Új alapokon a vízalatti fegyverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másrészt a világon nem õriznek ám minden robbanóanyagot úgy, mint egy NAVY bázison. Sõt vhol el is adják, bárkinek jópénzért. Hasonlóan "könnyû" pl vegyifegyvert használni vmi nagy ünnepségen. Mondjuk újévkor a Time Squeren permettel v ilyesmi.. nem is értem miért nem csinálták még meg! 😊
/Nem nézek akciófilmeket.. 😉
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szerintem messze túlbecsülöd a képességeiket és lehetõségeiket. Akciófilmek helyett inkább dokumentumfilmeket kéne alapul venni.
"sok fanatikus pedig leszarja az ellencsapás mértékét."
Õk leszarják, csakhogy mögöttük áll egy szervezet, ami az akciót pénzeli, és amögött országok/kormányok állnak, akiket már nagyonis érdekel az ellencsapás.
sok fanatikus pedig leszarja az ellencsapás mértékét.
Bár ez nem alternatívája a búvárakcióknak. 😉
Hát ezzel vannak gondok.
1. Honnan szerzel sok ezer tonna TNT-t? Pláne észrevétlenül?
2. Qrva sokba kerül. Lopni meg ennyit nem egyszerû.
3. Felrakodni egy óriás hajóra az óceán közepén szintén macerás. Akkor már sokkal egyszerûbb saját hajóval berongyolni a kikötõbe.
4. Nem olyan egyszerû egy kikötõbe bejutni. Pláne nagy és forgalmas kikötõkbe. Nagyon nehéz lenne elkerülni a lebukást (révkalauz nélkül nem jutnak be).
5. Nem jó túl nagy kárt okozni, mert arányosan nagy lesz az ellencsapás.
ULCC (Ultra Large Crude Carrier), enormous supertankers between 320,000 and 550,000 dwt (hajó hordképessége tonnában)
Kara kánként folytatom tanításom.
Kara kánként folytatom tanításom.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
A kavitáció mondjuk egy hajócsavar mögött alakul ki, az áramlás leválik, és valóban légbuborékok keletkeznek, de nem a test körül, hanem a felszinen, viszont ezezk gyorsan össze is omlanak, és meglehetõsen erodálják az alkatrészt. Amirõl te esetleg beszélni akartál, az a szuperkavitáció. Egyébként itt is, de néhány éve egy ennél komolyabb újságban is volt szó az oroszok víz alatti, szuperszónikus torpedójáról.
- rövid hatótáv ( 5km ) (míg egy mk48 as torpedóé 30km)
- nem irányítható
- veszettül hangos (és mivel nem irányítható pontosan tudni lehet hol van az aki kilõtte)
állítólag 90-es években készítettek a ruszkik irányítható verziót is (és áll. Iránnak is eladták már). Ám ezzel is vannak gondok (hatótáv ugyanolyan, ráadásul a meghajtása miatt nem alkalmazhatnak távvezérlést (ugyanis a torpedókat kötél köti össza az indító hajóval - így lehet csak parancsot adni (a torpedó saját sonárja jóval gyengébb mint a hajóé), ahhoz hogy a saját szonárja mûködjön le kell lassítani ezt az izét (ugyanis a hajtomûzaja gyak. megvakítja), így egyeteln elõnyébõl veszít rengeteget...
Amúgy nem 400 "csak" úgy 300 a vége (ennél többet fizikaim korlátok miatt nem mehet).
Konténeres téma : ez eredeti felvetés nem az volt hogy egy kontérnerbe raknak cuccot hanem az egész hajót telepakolnák...ami vizont már semmiképp sem sikerülhetne. Egy db konténernek meg nincs olyan nagy pusztítóereje. max kicsinál pár dokkmunkást, de annyi.
Teljesen import függõ ország, elképesztõ mennyiségû árút importál.
Az import olyan hajókon történik, amik gyakorlatilag védtelenek és védhetetlenek.
Szerencsére a terroristák nem különösen képzett és felkészült emberek, ezért számukra egy ilyen akció még csak fel sem merül.
Nekik megmarad az, hogy becsempésznek v. átkonvertálnak pár embert az USA-ban, azok meg ott összeeszkábálnak jobb esetben egy egész teherautónyi bombát és azt felrobbantják valahol.
Erre képesek legjobb esetben évente egyszer, de inkább még egyszer sem...
Na, ezzel soha az életben nem fogják megnyerni a háborújukat...
Én is láttam azt a mûsort a Discovery-n. A kapitány leadta a jelet hogy kalóztámadásra felkészülni, erre kiálltak 2en vízágyúval a hajó tattjára. Hát ez is egy megoldás. Én biztos parancsba adtam volna azt is hogy mindenki vicsorogjon. Legalább...
