109
  • Morden23
    Nem mérgelődök:) Csak beszélgetünk.

Bár az tény, hogy a kocsmaasztal még 20 év múlva is hatékonyabb lesz ilyenre, mint az internet.
  • A1274815
    "Én bizony láttam olyat, hogy a dógozó maga telepítette a gépét."

Ez tényleg a céget minősíti.
  • remark #67
    Ne mergelodj. :-)
    En nem is arrol irok amirol te... Kar hogy ennyi karakterbol nem megy at hogy mit hogyan ertek. Azt hittem egyszerubb lesz a dolog.
  • ProClub
    Hát nézd, lehet hogy tényleg elcseszett példa volt de azért abban értsünk egyet, hogy inkább adnék oda titkárnőnek Windowst telepíteni mint Linuxot. Linux nem átlagfelhasználónak van, sokkal nagyobb odafigyelés igényel.

Az pedig elég rózsaszín elképzelés, hogy egy cégnél csak a rendszergazdák telepítenek, vagy nagyon jó cégnél dolgozol ahol tényleg profin mennek a dolgok. Én bizony láttam olyat, hogy a dógozó maga telepítette a gépét.
  • Morden23
    "A hobbifelhasznalok kozul sokan a jatekok miatt nem valtanak. Egy hobbifelhasznalo nagyjabol mindent meg tud csinalni linuxon mar most, mint amit Windowson, kiveve a jatek (Crysis stb.)."

Erre csak annyit, hogy a hobbifelhasználónak egészen pontosan ugyanannyiba kerül a Windows, mint a Linux: nullába. Szóval aki ingyen eltölti, az maradjon csendben, neki aztán egy szava sem lehet.
  • Morden23
    Kiegészítés:

Így is túl sokszereplős a buli. Még az kéne, hogy a hardwergyártók dirigálhassanak teljes egészében.
  • Morden23
    "Ebben a rendszerben tul sok a HA, es zavaro az, hogy az MS van vezetoulesben egyedul."

Hát valamilyen szinten kész szerencse, hogy a HW-gyártók rá vannak kényszerítve arra, hogy csinálják a dolgukat. Képzeld el azt, hogy oda fejlesztenek, ahová éppen úri kedvük szerint akarnak, és magasról tennének mindenki másra... rosszabb lenne a helyzet, mint a Linuxnál. Nem kevéssel.

"(hogy melyiket? hasonlitsd ossze az Apple-val)"

Ja, ha jól tudom, a húdesikeres iPod-ukat kezelgető iTunes-nak még mindig csak Xp&OSX verziója van. Linuxos vagy Vistás sehol.

"mert ok irjak az OS-t"

Te úgy gondolod, hogy a os-íróknak kéne lefeküdniük a játékgyártókkal, szoftverírókkal, hw-fejlesztőkkel? Ez sehol nem így van, Linuxnál sem.

"Ugyanigy egy hardvergyarto hiaba mondana hogy dehat en meg 10 evig szepen megelek az eladasaimbol, ugyanmar ne tegyel nekem keresztbe azzal hogy megvaltoztatod a platformot..."

Hardware arra van, hogy a felhasználó igényszintjét kielégítse. Ezt most szűkítsük le munkaszoftverre és játékszoftverre.

1. Ha dolgozom, akkor a nagyobb hatékonyság/gyorsabb munkavégzés a legfontosabb. A hardware nem azért van a gépemben, mert dizájnos és vagány. A hardware azért van a gépemben, hogy AZNAP, amikor megvettem, már 100%-os teljesítményt nyújtva DOLGOZZON alattam, kiszolgálva a szoftvereimet.
    2. Ha játszom, akkor ugyanez.

"-Mivel nincs igazi verseny, vegeredmenyben senkinek sincs valasztasa."

Igazából lenne. Ott a Linux. Rengeteg embernek tökéletes lenne, mégis inkább Windows Vista Ultimate-et warezolnak, mert nemtudom. Vagy a 10 éves gépükön futtatják a Win98+Office97 kombót... ilyenekre már tökéletes válaszás lehetne valamilyen alternatív OS.

