20
  • BiroAndras
    #20
    Inkább az USA, mint Észak-Korea, Irak.
  • nedudu
    #19
    Szerinted Amerika a megfelelő akinek a kezében összpontosulhat minden fegyver?
  • BiroAndras
    #18
    "Bezzeg ők fejleszthetnek, meg kísérletezhetnek, ha más teszi az rossz."

    Nagyon nem mindegy, hogy kinek a kezében vannak ilyen cuccok.
  • BiroAndras
    #17
    "az egész világ meg a pentagon katonai fejlesztéseitől tart..."

    Naná. Ezeknek a fejelsztéseknek épp ez a céljuk.
  • BiroAndras
    #16
    "A virus úgy terjed hogy a tisztelt felhasználó letölti és elinditja lehetőleg rendszergazda jogosultságokkal..."

    A többség így terjed, de vannak ügyesebbek is.

    "Ha meg egy komoly katonai rendszer rá van kötve az internetre akkor ne is csodálkozzanak ha baja lesz..."

    A harcoló csapatok nyílván nincsennek a neten, de a hátország sok infrastruktúrája igen.

    "Egy harcoló alakulat hol érdekel az hogy a hátországban nem jön be az index.hu?"

    Nem ez a probléma, hanem hogy ma már szinte minden az internettől függ. Még a legoptimistább elképzelések szerint is óriási károkat okozhat egy komolyabb összehangolt támadás. Például összeomlik a tőzsde, nem működik a telefon, nincs TV és rádió adás (rosszabb esetben nincs áram, lezuhannak a repülőgépek, felrobbannak az erőművek, stb.). Ezek következtében pedig az egész gazdaság azonnal összeomlik, így a harcoló csapatok sem kaphatnak utánpótlást. Ilyen körülmények közt az USA nagy valószínűséggel visszahívja a csapatait, vagy ha komolyan veszi a háborút, akkor totális nukleáris csapással válaszol.

    ""amelyeket például lézertechnológia segítségével valósítanának meg."
    Ennek meg megint semmi köze az informatikához."

    Dehogynem. A műholdas kapcsolatot teszi tönkre, ami nagyonis informatika.
    Az elektronikus hadviselésnek sokféle formája van, pl.: Blackout Bomb
  • roliika
    #15
    Ja 2 byte ba betömörítik az összes pentagonos titkos anyagot aztán jól letöltik.
  • bvalek2
    #14
    Elrejtik a pingbe a titkos információkat!
  • assdf
    #13
    Azért ez nem ilyen egyszerü. Per pillanat a windows egyfajta alibi adatot tud csinálni, ez pedig nem más mint a windows update. Minden más élből gyanús és mint ilyen nem engedélyezett. Viszont a win update is inkább letöltéssel jár mint feltöltéssel, ergo az is élből gyanús ha sok sok megabájtot akar kiküldeni. Főleg ha a cégnek saját win updates szervere van...
  • Tetsuo
    #12
    Az alibi szó felett átsiklottál. Az oprendszer simán álcázhatja a "csordogáló adatfolyamot" hasznos adatnak, bár a kifelé menő infó kevesebb így nehezebb dolga van, mintha fordítva lenne.. de nem lehetetlen. És az is lehet -na jó nem valószínű- de lehet, h az amcsi cég által gyártott szoftverek mind közreműködnek ebben, pl a tűzfalak is. ;)
  • assdf
    #11
    Csakhogy ilyen nincs. NIncs olyan hogy valami nem létező szabvány szerint "csordogál" az adat. Ugyanis az adat mindenképp átmegy a tüzfalon, az ránéz (tartalomszürés rulez) aztán azt mondja hogy jéé ez egyik protokollra sem hasonlit és máris megy a kukába az adatcsomag. Ha meg létező protokoll, akkor megintcsak jön a hitelesités meg a figyelmeztetés stb stb. Egyébként szerintem elbeszélünk egymás mellet. Mert a win tökmindegy hogy mit csinál, itt nem arról van szó hogy a wines gépen van egy tüzfal, hanem arról hogy van egy frontend szervergép, amin fut egy tüzfal (pl linuxos) és az aztán nagy ivben letojja hogy a win mit ügyködik, őneki az csak 0 meg 1 és ha nem passzol a szabályaira akkor nem is engedi ki a csomagot.
    Egyébként épp egy ilyennel foglalkozó cégnél dolgozok, és alapvető eljárás mindig a következő: minden tiltva van és csak ami engedélyezve van az van megengedve. Épp ezért nem lehet csordogáló adatfolyam.
  • Tetsuo
    #10
    erre sokan kiváncsiak, rengeteg lehetőség van.
    Nem vagyok éppen kernelprogramozó, de szvsz simán lehetnek olyan portok, amiket 1etlen szoftver sem lát, a Win láthatatlanná téve azt.
    Vagy az ismert http-től 1 teljesen eltérő szabvány szerint folyik az adat, amit pl csak az NSA értelmez, a többi szerver nem is látja azt, v vmi alibi adatfolyamként csordogál.. semilyen tűzfal nem veszi észre, 1 kernel írásakor ez nem nagy hókuszpókusz. ;)

