22
  • Csirkeh
    Sziasztok

Valaki el tudná nekem mondani hogy miután feltelepítettem az összes kiegészítőt mi a ráknak meri nekem kiírni hogy HIBÁT ÉSZLELT ÉS LEÁLLT ?
    Örülnék ha valaki tudná a választ.
    Előre is köszi.
  • medog
    ha le akarod tölteni akkor az csak warez oldal lehet!
  • kdenes16
    hellosztok!
    Nem tud valaki egy weboldalt vagy linket ahol le lehet tölteni a Sims 2 Bon Voyage-t.Nagyon kéne.(ne warez oldalt ha lehet)
    köszi
  • Indigo
    Jól van, Simsezzél akkor Vampire helyett... :)

Az Obliviont meg nem kell erőltetni, ha ennyire nem tetszik... :)

Simsezzél inkább, az a játék nagyon jól "meg van írva"... :)

OBJEKTÍVAN(!) tekintve sokkal jobban jársz, sokkal jobban fogsz szórakozni vele... :)
  • Morden23
    "(Apropó, pont itt jut az eszembe. Ha jól tudom neked egyik kedvenc játékod a Vampire The Masquerade - Bloodlines, ami megjelenésekor olyannyira tele volt buggal, hogy patch nélkül végig sem lehetett játszani... Most akkor ez is rossz vétel volt egy nyavajás (bocs a bántó jelzőkért) Sims-hez képest?)"

Igen, az volt. Tehát ha OBJEKTÍVAN tudnánk nézni a felhasználói megelégedettséget, akkor a Sims-rajongó élménye magasabban lenne, mint a Bloodlines-rajongóé...

Szóval sajnos a váálaszom még egyszer: igen. Állati szar vétel volt, de ott legalább csak egyszer kellett beírni egy "pályaugró" kódot (ettől függetlenül a játék tömve volt buggal, ez tény).

Ellenben az Oblivionnal, amit művelnek, az már a pofátlanság határát súrolja. Már a franc tudja, hanyadik foltnál jár a game, de még mindig iszonyat az egész.
    Ahhoz meg már csak hozzáfűznivalóm sincsen, hogy technikailag sem voltak képesek nomrális programot összedobni... elég LOL, de nem véletlenül az Oblivionnal kardoskodott egy rakat (enyhén szólva manipulatív) website, amikor az XP vs. Vista játékteszteket nyomták - tényleg van látványos sebességcsökkenés. Mondjuk én alapban nem vagyok kibékülve az Oblivionnal, mert hangulat/szerepjáték kategóriában a Morrowind-hez képest óriási visszalépés (Mi ez a nevetséges marhaság, hogy egy erdőben csak elvétve lehet egy-egy őzet meg medvét találni, de a démonok meg az egyéb szörnyek tucatjával lakják a terepet? Nem a legégetőbb hiba, de nekem nem kicsit fejenb*szta a hangulatot... a guild-rendszer meg egyenesen förmedvény: senkit nem zavar a tiszteletteljes varázslóligában, hogy az archmage amúgy egy keresett tolvaj, egy gyilkos fejvadász, az arénák ünnepelt hőse ésatöbbi - bár nincsen ilyen fogalom, de ez árkádszerepjáték).
  • Indigo
    Ok, hogy ha szigorúan programozás-technikailag nézzük a két játékot (ki az, aki így áll hozzá egy játékhoz? :)), akkor igazad lehet, a Sims talán jóval kevésbé bugos, mint a nagy átlag, míg az SI sokkal bugosabb (ez is csak egy átmeneti állapot).

Más dolog, hogy tartalmilag tekintve mit kapsz a pénzedért. Gyakorlatilag ez a lényeg, és ide kellene valami OBJEKTÍV mérési módszer, ami az én megelégedettségemet ("felhasználói élményemet" :)) összeméri egy Sims-őrült megelégedettségével... Bár szerintem a józan ész határát túllépnénk, ha most egy ilyenen elkezdenénk vitatkozni, hogy játékélmény szempontjából ki járt jobban :)

No, tehát ez a melyik-éri-meg-jobban-a-pénzét dolog nem úgy működik, hogy technikailag összehasonlítjuk a kettőt, és ráfogjuk a jobban programozottra, hogy "minőségibb", mint a másik... Szerintem.

