23
-
dez #23 Na ja, a P4-hez és P-D-hez képest... Ha ezeket nem számítjuk, vagy duplázódott kb. egyforma fogyasztás mellett (65nm dual-core), vagy maradt csökkent fogyasztás mellett (65nm single core). Duplázás jelentős csökkenéssel, ez egyelőre nem fog menni. -
BiroAndras #22 A prociknál is nőtt a teljesítmény kisebb fogyasztás mellett. -
dez #21 1 éven belül? 1 éven belül jön a G92 1 TFLOPS-os teljesítménnyel, ami kb. a dulpája a mostani G80-nak. Érdekes lenne, ha jelentősen kevesebbet fogyasztana...
Esetleg a következő középkategória... De ez is kérdéses, mert a mostaniak nem valami erősek, jelentősen emelni kellene a teljesítményüket, hogy ne tátongjon még nagyobb szakadék a közép és a felső kat. között. -
BiroAndras #20 "Úgy örülök, hogy a végén egy komplett háztartás energiaszükséglete kell mejd egy szörföléshez..."
Ezek konkrétan nem arra valók. Az extrém csúcskártyák és csúcsprocik zabálnak ennyit. Az alsó kategóriában (ami a netezéshez elég) minden jól elvan passzív hűtéssel is. -
BiroAndras #19 "Lassan ideje lesz a hasadóanyaggal táplált videókártyák megjelenésének"
Nemrég a prociknál is hasonló durvulások voltak, aztán drasztikusan estek a fogyasztások. a GPU-k kicsit mindíg le vannak maradva gyártástechnológiában, szóval szerintem 1 éven belül a videokártyáknál is jelentős fogyasztásesés várható. -
HENCIG #18 Úgy örülök, hogy a végén egy komplett háztartás energiaszükséglete kell mejd egy szörföléshez...
idióták! -
gforce9 #17 Mire kijön a pci-e 2.0 addigra talán-talán lesz olyan vga aminek az agp már nem elég... röhej. -
#16 Hová-hová olyan sietősen kérem!? -
#15 Lassan ideje lesz a hasadóanyaggal táplált videókártyák megjelenésének, amelyek egyben hőközpontként a szoba, későbbiekben a lakás vagy az egész háztömb fűtését is elláthatják. Mondjuk nyáron nagy a szopás, mert a légkondit is jobban kell járatni... -
dez #14 Pár részlet:
"5.1 The pipeline in PPro, P2 and P3" (egyben tárgyalják a hármat, mert annyira hasonlítanak)
"The PM has basically the same microarchitecture as PPro, P2 and P3."
"The pipeline of the Intel Core 2 microarchitecture is very similar to the Pentium M and Core Duo, but with more of everything in order to increase the throughput from 3 to 4 uops per clock cycle." -
dez #13 De, a PCI 2.0 órajele, és ezzel együtt a sávszéle 2x nagyobb. Vagy másként, ugyanahhoz a sávszélhez fele annyi csatorna elég. -
dez #12 A P4-ről én nem is írtam. Viszont valamit félreolvashattál, vagy kihagyták a felsorolásból, de az a vonal, amit írtam. A következő tag a Pentium Pro lett volna. Egy komolyabb forrás a témában: link -
Inquisitor #11 Szerintem sebességben nincs különbség PCIE 1.0, 1.1 és 2.0 között, csak a leadott kakaó mértékében. Ez meg tápcsati hegyekkel áthidalható. (Lásd Radeon HD 2900Xt.) -
Inquisitor #10 Hát ha lehet hinni a témában írt cikkeknek, akkor nincs köze se a P4-hez, se a P3-hoz, se a P2-höz viszont a Pentium Pro-hoz távolról igen. -
djw #9 mit paráztok itt azon hogy mennyit fogyaszt? otthonra úgysem vesz senki ilyet, amelyik cég meg ilyet vásárol annak az lesz a legkisebb problémája, hogy mennyit fogyaszt :) szvsz. -
dez #8 Nem tervezte újra az egészet, hanem a Core (1) Duo-t fejlesztette tovább, ami a Pentium M továbbfeljesztése, ami a Pentium 3 továbbfejlesztése, ami a Pentium 2 továbbfejlesztése, stb. :) -
dez #7 Állítólag a csúcskártyák már bőven kihasználják. Ha fizikára is használják őket, akkor főleg.
Meg azt sem kellene elfelejteni, hogy a PCIE nem csak az AGP-t váltja le, hanem a már kimondottan lassú PCI-t is. És akkor már logikus volt egyszerre a kettőt. -
#6 pl ilyen 130W-os kártyáknál mint az nVidia csúcskarijai, quad-SLI-ben, hogy kapnak áramot? Az alaplapon keresztül megy 520W? 1. hogy szétfüstőlhet könnyedén az egész lap, továbbá a mostani 20+4 tűs alaplapi tápcsati helyett bevezetik a 100tűset vagy mi? mert ennyi kakaót azzal nem lehet átadni... -
#5 ne az alaplapokat alakítsák át, hanem a VGA-kat hogy ne fogyasszanak ennyit. Anno a prescott után az intel is újratervezte az egész proci architektúrát, és voálá, hatványozott teljesítmény, csökkenő fogyasztás. Nem kivitelezhetetlen. -
waterman #4 miért van szükség arra, hogy az alaplap felől kapja a videókártya azt a 200 wattnyi tápot? inkább dugjanak rá közvetlenül a táp felől csatlakozókat. nem értem. 200 wattnyi áramnak az alaplap marhavékony kis drótjain kell átvergődnie megát, fűtve az egész nyákot és egy kis hiba miatt elfüstölve az egész szabályzó elektronikát. ellenben a közvetlen tápról táplálás esetén sokkal hatékonyabb lenne a plusz kakaók odajuttatása. szvsz. arról nem beszélve hogy 2 vagy 3 vagy 4 videókártyát úgysem tudna kiszolgálni az alaplap tehát a plusz tápcsatlakozók nem tűnhetnének el a kártyákról.. vagy mondjátok, ha rosszul látok valamit. -
szombi #3 Tudom elég széjjeltépett téma, de a PCIE kártyák még mindig nem használják ki a 8x AGP sebességet sem...
Mi a francnak 2.0, ráadásul miért nyúzzák annyira a nagy fogyasztásokat?
Nem inkább az energiatakarékosságra kéne figyelni? -
GABOR16 #2 szervergép.. de tényleg szép nagy szám.. viszont az alaplap mérete is szép nagy lehet cserébe..
Asztali gépeknél egyhamar nem lesz ilyen.. nem kell aggódni (kérdés.. ezmost jó, vagy rossz? Ha olcsóbb lenne a memória akkor rossz.. jelenleg talán jó.. ).. -
Akuma #1 Bezzeg, ha rosszul fog teljesíteni a bemutató alatt az AMD/ATI, akkor azt a friss kiforratlan PCI-E 2-re fogják fogni... egyébként meg az a 128 GB ram nem rossz