81
  • archkoven
    Hej, de sokan vannak itt az sg-n akik még hiszenek a mesékben...
  • Prof William
    Csak hogy megadjam az alaphangulatot. :)

"Elhatároztuk, hogy másnap reggel felpakolunk a gépekre, és indulunk vissza régi támaszpontunkra, amilyen hamar lehet. Ez ugyan kerülő, de még mindig a legbiztonságosabb a McMurdo-szoros felé; egy nyílegyenes repülés az ősidők óta halott földrész legtitokzatosabb tartományai fölött túlságosan sok meglepetést tartogatna. Csapatunk tragikus megtizedeltetése és a fúróberendezés pusztulása aligha engedné meg a további kutatásokat. A kétely és iszony közepette - amiről nem beszéltünk - már nem akartunk mást, csak minél gyorsabban menekülni a déli földről, hol a pusztulás és őrület honol. "

"Nem egészen két hét múlva a nyomát is magunk mögött hagytuk a sarkvidéknek, és hálát adtunk az égnek, hogy kiszabadulhattunk ebből a kísértetjárta, elátkozott országból, ahol élet és halál, tér és idő azokban az ismeretlen korokban lépett förtelmes és fekete szövetségre, amikor az anyag elsőket rángott és csapkodott a bolygó alighogy kihűlt kérgén. "

"De most szerveződik Starkweather és Moore expedíciója, mely sokkal mélyebbre akar jutni, mint ameddig csapatunk valaha is elmerészkedett. Ha nem térítik őket jobb belátásra, akkor meg se állnak a sarkvidék legbelső magváig, és addig olvasztanak és fúrnak, míg föl nem hozzák azt, amiről mi tudjuk, hogy véget vethet a világnak. Így hát szólnom kell végre, kedvem ellenére - még arról a kimondhatatlan, legvégső dologról is a hallucináció hegyei mögött. "
  • I.C.ram
    Ez van, ezt kell szeretni. Nekem erre van igényem, mert egy szar alja ember vagyok.
  • Epikurosz
    1. Nem vagyok Anetkka-rajongó.
    2. Engem sem nevezeht senki a finomság megtestesítőjének, de VAN EGY HATÁR! Az ember elereszt megjegyzéseket, de egy mocskot szerepeltetni az aláírásban hónapokon át: ez nem elfogadható.
    3. Akárhogyis vesszük, ez egy tudományos témákkal foglalkozó fórum, illene némi tiszteletet adni, ha egyásnak nem is, de legalább a tudománynak.
  • I.C.ram
    Vegyél vissza mókuska...

Rohadtul nem értetted meg, amit írtam, és utána meg le is baszol, hogy TE nem bírtad felfogni a lényeget.

Ezek a legendák mind-mind a 20. század elején alakultak ki, mikor már felfedezték az ilyen helyeket, de még semmit nem tudtak róluk, és ez volt annak az egész 20-as 30-as 40-es éveknek a romantikája, amit pl Indiana Jones trilógia is feldolgoz. De ott Lovecraft is, akinél jelentős szerepet játszik az antraktisz.

De minek is írok neked, hisz te csak lehülyézni tudod a másikat, ha nem érted, amit ír. Valahogy ezt csinálták a vörös hadsereg katonái, mikor képtelen voltak felfogni az európai értékrendet.
  • I.C.ram
    Most nagyon kibasztál velem.

1. ha szereted annetkát, és megakarod védeni, tedd, de engem nem érdekel.
    2. ez nem az én véleményem. nem tudom, hogy ismered-e az idézőjelek célját, ezekszerint nem. ezt a mondatot egy videóban lehetett hallani.
    3. nekem olyan ne beszéljen szalonképtelenségről, aki egy olyan majomért rajong, aki elő adásban dugat meg idióta csajokat, vadidegen prolikkal. pont.
  • Librarian
    Nekem is azonnal Lovecraft jutott eszembe. Meg Carpenter-től a Dolog c. film. :))) Nem mennék oda... :-o
  • Epikurosz
    Ez anynira részletes, hogy akár meg is leehtne építeni otthon, a sufniban :-)
  • Ironka
    Na, ennél nagyobb baromságot nem is nagyon mondhattál volna. Annyi, de annyi fölfedeznivaló van, h el se hinnéd. Amúgy meg az állat- és növényfajok csak töredékét ismerjük csak. Bármelyik gyűjtőexpedíció számtalan új faj leírásához vezet (nyilván főként ízeltlábúak), a mélytengerekről ne is beszéljünk.

És az ilyen kutatások nem csak önmagukért vannak, vicces lenne, h a vulkanológusok ezért nem kutatnának így nem tudnának figyelmeztetni egy esetleges kitörésre. Annyira hülye vagy, h félelmetes.

Amúgy meg nagyon jó a cikk, nem is tudom mikor olvastam ilyen jó kis hozzáértő cuccost. Grat. az írónak/fordítónak.
    Sztem mondjuk hotspot lesz ez...
  • Epikurosz
    Nos, ezekből a Tóta W. írása teszi helyrew a szorit. Magát pasast ugyan utálom, de ebben igaza van:
    "Ernst Zündel azóta börtönbe került holokauszttagadásért, ami nem jó megoldás, de ez van. 1998-ban bevallotta híveinek, hogy az egész ufósztori tudatos hazugság volt, amivel csak a hírekbe akart kerülni, és finanszírozni a többi publikációját. A mese mégis tartja magát, fel-felbukkan az Ufómagazinban, interneten, kocsmaasztalok fölött.