Ja, hogy aki Crysis-t akar futtatni, annak csak a Vista az opció? Hát ezért ne a Microsoft kérjen elnézést. Enzo is csak a Ferrarinál van, hiába szeretném ugyanazt Suzukiban (ez most csak érzékletes, nem minőségbeli példa volt).

• remark #62
    "Én sem kötözködöm, de..."
    Hidd el teljesen ertem hogy mirol irsz, es nincs ezzel semmi problema. Arra akartam ravilagitani, hogy az, hogy ma OK a rendszered nem egyenlo azzal, hogy igy jartal a legjobban. De mivel nincsenek opcioid, igy sose fog kiderulni hogy igy jartal-e a legjobban.

"A játékok a legkisebb para a Linuxon."
    A hobbifelhasznalok kozul sokan a jatekok miatt nem valtanak. Egy hobbifelhasznalo nagyjabol mindent meg tud csinalni linuxon mar most, mint amit Windowson, kiveve a jatek (Crysis stb.).
  • remark #61
    "Tehát kölcsönösen előnyös, ha oda-vissza megy a sztori."
    Igen, HA oda-vissza megy.
    Es ezt az oda-vissza viszonyt egeszitsuk ki azzal hogy HA az igy megkapott konfigot hasznalo, azon vagy arra fejleszto vegfelhasznalo is elo tud rukkolni valamivel ami attol jol eladhato mert Vista igy, meg ugy.
    Ebben a rendszerben tul sok a HA, es zavaro az, hogy az MS van vezetoulesben egyedul.

Ugyanez a kolcsonosseg a problema (vagyis ennek hianya) a tobbi temanal is amit felhoztal. Ha van verseny, van kolcsonosseg. Igy meg nincs.

"És nehogy már azzal jöjjünk elő, hogy ez Vista-betegség, mert az XP alatt is ment a szerencsétlenkedés."
    Nem, nem Vista betegseg, MS betegseg.

"A Vistának is, és a Microsoftnak is rengeteg hibája van, de amiről nem ők tehetnek, azért nem őket szindám."
    Konkretan a driver mizeria miatt oket is felelosse teszem. (Az IS-en van a hangsuly.)
    -Ők valasztottak ezt az uzleti modellt (hogy melyiket? hasonlitsd ossze az Apple-val) minden elonyevel es hatranyaval egyutt.
    -Ők iranyitjak a dolgok menetet, mert ok irjak az OS-t. A hardvergyarto, mondjuk az nVidia hiaba tesz a kartyajaba olyan funkciokat amik utana nem programozhatoak. Ugyanigy egy hardvergyarto hiaba mondana hogy dehat en meg 10 evig szepen megelek az eladasaimbol, ugyanmar ne tegyel nekem keresztbe azzal hogy megvaltoztatod a platformot...
    -Mivel nincs igazi verseny, vegeredmenyben senkinek sincs valasztasa. Es az ilyen helyzetek sose a legoptimalisabb megoldast termelik ki.
  • Morden23
    "Nem kotozkodni akarok, de az hogy lassabbnak tunik-e vagy nem, az nem jelenti azt hogy lassabb-e vagy sem."

Én sem kötözködöm, de ha nem érzek lassulást, az nálam egyenértékű azzal, hogy számomra nincsen lassulás, és nem tud felhergelni néhány játékra kihegyezett teszt, ahol 200fps helyett csak 180 jön elő, esetleg a legújabb 3DMark 100 ponttal kevesebbet ad.
    Ha a gépemet használom, akkor nem a statisztikák érdekelnek, hanem a hatékonyság, és ahogyan néha látom, a kettőnek annyi köze van egymáshoz, mint Szűz Máriának a sarki kurvához.

"Egy olyan piacon ahol verseny van, vannak opciok is. Na mindegy, majd ha mennek a jatekok linuxon is... 20 ev mulva..."

A játékok a legkisebb para a Linuxon. Ha csak pár béna játékprogrammal lenne a probléma, meg azzal, hogy nincsen DX10-em Crysis-al, lehet, hogy már én is Linuxon lennék.
  • Gerygrey
    bár kétlem, hogy ezzel sokat segítettem

Nekem annál többet, örömhír hogy a Civ4 jobban fut vista alatt, illetve a C&C3 is kedvenceim között szerepel úgyhogy megnyugodtam.
  • Morden23
    "Azzal hogy az MS a fejlesztoi munkak egy reszet masra haritja azert hogy neki ebbol penze szarmazzon, az a monopolhelyzettel valo visszaeles."

