81
Internet mobilról
 • csaba0728
  #81
  szia
  Köszi a választ!
  Sokat reklámozzák a nettet a tv-be mondják is,hogy túlforgalmazási díj nélkül!
  De ezt,hogy mit is jelent már nem!A tudakozót felhívtam és ö is nehezen mondta ki az INGYEN szót!
  Ez miért lehet? Nem akarják,hogy tudják az emberek mert akkor ezt a "korlátlanságot"mindenki kihasználná?Mert félő,hogy összeomlana a rendszer?
  Mert például én ha ez a túlforgalmazási díj szó nem zavar akkor a mai napig abban a hitben vagyok,hogy 3gb után plusz pénzt kell fizetni és 3gb után a következő hónapig nem nettezek!
 • mycso
  #80
  Azt, hogy ha elérted a maximális adatmennyiséget amit a csomagod magában foglal, utána nem kell fizetni hanem használható tovább, csak lekorlátozzák a sebességet 128/182kbs-re.
 • csaba0728
  #79
  sziasztok
  Van egy t-mobilos 3gn-ás netem amin nincs túlforgalmazási díj!
  Ez mit jelent ? Nincs túlforgalmazási díj?
 • lajbi32
  #78
  Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni,hátha valaki kiokoskodott már valamit..:)
  Van egy Vodafone Mobile Brand K-3570Z típusú mobilnetem.
  Sajnos olyan problémám van hogy örökké ledobál,majd nem tudok csatlakozni,nem érzékel eszközt,nem talál hálózatot..stb.,
  nállunk sajna csak a 2G megy,van amikor elkapja a 3G-t de ha egy picit is elmozdul a modem akkor már nem tudom visszahozni..:(
  Valakinek lenne valami megoldása a problémámra??
  Usb hosszabitóval használom..a térerő miatt,most gondoltam hogy veszek egy 3 vagy 5 méteres hosszabitót és hátha ha kivezetem a lakásból jobban lesz térerőm,de még akkor is fennáll annak a lehetősége hogy ledobál,és nem kapcsolódik vissza..:(
 • emjan
  #77
  Sziasztok!

  Nemrég indult három új mobilinternet szolgáltató (Btel, Drávanet és
  Externet) a piacon. A műszaki hátterüket a Vodafone biztosítja a
  számukra, így csomagjaik a Vodafone által szélessávval lefedett
  területeken érhetőek el. A csomagok 1G, 3G és 8G forgalmi kerettel
  rendelhetőek, túlforgalmazási díj mentesen. Hűségidő nélküli,
  12hónapos és 24 hónapos hűségidős opciók vannak. Bizonyos csomagok
  csak meglévő előfizetőinknek elérhetőek, ezek ára azonban jelentősen
  kedvezőbb a többi csomagénál. Várhatóan rövidesen minden, a piacon
  lévő mobilinternet csomag elérhető lesz a
  http://www.valtsvelunk.hu/mobilnet/
  portálon. Akit érdekel, hogy a T-Mobile, Telenor és Vodafone meglévő
  kiskereskedelmi mobilinternet csomagjai mellett milyenek érhetőek el még a piacon, annak érdemes körülnéznie itt.

  Üdv,

  János


 • laserdawn
  #76
  A hűségnyilatkozattal nincs baj. Más szolgáltatóknál is van hűségnyilatkozat. Amúgy se hiszem, hogy magukra hagynák az embert, ha probléma van. Ügyfélszolgálatuk is van, ha segítségre lenne szüksége az embernek.
 • ipari jani
  #75
  Természetesen, de hogy a cégnek is megérje 1 év hűségnyilatkozattal veheted igénybe, mint új előfizető. A mobilinternet alapáron 3990 Ft, tehát ebből vonódik le a 2000 Ft. Szóval: (Kezdő + RelaxNet M) = 3000 + 4000-2000 = 5000
 • laserdawn
  #74
  És az otthonira a mobilinternet nélkül is vonatkozik az 50%-os kedvezmény? Nem hiszem, hogy annyira szükségem lenne rá. Bár poénnak jó, de el szerencsétlenkedek a wifivel.

