53
-
A1274815 #13 Ha mindent teljesen legálisan akarsz, akkor igen, de nem árt elolvasni figyelmesen a licensz szerződéseket, ogyanis avnnak olyan programok, amelyeknél csak azt kötik ki, hogy egy példányban létezzen a HDD-n ez pedig megoldható könnyedén. De nem hinném, hogy az emberek többségének annyíra sokat jelentene a mindent teljesen legálisan, vagy egyáltalán a legálisan kifejezés. -
Power #12 A1274815!
Persze és két példányban megveszed a programot, ugyanmár! -
A1274815 #11 Mondjuk nem hiszem, hogy neki ez miatt: "(ehhez tudtam hozzájutni egyetemi licens keretében)" ténylegesen komoly problémákat okozna egy dual-boot fenntartása, nálla inkább szabad hely probléma akadályozhatja ténylegesen meg. Sajnos a HDD kapacitás nagy úr és a Vista tény, hogy sokat eszik, laptopon nehezebb kivitelezni a dual-boottot. -
A1274815 #10 Mondjuk szinkronizálási módszer válogatja, de mindegyik esetbe a fájlok mégiscsak fel kerülnek a HDD-re valahol. Onnantól pedig tökmindegy melyik rendszer alol akarod elérni, csak legyen azon a rendszeren telepítve a használni kívánt program. Mondjuk ez akkor rossz, ha egy olyan programmal szeretnél párhuzamosan dolgozni, amely az egyik alatt megy a másik alatt pedig nem, a másik pedig mind kettő alatt futóképes, akkor kicsit egyértelmübb a válasz, nyílván az alá kell mind kettő ahol mind kettő futás képes. Vagy az is lehet egy megoldás, hogy majdnem mindent kétszer telepítesz fel (ügyesen meglehet úgy csinálni, hogy majdnem mindent kétszer telepítettél, még is minden csak egyszer van fenn a HDD-n. -
JTBM #9 Ez nem ilyen egyszerű. Egyszerre csak egy rendszert használ az ember, ha dolgozik is vele. Már a laptopot is nehéz rendesen hozzászinkronizálni az otthoni/munkahelyi PC-hez, de a dual-boot-nál értelemszerűen nem lehetnek egyszerre bekapcsolva a rendszerek, ezért a szikronizálás nem megy.
A végeredmény az, hogy az egyiket használja az ember mindenre, a másikba pedig bele sem lép. Nekem a Vista van fenn, de egyszer nem dolgoztam vele, amikor néha beléptem, akkor valamit javítgattam az OS-en. Most már viszont legszívesebben letörölném, de nincs rá unistall. ;-))) -
#8 Nekem is hasonló volt a felállás. Dual boot-os volt a gépem. Először DOS6.22-win95 páros volt rajta, majd DOS6.22-win98. Ezután jött a Linux-win98 majd a Linux-winXP páros. Aztán fokozatosan minden eszközömet támogatni kezdett a linux (printer, scanner, usb-s cuccok), így ma már XP-t csakis játékra használom, de a dual boot maradt. -
A1274815 #7 "Mindig frissítgettem de rohadt lassú volt."
Szóval játszani akartál, nem de?
Amúgy a tökéletes megoldás, amit néhányan az XP megjelenésénél csináltak: Dual boot.
Akkoriban XP és 98 volt néhány értelmesebb személynél a megoldás, nem pedig az, hogy "szar XP". Most is ez a megoldás csak Vista és XP dual boot. Amire nem jó a Vista arra ott az XP, de igyekezzünk főleg Vista-t használni. Amikor meg végre normális driverek lesznek Vista alá, akkor szép lassan vissza lehet szorítani az XP használatát egyre kisebb mértékre. Végén pedig akár meg is lehet szabadulni tölle. (Nállam akkoriban NT4 és XP volt Dual bootban, NT4 azóta is fennt van, viszont el sem indítottam már legalább 1 éve.)
Nekem is van még XP Vista mellett, első sorban a Serious Sam SE (el se indul Vista latt) és FarCry (kicsit lassú még az Nvidia Vistas driverével) kedvéért. Az összes többi viszont elfogadhatóan fut, vagy elviselhetően lasabban. -
JTBM #6 A Vista most érik be. Az XP-t sem használtam az első két évben, addig megmaradtam a Win2000 mellett.
A Vistát most tanulják az alkalmazás fejlesztők, most kezdik az első valódi Vista driverek megírását. Ehhez idő kell.
2 évvel a megjelenés után aztán majd mindenki elkezdni használni és olyan kevesen használnak majd XP-t, mint ma Win2000-t.
Egyébként nemrégen kellett dolgoznom Win 2000 alatt és pár apróság borzasztóan hiányzott, pl. a Win 2000-ben nem volt még csoportosítás a programok között és nem volt egy minimalizáló gomb, ami minden ablakot lecsukott. E két funkció hiánya miatt a szokott munkatempóm felével tudtam csak dolgozni, ami eléggé kiidegelt... Pedig ezek hihetetlenül kis dolgok egy OS-ben... -
0ckH4M #5 Amilyen szar lett a Vista... Nem csoda, hogy ki szeretnének dobni valami normális oprendszert. Vista business volt fent a gépemen (ehhez tudtam hozzájutni egyetemi licens keretében) és kb 2 hónapig bírtam vele. Mindig frissítgettem de rohadt lassú volt. Felraktam újra az XP-t (ez is egyetemi) feltelepítettem az összes frissítést hozzá, és sokkal gyorsabban fut. Biztonságról nem tudok beszélni, mivel se az XP-vel se a Vista-val nem volt problémám ilyen téren. -
sathinel #4 "Debütálási évként már 2009 is szóba került, az optimista vélemények szerint ugyanis már két éven belül elkészülhet a Vista utódja."
Ez lol még ma is sokan pampognak a mostani miatt, de már az újjat készítik? attól hogy vista 9999.456 verziót fogják kiadni ami 10k procin futhat egyszerre, még a hibák megvannak... Nagyon bírom az MS felfogását. Valami nem ok akkor ültessük át másba, amibe beleveszünk egy új dolgot, és eladjuk hogy ez már jó... -
Power #3 "...számítanak a sokmagos, vagyis 8, 16, vagy akár 64 processzormagot tartalmazó asztali chipek megjelenésére, és ennek megfelelően fejlesztik a Windows család következő tagját..."
Van egy olyan érzésem, hogy alaposan 8 magon sem lesz gyorsabb, mint a vista 2-n vagy az xp 1-gyel. :) -
r4pt0r #2 Van már újabb SSD. -
Kaadi #1 Valamit ujithatnanak mar a tarolasi tehnologiak teren is. Meg a ma leggyorsabb merevlemezek is piszokul visszahuzzak a szamitogepeket. Hiaba fog egyszerre rengeteg program futni a processzoron, ha a merevlemez feje nem tudja majd tartani a lepest az irasi es olvasasi muveletekkel.