Ok-okozati viszony. Az MS foglalkozzon az oprendszerével, a hardwergyártók foglalkozzanak azzal, hogy hardwert gyártanak. A kettő egymáson múlik, ugyanis ki vesz új hardwert a Vista miatt, ha nem jók alatta, és ki vesz Vistát, ha nincs alá vas? Tehát kölcsönösen előnyös, ha oda-vissza megy a sztori.

Arról meg már csak alsóhangon szólok, hogy ha nem lenne DX10 (ami ugyebár MS belső fejlesztés), akkor a videokártyagyártók a hajukra kenhetnék a 100.000+ HUF-os videokártyáikat, a játékfejlesztők meg mélyebb testrészeikbebe dughatnák fel a techdemo-szintű játékaikat.

"Hat kellene hogy erdekelje, de megse erdekli, mert ugyis a partnercegen csattan az ostor. "A partnerceg bénázik.""

Ez sajnos vice versa igaz, és nem csak az IT-ben. Tudnék történeteket mesélni bénázó, lusta, inkompetens és már elnézést kérek, sz*rrágó partnercégekről, akiknek a határidő szó egy "elnézéstkérekmégnincsenmeg"-telefonhívás szinonímája. Szóval azért ne hullajtsuk a könnyeket.

"Mindez azert hogy az MS fel tudjon mutatni egy nacceru penzugyi negyedevet."

Meg azért, hogy a másik fél is fel tudja ugyanezt mutatni. És nehogy már azzal jöjjünk elő, hogy ez Vista-betegség, mert az XP alatt is ment a szerencsétlenkedés. Persze ez sem segít azon, hogy az Xp után 3-4 évvel még mindig vannak olyan driverek, amik kékhalálokat okoznak, a hardverhasználatot lehetetlenné teszik, a felhasználót hendikeppelik.

"a negativ oldal nemletezove valik"

Nem válik nemlétezővé, csak éppen sarkítanak, és ez oda vezet, hogy rossz oldalt hibáztatunk adott hibákért. A Vistának is, és a Microsoftnak is rengeteg hibája van, de amiről nem ők tehetnek, azért nem őket szindám.
  • remark #57
    Nem kotozkodni akarok, de az hogy lassabbnak tunik-e vagy nem, az nem jelenti azt hogy lassabb-e vagy sem.
    Jovore ha kijon egy izmosabb program, belassulhat annyira a jatek hogy mar eszreveszed (akkor majd ujra bovitesz stb.). De persze jovore mar nem fogjuk XP-hez hasonlitani, mindenfele directx mizeria miatt, igy vegulis sose derul ki majd hogy mivel jartunk volna jobban: dx10 xp-re vagy vista? Mennyit koltottel a gepre igy es mennyit ugy? Mennyit kaptal a penzedert igy es mennyit ugy? De egy dolog biztos, az MS jol jart.
    Szamomra ez a bosszanto. Az opciok hianya. Egy olyan piacon ahol verseny van, vannak opciok is. Na mindegy, majd ha mennek a jatekok linuxon is... 20 ev mulva...
  • Morden23
    Ahogy látom, inkább az a menő, hogy megmagyarázzuk mindenki véleményét, hogy miért is teljesen hülyeség, amit ír.
  • remark #55
    "(arról meg tényleg nem az MS tehet, hogy nVidia, Terratec és társaik képtelenek működő/nem beta-szintű drivert kiizzadni magukból)"

Persze lehet hogy igy van, de lehetseges az ellenkezoje is (hogy az MS "politikaja" neheziti a driverkeszitok munkajat) - nem tudunk sokat az MS es a partnerei kapcsolatarol (vagy ha megis, engem erdekelne par link).