(Apropó, pont itt jut az eszembe. Ha jól tudom neked egyik kedvenc játékod a Vampire The Masquerade - Bloodlines, ami megjelenésekor olyannyira tele volt buggal, hogy patch nélkül végig sem lehetett játszani... Most akkor ez is rossz vétel volt egy nyavajás (bocs a bántó jelzőkért) Sims-hez képest?)
  • Morden23
    Úgy értettem az összehasonlítást, hogy a Sims kiegeket mindenki leszidja (mármint azok, akik nem szeretik/veszik): nem ad semmit, drága, szar, lehúzás ecetera.

Erre írtam azt, hogy ha OBJEKTÍVEN nézem, akkor a Sims kiegek kivétel nélkül jó minőségű cuccok, amiket felrak az ember, és gond nélkül működik, ergo a pénzedért megkapod azt, amit elvársz: új cuccok, fejlődik tőle a játék, nem bughegy.

Erre OBJEKTÍVAN szembeállítottam egy Shivering Isles kieggel (csak azért, mert Gyuri ezt hozta fel), ami ugyanúgy lóvéba kerül, és egy nagy bughegy az egész, ergo hiába imádom az Obliviont, szívnom kell a bugos programmal, tehát ha szigorúan az ár/értékarányt nézem, akkor a Sims kieg nyer a minőségi versenyen.

Ha a szubjektív véleményemre vagy kíváncsi, az a következő: nem Simsezek, mert nem köt le.
    Ellenben az Oblivionnal megpróbálkoztam. Sőt, az első negatív pár órám után lelkiismeretfurdalásom volt, hogy milyen sok ember milyen sok jót lát ebben a cuccban, én meg semmit, ezért gondoltam, hogy harcolok még egy kicsit vele. Amikor néhány óra után eljutottam egy küldihez, ahol az ellopandó cucc nemes egyszerűséggel nem volt a helyén, felmásztam valami Oblivionos webpage-re, aholis kiderült, hogy ez egy gyakori bug, csak konzolparanccsal lehet átugrani (nevezetesen csald be magadnak a cuccost). Ez után kicsit még olvasgattam, és véget nem érő bug-körbejárásokkal találkoztam - na ekkor mondtam azt (egyik jóbarátomat idézve), hogy a Bethesda nyalja meg a bal herém, mert jobbat nem érdemel.
  • Indigo
    Ui.: az én összehasonlításom legalább szubjektív, a tiéd viszont nagyon objektívnek akar látszani :) No offense!
  • Indigo
    Ja, a kiegészítő kétféle lehet:
    - bugos szemét...
    - bugtalan szemét...

...

:)

Amúgy még mindig nem értelek. Azt mondod, hogy ízlés kérdése. Akkor mégis minek erőlteted ezt a két teljesen különböző játék kiegjének érték szerinti összehasonlítását? (Obli kieg < Sims kieg)

Ízlés kérdése, így hiába lehet "jól megírt" egy Sims kieg, ha amúgy számomra egy kalap szart sem ér az egész, nemhogy valós pénzt fizessek ki érte :) Obli kieget viszont - ha már pont itt tartunk :) - (súlyos bugossága ellenére is) örömmel fogom megvenni, mert azzal együtt is megéri az árát :)
  • Morden23
    A bug úgy jön képbe, hogy ha már a nem túl nagy értékű kiegekről beszélünk, akkor van a bugos szemét, meg a bugtalan szemét.

HA MÁR levágják rólam azt a huszonvalahány dollárt (és ezutóbbi ugye USD, nem lindendollár), akkor legalább kapjam meg azt, amiért fizettem. A Sims kiegeknél ezt megkapod, mert ha tetszik maga a Sims, akkor be fognak jönni a kiegek is, és játszható minőségben kerül az asztalodra.

Ellentétben a rohadt nagy gépigényű Oblivionnal, ami már az X+1edik foltnál jár, de még mindig hemzsegnek benne a technikai és gameplay bugok, erre kiadják a Shivering Isles-t, ami eltünteti a save-jeidet, összevissza fagy és ugyanúgy elkérik érte a lóvét, mint a másikért.

A Sims egy jól felépített, normálisan működő progi - annak ellenére mondom ezt, hogy kb. egyik exemmel Simsezgettem utoljára, aki nagyon bele volt szerelmesedve a játékba (hö, csajszik).

A többi, meg ahogyan te is írod, ízlés kérdése. A Sims kiegek legalább azt nyújtják kielégítő minőségben, amit a Sims-fanok várnak tőle, és nem holttőke a belefeccölt X USD.
  • Indigo
    Jó, hát ez ízlés kérdése. Én bugosan is az Oblivion kieg mellett teszem le a voksom :) De ha jól sejtem, neked sem ér többet egy jól megírt 645. Sims rész, mint egy bugos, de amúgy kiváló Civ 4 kieg!? Na ugye. Akkor most hogy jönnek a képbe a bugok?
  • Morden23
    "Ez az igazi palánkon átvágás."

