55
  • dez
    Erre nem vennék mérget... Most is a csomagolás teszi ki a költség nem kis hányadát.
  • Penge4
    "a fejlesztést akár nyugodtan el is ejthetjük, nem kell attól tartanunk, hogy megsérül."

"továbbra is problémát jelent a kijelző méretének megnövelése, a külső behatásokkal szembeni védelem"

Nem ellentmondás ez kicsit?
  • L3zl13
    Világszenzáció. Majd minden nagyobb kijelzőpanel gyártó mutatott már be hasonlót.
    Sikerült már megoldani a fénykibocsátó szerves anyagok kellő stabilitását?
  • HUmanEmber41st
    És a TFT ruhába beleintegrálnak néhány kamerát is, máris kész a "láthatatlan ember"...
  • GABOR16
    Kaméleonember :D
  • duke
    Az erdekes lesz amikor a lakasokat a megszokott egyszer irhato statikus kijelzok (tapeta) helyett,ilyen kijezokkel tapetazuk ki.Vagy amikor ruhat keszitenek majd belole.Mondjuk valaki egyformara allitja a tapeta es ruhaja mintazatat.
  • PíszLávJuniti
    személyszerint megjelenítőnek a miniatűr kivetítőt preferálnám, pda-khoz, mobilokhoz.
  • Drawain
    Másrészt nemtom honnan szülte a szerző ezt az OELD-et, de én mindenhol azt láttam, hogy ez OLED-es kijelző, azaz "Organic light-emitting diode".
  • Drawain
    Videó:
    http://www.youtube.com/watch?v=_oyL05acz1Y
  • kvp
    Szep eredemeny, mind a meghajto tranzisztorok, mind a kijelzo hajlekony. Ha sikerulne a vezerlo elektronikat (a ket feher teglatestet alul) is belezsufolni a kijelzobe, akkor tokeletes lenne. Erre jo megoldas lenne olyan kiosztastt hasznalni, mint amilyen a ccd-kben van, akkor egy oriasi soros regiszter lenne az egesz kijelzo, es csak 6 vezetek kellene a meghajtasahoz, nem az a barna kabelsalata ami a kepen is van. (viszont 5-szor ennyi tranzisztor menne a tft retegbe)

Egyebkent ez az oeld egy oled-hez hasonlo megoldas. Mindket technika elonye az olcso gyarthatosag, mivel ezeket az aramkoroket lehet muanyagra nyomtatni, es nem kell egy draga felvezetogyar.

Nemreg lattam ilyen technikat, egy ebresztoora hattervilagitasaban. Csak neztem, hogy ket osszeragasztott vekony es hajlekony muanyagreteg kepes fenyt kibocsatani. Persze az a megoldas 1 darab tobb centis kek pixelt hasznalt, tehat a sony-nak sikerult osszezsugoritania a meretet. A csatlakozo ket kis vezeto gumicsik volt, ha jol latom ok meg vezeto muanyagot hasznaltak, amiben mar a meghajto elektronika is benne van. (erre hogyhogy senki nem jott ra eddig?)
  • Morden23
    "bemész a boltba és ott fog ordíbálni a sport szelet, hogy engem vegyél meg..."

Ehhez mondjuk nem kell kijelző, ordibálni már ma is tudna bármilyen szelet csoki.
    Egyébként ilyenkor érdemes lenne azt is végiggondolni, hogy a technológia alkalmazása pluszköltségként beépül a termékbe, ráadásul alkalmatlan lenne arra a célra, hogy propagálja azt.

Röviden: amit te írsz, nem lesz.
  • JL666
    ebben az lesz a ciki, hogy amikor olyan vékonyak lesznek, hogy akár élelmiszerekre is rakhatják őket és bemész a boltba és ott fog ordíbálni a sport szelet, hogy engem vegyél meg...
  • Szefmester
    az már régi.. de ennek több értelmét látom..
    e paper
  • waterman
    igazán jó, hogy plakátok helyett ilyet szeretnének meg akár magunkra is tekerhetjük, kitapétázhatjuk vele a lakást.. ez mind mind nagyon fontos és az emberiségnek valóban nagy szüksége van rá. esetleg képernyőt nem akarnak belőle csinálni végre?
  • gyuri12
    nekünk meg van hajlítható gumi billentyűzetünk.fullra lehet hajrtogatni,mint a papírt:)