8
-
peterx #8 Én hiszek a saját szememnek meg a tudománynak. Amire nem találok magyarázatot arra úgy gondolok, hogy majd egyszer rájönnek miaz és miért van stb. nem kezdek el rögtön természetfelettire gyanakodni mert általába ostoba ötleteket generál amire nem vagyok kíváncsi! -
kisb92 #7 Az ember genetikailag így van felépítve, valamilyen hiedelmerendszerben kell élnie (Csányi Vilmos: Az emberi viselkedés), de ettől függetlneül én csodálom, hogy mekkora barmok léteznek... Bár ismerek olyan vallásos embert, aki rendes, értelmes ember.
Nem a vallástól függ az, hogy mennyire barom. És a vallás és az egyház az nem egy dolog! -
#6 Érdekes, hogy a Biblia egyáltalán nem beszél arról, hogy az egyházi vezetőknek nőtlennek kell lenniük; sőt ellenkezőleg:
"Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos."
Idézet: Biblia - Timótheushoz írt I. levél 3. rész 2. vers
A cölibátus csaki vagyoni és hatalmi megfontolásból lett bevezetve! -
#5 egyetértek! -
peterx #4 inkább az egyházat kéne eltörölni úgy ahogy van nameg az ÖSSZES vallást! abból van minden baj! (lásd közel-kelet) -
1488 #3 undorító. -
Sance231 #2 Hmm, hát ez nagyon durva. El kéne törölni ezt a cölibátust, abból van minden baj. Hadd dugjanak a papok is, ha az kell ahhoz, hogy ne a gyerekemet dugják meg, a qrva anyjukat. -
Wittgen #1 Ez nálunk már régóta működik a politikában. Zsruk kiderítenek valami, hogy hogy nem vmilyen oknál fogva kirúgják/megvádolják őket (pl a brókerbotrányos zsaru). Politikusok lebuknak->áthelyezik őket más pozícióba és minden megy tovább a maga útján. Vki felemeli a hangját: repül a munkahelyéről, rászáll az APEH meg a nemzetbiztonság...