Tudod, vagy nem tudod, hogy mi van benne? Tudod. Akkor meg ennek fényében költsd a pénzed. Ha egy üres, dvd nélküli dobozt adnak el 20 dollárért, de az emberek megveszik, akkor sem átvágás.

"Egyébként miért akarsz te hatszázezer kiegészítőt a Civ IV-hez? Nem jobb az, amikor megveszed a játékot, és tartalmaz mindent, ami kell a játékhoz?"

A Civ4 az egyik legteljesebb játék, amit életemben láttam, de mint semmi sem, ez sem tökéletes. És persze valóban jobb lenne, ha megvenném a játékot, és már az is rajta lenne, amit még ki sem gondoltam, de sajna nem így működik:9 Hozzáteszem, egy ilyen komplex játéknál, mint a Civ4, ezt meg is értem.

Azzal meg még mindig vitatkoznék, hogy X Sims kieg ér-e többet, vagy az Oblivion 30 dolcsis expansion-je, ami állítólag bugosabb, mint az eredeti, pedig azt már művészet felülmúlni. A Sims legalább emberien meg van írva.
  • Indigo
    Mondjuk azért a Seasons, Open Business és tsai mellett azért akadnak elég szégyenteljes, "kiegészítőnek" csúfolt valamik is a Sims palettáján... Ilyen mikor kapsz pl 30 darab kibaszott virtuális tárgyat mondjuk 20 dolcsiért... Ennek aztán végképp semmi értelmét nem látom. Ez az igazi palánkon átvágás.

Egyébként miért akarsz te hatszázezer kiegészítőt a Civ IV-hez? Nem jobb az, amikor megveszed a játékot, és tartalmaz mindent, ami kell a játékhoz?
  • Indigo
    LOL! Hajrá Gyuri! :D
  • gyuri12
    ezt már írtad...:) és híába írod le minden egyes sims kiegnél,én a következőnél ugyanezt fogom írni...:)
  • Morden23
    Miért gáz, ha valamiért fizetni kell, és a terméket/szolgáltatást kedvelő emberek megveszik?

Ebben semmi kihasználás nincsen, hiszen nem létszükségleted a Sims, még csak nem is kötelező megvenni a kiegeket sem. Hidd el, ezek a dolgok gondos árkalkulációkat követelnek meg, ergo az általad látott ár egészen pontosan annyi, amit az emberek kifizetnek érte.

Aki meg nem, az nem. Az meg nem játszik vele, vagy lewarezolja.

P.S.: Átlag kiegek jóval kevesebb újítást szoktak hozni, mint azok a Sims expansion-ök, amiket én láttam. Amúgy milyen 2 docsis Oblivion-kiegről beszélsz? Merthogy a Shivering Isles uscve 30 USD környékén volt (és persze utólag kiderült, hogy legalább akkora bughegy, mint az alapjáték). A többi "kieg", mint pl. Knights of the Nine meg csak alsóhangon nevezhető kiegészítőnek, és az is pénzbe került, persze.
  • gyuri12
    azért nem kellett értük 10000-et fizetni... és amiben ennyi újítás van,azok is 2 dolcsik voltak(Oblivion) és amúgy is,ha nem vetted volna észre,csak azért írtam,hogy éreztessem azt,hogy ez a rendszer kaki:)
    amúgymeg: pl a GoW map packok is ingyenesek(kivéve az új,az majd később lesz az...)
  • Fenrir
    Egyet mondj ami ingyenes. NWN kiegészítői ingyenesek voltak? Akármelyik mmorpg kiegészítői ingyenesek voltak?

Nahátakkor...
  • bertino
  • Morden23
    "Az eredeti program meg sem közelíti azt a nyereséget, amit az azóta kiadott foldozgatások könyveltek el."

Ennyi a lényeg.
    Örülnék, ha a Civ4-hez is tömegnyi kieg jelenne meg ilyen rövid időintervallumokkal. (bár nemsokára jön a Beyond the Sword :))
  • gyuri12
    azt már senkise számolja... a fejlesztők se tudják...

de mondjuk az,hogy egy rpg-nek,egy ilyen,vagy hasonló,kiegészítő,modként szokott megjelenni...ittmeg 10000 pénzt kell kifizetni érte...:/ és ezt milyen sok amcsi fogja megvenni!:(
  • jeti00
    ez hanyadik kiegészítő?