Az meg igazabol tisztan az MS sara hogy a sajat platformjat mikor es milyen mertekben valtoztatja meg ugy hogy megszunteti a kompatibilitast, es hogy ennek milyen kovetkezmenyei lesznek.
    Gondolod konszenzusos alapon dol el az ipar ezen szegmenseben, hogy az MS mikor mit lep meg? Ez nem demokracia.
    Ami meg bosszanto még, az az, hogy kozben a Windows van kikialtva a kompatibilitasi verseny nyertesenek. A cikkek fele arrol szol hogy mi megy ma mashogy, mi nem mukodik, mi nem kompatibilis, mit alakitottak at teljesen, a cikkek masik fele meg azt magyarazza meg, hogy milyen fontos a kompatibilitas fenntartasa, es hogy ebben verhetetlen a windows. Lehet hogy nem ertem a kompatibilis szo jelenteset.

Azzal hogy az MS a fejlesztoi munkak egy reszet masra haritja azert hogy neki ebbol penze szarmazzon, az a monopolhelyzettel valo visszaeles.
    Ertds: X ceg elkotelezi magat hogy gyart PC-be valamit, ad hozza drivert. Benne van X millioja meg par honap/ev fejlesztes. A termek sikeres, mindenki orul, az MS orul mert huha milyen sokminden elerheto az o platformjan, a partnerceg meg orul mert jo sokat elad a termekebol. Aztan az MS eldonti hogy fel kell kicsit kavarni az allovizet, es atir mindent, ugy, hogy a partnerceg befekteteset sullyesztobe kuldi. Lehet ujrairni a drivereket, sot, el tudom kepzelni hogy a hardvert is modositani kell esetenkent. MS-t erdekli? Hat kellene hogy erdekelje, de megse erdekli, mert ugyis a partnercegen csattan az ostor. "A partnerceg bénázik." De ha reszesedni akar a nagy windows biznicbol akkor jobban teszi ha iparkodik, mert kulonben kimarad, es irhat drivereket linux ala, az meg ugye kisebb piac.

Szoval azert egy aprocska MS huzas nem csak windows-t hasznalok addigi befekteteseit veszelyeztetheti, hanem az MS sajat partnercegei befekteteseit is. Mindez azert hogy az MS fel tudjon mutatni egy nacceru penzugyi negyedevet.

Tudom hogy sarkitok. Nem allitok valotlant, csak epp egyetlen oldalt domboritok ki. De muszaj mert a dolgok ezen vonulatarol sose nyilatkozik egyetlen MS alelnok sem ergo nem lesz belole sg-s cikk ... (Esetleg evente 1x, mikor a Gartner kijelenti hogy 1 befektetett vista dollart masik 18-cal meg kell fejelnie mindenkinek... de aztan az MS elintezi hogy a pozitiv oldalrol halljunk tobbet, igy a negativ oldal nemletezove valik.)
  • Morden23
    Én nem játszom sokat, meg nem is vagyok tuninghuszár, de nálam egy kivétel volt, ami szarabbul ment, az az Oblivion, és egy, ami gyorsabban (illetve jobban), az a Civilization IV+Warlords (természetesen patch-ek mindenütt).

A többi játéknál (nem túl hosszú a lista, de van azért rajta olyan, hogy Gothic 3, SupCom, C&C3) semmit nem vettem észre (bár kétlem, hogy ezzel sokat segítettem).
  • Tetsuo
    Már nem divat fikázni a MSt, ma az a menő ha dícséred ill megvéded "szuperhiteles" forrásra hivatkozva..
    Csakhát a fanatikus rajongásod még nem szuperhiteles és mégcsak nem is forrás.
  • Morden23
    Legalább annyira árnyalt a szőrszálhasogatás, mint amennyire értelmetlen a példa.

Hülyéktől nem óv meg semmilyen rendszer. Felesleges felhozni egy olyan szituációt, ami még elrettentő példának sem elegendő. Kíváncsi vagyok, melyik jól összeszedett, jól működő és csődeljárásra nem megérett cég az, ahol 1. a titkárnő menjen OS-t telepítgetni 2. aki hülyébb, mint egy mai msn-ezgető tinilány 3. és az egy gép elszúrása adatvesztést/munkakiesést okozhat.

