29
Winyó folyamatos kihasználtságát néző progi kellene.
  • Higany
    #29
    Köszi mindenki segítségét! Sokat tanulhattam! De a problémámat egy visszaghostolás oldotta meg. Szerintem a sok feltelepített progi kavart be egymásnak. A Spyware Doctor viszont nagyon nem jött be, mert nagyon lassan indul és lassítja a rendszert is. De nem töröltem le. Akkor indítom el, ha le akarom futtatni.
    Nem teljesen ebbe a topicba illő, de lenne egy kérdésem. Nem tudtok valami olyan progit, mint a Motherboard monitor, csak újabb alaplapokra. Mert én feltettem és le is frissítettem, de nem ismerei fel a lapomat és nem tudom használni. Köszi!
  • Max7
    #28
    http://www.kepfeltolto.hu/?img=1kxj
    http://www.kepfeltolto.hu/?img=1kxi
  • Sir Quno Jedi
    #27
    Na látod, az már lehet, hogy csinál ilyet. :D
  • Max7
    #26
    [coruier]Én voltam a hülye bocsi :) nem HDD lif-om van hanem Hard Disk Sentinel :)[/courier]


    [/courier]
  • Sir Quno Jedi
    #25
    Ez komoly?! Én HDD life pro-t használok, de az nem néz se szektorokat, sem speedtest-eket nem futtat, meg semmi hasonlót nem tesz szemlátomást (fél másodperc alatt az érdekes lenne). Mondom, hogy szűz HDD-t bepakolod és pár óra múlva ugyanannyi lesz a health-je szerinte, mint az évek alatt szénné használtaknak. Egy kalap lószar. Egyedül a HDD-k hőmérséklet kijelzése a tray-en fícsör miatt tartom őkelmét (persze nyilván RAID-re ez sem ír semmit, mert nem is lehet).
  • Max7
    #24
    Először is megnézi a sectorokat hogy nem-e sérült aztán tipus alapján megnézi hogy mennyire lehet használni pl idénél hogy mennyivel tud irni a vincsi és olvasni! ha lassan olvas akkor csapágyas vagy elkopott a fej és figyelmeztet hogy gáz van de egyébb mérhető adatokból következtet!
  • Sir Quno Jedi
    #23
    Gondolom sehonnan. Megnézi mióta üzemel a HDD és valamit becsül, avagy ki tudja. Lényeg az, hogy egy egy órás, előtte szűz HDD-re is 5x%-okat képes mondani, meg a többezer órát aktívan ment HDD-kre is.
  • n3whous3
    #22
    A HDD life honnan a rákból tudja, hogy kb. milyen "egészségi állapotnak" örvend a vincsim?
  • vegicsek
    #21
    HDD life
    Vagy Everest
    Amúgy aszittem alreg vagy.Ezekben a higanyos időkben....
  • Higany
    #20
    Korábban már leírtam, hogy elég rendesen belassúl néha a gépen! Köszi a segítségeket. Az ajánlott progik tesztelése folyamatban...
  • tobias88
    #19
    de minek ez neked?
  • Higany
    #18
    Köszi. Ezt eddig nem is tudtam, hogy van ilyen!
  • Sir Quno Jedi
    #17
    Sima feladatkezelőben be lehet kapcsolni, hogy miket akarsz látni és ott IO read/write-ot és hasonló jóságokat is be lehet kapcsolni pl. és máris látod mi mit szuttyog.
  • Higany
    #16
    250 Gb-os és egy 160 Gb-os winyóm van. Az egyik Samsung, a másik Seagate. Amúgy mega zt hittem, hogy hatással lehet az alaplapi ide driver a sata-s winyókra is. Tévedtem. A használt 250-es winyón van 2 partíció és mindegyiken van 10 és 35 Gb. szabad hely. És Nero-t használok.
  • Aspyrin
    #15
    Az Amon nagyon le tudja húzni a gépet (alapból be van kapcsolva).
  • Higany
    #14
    NOD32-m van. És alap beállításokkal használom.
  • takysoft
    #13
    MOST MIVA????
    idézek: "Mindkét winyóm sata-s"
    illetve: "Nem lehet, hogy az ide driverrel van gondd?"

    akkor döntsd már el, hogy SATA, vagy PATA(IDE) vinyód van:D

    amúgy a gond ilyenkor egyszerűen az szokott lenni, hogy:

    1. nincs elég szabad hely(mindig tarts a gépen legalább 4-5 giga szabad helyet, de nem árt több se. minden partición ugye...(nem árt leglább 10-15% üres hely minden partición, akkor sosem lesz gond a swap-el.)

