826
Ismerd fel képről az épületet
-
Austin Bailey #786 Madagaszkár? -
magnesium #785 Afrika valóban. az országok viszont nem találtak. -
COOLancs #784 Afrika? Szomália, Eritrea? -
#783 Szerintem közép-, vagy dél-amerikai épület lehet -
magnesium #782 nem Európában van. -
#781 olyan " mediterrános..jah ) -
Austin Bailey #780 ha nem Dél-Európa, akkor USA déli része, Kalifornia, ilyesmi. -
#779 Az kizárt, hogy Európában lenne -
Austin Bailey #778 valami olasz hely -
magnesium #777 ?? senkI? -
magnesium #776 valaki? -
magnesium #775 -
Freeda Krueger #774 igen -
magnesium #773 Fort Saint-Jean (Marseille)
-
#772 Az építtetője azt nyilatkozta, hogy az ősi japán építészeti stílusa miatt esett a választása ennek a felhőkarcolónak a terveire.
-
Freeda Krueger #771
egyszerü -
#770 bingó! -
Freeda Krueger #769 Tejarat bank Teherán -
#768 Már napok óta megfejtésre vár! -
magnesium #767 és én megint rengeteget "tanultam" az olvasgatásból... képet nem raktok? -
ManoNegra #766 Oké, köszi. -
Benevolens #765 annyira jó volt a két torony, karcsúsította manhattant, megadta a karakterét, meg az arányait, így meg egy szétterjeszkedett szar. Nem is fotózzák már azokból a szögekből, ahonnan a WTC-vel. Amúgy ez azért is érdekes, mert így Lower Manhattan már nem annyira fotogén, a városnak újra kell teremtenie magát a mitikus értelemben, mert a pont a szimbolikus városközpont szűnt meg. Most újra az Empire State Bulidinggel ,ami kicsit visszalépés, viszont jól felelget a retrokultuszra, a gazdasági válságra (a'32-es válság szimbóluma volt az "Empty State Buliding")illetve a városmítosz történeti részét is hangsúlyozza. Amire amúgy a WTC is alkalmas lesz, ha kialakul a városmítoszban betöltött jelentése. -
#764 Építsenek valami újat/nagyot, asszt annyi. -
Benevolens #763 hát pedig én választhattam volna, akkor inkább a Taipei 101 dőljön össze, mint a WTC. Most milyen szarul néz már ki Manhattan. Egyszerűen le van fejezve :( -
#762 A WTC a Taipei 101-hez képest nagyon gyenge szerkezetileg :D, a lyuk amit a gépek ütöttek rajtuk gyakorlatilag összeroppantotta szerkezetet a saját súlya alatt, mert a maradék acélnak megváltozott a rugalmassági határa pl az égő kerozintól.
A WTC acélszerkezetét a Paccar csoport gyártotta. Akkoriban felső kategóriás acélminőségből és gyártási technológiával készült.
A Taipei 101 sokkal korszerűbb anyagokból és technológiával készült. Eleve az, hogy földrengésre kell méretezni egy felhőkarcolót, megkövetel egy extrém szerkezetet.
-
Benevolens #761 nem azt mondtam, hogy el van gettósodva. Főleg mint Detroit. Hanem hogy az atmoszférába nagyon betalált Gotham city, és ez a torony pontosan Gotham citybe épült. Ahol a piszokból kinő egy fényes de sötét valami és uralkodik. -
ManoNegra #760 *volna, vagy... -
ManoNegra #759 Kibír egy gépet? A WTC is kibírta, vagy felrobbantották? -
#758 Azt ugye tudod, hogy a Taipei 101-be van a világ 2. leggyorsabb (1. burj Dub) és hogy valami kettős szerkezet van, egy repülőt simán kibír, ha becsapódik Asszem 8,5 földrengés is csak kisebb károkat tud benne okozni.
Trumpf sztem is nagyon jól sikerült (Wilson Towerrel van 1-2 hasonlósága). Nappal Windycity sztem egyáltalán nem nyomasztó. Nincs annyira elgettósodva, mint NewYork vagy Detroit. -
Benevolens #757 szerintem valami japán vagy ázsiai cucc -
Benevolens #756 az lehet, de szar. Nekem a shanghai-i meg a hongkongi példányok jobban bejönnek -
Benevolens #755 nekem tetszik, mert láttam egy képet, ahogy benne van a környezetében és szerintem főnyeremény. Gotham City hangulata van. És a Batman-filmekben Chicago volt Gotham City. És a város mint ismeretes más szálon is kötődik a sötét bűnös nagyváros mítoszhoz. Piszkos épületek között áll, és látszik rajta a kíméletlen égbe törés, meg hogy egy más világ, és közben meg mégis sötét. Szóval nekem tetszik :P -
#754 szádra vigyázz :D. Taipei 101 az egyik legeredetibb felhőkarcoló :) -
#753 Na valaki megpróbálja megfejteni, hogy mi ez az épület? -
Benevolens #752 na ez is ronda :) -
Benevolens #751 aha biztos. Amúgy tudtad, hogy az arabok az európai reneszánsz modorát favorizálják? Vagyis ez már egy valami és nem egy "ízléstelenek" -
Benevolens #750 nem arra gondolok -
#749 A Taipei 101-et az milyen technikával építették?
Anno furcsa volt az a rettenetes masszív "lift" az oldalán. (egyik személyes kedvencem. A John Hancook Center után a 2.)
-
#748 Az igaz, de mi profik vagyunk nem ülünk fel akárminek :D -
#747 ebből a szögből hasonlít rá