23
  • Morvhem
    #23
    Üdv mindenkinek!
    Tudnátok javasolni egy Lenovo típust amit játékra, netezésre, filmnézésre egyaránt lehetne használni. Maximum 170-180k közötti árban.
    Segítséget előre is köszönöm
  • k0zi
    #22
    Azért bátorkodtam "okoskodni" mert van egy IBM notebookom. (még az van ráírva IBM Thinkpad, de már Lenovo). Azért mondtam, hogy kényelmes és ergonómikus mert használat közben nem fárad el a kezem (más notebookokon a touchpad baromi kényelmetlenné teszi a gépelés+egérhasználatot), sokaknak persze mindegy, mert vesznek egy noti egeret és azzal tolják, de nálam számít a hordozhatóság. Valamint szoktam olyankor is használni, amikor tök sötéten kell írkálnom ekkor jól jön a beépített lámpa is.
    Másik dolog, láttam már T41-es gépet, amit egy cégnél közös gépként használnak (akinek kell az kikéri) 1x volt leejtve, még mindig tökéletesen megy.
    Persze lehet tényeg gagyi az IBM, én még ezt nem tapasztaltam, bár nem vagyok egy több száz gépet felügyelő rendszergazda.
  • virs lee
    #21
    Gagyi konzumer notival egy tárgyaláson komolytalan vagy. Ugyanúgy nem vesznek komolyan, mint a tréningruhás üzletembert, vagy a lépcsőház / emeleti üzlethelyiséget. Nem az ára miatt, emrt öltönyből se csak Armani van, hanem mert azt mutatja hogy fingod nincs milyen eszközöket kéne használni, mi a célja a munkádnak. Az Alienware csak annyiban különbözik a Clevotól, hogy drágábban adja. Annak is van 7800 GTX SLI-s DTR-je.
  • virs lee
    #20
    Design szar , az ergonomiája meg még szarabb.
    Rajtad meg nincsen sapka...

    Az egér pozicinálása a legproblémásdabb a legtöbb felhasználonk nem szereti.
    Veled ellentétben én nemcsak láttam IBM notit, hanem használok is (T43). Nemtom mi a bajod az egérrel, a trackpoint kiváló egér helyettesítő, én a touchpadot el is tűntetném a gépről ha lehetne, mellette pedig egy Logitech VX Revolutiont használok. Soha nem ugrált a kurzor, és más egyéb baja sincs. Egyszerűen csak láma júzereid vannak, akik nem találják a LOAD gombot...

    Remélem sikerült meggyőznöm Téged
    Hát igen, a "Design szar , az ergonomiája meg még szarabb" fikázásod valóban elég tényszerű, és számokkal alátámasztott volt, lehet mindjárt el is hiszem...
  • virs lee
    #19
    A dizájn a Lenovoé, meg a ThinkPad név is, csak az IBM nevet nem használhatja x év után.
  • virs lee
    #18
    Mitől szűnne meg a ThinkPad design? Csak IBM helyett Lenovo matricát kapott. Meg bejött a 16:9-es képernyőméret is. Semmi más. Sztem nem a wide formátum a gáz, hanem az hogy sok helyen ezt úgy képzelik el hogy elég szélesebb notit gyártani és kész, aztán ott az üres holttér a billentyűzet mellett. De van 12"-ben is wide, ott jellemzően a mélység csökken, nem a szélesség nő, ami jó.
  • Ronny
    #17
    #7-re
  • Ronny
    #16
    ki lehet rakni azokat is nyugodtan. Én inkább egy csillivilli alienwarenél figyelném a reakciókat...
  • Lacc
    #15
    Nekem tetszik a designja és az ergonómiája. Emellett szerintem jól használható és megbízható a Thinkpad széria, nekem ez jött be a legjobban. Az, hogy te hol vagy rendszergazda hány géppel, valahogy nem változtat a véleményemen :D
  • Godefroy
    #14
    Kedves Virsli!

    Az IBM találta fel a notebookot?

    Igen?

    Akkor az a Compaq nevű kis cégecske aki elöször csinált olyat az időutazott?
    http://inventors.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http://www.microstar.net/museum/cpqslt286.html

    Ha meg az elötte lévő probálkozásokat nézzük akkor meg a Gavilan volt az első vagy a Sharp.


  • Godefroy
    #13
    Szeretem az ilyen okoskodó hozzászólásokat mint a Tied.

    Egy olyan vcégnél dolgozom rendszergqazdaként ahol 1400 számítógép üzemel.
    Ebből 200 laptop ebből 10 IBM.
    A java HP és a piacvezető Toshiba.

    Ezek szerint van némi összehasonlítási alapon, meg talán az hogy 1 évig dolgoztam notebook szervizben.

    Design szar , az ergonomiája meg még szarabb.
    Ez tény. Lehet bedölsz merta nagy kék, deegy Toshiba sokkal kényelmesebbb felhasználói szempontból.
    Az egér pozicinálása a legproblémásdabb a legtöbb felhasználonk nem szereti.