    2. töredezettségmentesítés. Na nem a windows beépített szarjával.. Ezzel próbálkozzál. ezt elég egyszer is lefuttatni a jó eredmény eléréséhez:D

    3. kémprogipucoló.... hát igen... Olcsó húsnak híg a leve...
    az EGYETLEN valamire való eféle próbálkozás a Spyware Doctor. Komolyan az egyetlen, ami eddig még sose tette tönkre a gépem, és le is írtott miden kártékonyat.

    és mégpár tanács, és észrevétel: a Windows folyamatosna használja a vinyót. ha pl valami fontosat csinálsz, akkor elhalasztja a munkálatait, de ha egy ideig semmit sem csinálsz a gépen, akkor elkezdni behozni a lemaradást. rendezgeti a biztonsági mentéseket, töredezettségmentesítget a háttérben, ilyesmik. persze dvd íráskor nem csinálja, olyankor más lesz a gond.
    Puffer orgálhat még olyanért is, hogy lassú a vinyó, és nem bírja olyan tempóban olvasni az anyagot, amint amilyen gyorsan írsz.(megoldás: írd az cuccot 8x-osan 16 helyet:D) Lehet, hogy a progi amit keresel, maga a Nero, mert nem bír elég gyorsan olvasni. (tudod vannak nagy vinyók, meg gyors vinyók.... ezeket lehet kapni... én mindig nagyot szoktam venni:D)

    persze itt is lehet gond a töredezettség, mert ugye ha egy 5 megás file-t 643 helyről kell összekaparni... hát az már gáz:D, de azért a windows töredezettségmentesítője sem ennyire rossz:D

    Még valami: igaz, hogy ilen progi alapból nincs az XP-ben (és nem is ismerek ilyet, ami fura ahhoz képest, hogy ezt kérdezted, én meg ilyen hosszú üzit írok, de hát csak segíteni akarok, hátha tudok is:D), DE van procimérő. a folyamatoknál meg tudod nézni, mi mennyi procit, és memóriát eszik.
    Márpedig ami vinyót használ, az használ procit meg memóriát is.(kivéve a sima DMA-pufferes másolás, de olyasmit nem csinálnak a progik háttérben:D)
    nálam most pl a z5 legnagyobb memóriaigényú progi: Firefox, Thunderbird, Outpost firewall, Acrobat reader és Winword.
    procit meg szinte semmi se használ.
  • JAG1
    #12
    Ha megy minden rendesen, akkor nem hiszem.
    Aspyrin ötlete lesz a nyerő...
  • Aspyrin
    #11
    Nem lehet esetleg, hogy a virusírtó fut a háttérben? Ha úgy van belőve folyamatosan csekkolja a memóriában futó programokat is.
  • Higany
    #10
    Mindkét winyóm sata-s. És be is van kapcsolva a maximális adatátvitel. vagyis BIOS defaultra van téve, de másképp is próbáltam. Nem lehet, hogy az ide driverrel van gondd? Az alaplapom: GA-M55S-S3
  • viizo
    #9
    nálam is előfordul néha ilyesmi, dvd-írás közben látszólag a semmi miatt egyszercsak a puffer elkezd ugrálni veszettül, mindezt úgy hogy nem fut a háttérben semmi.
    a vinyó amiről írok, ráadásul 40-50 mega/sec körül olvasó pár hónapos 320-as seagate, és a swapfile másik (szintén gyors) vinyón van, tehát az sem nagyon kavarhat be...

    nekem eddig ez x-akta :/
  • JAG1
    #8
    80 pin-es a kábeled? UltraDMA megy rendesen?
  • Higany
    #7
    Havonta 1x szoktam töredezettségmentesíteni, úgyhogyí ez kilőve. Már vírusokat is megnéztem, meg kémprogipuculót is lefutattam. És az a poén, hogy a régebbi winyómmal is ez volt a gáz, azért vettem nemrég egy zsír újat. És még csak a márkája se ugyanaz!
  • Vlala #6
    Az összevissza ugráló puffer lehet töredezettség-mentesítetlen partíció is.
  • Higany
    #5
    Köszi! Lecsekkolom.
  • LeePí17
    #4
    HDD sentinel..
  • Higany
    #3
    Nem Feladatkezelőre vagyok kiváncsi! Az nem tudja!
  • gameplusz
    #2
    CTRL + ALT + DEL
  • Higany
    #1
    Az a gondom, hogy ki szeretném deríteni, hogy éppen milyen programok és milyen arányba használják a winyómat. Mert néha nincs megnyitva semmi progi, csak pl. böngésző vagy Nero-val írok valamit és folyamatosan megy a winyó és írásnál pedig össze-vissza ugrál a puffer, pedig semmit nem használok. A Vistában láttam, hogy van alapból a feladatkezelőben, de nekem WinXP-alá kéne egy ilyen progi! Köszike!