  Ezen az 5ezer forinton belül mennyi a Mobilinternet?
 • ipari jani
  #73
  A legkedvezőbb csomag az ugynevezett duplanet, amely tartalmazza az otthonit és a mobilnetet is, tehát így 6990 helyett 4990 + az otthonidra van még egy 2 hónapig tartó féláras kedvezmény, amiben én is részesültem.
 • laserdawn
  #72
  Milyen ajánlatokra gondolsz? Nekem annyira nincs szükségem mobilnetre, legalábbis eddig meg voltam nélküle, de most szolgáltatót készülünk váltani otthon és egyelőre nem tudjuk még pontosan, hogy milyen csomagok vannak a t-home-nál.
 • ipari jani
  #71
  Én a T-home-osoknak ajánlanám figyelmébe a mobilnetüket, mivel ha hozzárendeljük az otthoni mellé, akkor 2000 Ft-ot elengednek a havidíjból végig. Mondjuk az internetcsomagjaiknak is vannak jó ajánlatai, kedvezményei... De én a T-homeban még nem csalódtam a netet illetően.
 • dzso83
  #70
  Sziasztok!
  Van valami infótok mobilnetes modem függetlenítésről? Pontosabban arról, hogy hogyan lehet?

  A Pann... izé Telenornak ez az új Praktikum netes megoldása tetszik, mint kiegészítés az otthoni netem mellé, csak ha már lesz egy modemem akkor külföldön is szeretném használni kinti hasonló prepaid kártyával, ezért érdekelne az a függetlenítés dolog.
 • urobee
  #69
  Hali!
  Van egy Pannon mobilnetem usb-s modemmel.
  Az lenne a kérdésem, hogy megoldható valahogy, hogy telefonon is tudjam használni? Köszi!
 • mahalo
  #68
  azért a vasbeton igen is egy fontos kérdés, meg a többi árnyékolás. Szóval akármilyen terheltség lehet a hálózaton ha a pincében akarsz netezni három méter vasbeton alatt. De érdemes megnézni a lefedettségi térképet, ahol azt mondja hogy van beltéri lefedettség hogy valószínű, hogy működni fog. Természetesen minél közelebb vagy az adótoronyhoz annál valószínűbb, hogy működni fog gond nélkül
 • katakpult
  #67
  A vasbetonszálak még talán annyira nem is lényegesek, mint pl. az, hogy mennyien használják a környéken ugyanarról az adótoronyról, sajnos vannak nagyon leterhelt területek, de gondolom én, hogy azokat fejlesztgetik talán :)
 • Wattin
  #66
  Ez sok mindentől függ. Hol használod mondjuk az épületben romolhat a jelerősség és akkor lassabb. Meg pl. hogy hányan használják a környéken és mennyire leterhelt a hálózat. Ez tényleg csak kipróbálás útján derül majd ki. Előre nem tudhatod. Ez akár 10 centiken is múlhat, épp milyen vasbeton szál zavar neked be a házban.
 • Megtörhetetlen
  #65
  Ez csak akkor fog kiderülni ha be üzemeled a netet és leteszteled, de szerencsére szinte az összes szolgáltatónál van próbaidőszak 5-7 nap, tehát ha nem tetszik egyszerűen csak visszaviszed és kész.
 • Izgága1
  #64
  Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ha olyan helyen lakom ahol a lefedettségi térkép azt mutatja hogy van lefedettség, ott általánosságban el lehet érni a maximális sebességhez közeli sebességet?
 • Aquir
  #63
  Mivel a gépváltástól függetlenül ugyanaz a net jön, azt kell nézni mennyit töltöttél le összesen azon a neten keresztül:)
 • Turbozsuga
  #62
  vagyis?
  nem értem túl okosan beszélsz :D
  nem mindegyik gépen,csak néha beledugom azt asztaliba is.
  mert 1 laptop és 1 asztali PC-m van.
 • Aquir
  #61
  Ha mindegyik ugyanazt a netet használja, akkor nyilván annyit tölthetsz le összesen amennyi a netre vonatkozik :)
 • Turbozsuga
  #60
  sziasztok!
  az lenne a kérdésem hogy van 2 gépem és van vezetékes(ami nagyon lassú)és mobil,az szeretném megtudni hogy a 2 gép között más adatokat ír az 1. 299mb letöltve másik 10mb és nem szeretnék többet fizetni sok letöltésért ezért ha max 4gb-t lehet havonta letötleni,és monjuk az egy ik gépen letöltök 3.8gb -t a másikon már csak 0.2gb-t tölthetek le?vagy azon is nyugodtan tölthetek le a határig ?
 • gg01
  #59
  Utóirat: elvileg köztudott; de ez arra jó, hogy ha pl.
  -valaki csak néha akar pár e-mailt megnézni, vesz 1vagy5 Gbyte forgalmat
  a pannontól , és csak annyit fizet, amennyit netezett;
  többet nem is tud, nem tudja túlszámláztatni magát;
  otthonról, vidéki , pesti lakásáról, vonaton, sörözőben...
  -vagy pl.: nem vehet ilyet, mert régi tartozása miatt nem köt már vele
  szerződést a pannon (és onnantól a többi se)(mert belső bár lista van!)