A cikkre visszatérve.
Fenemód megy a fegyverkezés-ellenfegyverkezés. Mindenki jobb akar lenni a másiknál, és ki is akarják próbálni azt. Talán ennek köszönhetõ a mai technológiai fejletségünk.
A wikin írnak errõl a búváros elméletrõl, de inkább csak olyan összeesküvés elmélet szintjén. Wiki Giulio Cesare/Novorossiysk
Én a magam részérõl elég hihetetlennek tartom, hogy az Olaszok tíz évvel a vesztes háború után nekiesnek a SzÚ-nak egy rekvirált hadihajó miatt...
A Container hajók gyakorlatilag teljesen védtelenek, fegyvertelenek. Gyakori a teljes kommunikációs kiesés.
Épeszû ember természetesen egy olyan hajót térít el, ami Hong-Kong-ból egy USA kikötõbe már elindult. Természetesen miután már kifutott...
Persze te úgy csinálnád, hogy Hong-Kong kikötõjében, a rendõrökkel tûzpárbajt vívva foglalnád el a hajót, utána kitörnél vele a kikötõbõl és meglepõdnél, amikor nem engednek be az USA felségvizekre. ;-)))
Mondjuk arról még nem esett szó, hogy akár már hadrende is állt volna valahol.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
A kavitácio akkor keletkezik, amikor a vizben egy tárgy nagy sebességgel mozog, és ekkor levegöbuborék veszi körül. Volt egy müsor az ngc-n, ahol lövedékeket löttek ki viz alatt. Hát hogyismondjam minnél nagyobb a sebesség annál hamarabb esik darabokra. Hogy ha viz alá lemerülsz és lönének rád egy 50 kaliberü mesterlövésszel - ami normális körülmények közt leszedi a fejed - 1 métert se tud megtenni a lövedék a viz alatt, mert darabokra esik. Lassan járj, tovább érsz, a kispisztoly 2-3 méterre is lelö viz alatt, mert kisebb a torkolati sebessége.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Elképzelem, ahogy nem telepítik a rendszert a terrorveszély ellenére egy stratégiailag fontos katonai kikötõ közelébe, ami a bálnák közkedvelt párzási helye, ugyanis az élõvilág megóvása mindennél fontosabb az amerikai haditengerészet számára... vááááááááá<#zavart2>#zavart2><#wilting>#wilting><#ijedt>#ijedt><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>
Nemrég a spektrumon pont a hong-kongi kikötõi felügyeletrõl volt szó, ahol a figyelmes ember észrevette hogy elõre köszönnek a kikötõi munkások a frissen beérkezett hajónak és kapitányának. Ugyanis elég sokat ismernek. De ha tudnád, milyen szigor van az ilyen hajóknál,nem csak a konténerek tartalmát illetõen, hanem például a berakodás normaidejérõl is, akkor nem pattannának ki ilyen villámgyors és hatékony világleigázási módszerek a fejedben.
Cserélhetnél Bin Ladennel, nem lenne ennyi bajunk...
Mi lessz enek a vége?
Az oroszok háborognak,az USA háborúzgat.
<#bdead>#bdead>
a maradék 2% delfinnek és fókának annyi.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Annyi TNT már egy atombomba erejével robban és lekaszálja az egész várost...
Egy búvár nem csinálhat komoly károkat, mert egyszerûen nem tud magával vinni elég robbanóanyagot. (Persze ha nincsen atombombája, de az szerencsére még nincsen a terroristáknak...)
Fasza, akkor száz búvárból csak kettõ hal meg. Hurrá!
"az eset után nem sokkal több olasz búvár magas kitüntetésben részesült"---->
("A Novorosszijszk egykor olasz hajó volt, amit 1947-ben adtak át a Szovjetuniónak háborús jóvátételként.")
igy szerintem érthetõbb<#smile>#smile>
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
😊
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
én inkább errõl az 55-ös incidensrõl olvasnék bõvebben (a shkval-al ellentetben nem hogy nem hallottam róla, de most sem találtam semmi közelebbit - csak annyit hogy szevasztopolban "aknára futott" és elsüllyedt)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azt hittem ez éppenhogy alacsony hangfrekire vonatkozik.. ha 1 szonárt magasabb frekin üzemeltetnek akkor max a vízalatti denevéreket zavarhatja 😊
akkor fémhengerbe kell bújnia a búvárnak. vagy még jobbak az eleve fémhenger formájú egyedek. jedi vagyok.