A náciufó-mítosz izgalmas gyöngyszem. A legmesszebbre merészkedő hajtása a német technológia nosztalgikus csodálatának, a romantikus tévedésnek, hogy ha van még egy fél évük, ezek a fritzek simán agyonlézerezik a szövetségeseket. Utolsó szalmaszál azoknak, akik nem tudják feldolgozni a Führer bukását. A második eljövetel ígérete. Kultúrkincs."
  • Epikurosz
    Ne is haragudj, te t előttem egy senki vagy, amíg ilyen aláírással jelensz meg a fórumon. Most függetlenül attól, hogy milyen véleményed van Anettkáról, ez az aláírás derogáló, és teljesen szalonképtelenné tesz téged. Így a véleményed is nulla.
  • I.C.ram
    Ettől az egész kutatósdit azértn em tartom jó dolognak, mert ebből a világból már kiveszik minden, ami még rejtély, és misztikum. :( Hol vannak már a lakatlan csendes-óceáni szigetek különös mutánsfajokkal, vagy a szibériai kráter legendája, az egyiptom királyok völgyének múmiái, stb. :( Nekem ezek a dolgok baromira hiányoznak a mai világból.
  • roliika
    Nézzétek meg
    Ezt is
    Ez is jó
    Ez kicsit vadabb
    Képek
  • Epikurosz
    Biztos a csillaggyereket keresték
  • Epikurosz
    Ne légy már ennyire béna, megadta a kulcsszavaakt. Guglizz!
    http://www.bibliotecapleyades.net/tierra_hueca/esp_tierra_hueca_6.htm
  • Epikurosz
    Szte kamu. Mint a legtöbb ufós könyv.
  • 1hengeresVmotor
    félek olyat találnak amit nem tudnak megmagyarázni vagy olyat ami eggyértelmű dolog...
  • Epikurosz
    emiatt?
  • HöfEE
    Tudnál linket dobni légyszi.?
  • erb
    Epp most akartam belinkelni Lovecraft-tol az emlitett muvet.
  • haxoror
    Az Őrület Hegyei!!!!!
  • nbj
    nem, ott van a védelmi rendszer :p:)
  • HUmanEmber41st
    Keressetek rá az Operation High Jump szavakra. Ez egy hadművelet, amit az USA Haditengerészete indított 1946 ban a Déli-sark felderítésére. 4600 fő, repülőgéphordozó, egyéb kisebb mérőhajók szal egy kisebb flotta. Elindultak, h majd 5-6 hónapig ott kutatásokat fognak végezni, de 1 hónap után szinte menekültek onnét.
    Miért?
    Olvassátok el a cikkeket...
  • Sepu
    ott van a csillagkapu elásva
  • Tetsuo
    űberszar mesefilm..
  • Cefet
    Alien Vs Predator...
    Ja,ja.
  • Picivizipaci
    1 kicsit várnak aztán kiolvad az egész :(. Utána pedig lehet szabadon tanulmányozni.
  • Szefmester
    az a borzalom pont nem magyaráz meg semmit.. már a története is abszurd.. hogy a fenébe építhette 3 olyan civilizáció amelyek nem is éltek egy idősíkban.. viszont a Lovecraft féle vonal valóban izgi lenne :D
  • cadeyrn
    No várj, az Őrület Hegyeiben van egy hegylánc, amit csak a repülőből hátranézve látnak és taszítja végleg őrületbe szegény főhőst. Akkor ez most melyik hegység?

Jobban belegondolva viszont annyira nem vicces, hogy majd egy évszázada mind Poe, mind Lovecraft megénekelt egy olyan helyet, amire a tudomány csak most talált rá.
  • oneman
    hehe, nekem is ez jutott az eszembe :p
  • Kaziking
    "Az Antarktiszt 15 millió éve borítja jég, a harmadik versenyben levő elmélet szerint ez a vastag jégtakaró a felelős a hegyek kialakulásáért"
    Hát én nem vagyok egy szakértő se geologus se ilyesmi de ez nagyon nagy baromságnak tünik. Az sincs bizonsitva hogy a jégtakaró ennyí ideje van ott.
  • tothzozo
    Gondolom láttátok az Alien Vs Predator-t ???
    Asszem a film mindent elmagyaráz
  • Prof William
    Látom vágod a lényeget. :)
  • Prof William
    Lovecraft egyik írása a Őrület hegyei is a Anktartiszi hegyvonulat feltárásal foglalkozik... Egy kutatócsapat mengy oda és... :)
  • JeD
    Muszaj pont a deli sarkon asni? Nem orulnek, ha egyszer csak egy Shoggoth kopogtatna az ajton :)
  • davos80
    Úfókat kihagytad.
  • Tetsuo
    SG fórumozók 5perc alatt is. :)
  • ScarY MAN
    lehet az Ős magyarok csinálták mikor a foldre jottek
  • Redpaladin
    magyarokat kell kiküldteni, tuti hogy 10perc alatt kitalálják, hogy mitől lett...
  • scs17
    jaja :)