 • gg01
  #58
  USB modem (HSDPA) eladó - olcsón .
  Segítségével netezhetsz bárhonnan.
  Csak feldugod a gépedbe,s installálja magát driver nélkül.

  Listaára sok lenne (mert 2éves hűségnyilatkozattal adják ingyen).
  60ezer lenne, de ennek töredékéért (pár-ezer) odaadom.
  Tel.: 06-20-965-1808. Jelszó: 'pannon-net érdekel'
  Üdv.
 • Aquir
  #57
  Hosszabb távra a Mobil Internet Classic éri meg, és mivel 3 hónap kedvezményes, átváltottam mivel átbillenti az arányokat mindegy hogy milyen órában kezdek vagyis átvihető, meg nincs kötöttség.
 • ZilogR
  #56
  én is valami Pannonos megoldás után kutakodok olyan céllal, hogy emailokat töltögessek 3-4 postafiókból (csak fejlécek) és néha egyet le is, majd válasz...

  utánanézek ennek, de ha van vmi más, én is várom ide!

  thnx!
 • Aquir
  #55
  Pannon Mobilinternet Napijegy - én ezt használom, mit olyan aki nem naponta megy fel internetre mobillal

  200 ft/nap 10 MB keretig, amit csak akkor számláznak, ha az adott napon használok netet. a kereten túl 3,2 ft/10 KB.
  Én ahogy körülnéztem ez a legolcsóbb nekem, de aki tud esetleg mást ne tartsa vissza magát.
 • jo01
  #54
  Tudom hogy nem ide tartozik de leírom hátha tud valaki segíteni
  Azt a kérdést szeretném feltenni Ha van egy wifi-s netem a sebessége 1Mb/s 256Kbt/s És ha torrentel feltöltök valamit vagy bármi más módon akkor megszakad kiírja hogy " Egy hálózati kábel nincs bedugva". A hálókártya jó mert kicseréltük és mással is ezt csinálja. csak mikor feltöltök akkor írja ki. van valami beálítás vagy valami ennek a kiküszöbölésére.
 • messzála
  #53
  Elvileg igen. Ha olyan mobilod van ami képes erre a sebességre.
 • OssianFan
  #52
  Szevasztok!

  Egy kis segítségre lenne szükségem. Gondolkozom azon, hogy átállok a mobilinternetre, a Domino Net csomagra gondoltam, határozatlan időre kéne, és ha jól tudom, ennél nem kell hűségnyilatkozat, a többinél viszont igen, de mivel bizonytalan hogy meddig lenne rá szükségem, ezért nem akarok 2 éves hűségnyilatkozatot aláírni. Tehát a Domino Netnél (Domino Net)) ha jól gondolom, annyi a teendő hogy bemegyek a T-Mobilba, elmondom hogy mit akarok, veszek egy ilyen Domino Net simkártyát + kifizetem a belépési díjat, szal pengetek 4990 Ft-ot, és itthon csak aktiválnom kell, a domino net simkártyát beteszem a telefonba, összekötöm adatkábellel a számítógépemmel, és netezek a gépen? Bocs a hülye kérdésekért, csak a T-Mobile emailos ügyfélszolgálatról még nem jött válasz. Köszi!
 • kumi1
  #51
  Hello!

  Segítséget szeretnék kérni, SE K800i mobillal szeretnék internetezni bluetooth-on keresztül. Tehát a gép internetét akarom megosztani, és használni a telón. Olvastam pár fórumot, de sehol nem találtam hasznos infót. A Bluetooth-omhoz IVT Bluesoleil-es progit kaptam, valaki írta, hogy neki sikerült, de csak widcomm-os progival, azt is feltettem, azzal sem értem el semmit. sokmindennel próbálkoztam, a netmegosztást a gépen engedélyeztem, PAN hálózatot hoztam létre a tel és a gép között, serial portos kapcs-ot, stb. a telefonon is átállítottam mindent (adatfiók, internetprofil, adatfolyam-beállítás, vonalkapcsoltról csomagkapcsoltra) bluetooth-os elérésre, mégse történik semmi. Feltettem a telóra egy Mini Operat, az se látja a netet. Amikor létrehozom a PAN hálózatot, és a telcsivel megpróbálok csatlakozni a netre, akkor megszakítja a magánhálózatot. Egyáltalán lehetséges egy javás telón így netezni, vagy csak symbianoson?
  ezeket találtam a témával kapcsolatban, mégsem sikerült beállítani:

  http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=13126
  http://www.tapland.com/mobile/forums/viewtopic.php?t=5429&sid=b580f9c5428e93389a0d373fb0553150
  http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=124714&start=60


  köszi előre is:

  Kumi
 • fine2006
  #50
  MÉGEGYSZER IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTŐKÉSZSÉGETEKET.
  REMÉLEM, ÉN IS TUDTAM VALAKINEK SEGÍTENI. HA NEM MOST, AKKOR MAJD KÉSŐBB.
  SZIASZTOK
 • fine2006
  #49
  Majdnem elfelejtettem, minden kedves fórumózónak felhívni a figyelmét arra, hogy kábeles mobil internetnél, nem mindegy, hogy hova van bedogva az usb!!!!!
  Nem kell megilyedni, ha először nem sikerül létrehozni a netet. Mondjuk ilyenkor ki kell próbálni más com-os portot is.
  Nyugodtam kijelenthetjük, hogy a mobileaction honlapja nagyon jó, igaz majdnem félrevezetett (mivel más készülék inf-ét 6103 ajánlotta). DE MŰKÖDIK, ÉS EZ A LÉNYEG.
 • fine2006
  #48
  Egyébként a mobil internet kábeles létrehozása után, valóban láthatjuk, hogy mennyivel gyorsabb, így többet ér mint az infrás kapcsolat.

  Itt egy cikk is róla:
  "GPRS: mobilos adatátviteli szabvány, melynek maximális sebessége körülbelül százhúsz kilobit másodpercenként. Az adatokat csomagokban forgalmazza és csak tényleges működésekor kapcsolódik a hálózatra."
 • fine2006
  #47
  A kábeles mobil internetem létrehozásához, mégiscsak a mobile action honlapján lévő driver volt a megoldás.


  Igaz 6103-nek ismerte fel a rendszer, de létrejött végre az internetes kapcsolat.

  Az eredeti nokia kábel adatátviteli sebessége (legalábbis amit kiír a gép), 115,2 kbit/sec.


  Mindenkinek köszönöm a segítséget, de úgy tűnik, hogy megoldattam a problémámat. Ha valakinek nokia 6070 -e van, és kábeles mobil internet problémája adódik, szívesen segítek.
  Most már meg lehet állapítani, hogy az infra sebessége mennyivel is lassabb. (max 60 kbit/sec)
 • fine2006
  #46
  Még egy valami szeretnék elmondani. Minden kedves fórum tagnak.
  Nagyon sokszor próbálkoztam már kábeles mobil internet létrehozásával, de sajnos eddig még nem sikerült. A vodafone által ajánlott leírást, ill a conect now program leírását letöltöttem a net-ről. Ennek ellenére, még most sem tudom, mi miatt nem jön létre internetes kapcsolat.

  A nokia 6070 modem driver (inf), amit a nokia honlapja, mobileaction honlapja ajánl, nem megfelelő. (telefon beállítások. modem hozzáadása…. Teljesen más készüléket ajánl a .inf beemelése után)
  Ebből adódóan szeretném megkérdezni, aki már kínlódott nokia 6070-el, honnan töltötte le a driverét. Minden fórumozónak szeretném feltenni a kérdést. MI LEHET A HIBA OKA? Rossz driver?????
  Köszönöm
  Sziasztok
 • fine2006
  #45
  Minden ok. Köszönöm a segítséget a mozilla firefox volt a megoldás.
  Mégegyszer is
  thanks
 • fine2006
  #44
  Köszi, rendes vagy.
 • Taranov
  #43
  Ebben sajnos nem tudok segíteni, csak infraporton használtam Nokia 7210-zel.
 • fine2006
  #42
  Az infra vörös kapcsolat teljesen tökéletesen működik. Egy század másodpercnyi megszakadást sincs.
  A hét végéne vettem egy eredeti nokia kábelt (6070-hez).
  A 6070 telcsimhez vettem egy kábelt, melyet a laptopra, pc -re dugva (megfelelő driver segítségével) tökéletesen érzékel a gép, de internetet nem tudok létrehozni, ha megfeszülök akkor sem.
  Mi lehet a hiba?? Mivel eredeti nokia kompatibilis kábelről van szó, biztos, hogy a pc, laptop illetve a telefon közt létrejön a kapcsolat.
  De,miért nem ismerheti fel a rendszer A MODEMET (telefon modem és driver) Ha valaki létesített mobil internet kapcsolatot kábelen keresztül, kérem írja le a menetét.