az elkészült műremekek után a belőlük élő apparátus nyavajog extraprofitért. Tuti bebukják ezt a kezdeményezést is, jó sok kidobott pénz és óriási hűhó a semmiért. Amúgy valóban pofátlanság, hogy a legújabb filmek DVDRipként igen sokszor francia szinkronnal jelennek meg elsőként a torrenteken, ami ugye szörnyű diszkrimináció a náluk sokkal becsületesebb és többségben lévő angolul értőkkel szemben. :) Liberté, Égalité, Fraternité et P2P! :)
  • jefferson83
    #11
    Az is gáz, ha találomra csinálják.
  • Feriboy
    #10
    én tudom azt elképzelni, hogy technikailag meg személyzetileg meg tudják oldani több millió (talán tízmilliós nagyságrendben is beszélhetünk, mert fr. ország lakossága 63 millió) fájlcserélő figyelését!
  • jefferson83
    #9
    Ezért már érdemes lenne utcára menni és felgyújtani egy pár kocsit... [vitzel]

    Félreértés ne essék tudom,hogy rossz dolog a warez és egyrészről elítélendő is, DE ez közel sem egyenrangú azzal a pofátlansággal amit a kiadók művelnek.

    Mai digitális világban az ilyen pénzhajhász csürhe bandára semmi szükség nem lenne. Az internet segítségével bárki lehet sztár kiadók nélkül is --> Ja mondjuk ez esetben lehet, hogy csak akkor van rá esélyed ha jól csinálod, mert pluszban senki nem teszi alád a lovat!!
  • peetig
    #8
    Minden ország kezd megbolondulni? A törökök korlátozzák a youtube-ot, most meg ez. Már csak az hiányzik, hogy kedves kormányunk is előáljon vmi hasonlóval. Szeretnék érdeklődni, miért nem az erőszakolókat/gyilkosokat/adócsalókat figyelik?
  • Gipsz75
    #7
    "amely szerint legális a fájlcserélők ellenőrzése abban az esetben, ha az adott személy egy nap alatt legalább 50 különböző fájlt tölt le a hálózatokból vagy tesz elérhetővé"


    Hehe betömörítek 4 dvd filmet 1 rar file-ba, és máris nem gond a napi 50-es korlát :))
  • sathinel
    #6
    na a sok csigaevés az agyukra ment a franciáknak. A multkor valaki felhozta hogy csak a németeknél fejlődik az IT, és miért nem beszélünk inkább a franciákról. Lol ez a hír után nem akarok hallani felőlük semmit.

    Az már nem is fontos hogy ha láthatják hogy mit csinálok a neten, akkor az kb olyan mintha símán bejárkálnának a lakásomba, és megnéznék milyen könyveket, újságokat olvasok, stb. Vazz ehhez bírósági végzés kel. A parasztok meg símán megcsinálják? És még ők ugatnak leginkább hogy mekkora demokrácia van nálluk, és mások meg diktátorok..... Hát ez lol a javából. Inkább lopjon meg az állam, mint rabszolga legyek.
  • tep
    #5
    egyetértek
  • AranyKéz
    #4
    "amely szerint legális a fájlcserélők ellenőrzése abban az esetben, ha az adott személy egy nap alatt legalább 50 különböző fájlt tölt le a hálózatokból vagy tesz elérhetővé"

    Óóóó, és hogyan tudják meg hogy mennyi fájlt töltött le, anélkül, hogy megfigyelnék ?
  • Lacc
    #3
    Erre nem lehet mit mondani.
  • lazsi
    #2
    Inkább a buzi kiadóknak kéne lehúzni a rolót és elfelejteni ezt az egész pénzért árulom a művészetet című históriát. A jövőben a zenészek üzleti modellje az lessz, hogy az albumot feltöltik ingyenesen az internetre, ezt letöltik az emberek, meghallgatják, és akinek tetszik az majd elmegy a koncertre és ott majd megveszi a belépőt. Jah hogy így nincs szükség reklámozásra meg egy csomó fölösleges faszságra, meghogy a pénzt a zenész kapja és nem sok élősködő?
  • assdf
    #1
    vagy lőjék fejbe a delikvenst. Mit össze nem szenvednek, fejbelőni, ez a biztos, akkor tuti nem foyltat a fájlcserélő további az emberiségre ilyen veszélyes terrorcselekményt...