57
-
roliika #17 Köszi :) -
3M #16 Véleményem szerint kishazánkban akkor fog a vista jelentősebben (és legálisan) elterjedni, amikor a nagyok elkezdik 69 990 –ért dömpingelni előinstallálva. -
3M #15 Válasz roliika #8 –ra:
Kissé fura az összehasonlításod, ez alapján nem döntenék egyik mellett sem. Egy UHU-nak is ugyanúgy lehet kevés az 512, sok függ a futó háttérszolgáltatásoktól (egyébként a home basic elfogadható sebességgel képes futni ezzel a memóriamennyiséggel irodai alkalmazások esetén). A hálózati beállításokat/szolgáltatásokat próbáld kicsit megbuherálni, az 5 perc nagyon nem stim.
„persze ezen nem mennek a wines játékok”
Nagyobb probléma, hogy olyan alkalmazások sem (teljes mértékben legalábbis), amiket a formátumok miatt nem tudsz helyettesíteni. Bizonyos esetekben kellemetlen lehet, ha a .doc-ba mentés mégsem ugyanazt adja eredményül, mintha .odt-be mentenél. Említhetném még azokat az (elbaltázott) oldalakat, amik csak IE alatt futnak rendesen (vagy egyáltalán). Sajnos még számtalan problémát lehetne említeni, amiket akkor tapasztalhatsz meg, ha vállalati környezetbe szeretnél linuxot integrálni. Ez persze nyilván nem (nemcsak) a linux hibája.
„akkor meg miért is vegyem meg?”
Igazad van, ha számodra nem nyújt semmi pluszt, akkor nem érdemes.
Ui.: Semmilyen OS-nek nem vagyok ’fanja’.
-
turul16 #14 Autos:
recer Bétával probálkoztam az nekem nem ment :(
torcs A régi Rally-t idézi.
FPS:
Half-life Cstrike megy wine -al
Quake sorozat van, Doom3
Unreal Sorozat van
Heretic II
Ezekhez kell az eredeti játék.
ioUrbanTerror
tremoulus
warshow
..
Eredeti Quake3 nélkül is legálisan játszható.
Enemy Territory
Amaricas Army
Itt is körbe nézhetsz
Egyéb:
openttd az eredeti játék grafikája kell hozzá, a kód nyílt, de készül a saját grafika is:
új grafika
Ha valaki tud besegíthet , az új elemek elkésszítésébe a blenderrel.
glest war3 szerű játék, nagyon hiányzik belőle a multiplayer egyenlőre.
scorched3d a Régi tankwars 3d -ben.
chromium
Itt egy top10 nem tudom mi alapján. -
roliika #13 Őhát autós mászkáló, lövöldözős...bármi jöhet ha jó. :) -
roliika #12 Pinguuuu :D Igazából linuxot csak szerver célra, vagy rendszer garázdálkodni használgatok :). -
turul16 #11 Nem csak csúszik!
ugrál is
meg sokan is van mint a lemingek. :)
-
#10 Szerintem ő a hasoncsúszópingvines játékokat szereti -
turul16 #9 Milyen tipusú játékokat szeretsz ? -
roliika #8 Azért nem vagyok egy Linuxos de feltettem az UHU linuxot és a Vistát..hogy megnézzem melyik mit tud.
Nos a Vista aeró és hiper fícsőr háló kezelése megvan az UHU-ban is, csak az uhuhoz hogy ilyen átláttszós legyen meg animált fel kell tenni a Beryl nemű ablakkezelőt. Biztonságosnak mondható mindkét oprendszer...csakhogy az UHU-nak 128 mega ram is elég és vidáman elfutkos azon, addíg a Vista 512 mega memóval akad! Háló kezelés Vistánál gáz...5 perc mire a PC ről megtalálja a laptopot...ez nagyon gáz. A programok betöltése 5* lassabb mint UHU esetén. Mindkét oprendszer kattingatással asználható, és a csomagok könyen telpíthetők.
Ja és az UHU ingyenes...kezdek linux párti lenni úgyérzem...persze ezen nem mennek a wines játékok, nade winen sem a linuxos progik, vagy doson sem az xp-s progik...mindenesetre aki játtszani akar néha és a multimédia , háló, szerver, irodai munka a cél akkor irány UHU...Vista hozzá képest über gáz...ja tényleg..Vistán az XP-s programok jó 80%-a vagy nem megfelelően fut vagy egyáltalán nem is telepíthető....akkor meg miért is vegyem meg? -
turul16 #7 "A Vistával szállított számítógépek iránti igény az elkövetkező két negyedév során teljesedhet ki, de nem várható nagyobb roham, a folyamat inkább lassú emelkedésként jellemezhető."
LoL.
Notebookokat már szinte csak Vistával lehetett venni. Mivel sokan verték emiatt az asztal pl. Dell árul notit XP -vel (és Linuxszal) is.
-
#6 Huh sztem mar sok lesz ez a sok windowsos hir...
Egyebkent egy op. rendszer mer novelne a pc eladasokat?
(egyebkent nem olvastam a cikket. ennyi windows-os hirt nem tok befogadni xD ) -
#5 egy oprendszer miatt az átlagjúzer nem vár évekig.. -
BiroAndras #4 Tavaly csökkentek picit az eladások, most épp hogy felette vannak az átlagnak picivel. Akik tavaly a Vista miatt kivártak, azok már jórészt megvették ezek szerint. A többségnek nyílván nem mostanra esik a tervezett frissítés, így őket nem befolyásolja a megjelenés. -
avman #3 az utolsó mondatodnak semmi értelme sincs. -
kvp #2 Az a hir, hogy sok ember kivarasra jatszott a beszerzeseknel a vista-ra varva. Most amikor lattak milyen, kivarasra jatszanak a service pack 1-ig. Tehat a vista miatt eloszor csokkentek az eladasok, majd ugy is maradtak. Osszessegeben a vista csokkentette a pc eladasokat. (azaz rossz huzas volt a hardver iparnak) -
#1 gecc ezek a cikkek...
vista
meg nem eladhato, meg nem növelt pc eladást
meg ilyenek
de ez már vagy a 3. ilyen cikk