  • kisb92
    #9
    Tiszta die hard 4215 vagy mennyi
  • assdf
    #8
    Na, azért kiváncsi vagyok hogy megy be egy tüzfalon keresztül a cia egy winre? Mert gondolom egy katonai/állami hálózatnál minimális feltétel hogy legyen néhány frontend tüzfal.
  • sathinel
    #7
    )) a multkor olvastam hogy a win-t tiltják a kínaiak a kormányzatoknál, mert CIA, NSA bármikor be tud rájuk menni kémkedni. MS hogy is csinálta meg a védelmet? vagy kiskapuk bennfelejtése korrekt?:D kína ha továbbra is fejleszti linux rendszerét, (Dragonlinux ha jól tudom) akkor sokkal fejletebb lessz mint amerika. Már most ott a gépek gyártása, és ha a szoftware terén is elkezd diktálni, akkor .....
  • Tetsuo
    #6
    Na ezaz! Fosnak, h Kína leelőzi őket akármiben..
    Bezzeg ők fejleszthetnek, meg kísérletezhetnek, ha más teszi az rossz.
  • rolika
    #5
    "A Pentagon Kína katonai IT-fejlesztéseitől tart"

    az egész világ meg a pentagon katonai fejlesztéseitől tart...
  • Morden23
    #4
    "1: a számítógépes vírus megfertőzi az amcsi embereket akikből kínaiak lesznek."

    A kínaiak ezt már egy ideje alkalmazzák, 'bevándorlás' a vírus neve :)
  • roliika
    #3
    Nem...ez szupertitkos kísérlet, van 2 verziója.

    1: a számítógépes vírus megfertőzi az amcsi embereket akikből kínaiak lesznek.
    2: a vírus megfertőzi az amcsi gépeket és a Pentagonba teleportálják a komplett kínai hadsereget!
  • assdf
    #2
    "A modern hadviselésben ez katasztrofális eredményekkel járna, hiszen megbénítanák a kommunikációt, a vezetést, teljes káoszt idézve elő az ellenfélnél, amely ezt követően nagy valószínűséggel kénytelen lenne feladni a harcot."

    Ez meg főleg hülyeség. Egy harcoló alakulat hol érdekel az hogy a hátországban nem jön be az index.hu? Vagy egy tankparancsnokot? Az ő rádiójának pedig nem sok köze van az internethez, és valószinünek tartom, hogy a hadsereg főparancsnoka sem emailben küldi el a parancsait...

    "amelyeket például lézertechnológia segítségével valósítanának meg."
    Ennek meg megint semmi köze az informatikához.

    Amit itt ez érintene, az a hagyományos lakossági infrastruktúra esetleges összeomlása, például levelezőrendszer, tb és egyéb állami szervezetek egymás közti kommunikációja bénulna meg, ami miatt természetesen jó nagy káosz lenne a lakosság körében, meg esetleg néhány adóbevallás sem kerülne időben elküldésre,
    de hogy ettől idézem: "amely ezt követően nagy valószínűséggel kénytelen lenne feladni a harcot. " például amerika kapitulálna azt kötve hiszem. És azt hiszem a repülőgép anyahajók parancsnokait sem izgatná különösebben hogy a mamája nem tudja beküldeni az adóbevallását, simán tudna tüzparancsot adni támadás esetén
  • assdf
    #1
    jaj hagyjanak már a hülyeséggel, ez itt nem valami amerikai scifi ahol egy virus képes bármelyik idegen faj ürhajóját megfertőzni "levegőn" keresztül "cseppfertőzéssel"...
    A virus úgy terjed hogy a tisztelt felhasználó letölti és elinditja lehetőleg rendszergazda jogosultságokkal...
    Ha meg egy komoly katonai rendszer rá van kötve az internetre akkor ne is csodálkozzanak ha baja lesz... ehhez még kina sem kell csak egy két ügyetlen irodista.