Oké, lehet illusztratív a példa, de mit akarsz vele illusztrálni? Hogy van, aki rosszul csinálja a rábízott feladatot, esetleg rossz embert bíz meg a feladattal?
  • Omega
    Akik használnak már Vistat, azoktól ilyen toto formájában megérdeklődném, hogy a játékok sebességére hogyan hat az XP-hez képest ? Persze ez nyilván változik konfigurációnként.
    1-gyorsabb 2-lassab x-döntetlen
  • Hierogli
    akkor hangold be a cleartype tunerrel...
  • ProClub
    NaLOL. Soha nem láttál még mezei embert Windowst telepíteni? Egyébként ha nem csak a szőrszálhasogatás lett volna a célod hanem föl is fogod, hogy miről beszélek, akkor lehet hogy most nem vitatkoznánk erről. Annyit próbáltam mondani, hogy a Linux nem arra való, hogy a home felhasználásra való, legalábbis nem erős support nélkül, nem azt hogy a titkárnő hogy telepít windowst.
  • ProClub
    Válasz: van. A rendszergazdának nem kell mindig a telephelyen tartózkodnia ahhoz hogy valaki SMB szerveren tároljon valami. De egyébként egy árnyalatnyi szőrszálhasogatást érzek a dologban, a példa illusztratív volt.
  • Morden23
    Párdőz :)
  • Gerygrey
    Hülye azért nem vagyok :) Különben ezzel biztos nem menne mert 32 bites, intel, és SLI, de próbáltam a 64 bites verziót és nem volt jó. A hálókártyát különben felismeri (már alapból is) viszont a net nem megy, a modem biztos hogy jó (XP alatt megy a net) úgyhogy passz.
  • Morden23
    "Egyébként nekem tetszik a Vista, de az olyan extrém megoldás mint az nForce570 integrált LAN-on keresztüli netelérés már nem megy szegénykémnek, úgyhogy muszáj XP-t használnom."

Ezzel sem? :)
  • Gerygrey
    Öt évvel ezelőtt is volt már internet, de az átlagos felhasználó bejelentkezett, majd kijelentkezett. Ma már mindenki állandóan online van.
    És ennek mi köze a Vistához? XP alatt is így megy

a termék adaptálja a felhasználó igényeit, és függetlenül attól, hogy a munkahelyén van-e vagy otthon, megtalálja a számára fontos információt
    Az ilyen üres mondatoktól feláll a hátamon a szőr...

Egyébként nekem tetszik a Vista, de az olyan extrém megoldás mint az nForce570 integrált LAN-on keresztüli netelérés már nem megy szegénykémnek, úgyhogy muszáj XP-t használnom.

• remark #43
    Ide is belinkelem ezt az (angol cikket), mert aktualis:
    IT Organizations: Cautious Vista Testing and Deployment
    Egymondatos osszefoglalo: "While more IT organizations are evaluating Vista than the first survey, fewer number are planning upgrades."

Ez mondjuk nem otthoni felhasznalas, meg jatek-warez akarmi tema, hanem vallalati felhasznalas.
    Ja es persze nem kell keszpenznek venni a cikkben leirtakat, de megis, erdemes elgondolkodni.
  • Morden23
    ":D Én eddig 1 céget halottam akiknél 64 bites vistát csak nézik a dobozban, mert azok a progik amiket a cég használ nem mennek rajta."

Remek és összeszedett cég lehet.

"Mást nem tudok, még olyat sem aki letöltötte volna a netről."

Cégről beszélünk? Azok nem szokták letöltögetni túl gyakran. Magánfelhasználók azért elég rendesen szedegették, még az RTM előtt is.

"Az xp-t még én is rögtön kipróbáltam de a vista szerintem még mindíg várhat 1-1.5 évet minimum."

Az XP-vel is várni kellett. Mondjuk a saját véleményem, de én ahogyan emlékszem az XP-re, jóval több kellemetlen meglepetést okozott, mint a Vista manapság -ergo mondjuk én azt mondom, hogy a Vista már kiadásnál is jobb volt, mint az Xp ugyanakkor (arról meg tényleg nem az MS tehet, hogy nVidia, Terratec és társaik képtelenek működő/nem beta-szintű drivert kiizzadni magukból).

"szánalmas mikor azt hallom hogy mindenki veszi..."

Ez tényleg nevetséges, nem is kell elhinni. Ami viszont tény, hogy jobban fogyott, mint amire számított sok viszonteladó. Például Magyarországon több online rendelést biztosító cégnél szó szerint hiány volt.