    Remélem sikerült meggyőznöm Téged, van némi rálátásom erre, ée nem "azért fikázom" mert nagy cég.
  • A1274815
    #12
    "Az volt a veszte, hogy nem akart belemenni a gagyizásba, mint a többi gyártó. Viszont a vevők többsége igénytelen, csak az árcédulát nézi, jó neki a szar is ha 10 ft-al olcsóbb."

    Próbált már valaki itt, komolyabban karban tartani, vagy testre szabni IBM gépet, vagy ne addj Úr-Isten másik oprendszert telepítenirá, mint amivel kapta, vagy csak egysuerűen elérni a BIOS Setupját, adatvesztés nélkül újra telepíteni a beépített eszközökkel úgy, hogy nem készült vagy túl régi a backup úgy hogy csak 1 partició volt, az egy szem winyón amivel vette?
  • DecenS
    #11
    azért ennél lehet, hogy árnyaltabb a kép: nem lennék meglepve, ha a lenovo nem használhatná a tradicionális ibm thinkpad design-t. mert hogy nem kapták meg. az meg, hogy milyen saját arculatot találnak ki a gépeknek, már nem az ibm reszortja...
  • kvp
    #10
    Azert kar, hogy az erdeti thinkpad design megszunik. Hasznalhatosag szempontjabol nagyon jok voltak. En szemely szerint nem szeretek touchpad-et hasznalni, ezert amikor laptop kellet akkor csak trackpoint-os johetett szoba. A teljes meretu asztali kiosztasu billentyuzetrol nem is beszelve, ami akkor jo, ha valaki nem filmet nezni, hanem gepelni akar. (egyebkent voltam ibm laptoppal lanparty-n is, es semmi gaz nem volt bar a celzas konzolos erzesu volt viszont touchpad-el meg eselyem sem lett volna)

    Sajnos ezt a szep, szabvanyos, tobb mint 20 eves design-t teszik most tonkre a lenovo mernokei. A thinkpad kijelzoje tobbnyire egy letter vagy a4-es papirlap mereteit es aranyait kovette, tovabba szeleskijelzos gepen nagyon kellemetlen dokumentaciot olvasni, vagy prezentaciot vetiteni (mivel a gep es a vetito kijelzoje mas aranyu).
  • virs lee
    #9
    A Lenovo és a ThinkPad két teljesen külön dolog. A ThinkPad az eredeti IBM gyártmány, amit Lenovo fedőnéven is ugyanott és ugyanazok gyártanak akik eddig is IBM szinekben. Viszont a sima Lenovo notik azok az echte kínai gagyi, made in Vietnam, na azok olyanok is.
  • virs lee
    #8
    Az volt a veszte, hogy nem akart belemenni a gagyizásba, mint a többi gyártó. Viszont a vevők többsége igénytelen, csak az árcédulát nézi, jó neki a szar is ha 10 ft-al olcsóbb.
  • virs lee
    #7
    LOÁL! Méghogy az IBM nem nagy név... Végülis "csak" ők találták ki a notebookot is, és ahogy pc-nél, úgy notebooknál is az ő fejlesztéseik az etalon, őket követi mindenki. De hogy Ferrariból se lehet eladni annyit mint Suzukiból, nyilván a notebookok elitjéből is kevesebb fogy.

    Az IBM dizájn a lehető legjobb, semmi felesleges csicsa, ellenben minden alkatrész minősgi. Láttál már Armani öltönyt? Az se azért a(z egyik) legjobb, mert szarrá van szinezve meg kerekítve mint egy ecseri piacos rövidnadrág... Egy IBM notit ki lehet rakni a tárgyalóasztalra, míg egy Acerral / FuSival simán kiröhögnek.
  • k0zi
    #6
    Nem tudom próbáltál-e már IBM notebookot, vagy csak úgy divatból: nagycég -> fikázzuk le.
    Design tényleg nem a csilivili kategória, de bevallom nekem pont ezért tetszik, mert letisztult, elegáns.
    Mielőtt bármi féle megjegyzést tennél az ergonómiára, próbálj ki egy trackpointot. Gépelés közben sokkal kényelmesebb, mint a normális touchpadok. Beépített lámpa segítségével sötétben megvilágíthatod a billentyűzetet (pl amikor egy prezentáción ülsz egy sötét teremben és jegyzetelned kell eléggé jól jön).
  • Godefroy
    #5
    Az IBM elég sokáig gyártott "tömegtermék" laptopokat.
  • DecenS
    #4
    apósom is lenovot használ... nem egy sikerült darab, bár nem kizárt, hogy valamit a szoftverek telepítésekor szúrtak el. (szabályos időközönként lagol a hang 1-1 másodpercre. filmnézés közben elég idegesítő)
  • vax
    #3
    hála a jó égnek a laptop, notebook tömegtermékké vált. Talán az IBM a neve folytán nem kívánt erre a területre menni. Bár ezt a fene tudja.
  • Godefroy
    #2
    Az IBM sem volt nagy név a laptop piacon Lenovo vá válva még kisebb lett.

    A desin és az ergonomia nem az erősségük.

    (azért az gondolhatták, ha az IBM elad vmit, az nem azért van mert rettentő jól megy nekik)
  • Mo.Organ
    #1
    Lenovo C100-om van. Semmi gondom nincs vele. Nekem bejött.