"Nem vistán az biztos......"

Optimalizáció hiánya. Ez ilyen egyszerű. Mondjuk az már igazán szánalmas, amikor a 10 éves Deus Ex tökéletesen fut Vista alatt, de 2-3 éves programok úgy bugzanak, mint az állat. Olvastam az Oblivionos XP vs. Vista tesztet anno. Nagyobb ócska bughalmazt nem találtak annál?

"Kíváncsi vagyok mikor jelenik meg az első registry buherátor vista alá."

Ha jól tudom, már van. (na, mondjuk én inkább ezekkel szoktam várni fél-egy évet:))
  • Mice
    lol 366mhz 2x64 sd100-on zökkenőmentesen megy
    hogy feltelepíthető e 266mhzre? valszeg

és én nem is ajánlanék többet. ha letiltod az összes felesleges service-t és elinduló fa$zságot szövszerk, netezés megy rajta minden gond nélkül. mondom ezt tapasztalatból mivel a laptopora raktam fel mert behülyültem a win2ks wireless drivertől és hogy nincs cleartype mert nem rgb alapú az lcd-je...
  • Morden23
    "Szerintem szegyen gyalazat hogy akik leginkabb orulnek a Vista-nak azok a hardvergyartok."

Én sokkal nagyobb szégyennek találom azt, hogy emberek azért vesznek többszázezer forintos játékgépet (amiben amúgy kihasználva marad a temérdek kraft), hogy a legújabb csúcsjátékot lewarezolva 10-12 órát játszogassanak, aztán töröljék.

Na ennek szerinted mennyire örülnek a hw-gyártók? ;-)
  • Mice
    lol nálam meg giga ram van csak de mégse ment eddig 310 felé a memzaba vista alatt
    xp alatt meg 170 úristen!! katasztrofálisan sok!!!
  • sathinel
    :D Én eddig 1 céget halottam akiknél 64 bites vistát csak nézik a dobozban, mert azok a progik amiket a cég használ nem mennek rajta. Mást nem tudok, még olyat sem aki letöltötte volna a netről. Az xp-t még én is rögtön kipróbáltam de a vista szerintem még mindíg várhat 1-1.5 évet minimum. Nézzétek meg hány ember tölti a netről torrenten, vagy máshol a vistát:DDDD szánalmas mikor azt hallom hogy mindenki veszi... Mintha csak az MS folyna mindenhonnan. A tesztoldalak, cégek akik azt tartják hogy nem lehet normálisan használni persze mind hülye, és tudatlan.

Azt meg hogy milyen frankó arra pedig elég megnézni a tesztoldalakat, hogy manapság min tesztelik még mindíg a gépkonfigokat. Nem vistán az biztos......
    Talán ha elkezdik letölteni az emberek. Csak a gond ezzel, hogy már nem bíznak az MS-ben mert a javításokkal éveket várnak, és akkor is csak néhány szembetűnő dolgot javítanak ki. A többi marad. Kíváncsi vagyok mikor jelenik meg az első registry buherátor vista alá. Mert xp-t csak így érdemes használni.
  • bippo
    Gulasoft, Morden: A titkárnős példa legelején ott van, hogy tegyük fel, hogy mindent szerveren tárolnak. Innentől kezdve titkárnő nem fog legyalulni semmi fontosat.

Más:Vista memkezelése: Állítólag jó. Pont azért eszik 600Megákat, hogy ha már van, miért ne használja. Ha kell, akkor azonnal ott van, nem a programindításkor kell megvárni, míg a lassú vinyóról betölti a szükséges dolgok egy részét. Vagy az a gond, hogy használja is a gépet, ha már ott a vas? Ne ez legyen már a probléma.
    Engem speciel nem ez zavar benne. Engem az zavar, hogy emellett mégis tényleg lassabb az egész, mint az XP. Bár 2 hónapja próbáltam utoljára, akkor még jóval lassabb volt.
  • remark #36
    Mindenki mashogy eli meg ezt a kerdest.
    Szerintem szegyen gyalazat hogy akik leginkabb orulnek a Vista-nak azok a hardvergyartok.
    Es nem szep, hogy ha en a futtatott alkalmazasokra akarok koncentralni, akkor volt mar hogy itt az sg-n azt mondtak vegyek szerver verziot. Khm. Szerver verziot? Egy "lebutitott" desktop OS-t kapok joval tobb penzert, ami utana igaz legalabb a programokat jobban futtatja?
    Szoval a kerdesem az, hogy a Vista most skalazhato annyira, hogy az altalam kivalasztott alkalmazasok futtatasahoz egyebkent tulsagosan eros gep ezeket a programokat Vista alatt jol futtassa? Vagy nem, es muszaj a hardver upgrade csak azert mert ugyanazok a programok ma mar (Vista alatt) tobbet esznek mint regen (mint XP, neadjisten Windows 2000 esetleg linux alatt)... Van ilyen tendencia, vagy nincs?
    Konkretabban: erosebb vas kell egy firefox oromteli futtatasahoz Vista alatt mint XP alatt vagy mas OS alatt, vagy nem? Es ha igen, akkor mi indokolja azt szamomra (egyszeru felhaszanlo szamara) hogy en most uj gepet vegyek azert hogy aztan ugyanazt csinaljam a geppel mint eddig?
    Erre szoktak mondani hogy ha nem kell, akkor ne vedd meg a Vista-t... Jo rendben.

Egy (angol) cikk arrol hogy a vallalatok (tehat ahol a jatek meg a csilivili nem szamit) hogy allnak a Vista upgrade-hez. Persze a cikk tartalmazhat valotlan adatokat, de azert erdemes elgondolkodni a teman, nem?
    A cikk egymondatos osszefoglaloja: "While more IT organizations are evaluating Vista than the first survey, fewer number are planning upgrades."
    IT Organizations: Cautious Vista Testing and Deployment
  • Mice
    lol azért amelyik gépen mondjuk még egy suse7 éppen csak elment azon már a 9-10 telepítőjé már rendesen beszaggatot. persze tudom, lehet karakteresen is telepelni meg megy az OS gui mentesen is, de akkor milyen verzióugrásról is beszélünk?

mellesleg meg lol a téma téma mert xpnél is mindig ezt sírta ki a láma jónép, hogy 1 giga swap meg a többi hülyeség, és láss csodát ma már p2esek legaljára is telepítik szaggatásmentes használhatósága miatt

csak kellett idő míg megtanulta használni a jónép...

a vista meg témailag röhely mert egy mezei cerka ~1.7 egy hétköznapi 80as 7200es hdd-vel meg egy ótvar gefi2-vel és 256 ddr1-el is elviszi szóval nem értem miért kell sírni

ja, hogy az aero esetleg igényelne valamit? hát basszus tán az obliviont 1600x1200ban nyomja mindenki full AA-val meg AF-el? megalomániázni persze lehet de használhatóra és gyorsra ugyanúgy be lehet lőni ezt az os-t is, hogy régi vason elmenjen

az a legviccesebb dolog, hogy minden ilyen hírnél van pár szerencsétlen aki vagy pont azért sír mert kijön valami amiben az újhoz kell hw, vagy van hw-e és akkor meg fikáz, hogy az adott hw-éért nem kap semmi extrát. ez a legnagyobb balfékség amikor az ember azt se tudja miért nyavajogjon, de kell mert így feljöhet a fórumra, megteszi és utána elégedetten távozik, hogy ma jajj de jól megmondtam az inteleseknek/amdseknek/nvidiásoknak/linuxosoknak/ms-eseknek/bluerayeseknek/cellprocisoknak
    és akkor szétélvezi magát..
  • bippo
    Ja, érdekesség kvp(#6)-hoz kiegészítve: a 3dfx-et ex-SGI-sek alapították. Talán nem véletlen.
  • Sanyix
    Talán videodrivert kéne felrakni? Nekem wine alatt, az il2 4.07 majdnem max grafon xp-hez képest 90%-os sebességet nyújtott, pedig vindózos a program, és emulálva volt...
  • Morden23
    "Ugy emlekszem eleg jo geped van. Legalabbis jobb mint nekem."

Nem tudom, sosem írtam le a teljes konfigomat, mert elég lényegtelen. Annyi szerintem bőven elég, hogy nem egy tokamak-reaktorról üzemeltetett játékgépről van szó:)

"Nem is hiszem hogy sokan probaltak ugyanezt ki, viszont erre valok az elemzesek."

Tény és való, csak itt jön le egy rakat hibás következtetés.

"En azt mondom, hogy lehetnek olyan esetek, amikor a Vistara valtast negativumkent eli meg az ember"

Ebben én is biztos vagyok.

P.S.: Két érdekes dolgot is felhozok azért itt, egyik sem propaganda. Az egyik az lenne, hogy a sok marha lewarezolja a Vista Ultimate-et, ami alsóhangon is többet zabál a háttérben futó ez meg az miatt, és utána megy a nyafogás, hogy "telepakolták felesleges szarokkal". Értelmes ember ilyet nem csinál, nekem is az otthoni masinán (amit némi grafikus designing-ra és non-linear editingre haszoktam használni meló kapcsán, és házimozinak + játékokra szórakozás kapcsán) Home Premium van, ami egyébként 550-650MB ram-ot eszik meg.

A másik meg az, hogy néha ki tudok akadni ezeken az elemzéseken és kiértékeléseken, amikor olyanokat kitalálnak, amit normális európai ember életében nem csinál meg a gépén. Könyörgöm, a gépemet HASZNÁLNI szeretném, nem lehetetlen szituációkban tesztelgetni (azt meg már csak pluszextrában fűzöm hozzá, hogy nem érdekel egy olyan ember véleménye [ez most NEM az elemzésekre vonatkozik], aki úgy tesztel le egy oprendszert, hogy minden létező crackelt vacakkal teleszórja a rendszerét, és utána elégedetten kijelenti: "sikerült kicsinálnom a gépem, mert ez meg az a rendszer szar".)

• bippo
    Emlékszem, amikor a 90-es évek közepén pedzegették, hogy lesz Voodoo3D, haverokkal már akkor azon tanakodtunk, mikor lesz olyan oprendszer (mondjuk Windows), ami majd ki fogja használni a 3D-s képességeket, 3D-s ikonokkal, 3D-s ablakokkal stb. Ugye akkor még éppencsak jött a Win95, mi még javában 3.1-et toltunk. X év után itt van, erre meg fanyalog mindenki.
  • remark #30
    Ugy emlekszem eleg jo geped van. Legalabbis jobb mint nekem.
    Egyebkent meg az, hogy sajat magam probaljam ki ugyanazt a jatekot ugyanazon a gepen XP es Vista alatt is, nehezsegekbe utkozik (nalam). Nem is hiszem hogy sokan probaltak ugyanezt ki, viszont erre valok az elemzesek.
    En is ketkedessel fogadom masok allitasait, de ha nem talalok olyan masodik elemzest ami az elsovel ellentetes konkluziora jutna, akkor hajlok arra hogy az elso elemzes nagyjabol korrekt.
    Az mas kerdes hogy az elemzes altal megallapitott (most hasamra utok:) esetenkent 10% maskor 50% lassulas az en szamomra jelentos-e vagy elhanyagolhato. Az elemzes is leirta (amit olvastam) szerintem objektiven hogy ha X programot akarjuk futtatni akkor felejtsuk el a Vistat, viszont ha Y-t, akkor nem lesz gondunk. A kerdes az hogy inkabb X-eket vagy inkabb Y-okat futtatsz? Valamint az, hogy olyan geped van-e ami mar igy is csucsra van jaratva, es 5 fps csokkenest fejfajassal honoral az agyad, vagy van a gepben tartalek?
    Ugyhogy szerintem nincs gond az elemzesekkel, viszont mivel az egesz kerdest leginkabb a feltetelesseg jellemzi, "ha ... akkor ... ha meg ... akkor ...", igy egyszavas konkluziokkal nehez elojonni.
    En azt mondom, hogy lehetnek olyan esetek, amikor a Vistara valtast negativumkent eli meg az ember, es persze olyan is van, amikor nem. Igy mindenki hasznaja az eszet mielott valt. Pl. probalja ki, nezze meg megeri-e. De ha az (az en megfogalmazasomban) propaganda hogy "a Vista lassabb jatekra mint az XP" akkor az ellenkezoje is az.